Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נשמע יותר ממוזר , כי את הבעלים אני מכיר אישית , וזו לא דרכו.

אבל כנראה שהדור הצעיר נוהג קצת אחרת .

מישהו חינך את הדור הצעיר הזה, וזו התוצאה.

וכמובן איך אפשר ללא תגובת הבעלים הצפויה.

צלצלתי היום לבעלים בכדי לספר את כל מה שהיה בזמן שהוא היה בחו"ל (כאילו שהוא כבר לא יודע) והנה תגובתו.

המחיר הוא 2000 ש"ח לפני מע"מ לאחר הנחה, כי האמת שהמחיר 2500 ש"ח לפני מע"מ.

ואני בלבד הוא בעל העסק, העסק הזה שלי וזה הכל.

אתם הבנתם? הבן אדם נוסע לטיול גיפים בגרוזיה, ואז פתאום העסק כבר לא שלו.

שאלתי אותו מה לגבי העגמת נפש שהיתה לי, ובזבוז הזמן שקבעו לי להגיע והגעתי לשם.

"צר לי" הוא עונה לי.

זהו צר לו אתם הבנתם?

אז לא הייתי חותם על זה שרק הדור הצעיר כך, כנראה שיש אנשים שחושבים שהם ברום העולם אם יש להם עסק.

אבל אסור לשכוח, לא תמיד כשנופלים למים - קמים.

פורסם

מר בחור, אתה אדם קטנוני שלא לומר בכיין לא קטן.

אם היית מגיע לעסק שלי סביר להניח שבו במקום המחיר עבור השירותים שאנו מספקים היה עולה בצורה חדה ואילו רק בכדי לגרום לך לקחת את עצמך ולהסתובב.

או שאתה קמצן רצח או שאין לך מושג ולא חצי מושג לגבי איך עובד עסק.

שורה תחתונה?

התעצבנת, בזבזת המון זמן, טלפונים, דלק, ווו עדיין אין לך. תסיק את המסקנות.

פורסם

אם היית מגיע לעסק שלי סביר להניח שבו במקום המחיר עבור השירותים שאנו מספקים היה עולה בצורה חדה ואילו רק בכדי לגרום לך לקחת את עצמך ולהסתובב.

שורה תחתונה?

1+ :mm_yeah:

פורסם

אני לא מבין חלק מהמגיבים פה.

אחרי ההצעה הטלפונית, מר בחור בא לעסק, קיבל הצעה אחרת שלאחר דין ודברים הייתה מקובלת על שני הצדדים - ולמחרת כשהוא בא להתקין את הוו, נתנו לו מחיר חדש לפתע.

לי זה נשמע כמו חוצפה של בעל העסק.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

זה בסדר, אני רגיל למתחסדים כמוכם, שחושבים שכל העולם שלהם ויכולים לדרוש כל מחיר שירצו.

אם זה לא לגיטימי בעינכם לכבד מילה של מחיר שאמרתם, אז בוודאי שאין סיכוי שאתקרב לאנשים כמוכם.

אבל הרי זה ברור, עסקים כאלה רק מתחלפים ונסגרים עקב חוסר תודעת שירות.

ואם אתה רגיל ללקוחות פריירים, וחושב שעל מי שלא עבדת, הוא נקרא קמצן, אז צר לי, תלמד לתת שירות גם אחרי שאתה גודל.

בכל מקרה, ברור לרגע שאחרי יחס שכזה, לא התכוננתי כלל להתקין את הוו אצלו, רק נהניתי לראות כיצד הוא מתפתל בטלפון, ומנסה לדחוף את המחיר שלא בהצלחה, כאילו אינו יודע על מה היה מדובר (פשוט יש לי הקלטה של הכל).

תמהתי לעצמי האם הוא מיתמם או מתחכם.

ולך אדון יקר, תודה רבה שאתה דואג לי לוו גרירה, אבל כרגע זה כבר לא כל כך דחוף, (לקחתי רכב עם וו גרירה מחבר להובלה שהייתי צריך את הנגרר) ויש לי את כל הזמן שבעולם.

זה בסדר כבר סיכמתי עם מישהו על 1500 ש"ח. (טלפונים עלו לי אולי 20 ש"ח דלק עוד 10 ש"ח מקסימום, זמן עוד קצת, אני בכל אופן עושה עוד דברים בין לבין, וחסכתי לי הרבה כסף בעתיד אם הייתי אמור גם לקבל מהם שירות ולא הייתי מקבל)

תודה גם לכל אלו שהמליצו ונתנו תשובות ענייניות עד עכשיו.

מסקנה:

לברר טוב לפני שמתקרבים לעסקים מהסוג הזה.

פורסם

שורה תחתונה?

אתן לך קרדיט על זה שלא פרסמת את שם העסק כי אז הייתי יודע לאן לא ללכת.

פורסם
אתן לך קרדיט על זה שלא פרסמת את שם העסק כי אז הייתי יודע לאן לא ללכת.

למען הסר ספק, אני לעולם לא נותן מחיר סופי בטלפון.

המקסימום זה לתת הערכה ולאמר מאוד בבירור שהמחיר נתון לשינויים מעלה או מטה, עד שאני לא רואה על מה אני הולך לעבוד אני לא מתמחר.

העסק ישרוד גם בלעדיך, אל דאגה.:wink:

אני לא מתחסד ולא נעליים, אני קורא פה די הרבה אבל יש לי רק 10 הודעות אז אני "לא נחשב". ברור ומקובל בעולם הווירטואלי של ימינו.

הבחור קיבל הצעת מחיר, הלך ואמרו לו שיעלה לו יותר, הסכים. חזר והעלו את המחיר עוד יותר.

מרתיח?

מקומם?

מעצבן?

לא הוגן?

מרגיז?

______?

כן. כן, ועוד פעם כן.

א-ב-ל, כמה דברים לא נכונים בהתנהלות שלו:

-הוא תוקף פה בשרשור כל מי שלא מוכן לצדד בו. אך ורק מהסיבה הזו כתבתי שאני אעדיף לא להתעסק עם אדם שכזה. כשאתה מפרסם משהו בפורום ציבורי תלמד לקבל תשובות, לענות עליהן עניינית ובמידת הצורך להשכיל. לא כולנו מושלמים אבל רק אם תתן צ'אנס תוכל להיות אדם טוב יותר.

-הוא מתעצבן על העסק כי:

*היה צריך להמתין 40 דקות כי התעסקו עם לקוחות אחרים. (נו, באמת).

*הוא באמת ובתמים לא מבין למה מגיעה לו הנחה של 100 ש"ח. (ולמה כן?). למרות שלבסוף קיבל הנחה.

נקודות קטנות שמרכיבות תמונה של אדם שחושב שמגיע לו הכל. אם כך אז שלא יתפלא שהעסק לא מעוניין לא בכספו ולא בטובתו. לכן המחיר עלה ו"שלום שלום ואל תבוא לי בחלום".

איני מכיר את הבחור אבל מכמה הודעות יחידות שיש לו בשרשור הזה עולה הרושם שהוא אדם לא נעים.

עובדה שלא רק אני חש בזאת.

אם הוא חש בצדקתו ורוצה להוכיח שהוא כן התנהל כראוי ונעשה לא עוול שילמד להתייחס כמו שצריך למי שמגיב לו.

גם באינטרנט יש קודי התנהגות ואף אחד פה לא יודע מה קרה מעבר למילותיו של פותח השרשור. מה גם שנערך לו השרשור וחברת "______" הפכה לחברת ***** אזי שיש מקום לתביעת הוצאת דיבה, משמע מכך שהוא רחוק מלהיות מישהו שפעל כשורה והתבטא כראוי.

אף על פי כל הנ"ל אני מאחל לו בהצלחה עם הוו המבוקש. מי ייתן והוא ימצא את השירות לו הוא מייחל בזול יותר וברמה גבוהה יותר.:mm_yeah:

פורסם

נא לא לצטט הודעה קודמת.

דבר ראשון יופי של תגובה, ואני לא מנסה להתנשא - באמת אהבתי את ההודעה ולמדתי ממנה איך בעל עסק צריך להתנהג, עכשיו (ואני לגמרי רציני) הייתי שמח לשמוע איזה חברה אתה אבל כי התרשמתי לטובה.

דבר שני, במקצועי אני נותן שרות מאוד מורכב ללקוחות עם דרישות גבוהות אשר חלקם גם בעלי כוח רב.

צרחו עלי, טענו שאני שקרן, גנב, לא מקצועי, לא אדיב, איימו עלי (ולא רק איומי סרק), רקמו מזימות נגדי, ניסו לעבוד עלי, ניסו להטעות אותי ובסוף 90% מהלקוחות האלה מלעבור ממצב של "הלקוח המשוגע" עברו למצב של לקוח שעלו על הציפיות שלו (לדעתי בשנה האחרונה אפילו 95% מהלקחות הבעייתים הפכו ללקוחות המושלמים)

מה שאני מנסה להגיד שהגישה הנכונה היא שמספק השירות יקח על עצמו את מלוא האחריות על חווית השירות המושלמת. בצורה כזאת, כל לקוח הוא לקוח שאפשר להתמודד איתו.

בגלל האמונה שלי בדרך הזאת ובגלל הניסיון שלי אני לא מקבל שום סיפור על לקוח בלתי אפשרי ואני אף פעם לא אקבל את זה שעסק שמכבד את עצמו לא יתייחס בצורה מושלמת ללקוח.

למשל ללקוח כמו פותח השרשור (וכן גם אני חושב שפותח השרשור עושה רושם של אדם בעייתי) הייתי עונה משהו בסגנון:

אצלנו בחברת ****** נותנים את השירות המהיר המדוייק והמשתלם ביותר. עלות ביצוע השירות הוא 100000000$ בלבד ומקבלים אפילו שימשייה מתנה. וכן, אנחנו רציניים במחיר בדיוק כמו שאנחנו נותנים את השירות הכי רציני כדי שאדוני יהיה מרוצה.

(המחיר המוגזם היה בצחוק, והכוונה היא לתת מחיר קצת מעל השוק)

פורסם
תוספת והבהרה בנוגע לדברים שכתבתי בזמנו (יש קישור מקודם).

מה המסקנה? צריך להגיע עם הרכב ולקבל הצעת מחיר.

כדאי ללכת לאתרי האינטרנט של יצרני התפוחים וצמות האלקטרוניקה ולוודא איזה מק"ט מתאים לרכב שלך, ולהזמין בהתאם.

זו הפירמה שמתקינים ב **** נגררים:

http://www.brink.eu

ואלו צמות החשמל:

http://www.ecs-electronics.nl/

עוד פירמה שמתקינים אצל מתקינים אחרים:

http://www.catalogue.bosal.com/pages/cms_style2.php?question=style2&menu=latest_cat_news

פשוט עשה עבודת מחקר בעצמך איזה רכיבים צריך ותוודא שאותם אתה מקבל.

אחרי שאכלתי הרבה מרורים בזמנו, ניגשתי לאתר של ECS ונקבתי במק"ט המדוייק של צמת החשמל ואז בא לציון גואל.

זה השוק ורוב השוק זה התקנות לטנדרים ולא למכוניות פרטיות. ועם זה צריך לחיות.

לדעתי, לך למקום שהכי קרוב לך כדי שתוכל לקבל שירות, אם הם עשו פאשלות או סתם ניזוקת חס וחלילה.

אגב עוד אנקדוטה על ווי גרירה - פעם רציתי לקנות פיז'ו 107. חשבתי כבר להזמין אחת ובדקתי האם אפשר להתקין וו גרירה. הסוכן אמר לי "בטח בטח, אנחנו יכולים לעשות לך את זה כתוספת מקורית". חיפש הסוכן מק"ט ולא מצא. אובד עצות, הוא התקשר לסוכנות הראשית. בדקו בדקו ולא מצאו. הופנה למחלקה הטכנית. שם אמרו לו "מה השתגעת, ברכב עם מנוע מתחת ל 1000 סמ"ק אסור להתקין וו". ואכן יש ציון לאיסור הזה ברשיון הרכב!

המסקנה - מוכרים רבים אינם מכירים את מרכולתם, ואם אין אני לי, מי לי.

לי אישית יש נסיון רב עם חברת BOSAL אותה ציינת . צריך לקחת בחשבון שלא מייבאים יבוא סדיר של כל הקטלוג המופיע באתר.

ישנם ווי גרירה בעלי מק"ט שונה אך הם אותם ווים. למשל לפוקסווגן טוארג ולאודי Q7 יש את אותו הוו אך המק"טים שונים.

לדוגמא לרכב המדובר ( מזדה 323 ) לפי מירב ידיעתי אין יבוא מסודר של וו מתוצרת BOSAL . אין ביקוש גדול לוו לכלי רכב זה והייצור העצמי לא יקר בכלל.

באירופה ( משם מיובאים רוב ווי הגרירה ) אין חוק האוסר על וו הגרירה להסתיר את מספר הרישוי ולכן כמעט לכל דגם יש גם וו קבוע וגם וו נשלף.

גם לי בעבר קרה שלקוח קיבל הצעת מחיר בטלפון אך בפועל הוו אינו התאים לרכבו והיה צריך להתקין מוצר אחר.

במזדות זה די שכיח כי ישנם כמה דגמים ל- 323 ( לאנטיס , סדאן , 323F ועוד. ).

אני מקווה שתסתדר בסוף.

בהצלחה

פורסם
למען הסר ספק, אני לעולם לא נותן מחיר סופי בטלפון.

המקסימום זה לתת הערכה ולאמר מאוד בבירור שהמחיר נתון לשינויים מעלה או מטה, עד שאני לא רואה על מה אני הולך לעבוד אני לא מתמחר.

העסק ישרוד גם בלעדיך, אל דאגה.:wink:

אני לא מתחסד ולא נעליים, אני קורא פה די הרבה אבל יש לי רק 10 הודעות אז אני "לא נחשב". ברור ומקובל בעולם הווירטואלי של ימינו.

מה הקשר? גם לי היו 7 או 9 הודעות כשפתחתי את האשכול.

הבחור קיבל הצעת מחיר, הלך ואמרו לו שיעלה לו יותר, הסכים. חזר והעלו את המחיר עוד יותר.

מרתיח?

מקומם?

מעצבן?

לא הוגן?

מרגיז?

______?

כן. כן, ועוד פעם כן.

א-ב-ל, כמה דברים לא נכונים בהתנהלות שלו:

-הוא תוקף פה בשרשור כל מי שלא מוכן לצדד בו. אך ורק מהסיבה הזו כתבתי שאני אעדיף לא להתעסק עם אדם שכזה. כשאתה מפרסם משהו בפורום ציבורי תלמד לקבל תשובות, לענות עליהן עניינית ובמידת הצורך להשכיל. לא כולנו מושלמים אבל רק אם תתן צ'אנס תוכל להיות אדם טוב יותר.

אני תוקף רק מי שבמתכוון ונראה שהוא מקושר לעסק הנ"ל או שיש לו אינטרס חבוי אחר. ומצטט דברים בשמי שלא אמרתי ומוציא את דבריי ואת העובדות מהקשרם. וכבר אמרו את זה המון לפני.

-הוא מתעצבן על העסק כי:

*היה צריך להמתין 40 דקות כי התעסקו עם לקוחות אחרים. (נו, באמת).

איפה ראית שהתעצבנתי על ההמתנה? (שוב הוצאת דברים מהקשרם, חשוב שתבין שהאשכול עוסק בעיקר בהונאת המחיר) רק ציינתי את זה. ואם באמת מעניין אותך מה דיברו שם בטלפון בשעה שהמתינו כמה אנשים למוכר הנחמד, אז זה לא היה בקשר לעסק כלל, אלא סתם שיחת צאט בנוגע לסוג ספורט כלשהו, והמבין יבין.

*הוא באמת ובתמים לא מבין למה (התכוונת להוסיף כאן את המילה לא?) מגיעה לו הנחה של 100 ש"ח. (ולמה כן?). למרות שלבסוף קיבל הנחה.

למה כן? כי כמו שכתבתי קיבלתי מחיר של 1300 ש"ח מבעל העסק, ואח"כ 1600 ש"ח מבנו, אז ביקשתי "הנחה" של 100 ש"ח.(שים לב לגרשיים, אם אינך מבין מה הם אומרות, הכוונה אירונית)

נקודות קטנות שמרכיבות תמונה של אדם שחושב שמגיע לו הכל. אם כך אז שלא יתפלא שהעסק לא מעוניין לא בכספו ולא בטובתו. לכן המחיר עלה ו"שלום שלום ואל תבוא לי בחלום".

איני מכיר את הבחור אבל מכמה הודעות יחידות שיש לו בשרשור הזה עולה הרושם שהוא אדם לא נעים.

עובדה שלא רק אני חש בזאת.

אם הוא חש בצדקתו ורוצה להוכיח שהוא כן התנהל כראוי ונעשה לא עוול שילמד להתייחס כמו שצריך למי שמגיב לו.

גם באינטרנט יש קודי התנהגות ואף אחד פה לא יודע מה קרה מעבר למילותיו של פותח השרשור. מה גם שנערך לו השרשור וחברת "______" הפכה לחברת ***** אזי שיש מקום לתביעת הוצאת דיבה, משמע מכך שהוא רחוק מלהיות מישהו שפעל כשורה והתבטא כראוי.

זה שהוכחת כאן את מה שחשבתי, זה היה ברור לי.

אף אחד לא ערך לי שום הודעה אחת באשכול, ואם היית טורח לקרוא את כל האשכול ולא להדחף בלי לקרוא אותו בעיון כמו שכבר העירו כאן מס' חברים, היית מבין שאת כל מה שאני כותב כרגע ועונה לך בסבלנות, כבר כתבתי לאנשים אחרים.

כתבתי בפירוש, שאני הוא זה שכתב את הכוכביות.

אף על פי כל הנ"ל אני מאחל לו בהצלחה עם הוו המבוקש. מי ייתן והוא ימצא את השירות לו הוא מייחל בזול יותר וברמה גבוהה יותר.:mm_yeah:

כבר מצאתי מישהו ב- 1500 ש"ח ותודה רבה על דאגתך.

אסיים בזאת, כל הברכות שאתה מאחל לי, אאחל לך כפל כפליים. :mm_yeah:

אקוה שעכשיו אני יותר מובן לך, וגם אני אשמח לקבל את שם העסק שלך, בכדי להתרשם לטובה.

פורסם
לי אישית יש נסיון רב עם חברת BOSAL אותה ציינת . צריך לקחת בחשבון שלא מייבאים יבוא סדיר של כל הקטלוג המופיע באתר.

ישנם ווי גרירה בעלי מק"ט שונה אך הם אותם ווים. למשל לפוקסווגן טוארג ולאודי Q7 יש את אותו הוו אך המק"טים שונים.

לדוגמא לרכב המדובר ( מזדה 323 ) לפי מירב ידיעתי אין יבוא מסודר של וו מתוצרת BOSAL . אין ביקוש גדול לוו לכלי רכב זה והייצור העצמי לא יקר בכלל.

באירופה ( משם מיובאים רוב ווי הגרירה ) אין חוק האוסר על וו הגרירה להסתיר את מספר הרישוי ולכן כמעט לכל דגם יש גם וו קבוע וגם וו נשלף.

גם לי בעבר קרה שלקוח קיבל הצעת מחיר בטלפון אך בפועל הוו אינו התאים לרכבו והיה צריך להתקין מוצר אחר.

במזדות זה די שכיח כי ישנם כמה דגמים ל- 323 ( לאנטיס , סדאן , 323F ועוד. ).

אני מקווה שתסתדר בסוף.

בהצלחה

תודה על המידע הענייני שהבאת, ואכן הסתדרתי עם מישהו אחר במחיר של 1500 ש"ח.

ולמען הסר ספק, שלא יחשבו שאני גרידי, שאלתי אותו אם הוא מרוויח, והוא אמר שברוך ד' כן, ושלא אדאג.

לא מוכן שיפסיד עלי כסף, זאת פרנסתו.

אגב זה הדגם נכון?

http://www.catalogue.bosal.com/pdf/pdf_mi/022151.pdf

כמובן שמתווסף לזה וו נשלף במקום הוו הרגיל.

נ.ב. זה נכון מה שכתוב? לפי הקטלוגים הם כותבים שם זמן עבודה לכל סוג רכב, וזה נע בין 45 דק' ל- 90 דק'.

בדגם שלי זה שעה וחצי עבודה.

זה נכון או שזה קצת תיאוריטי?

פורסם

(התכוונת להוסיף כאן את המילה לא?)

כן.:lol:

זה שהוכחת כאן את מה שחשבתי, זה היה ברור לי.

אף אחד לא ערך לי שום הודעה אחת באשכול, ואם היית טורח לקרוא את כל האשכול ולא להדחף בלי לקרוא אותו בעיון כמו שכבר העירו כאן מס' חברים, היית מבין שאת כל מה שאני כותב כרגע ועונה לך בסבלנות, כבר כתבתי לאנשים אחרים.

כתבתי בפירוש, שאני הוא זה שכתב את הכוכביות.

בתחילה כתבת את האשכול עם שם מפורש של שם העסק. לאחר שייעצו לך למחוק אז ערכת. כן, הספקתי לעקוב אחר השתלשלות העניינים.

אקוה שעכשיו אני יותר מובן לך, וגם אני אשמח לקבל את שם העסק שלך, בכדי להתרשם לטובה.

דבר ראשון יופי של תגובה, ואני לא מנסה להתנשא - באמת אהבתי את ההודעה ולמדתי ממנה איך בעל עסק צריך להתנהג, עכשיו (ואני לגמרי רציני) הייתי שמח לשמוע איזה חברה אתה אבל כי התרשמתי לטובה.

אני לא מאמין שזה רלוונטי לפורום.

ואגב, העסק לא שלי, אני רק מנהל אותו וגם עוזב בעוד כחודש אחרי 7 שנים אינטנסיביות כדי לחפש משהו יותר מספק בחיים.:roll:

פורסם

למשל ללקוח כמו פותח השרשור (וכן גם אני חושב שפותח השרשור עושה רושם של אדם בעייתי) הייתי עונה משהו בסגנון:

אצלנו בחברת ****** נותנים את השירות המהיר המדוייק והמשתלם ביותר. עלות ביצוע השירות הוא 100000000$ בלבד ומקבלים אפילו שימשייה מתנה. וכן, אנחנו רציניים במחיר בדיוק כמו שאנחנו נותנים את השירות הכי רציני כדי שאדוני יהיה מרוצה.

(המחיר המוגזם היה בצחוק, והכוונה היא לתת מחיר קצת מעל השוק)

אכן כן, כך צריך עסק להתנהל, אפשר לומר מראש מחיר ואפילו גבוה, והלקוח לא חייב לקנות, אבל חשוב שתהיה שקיפות, ולא הונאה במקום.

אתמול התקשרתי לחברה בת"א שגם אמרו לי 2200 ש"ח. זכותם אבל הם אומרים את המחיר האמיתי שלהם מראש, וזהו כל ההבדל.

לא למשוך את הלקוח ברשת לחנות, וללכוד אותו אח"כ עם שינויים כמה פעמים על אותו מוצר.

• תוכן חדש...