Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

ראשית, לפני שיתנפלו עלי החבר'ה עם הפורשה קררה 911 טורבו / WRX / GT וכד' (:lol:) - הכנסתי את המילה ספורטיבי במרכאות, משום שברור לי כשמש שבתקציב כזה, זה לא ממש נכון להגדיר רכב כרכב ספורטיבי, ובטח שלא אוטומט.

אבל, בהתחשב בעובדה שאני לא מחפש עוצמות מיוחדות / כוח מתפרץ או דברים כאלה מהרכב, אני חושב שאולי דווקא כן אפשר למצוא משהו בתקציב הזה.

מבחינתי, גם פיג'ו 206CC עומדת על הפרק (רק כדי שתבינו את הכיוון)

התקציב הוא כאמור, 70K, עם עדיפות לפחות (כלומר - תקציב מקסימלי שאני לא מוכן לחרוג ממנו)

כמה רשמים מבדיקה קלילה ביד 2:

אני מבין שה-206 נכנסת לתקציב, אך מה לגבי רכבים אחרים בסגנון?

יצא לי לראות Z3 שנת 98 עם 220K ק"מ ב-60K

מה דעתכם? להתרחק כמו מאש בקילומטרז' הזה? או שאם בדיקה מקיפה במוסך תראה תוצאות חיוביות אז אפשר לשקול?

כמה מנוע של רכב כזה מסוגל לעשות בנסיעה רגועה יחסית וסלחנית? (עד שהוא יתחיל לעשות לי "כאב ראש")

מצטער על השאלות הכלליות. אני לא ממש איש טכני כמו שבטח שמתם לב, לכן אני אשמח לעזרה שלכם.

מס' הערות:

אני לא יודע עד כמה נחוץ לציין את זה, אבל בכל זאת:

כל סופ"ש אני נוסע פעם לצפון (עפולה) ופעם לדרום (באר שבע)

ובמהלך כל השבוע הרכב כמעט ולא יזוז (וגם אם כן, נסיעה של 5 דקות בתוך ת"א ולא מעבר לזה)

לכן כמו שאמרתי: הרכב לא הולך לעבור אצלי תלאות :)

בעקבות ההודעה הבאה:

אתה לא צריך לשמוע כלום , אתה לא צריך אוזניים.

אני מציע את המערכת שלי בלוח המכירה!

פורסם

שלום לכולם,

הייתי מעוניין לדעת מה העלויות של אחזקה שוטפת של הרכב הנ"ל (בתיבה אוטומטית, אם זה משנה)

אני מודע לכך שזה תלוי במצב הכללי של אותו רכב, דבר המשתנה מרכב לרכב.

אבל הייתי רוצה בכל זאת לקבל "סקירה כללית" על הוצאות התחזוקה של ה-Z3.

כמה יעלו טיפולי 10K שגרתיים? (שגרתיים = ללא טיפולים חריגים כגון גיר / ראש מנוע / נזילות וכו' וכו')

ועוד שאלה נוספת - האם בדיקה מקיפה ויסודית במוסך לפני רכישת רכב כזה (ובכלל) תוכל להגיד לי אם הרכב במצב טוב באופן כללי, אם הם צופים לו תקלות עתידיות עקב חלקים שנראים בתהליכי בלאי וכד'?

תודה רבה.

בעקבות ההודעה הבאה:

פורסם
:|....

בעקבות ההודעה הבאה:

פורסם

הטיפולים השגרתיים ב-Z3 אמנם לא יהיו זולים אבל הם בהחלט משהו שניתן לעמוד בו...

הבעיה היא בדברים הלא שגרתיים כאשר כל "הפתעה" ברכב כזה תעלה הרבה מאוד כסף, בטח אם רוצים שהרכב יהיה זמין לשימוש בטווח זמן סביר. בדוק גם עלויות ביטוח.

מה לגבי יונדאי קופה? המראה הנכון עם אמינות טובה וכל זה עם תיבת הילוכים אוטומטית המועדפת עליך.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

קודם כל, תודה רבה לך על התגובה :)

שנית,

יש לך הערכה פחות או יותר על הסכומים שנעים בטיפולים שגרתיים? כמו כן גם ב"מפתיעים"? (למרות שזה די תלוי ברכיב / חומרת התקלה..)

לגבי היונדאי קופה - אפשר לומר שדיי התחברתי למראה של הרכב, עם זאת המראה של ה-Z3 ייחודי ומרשים בפני עצמו.

אבל, אני לא יודע עד כמה אני מוכן להשקיע סכומים כ"כ גבוהים בשביל הרכב, לכן אני מנסה לשאול ולדעת מה הם פחות או יותר המספרים עליהם אנחנו מדברים.

לגבי השימוש ברכב, אני רק אזכיר שוב:

הרכב במהלך השבוע יהיה בחנייה (אולי הוא יזוז פעמיים/שלוש) ולאחר מכן פעם בשבועיים נסיעה לצפון/דרום מת"א.

בעקבות ההודעה הבאה:

פורסם

אמנם כשתהיה לך Z3 בחניה, אתה תשכנע את עצמך ש1 ל-8 לו אחלה צריכת דלק (אני מגזים לפעמים).

אבל עלויות האחזקה על רכב כזה, ובשנתון כזה עולות על כל ביקורת, במיוחד כשאתה לא מהאנשים

שהגדרת בהתחלה (אוהבי הWRX וה-GT לסוגיהם). לכן אתה משקיע על רכב, אבל לא עד כלות נשמתך.

הפיתרון נמצא כמה תשובות מעליי, יונדאי קופה הוא הרכב המושלם בשבילך,

יש לו מנוע גדול (דגמי 2 ליטר, ודגמי 2.7 ליטר), הרכב עקרונית די פשוט ועלויות האחזקה שלו

יהיו פחותות בהרבה מאלו של הZ3, מה גם שב60K+ תוכל להביא אחת בשנתון 03', שהוא מתקדם מהZ3.

בקיצור, מבחינת הנאה ונסיעה, הZ3 לוקחת ובגדול, בכל זאת, יש לך בימר בחנייה.

מצד שני, עלויות אחזקה, טיפולים שוטפים, שנתון, ונטו תפוקה תמורת מחיר, היונדאי משאירה אבק.

בהצלחה.

רותם.

פורסם

אפשר לומר שדיי שיכנעת אותי עכשיו ללכת לכיוון היונדאי.

מעולם לא התנסתי ברכבים מהסוג הזה בעבר, ואני גם לא מחפש מהירויות מיוחדות ועוצמות שלא ממש יהיה לי מה לעשות איתן (במיוחד בכבישים של הארץ)

לכן כנראה שהזד 3 תרד מהפרק.

אני לא מחפש (וגם אין לי את היכולת) להשקיע בלי סוף ברכב רק בשביל "להנות" טיפה יותר מהעיצוב של הרכב.

אם כך, נותרתי כרגע עם דילמה אחת:

פיג'ו 206CC מול היונדאי קופה.

מנקודת המבט (החסרת ידע טכני) שלי: ההבדלים העיקריים הם שה-206 היא קבריולט

וליונדאי יש מנוע חזק יותר.

השאלה המתבקשת היא:

בהשוואה לשני הרכבים הנ"ל, מי מהם יותר אמין, לאיזה רכב התחזוקה השוטפת (והלא שוטפת - כל ה"הפתעות" למיניהם) זולה יותר,

האם ההבדלים בביצועים הם ממש משמעותיים לטובת היונדאי?

תודה :)

בעקבות ההודעה הבאה:

• תוכן חדש...