Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

קצת רקע כללי - הדייהו 96' נמכרה לפני כ3שבועות, מחפש רכב חדש וחסכוני (סטודנט) שיהיה עד כמה שאפשר זול, אמין וסכ"ה הכי הרבה תמורה לתשלום בהתאם לשנה.

לאחר התלבטויות ארוכות ונשנות הגעתי להתלבטות האחרונה שלי - בין פיאט פונטו ספייס לסיאט איביזה

בהתאם ל2 מודעות:

פיאט פונטו ספייס ELX

1300 סמ"ק

שנתון 2003, יד 3

ק"מ 115000, טסט עד 06.11

גיר אוטומט

סיאט איביזה Stella

1600 סמ"ק

שנתון 2001, יד 3

ק"מ 133000, טסט עד 11.10

גיר אוטומט

מחיר שני הרכבים הוא 25K

על פי נתונים יבשים - איזה רכב עדיף? עדיין שום רכב לא נבדק, אלא רק דובר עם הבעלים וקיבלתי פרטים בטלפון.

בעיקרון אני קצת נוטה יותר לכיוון הסיאט בגלל שיש לה מראה קצת יותר "צעיר" עם הסאן-רוף וכ"ו וגם הזמינות הגאיגרפית אליי (מרחק 15 דק באוטובוס לעומת הפיאט שזה נסיעה מנתניה עד חיפה) - אבל לעומת הפיאט שהיא בשנתון גבוה יותר, עם ק"מ נמוך יותר, וטסט ארוך יותר.

מה אתם אומרים? אשמח לקבל קצת יותר פרטים על הסיאט (על הפיאט אני כבר יודע כמעט הכל) כמו צריכת דלק, סחירות עתידות, חלקי חילוף, טיפולים וכ"ו, כל מידע שתוכלו לשתף.

תודה מראש.

פורסם

זה לא אותו אחד.

אין אף אחד שיכול קצת לעזור? מההתרשמות לגבי הסיאט? אני מעוניין ללכת לבדוק אם הרכב ביום שני אבל אני צריך להחליט קודם על איזה.

אשמח אם מישהו יוכל להרחיב על הסיאט, תודה.

פורסם

תשמע בכל זאת סיאט בעלת מנוע גרמני וחלקי החילוף שלה והדלק שלה

יעלו יותר מהפונטו. יש רושם שאתה מנסה לחסוך, ופחות להתעסק עם האוטו,

לכן הייתי מציע לך את הפונטו, מהסיבה הפשוטה שהמנוע שלך קטן יותר,

השנתון גדול יותר והיא חסכונית וקלה יותר לתחזוקה.

גש לבדוק את שני הרכבים, על פניו אתה מעונין יותר במראה,

ולי יש חלק גדול בבחירה במראה, לכן לא הייתי קונה לעולם רכב שאני לא מרוצה

מהמראה שלו. קח את שני הרכבים לבדיקה, אל תמהר לשום מקום ואז תחליט.

אם יתגלה שתצטרך להשקיע מעט באחד מהרכבים, עדיף שתיקח את השני וזהו.

בהצלחה.

רותם.

פורסם

אתה יכול לחכות ולהמשיך לחפש רכבים יותר קרובים מחיפה. עם מעט סבלנות אתה תמצא. אני חיפשתי ביד 2 ובשאר הלוחות ובסוף מצאתי את הרכב מתחת לבית והוא לא היה מפורסם בשום לוח.

כדאי להמתין ולמצוא את הרכב שתהיה שלם איתו. עם כמה שפחות התפשרויות.

פורסם

אני מת על התמימות של אלו שרוכשים רכב משומש בפעם הראשונה. מתלבטים בין מודעות ביד2 כאילו כל מילה שכתובה במודעה היא תורה מסיני...

לך תראה את הרכבים, אחר כך תתלבט. ואל תתפלא אם תגלה שהפונטו יד 4 עם 195K קילומטרים וללא היסטוריית טיפולים והאיביזה בכלל לא מתניעה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שלום צביקה, כמו שרשמתי - זאת לא הרכב הראשון, אלא השני. (עדיין לא שזה אומר שאני מומחה בזה)

אבל אני פשוט יוצא מנקודת הנחה שהאנשים רושמים מידע מדוייק, כל עוד הם לא נתנו לי סיבה לא לבטוח בהם או לחשוד בהם - אז אני "תמים", בטלפון הם נשמעו רציניים ואמינים.

זה לא מבטל את העובדה שיכול להיות שאם ניפגש פתאום יתברר אחרת לגמרי - אבל עד אזאין לי סיבה לחשוד בהם. ואני טיפוס נורא חשדן מטבעי.

תודה רבה, צביקה.

פורסם

כבר שילמתי בעבר כסף על בדיקה במכון בהרצליה (כשאני מהקריות), על סיטרואן סקסו שהמוכר "שכח" לספר שנפל עליה עץ בחצר ועברה צביעה מחדש של הגג + תאונה מאחור שעברה פחחות גרועה במיוחד.

עזוב אותך - רוב המכוניות בחוץ הן זבל לא מטופל ורוב המוכרים הם שקרנים מסוג כלשהוא.

הדבר הכי טוב הוא מתיחה של מסגרת התקציב ורכישה מחברה מסודרת. לפחות כאן אתה יודע מה אתה קונה ולא ירמו אותך ברמה של שקרים גסים.

פורסם

drsubaru היקר. מה לעזאזל מבטיח לך שהרכב שקנית מחברת X הוא תקין לחלוטין.?

האינטרס של חברות הטרייד אין למיניהן או חברות הלינסיג הוא בהחלט אותו אינטרס של אדם פרטי,

לשדר חיוביות, להוציא את הרכב הכי טוב במלים, ובסופו של דבר גם למכור אותו במחיר הכי גבוה שהם יכולים.

אי אפשר להגיד שלא קונים רכבים מאדם פרטי כיוון שכולם שקרנים,

גם לחברות הליסינג והטרייד אין יש אינטרס לשקר לך, ולהם זה אפילו יותר קל,

כיוון שיש להם סוכנים שיודעים היטב לאן לגשת, מציעים הטבות, כוח שכנוע וחיוך מעולה.

אל תיכנע לתמימות.

רותם.

פורסם
drsubaru היקר. מה לעזאזל מבטיח לך שהרכב שקנית מחברת X הוא תקין לחלוטין.?

האינטרס של חברות הטרייד אין למיניהן או חברות הלינסיג הוא בהחלט אותו אינטרס של אדם פרטי,

לשדר חיוביות, להוציא את הרכב הכי טוב במלים, ובסופו של דבר גם למכור אותו במחיר הכי גבוה שהם יכולים.

אי אפשר להגיד שלא קונים רכבים מאדם פרטי כיוון שכולם שקרנים,

גם לחברות הליסינג והטרייד אין יש אינטרס לשקר לך, ולהם זה אפילו יותר קל,

כיוון שיש להם סוכנים שיודעים היטב לאן לגשת, מציעים הטבות, כוח שכנוע וחיוך מעולה.

אל תיכנע לתמימות.

רותם.

את הרכבים הגרועים באמת, שולחים לסוחרים נתנייתים.

נכון שחברת הליסינג תעדיף להרדים את הקונה, אבל עדיין -

בניגוד למוכר פרטי, אחרי שלקחת את הרכב לבדיקה עצמאית - תוכל לקבל "יישור קו" על חשבון החברה שבו יסדרו את הליקויים.

תראה לי מוכר פרטי אחד שייתן לך את זה.

רוב השוק מתיישר לכיוון הזה - מגרשים מסודרים, של חברות גדולות, שבהן אתה מקבל שקיפות ברמה גבוהה עד כמה שניתן, מקבל יישור קו וגם מימון לרכישה.

• תוכן חדש...