Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מאחר ואין לאוטו הזה שילדה ממש(כמו ברכבי שטח,לדוגמא)וקורות האורך שלו הם למעשה השילדה,פחח טוב יוכל בקלות לתת לך חוות דעת לגבי עומק החלודה,והתיקון שיידרש.

קודם כל מה שפרחי אומר נכון מאוד וחשוב !!!

תיקון חלודה רצינית בקורה אפשרי רק ע"י ניסור וריתוך של חלק פח דומה. אם מדובר בחלודה עדינה יש אולי אפשרות של שפשוף ומילוי.

כמובן שריתוך כזה ישפיע על התנהגות האוטו. גם אצלי במנטה עשו ריתוכים בקורות שלדה התחתונות. מכיוון שאצלי מדובר ברכב אספנות שאין חשיבות להתנהגות שלו פשוט דאגתי שיעשו ריתוכים רציניים בשביל לחזק את האזור (בשביל הפן הבטיחותי).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
מאחר ואין לאוטו הזה שילדה ממש(כמו ברכבי שטח,לדוגמא)וקורות האורך שלו הם למעשה השילדה,פחח טוב יוכל בקלות לתת לך חוות דעת לגבי עומק החלודה,והתיקון שיידרש.

תיקון חלודה רצינית בקורה אפשרי רק ע"י ניסור וריתוך של חלק פח דומה. אם מדובר בחלודה עדינה יש אולי אפשרות של שפשוף ומילוי.

כמובן שריתוך כזה ישפיע על התנהגות האוטו. גם אצלי במנטה עשו ריתוכים בקורות שלדה התחתונות. מכיוון שאצלי מדובר ברכב אספנות שאין חשיבות להתנהגות שלו פשוט דאגתי שיעשו ריתוכים רציניים בשביל לחזק את האזור (בשביל הפן הבטיחותי).

מה זאת אומרת ישפיע על התנהגות הרכב??? גם ריתוך פח ברמה הטובה ביותר לא יגיע לרמה המקורית של האוטו?

רדרוז, בהנחה שהקורה די אכולה (אני לא מאמין שזה ככה) וצריך לרתך פח חדש, האם היא שווה קנייה ? יש לך אולי הערכת מחיר לתיקון כל מסגרת השמשה הקדמית ?

אני שוב מציין שמלבד זה האוטו במצב מאוד נדיר יחסית לספרינט...

(נו, תנו לי בשורות טובות... :( )

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

מה זאת אומרת ישפיע על התנהגות הרכב??? גם ריתוך פח ברמה הטובה ביותר לא יגיע לרמה המקורית של האוטו?

רדרוז, בהנחה שהקורה די אכולה (אני לא מאמין שזה ככה) וצריך לרתך פח חדש, האם היא שווה קנייה ? יש לך אולי הערכת מחיר לתיקון כל מסגרת השמשה הקדמית ?

אני שוב מציין שמלבד זה האוטו במצב מאוד נדיר יחסית לספרינט...

(נו, תנו לי בשורות טובות... :( )

הראל.

לצערי אין לי בשורות טובות ...

תקח בחשבון שבנוסף לתיקון פחחות צריך לשלם לזגג שיוריד את השמשות בעדינות (אני לא הייתי סומך על הפחח שיוריד את השמשות) וגם מומלץ על הדרך להחליף גומיות שהם בטוח מזמן כבר התחילו להתפורר (אני יכול להגיד לך מניסיון שגומיות מקוריות זה עסק יקר רצח ולכן צריך לייצר גומיות חדשות) ...

כשאני אומר ישפיע על התנהגות הרכב אני מתכוון שזה ישפיע על האיזון ועל קשיחות המבנה (במיוחד במקרה של תאונה). לצערי אין לי הערכה לתיקון, אבל תקח בחשבון שצריך גם למצוא ספרינט גמורה ולחתוך ממנה את החלק הדרוש מכיוון שיש 2 אופציות, אחת זה לחתוך את החלק הדרוש מרכב אחר שאין לו חלודה בחלק הזה והאופציה השניה היא לקחת חתיכת פח (רצוי מרכב אחר בעל פח בעובי דומה) ו"לעצב" אותה כמו החתיכה שהורידו. קשה לי להאמין שמישהו יצליח לייצר קורה במידה מדויקת כמו זו שיש על הרכב ולכן חייבים למצוא ספרינט שתתרום לך קורה ...

לסיכום, מדובר בתיקון יקר ומסובך מאוד שישפיע מאוד על התנהגות הרכב. אני ממליץ לך לעבור הלאה ולחפש ספרינט עם חלודה במקום נח יותר לתיקון ...

נ.ב.

רשמת נכון שאין תיקון פח שיגיע לרמה מקורית. ברכבי אספנות ריתוך חלקי פח (ואפילו שלדה) הוא דבר מקובל מאוד מכיוון שלרוב אין ערך ל"התנהגות" של הרכב אלא יש ערך גבוה לרמת השיפוץ וההשקעה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

עצה קטנה...

לך לבעל האוטו ותגיד לו כי בררת כמה עולה תיקון כזה (ותברר באמת כמה עולה) ותוריד מהמחיר...

אחרי זה, קנה את האוטו, סע בו איזה חודש חודשיים, תראה שאתה אוהב אותו, ותראה שהוא לא "מת" ושאתה אוהב אותו...

אחרי זה תתפנה לטיפול באוטו...

אתה יכול למצא פחח שיעשה לך את התיקון, וככה אתה יכול לחפש בכיף ובלי לחץ, עכשיו קייץ, אין גשם...אתה יכול לעשות "סקר שוק" ולמצא את הפחח שלך (באלפא זה כמו למצא רופא ילדים טוב, זה מלווה אתך עד שהילד מיתבגר - באלפא מיתפגר :wink: )

זה מה שאני הייתי עושה...

בהצלחה!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

הראל - קודם כל שמח שמצאת עוד אחת !

(בדרום אני מבין ...)

לגבי החור מתחת לשמשה - אם הוא רק בפח אז לא בעיה, אפשר לרתך עליו חתיכה ועם ראסט סטופר, צבע יסוד וצבע עליון טוב זה יחזיק כמה וכמה שנים טובות (כן, ידוע שתהיה קורוזיה בין הפחים השונים, אבל זה לא סילבר שדואו, מתפשרים)

לגבי בועות החלודה על הקורה - זה לא טוב במיוחד, אבל אם זו הבעיה היחידה שאתה מוצא באוטו (קצת קשה לי להאמין, תבדוק טוב גם ריצפת בגאז' איפה שהספייר, קיר אש מאחורי המנוע, איזור הפח מתחת למצבר) אני הייתי לוקח ומשקיע בתיקון העניין גם אם הקורה נאכלה כמעט לגמרי.

נכון, חלק "משוחזר" לא יהיה עם אותו חוזק מדוייק של הקורה המקורית, אבל אפשר להוריד את החלק מספרינט מושבתת ואפשר להתפשר קצת כדי לקבל את האוטו שאתה אוהב עם טיפה פחות ממושלמות.

שיהיה בהצלחה !

(וזרוק ה"פ אם אתה לא הולך עליה בסוף... 8) )

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

החלטתי ללכת לפחח, לבדוק את חומרת הבעיה ועלות התיקון, אם זה לא קריטי והטיפול יחסית קל - אני אתחדש לי בספרינט ואהיה הבנאדם המאושר בעולם... אם לא... בחזרה לחיפוש המפרך... :?

הראל.

(ELIBABA, תהיה בטוח שאתה הראשון לדעת אם אני לא אלך עליה...)

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם
שלום,

מצאתי ספרינט שמאוד מצאה חן בעיניי מלבד חלודה בקורה הקדמית. הדבר מאוד מטריד אותי ואני חייב לדעת כמה דברים:

1. האם הדבר יכול להיות מסוכן מבחינה בטיחותית?

2. מהם דרכי הטיפול בחלודה שכזאת (היא קרובה מאוד גם לשמשה הקדמית)? אין לי בעיה להשקיע בטיפול החלודה ברמות הכי גבוהות, אבל אני גם רוצה לקבל עצות כלשהן לגבי אופן הטיפול והערכת מחיר לטיפול כזה (אם אני מבצע את זה אז זה יכלול טיפול מסביב לכל השמשה הקדמית).

3. שמתי לב שבספרינט השלדה מאוד קרובה לפח, וכל מכה קלה יכולה להפוך לשאסי, האם אני צודק?

4. אם מישהו ראה במקרה, בפירוקיה כלשהי או סתם ברחוב, ספרינט מושבתת - אשמח אם יפנה אלי בפרטי.

זה מאוד דחוף, אתם חייבים לעזור לי!

תודה רבה,

הראל.

כמה תשובות ממי שעשה לא מזמן פחחות מקיפה לאלפא:

1. לא צריך להסחף. זה לא יעשה כזה שינוי משמעותי מבחינה בטיחותית. Lets face it זה לא בדיוק אוטו של 4 כוכבים ב NCAP גם כשהוא במצב חדש...

2. הטיפול הזול והחפרי הוא ניקוי החלודה, מילוי בחומר השחזה וצביעה. נראה יפה כמה חודשים ואז מתפורר. הטיפול הנכון הוא חיתוך הפח הנגוע, בניייה מחדש מפח תקין. ב GTV שלי בנו מחדש את מסגרת החלון, כי לא נשאר שם כלום.

3. השלדה לא קרובה לפח. השלדה והפח אחד הם. בכל מכונית בעל מרכב ושלדה אחודים (כלומר כמעט כל מכוניות הנוסעים) תאונה קלה יכולה לגרום לפגיעת שלדה "טכנית", גם אם לא משמעותית.

בנוסף - הערכות המחיר יכולות להיות בהפרש של מאות אחוזים. פחח "מומחה" ש "עובד עם מועדון החמש" ומחזיק מעצמו מאד, ביקש ממני 5000 על הפחחות בלבד. דולר, לא שקל ! בסוף ביצעתי את העבודה בהרבה הרבה פחות מחצי מזה, ונראה מצויין. כך שאל תתפתה לקבל את הצעת המחיר הראשונה שתשמע.

בהצלחה

• תוכן חדש...