Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בעייה זה זמן רב בסוזוקי בלנו 98, ועד עכשיו כל המכונאים שבדקו אותה טענו שהם לא רואים שום בעייה, בלית ברירה אני ממשיך לנסוע עם זה כך.

כשאני פונה שמאלה ממצב של עצירה ומאיץ אני מרגיש רעידות ברורות ברכב מההגה והגלגלים. אני משתדל לקחת את הפניות בסיבוב גדול ככל האפשר , לאט, וליישר את ההגה כמה שיותר מהר.

מישהו יכול לחשוב על גורם לתופעה הזו ?

פורסם

כנראה הורכבה בעבר ציריה או פעמון ציריה לא מתאים (קצר יותר) , שההרכבה אינה תקינה או שהטרייפוד של הציריה (הפעמון הפנימי) אינו תקין.

אם לא בזה מדובר, מומלץ לבצע בדיקת פרונט וישור מרכב. יתכן שיש עקום במתלה קדמי או במרכב שגורם לציר להשלף ממקומו בזמן סיבוב הגה (כאשר צידוד הפעמון צירייה גורם לציר לצאת ממקומו באופן טבעי).

פורסם

לחברתי גם יש סוזוקי באלנו 98 ויש את אותה הבעיה בדיוק!!

יש לה את זה גם בפנייה ימינה, זה משגע אותי כל פעם מחדש כשיוצא לי לנהוג ברכב שלה.

אצלה זה לא רק מעצירה אלא גם בכל יציאה מסיבוב עם גז סביר.

מעניין מה זה, אולי שווה לך לנסות לבדוק את זה ב"מעבדה" אם זה ממש מפריע.

פורסם
לחברתי גם יש סוזוקי באלנו 98 ויש את אותה הבעיה בדיוק!!

יש לה את זה גם בפנייה ימינה, זה משגע אותי כל פעם מחדש כשיוצא לי לנהוג ברכב שלה.

אצלה זה לא רק מעצירה אלא גם בכל יציאה מסיבוב עם גז סביר.

מעניין מה זה, אולי שווה לך לנסות לבדוק את זה ב"מעבדה" אם זה ממש מפריע.

זה נשמע ממש דומה, חוץ מזה שאצלי זה קיים רק בפניה שמאלה. ימינה אין לי שום בעייה,

אני לא אוהב את הרעיון לנסוע עם בעייה לא ידועה ברכב, אי אפשר לדעת אם יום אחד מערכת ההיגוי תקרוס לי באמצע נסיעה ...

הטיפול היחיד במערכת הזו היה לפני שנים כאשר הגומיה של הציריה נקרה והתחלתי לשמוע תקתקוקים, ובמוסך החליפו את הציריה וגם כמובן את הגומיה שלה.

ברכב של חברה שלך החליפו פעם את הציריות (לא את הגומיות אלא את הציריה עצמה)

פורסם

לא שידוע לי.

הרכב טופל במוסך מורשה של סוזוקי במשך כל חייו, נקנה מיד ראשונה והוצאנו בזמנו דו"ח מלא מהמוסך, לא ראיתי שהוחלפה ציריה אי פעם בדו"חות.

אך יכול להיות שהבדיקה לפני קנייה שנעשתה אז לרכב בקומפיוטסט תוכל לשפוך אור, אני זוכר משהו שעלול להיות קשור.

כשאפגוש אותה אבדוק את הממצאים של הקומפיוטסט שוב ואעלה אותם לפה.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון : הבעיה נפתרה.

הציריה הימנית לא הייתה כלל נעולה למקום ובמשיכה קטנה עם היד היא יצאה בקלות מהציר שלה, הקליפס שהחזיק את 2 החלקים היה חסר וכל מה שהחזיק אותה במקום היה הקפיץ. רק מזל שעד היום היא לא יצאה מהמקום בזמן נסיעה.

הציריה הוחלפה.

ואני יודע בדיוק עבודה של איזה מוסך זה. לפני 4 שנים נפסלתי על גומיה וכמובן שחוייבתי לתקן במוסך מורשה ולא אצל המכונאי האמין והמוצלח שתמיד הייתי מטפל.

במוסך המורשה הזה אמרו שצריך להחליף גם חלק מהציריה (זה שמתחבר לגלגל) הם פירקו את הציריה ובשביל לפרק את המפרק (הפעמון? ) הם היכו בפטיש כבד במשך 20 דקות ובכל הכח עד שהצליחו לפרק אותו, ואחר כף אותו סיפור בשביל לחבר אותו בחזרה.

רק שנה אחרי התיקון הזה התחילו הבעיות של רעידות ושל צילצול של מתכת בזמן הסיבובים.

• תוכן חדש...