Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דייטסו אפלאוז - שיפור אחיזה בכביש וצריכת דלק

hhorn1
שימו לב! השרשור הזה בן 5231 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

ברשותי אפלאוז 93 עם מנוע חדש 1.5 האוטו נוסע מצוין.

יש לי רק כמה שאלות לשיפורים.

1. האוטו במהירויות גבוהות רועד האם מספיק לבצע רק איזון גלגלים?

2. מבדיקה שביצעתי על צריכת דלק יצא שהאוטו אוכל 1:8-9 האוטו גיר רגיל עם מנוע 1.5 חדיש אחרי כל הטיפולים האפשריים לדעתי האם הגיוני שמחוץ לעיר זאת תהיה הצריכת דלק שלו? זה לא מנוע של אפלאוז כך שתשובה כמו: אפלאוז אוכלות דלק לא נראה לי תהיה במקום.

3. לאחרונה הייתה נזילת שמן קטנה, מבירור במוסך שבו מטופל האוטו משאבת דלק הייתה כבר ישנה(הועברה מהמנוע הישן) ברגע שהחלפתי אותה(חליפית ב140 ש"ח) הפסיקו הנזילות ולא חסר שמן. הבדיקה על צריכת הדלק בוצעה לפני החלפת המשאבה, האם יש סיכוי לצריכת דלק נמוכה? אתמול הוחלף גם פילטר אויר למרות שהוא היה די חדש, זה משהו שיעזור?

4. נחזור להגה ולגלגים, כיום הגלגלים הם 155 לא זוכר כרגע את המס' הנוספים שלהם, מה הגודל ג'אנט וצמיג שאני יכול להרכיב באוטו ויהיה חוקי בכביש? ומה הנורמל לקחת כדי לשמור על יציבות בכביש ועל צריכת דלק שפויה? הבנתי שעל הג'אנט הקיים אני יכול להלביש 175 האם זה מספיק? האם בכלל כדאי?

5.כשהגלגים עומדים ישר, ההגה עם נטיה שמאלה, האם יש לי דרך לבד בבית לשחרר את ההגה ולישר אותו, כמו שאני רוצה? האם יש דרך לחזק את הדיוק שלו על הכביש? לדעתי יש לו תגובה איטית מידי,בסיבוב 90 מעלות למשל סיבוב ההגה גדול לטעמי ויש לקראת הסוף מן שחרור כזה שקשה לי להסביר אותו, ובסיום הסיבוב אני צריך למשוך אותו מהר מידי.(מקווה שהסברתי את עצמי מספיק ברור).

6. האם יש דרך לפרק את ההגה לחלוטין(לא בשביל שיפור האחיזה, לנוחות נטו) ולהחליפו באחר? אם כן איפה ניתן למצוא אחד לקניה?

תודה רבה

יום טוב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום רב !

צריכת הדלק שציינת, גבוהה בכל קנה מידה לאםלאוז ידניף לנסיעה בין עירונחת, שצריכה לנוע בין 12 קילומטר לליטר במקרה הגרוע, לבין 15 קילומטר לליטר במקרה הרע.

בצע בדיקת תצרוכת דלק נוספת, לאחר החלפת משאבת הדלק, אם כי אני מניח שלא יהיה שנוי.

המלצתי החמה, בצע נקוי שיפוץ וכוון קרבורטור

האפשרות היחידה הסבירה,

והבטוחה לשיפור משמעותי בתצרוכת הדלק, בשיפור התאוצה, ובשמירה על חיי המנוע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום רב !

צריכת הדלק שציינת, גבוהה בכל קנה מידה לאפלאוז ידני, לנסיעה בין עירונית, שצריכה לנוע בין 12 קילומטר לליטר במקרה הגרוע, לבין 15 קילומטר לליטר במקרה הטוב.

בצע בדיקת תצרוכת דלק נוספת, לאחר החלפת משאבת הדלק, אם כי אני מניח שלא יהיה שנוי.

המלצתי החמה, בצע נקוי שיפוץ וכוון קרבורטור, שהיא האפשרות, היחידה והסבירה, והבטוחה, לקבלת שיפור משמעותי בתצרוכת הדלק, בשיפור התאוצה, ובשמירה על חיי המנוע.

בברכה

צביקה

שלום רב !

בגלל שגיאות כתיב מחפירות, בתגובתי הקודמת, ערכתי את תגובתי מחדש.

כל מה שקשור להגוי יש לפנות למכון פרונט, ולבצע בדיקה יסודית של כל מערכת ההגוי, וכל הבעיות שהזכרת יעלמו, כולל האחיזה בכביש.

כל מה שנוגע בהגדלת הצמיגים והגאנטים, יש לו השפעה לרעה על תצרוכת הדלק, קח זאת בחשבון.

בברכה

צביקה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה צביקה על המידע.

האם ניתן לבצע עבודה זאת במגרש הבייתי? או שאני חייב לקחת אותו למוסך/ מכון קרבורטורים? אם חייב מכון, כמה כסף להניח בצד?

האם ניתן בכלל לרכוש קרבורטור חדש? או שכבר לא מיצרים קרבורטורים בדורנו.

בנוסף כשהאוטו במצב סרק בהטיית ההגה ימינה ושמאלה הטורים מקפצים מ1000 סל"ד ל2000 ויש פעמים שגם ל2700/3000

נכון שכשהאוטו עומד אני לא צריך להזיז את ההגה לצדדים אך כשאני עומד בכניסה לחניה ומנסה לחנות האוטו מתאמץ ועובד סתם, כשפניתי למוסך לאחרונה והערתי על כך הוא שלף מברג וכיוון משהו על יד המנוע(במשאבת הגה) כדי להקטין את כמות הסל"ד של המנוע בזמן הפעלת כוח על ההגה, זה עזר לשניה כשהייתי במקום ובדקנו יחד וביציאה מהמוסך זה כבר חזר. יש רעיונות לטיפול?

יש המלצות על מכון פרונט באיזור עכו או מודיעין? ומה הסכום שאני אמור להכין לנושא הזה?

לשדרג צמיגים לפני הטסט הקרוב(צמיגים כבר ישנים) ל165? ל175 או שב155 חדשים אני יהיה מרוצה דיו מהאחיזה ותצרוכת דלק נמוכה?

תודה ולילה טוב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אהרון שלום רב !

אענה לך אחד לאחד, כמיטב יכולתי:

לא ניתן לבצע זאת במגרש הביתי רק במכון קרבורטור אמין מומלץ ומקצועי, ראה דוגמא כאן, בתגובה מספר395+ 397 ותגובה 398:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=247317&page=10

לא ניתן להשיג ולרכוש קרבורטור חדש, רק משומש משופץ, או לשפץ את שלך(המומלץ ביותר).

הסלד סרק הגבוה, קשור בכיוון מגבר טורים להגה כח, ומטופל במסגרת שיפוץ הקרבורטור.

אני מבטיח, שתניח כסף רב בצד, שיצטבר לך במשך השנים הבאות, ומקורו בחיסכון בצריכת הדלק, לאחר הטיפול בקרבורטור,שתפנה לך מאות שקלים פנויים בכיס בשנים הבאות.

בהצלחה

צביקה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה צביקה על התשובות!

רק דבר אחד לא קיבלתי תשובה ברורה,כמה בערך אמור לעלות שיפוץ קרבורטור? כי כרגע אין לי כסף מספיק לדעתי לתיקון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קח בחשבון שצמיג רחב משמעותו = פחות כסף בכיס.

הפיזיקה לא משקרת, ככל שהצמיג רחב יותר החיכוך עולה.

לגבי הסטיה בהגה - אם הגלגלים עומדים ישר ויש סטיה בהגה זה אומר שההגה הורכב בסטיה, עליך לשלוף את המכסה במרכז ההגה (קח בחשבון שהוא עלול להישבר בקלות בגלל השמש שפוגעת בתכונות החומר כבר ראיתי מס' פעמים איך שמיכסים נישברים) ואז תראה בורג שאותו עליך לשחרר להוציא את ההגה ולבחור את המיקום הנכון של ההגה, להכניסו ולסגור את הבורג.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5231 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...