Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בכלל לא בטוח.

מישהו ראה פעם את קומת הייצור במורל? מישהו התלונן אי פעם על איכות העבודה שלהם?

אני מסכים שלבן אנוש קשה להתחרות עם איכות הלחמה של מכונה, אבל מה הסיפור הגדול? זה כולה מגבר עם רכיבים אלקטרוניים גדולים ופשוטים שאני לא רואה איך חשמל סטטי יכול להשמיד אותם.

כפפות? בהלחמה? בחיאת, צריך רגש באצבעות.

המשפט שניר אמר הכי קולע למטרה - כשהכל נקי ומצוחצח אז צריך לדאוג.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם זכרוני אינו מטעני המגברים של ג'נסיס נחשבים לבין המגברים היותר טובים שיש לעולם האודיו להציע. באיזה מובן העבודה שלו נראית כמו חורבה?

ועל אילו בעיות אמינות אתה מדבר? ככל הזכור לי למעט אבנר (שרגאמן) שניסה להציל איזה מגבר ג'נסיס-DLS עתיק והמגבר הנוכחי שלי שאכל פ33ה לא זכורות לי בעיות נוספות עם מגברי ג'נסיס לאורך שנות חיי בפורום.

כמו שרשמתי לא מזמן, המגברים האלה הם סופר פשוטים ואין בהם שום רכיב אקזוטי. אפשר ללכת עם רשימת מכולת לחנויות האלקטרוניקה בשד' הר ציון ולרכוש את כ-ל הרכיבים האלקטרונים. אין שם שום דבר מיוחד למעט הקונקטורים למיניהם שאללה יודע מאיפה גורדון מצא אותם.

בעוונותיי יצא לי לעבוד במפעל או שניים שסביבת העבודה הייתה נראית ה-ר-ב-ה יותר גרוע, מה שלא הפריע להם למכור מוצרים טובים ולרכוש שם עולמי.

שום מפעל לא יכול להרשות לעצמו סביבת עבודה סטרילית אלא אם חייבים את זה (מזון, תרופות, אלקטרוניקה). מפעלי הרכבה תמיד נראים ותמיד ייראו ככה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר - תסלח לי, אבל הפעם אתה מדבר שטויות.

מניסיוני הייתי בלא מעט מפעלי אלקטרוניקה, וגם בכאלה המרכיבים זיווד אלקטרוני. ואם זכור לך, כבר כתבתי בעבר שבבעלות משפחתי אחד כזה. אתה יותר ממוזמן להצטרף אליי לסיור שם.

אני בטוח שלאחר הסיור אתה תפתח שרשור - "מצא את ההבדלים".

רזי.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

בוקר טוב

אני פשוט נהנה לקרוא את ההתנהלות של השרשור הזה ואני חושב שזה פשוט שרשור ענק שלא מקבל את הרייטינג הנכון

זהו בדיוק השרשור שצריך לקבל את העשרים או שלושים אלף צפיות

ברשותכם אני אסביר גם למה

כנקודת התחלה אציין שאני (עד כמה שזה נשמע כדורש אשפוז כפייתי :-P) מסכים עם כולם פה בשרשור

צודקים לחלוטין כל המכובדים שטוענים שזה לא יאה ולא נראה כמו מפעל שמייצג את המותג המכובד הזה וכ"ו וכ"ו

(לגבי תקנים וסדרי עבודה אני לא יודע יותר מדי לכן אני מניח שחברים כמו עתיד ורזי יודעים על מה הם מדברים בטענות שהם העלו בנושא סדרי העבודה)

מאידך גיסא צודקים אותם מכובדים שמתרגשים ומתלהבים מעצם עיניין הרכבת המגבר בעבודה ידנית

אני אישית יכול לתת את דעתי מהמקום של מי שרואה את הדברים גם כעסק מסחרי שאמור בסופו של יום לפרנס את כל עשרות ומאות העובדים והמחסנאים ואנשי המכירות והבעלים של החברה

(אני מבין שלרובכם סאונד ברכב הוא תחביב וכך זה אמור להיות, אבל לאנשים שבתעשיה ובעשיה של הענף זהו מקום עבודה, שאמור לפרנס את משפחותהם, ממש כמו לאותו נער שעובד כל החופש בסופרלנד כדי לרכוש סט קומפוננט ומגבר)

אז זהו בדיוק השרשור שאולי יוציא קצת את התמימות והנאיביות (היפה והחיובית יש לומר) מראשם של מספר חברי פורום שלפי תגובותיהם הם עדיין נמצאים אולי 10-15 שנים אחורה שבהם הייתה פריחה ושגשוג בענף

היום ידידיי (לצערי הרב) המצב קשה מאוד והמסחר הולך ומצטמצם (רכבים מגיעים מאובזרים ואלו שלא אז הם מתאבזרים על ידי חברות הליסינג וכך זה בכל העולם) ורב היצרנים כמה שזה נשמע מכוער יושבים ועושים חשבון של עלות\תועלת עד רמת ה"סנט" האחרון בייצור

לכן אני חושב שלא תראו כפפות ואו צמידים נגד חשמל סטטי ואו סוודרים או פרטי לבוש מיוחדים (וכל אותם דברים שאני ממש לא מבין בהם) ולא תראו עובדים מאושרים שעונדים שעוני רולקס ורוקדים סמבה בזמן ההלחמות

וזוהי בדיוק התקופה וזהו בדיוק השרשור שצריך להאיר את המציאות ולתת לחברי פורום להבין למה מוצרים מסויימים הם יקרים בהשוואה לאחרים (עדיין ישנם חברות שמתעקשות לשמור על רמת ייצור מבריקה וגבוהה למרות הקשיים הכלכליים) שבעצם מוכרים נכון להיום כלום חוץ משם מותג (או קיי אני חוזר בי מהמילה "כלום" ומתקן ל-"מוצר סביר ומנופח במחירו") שנבנה ויוחצן בעבר ועדיין בר תוקף בתעשיה

במקביל הסינים הולכים ומשתפרים במוצרים שלהם וזאת תוך הקפדה (עד כמה שזה נשמע מוזר) על אותם אקססוריז שצריך בזמן העבודה ברכיבים אלקטרוניים

ואני מתוך יידע בדוק מבקש דרך השרשור הזה מחברי הפורום לתת כבוד לכל אותם חברות (שממש לא נשארו יותר מכמה בודדות בענף) שעדיין ממשיכות בפיתוח ובשיפור הייצור תוך השקעות כבדות בימים קשים וממשיכות עם הקו המנחה של הספקת המוצר הטוב ביותר ללקוח ובסכום הסביר ביותר האפשרי ועדיין להישאר בחיים כלכלית

וזה אולי המקום הנכון להאיר את עיני החברים שמתלוננים על רמת המחיר של מוצרי ההי אנד של אותם חברות שלא הורידו את רמת העבודה והייצור שלהם למקום כל כך נמוך (עקב כמובן תנאי שוק אובייקטיביים)

בסופו של יום אני מאמין ומקווה שלא אתבדה שהגורם האנושי (אותו אחד שמקפיד על התחדשות ופיתוח ושירות) הוא שינצח וימשיך קדימה בענף ויחזיק את התחביב הנהדר הזה מעל המים

מצטער על התגובה הכל כך ארוכה ואולי קצת מבולגנת

המשך יום נפלא דרור

פורסם

דרור

דווקא על התגובה הזו צריך להעניק לך תעודת שפיות.

הבנה מלאה של מצב השוק לדעתי.

מה גם שצמיד הארקה הוא חובה ברגע שעובדים על מכונה בפס יצור שמופעלת באופן חשמלי בכדי למנוע חשמל סטטי לרכיבים רגישים.

הבחורה עבדה על שולחן עבודה שלא מחובר לשום דבר - הדבר היחידי שהיה מחובר שם לחשמל לפי מה ששמתי לב זה מנורה ומלחם - חוסר שימוש בצמיד הארקה הוא כמעט וחסר משמעות אם אולי חסר משמעות.

מתי בפעם האחרונה הארקתם את עצמכם כשהלחמתם משהו בבית? בדיוק... סביר להניח שאף פעם.

כשמרכיבים מעבד וזכרון של מחשב רצוי מאוד לחבר צמיד הארקה לגוף - ועדיין במעבדות מחשבים רבות לא ראיתי אחד שעושה את זה וגם לא ראיתי עד היום מעבד מחשב או זיכרון שניזוק תוך כדי טיפול במחשב ללא פס הארקה.

עדיין - אני לפחות משתדל לגעת במארז מחשב ובמשהו שיאריק אותי בזמן המגע הראשוני עם לוח האם.

מתי בפעם האחרונה הלבשתם כפפות בזמן הלחמה?

זה לא אינטל...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עובדים ממורמרים? טעויות ענק? תקלות חוזרות ונשנות?

מעניין שעד עתה היו פה אנשים שהקימו מקדש קטן לג'נסיס אצלהם בבית:).

בוא נראה עוד חברות, למה שלא נלך על עוד יותר קיצוני, כמו ציוד היי-אנד לבית בעשרות אלפי דולרים.

ככה נראית המעבדה של DEFINITIVE AUDIO באנגליה:

definitive_audio_workshop.jpg

אגב, הם מייצרים מגברי מנורות ורמקולים פסיכים:).

למי שמעוניין להתרשם בבקשה:

http://www.definitiveaudio.co.uk/

בוא ניקח עוד חברה, AUDIO RESEARCH.

ככה נראה ליין הייצור של המגברים שלהם:

boards2.jpg

boards1.jpg

handwork.jpg

qualitycontrol.jpg

אגב, זו החברה,

http://www.audioresearch.com/anniversaryedition.html

יש שם גם את הקישור לסיור המלא במפעל.

ומה קורה במקינטוש האגדית? נכון, שם יש מכונה שעושה להם את הבורדים למגברים, אבל ההרכבה נעשית ע"י סבתות בפנסיה:).

השאלה היא האם גם הם ממורמרות?, כי לפחות בתמונות הם מחייכות:).

trans2.JPG

trans4.JPG

trans3.JPG

circuit14.JPG

circuit13.JPG

circuit11.JPG

אני מצטער על האודיו הביתי בפורום רכב, למרות שמקינטוש כן קשורים, פשוט אין יותר מידי יצרנים בתחום שבכלל מפרסמים דברים כאלו.

under construction..

פורסם

ניר, במילה אחת - תענוג :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
דרור

דווקא על התגובה הזו צריך להעניק לך תעודת שפיות.

הבנה מלאה של מצב השוק לדעתי.

מה גם שצמיד הארקה הוא חובה ברגע שעובדים על מכונה בפס יצור שמופעלת באופן חשמלי בכדי למנוע חשמל סטטי לרכיבים רגישים.

הבחורה עבדה על שולחן עבודה שלא מחובר לשום דבר - הדבר היחידי שהיה מחובר שם לחשמל לפי מה ששמתי לב זה מנורה ומלחם - חוסר שימוש בצמיד הארקה הוא כמעט וחסר משמעות אם אולי חסר משמעות.

מתי בפעם האחרונה הארקתם את עצמכם כשהלחמתם משהו בבית? בדיוק... סביר להניח שאף פעם.

כשמרכיבים מעבד וזכרון של מחשב רצוי מאוד לחבר צמיד הארקה לגוף - ועדיין במעבדות מחשבים רבות לא ראיתי אחד שעושה את זה וגם לא ראיתי עד היום מעבד מחשב או זיכרון שניזוק תוך כדי טיפול במחשב ללא פס הארקה.

עדיין - אני לפחות משתדל לגעת במארז מחשב ובמשהו שיאריק אותי בזמן המגע הראשוני עם לוח האם.

מתי בפעם האחרונה הלבשתם כפפות בזמן הלחמה?

זה לא אינטל...

עכשיו זה כבר נובע מחוסר הבנה

צמיד סטטי חובה בכל אינטרקציה עם רכיב חשמלי כלשהו,

לפי העדכון שיצא ל-ISO בשנה האחרונה, תופתע לשמוע שהנהלים אומרים שכל רכיב שעוזב את שולחן המעבדה המוארק חייב להמצא כל הזמן בתוך שקית אנטי סטטית,

לדוגמא מהנדס שזורק PCB על השולחן שלו חייב שיהיה לו משטח מתאים במשרד אחרת הרכיב חייב להיות בתוך שקית אנטי סטטית

בקיצור, ממש ממש ממש לא במערכת ממוכנת

אתה יודע כמה חשמל סטטי מייצר הפשלת השרוול של הסוואטצ'ר שלה ? שהיא עושה ממש שניה לפני שהיא תופסת רכיב ודוחפת אותו לסוקט

פורסם

לא ברור לי מזה כל הקשקשת הזאת, ברוב השולחנות ניתן לראות בברור שפרוס שטיח PVC אנטיססטי, מלבד זאת בחלק מהתמונות ניתן לראות אנשים בחלוקי ESD ורצפה אנטיסטטית, חוץ מזה שנראה שהתמונות האלה צולמו בתקופה שהבריטים שלטו בארץ.

חברים יקרים,

זה שאתם רואים בתמונות או ביום יום אנשים עובדים ככה לא עושה את זה נכון או צודק, כפי שציין רזי גם אני הייתי בלא מעט מפעלי אלקטרוניקה ואין חיה כזאת בעולם, בכל חור יש שילוט ESD, יש תקן ISO, יש רצפה אנטיסטטית, אין כניסה בלי חלוקי ESD וכו', כל מי שחושב אחרת מוזמן לעשות איתי סיבוב במספר מפעלי אלקטרוניקה, קטנים וגדולים, חשמל אנטיסטטי הוא האויב מספר 1 של כל רכיב אלקטרוני.

אתם יודעים שרכיבים אלקטרונים שבירים כמו הרכיב\מעגל\בורד וכו' אפילו אחרי עטיפה בשקית אנטיסטטית עוטפים בפצפץ אנטיסטטי ורוד מיוחד? להבדיל מהפצפץ הרגיל השקוף.

62024.jpg

אדי, אין שום קשר לכפפות בכלל, זה ממש לא חובה.

דני.

פורסם

שוב פעם, איזה רכיבים אלקטרוניים אקזוטיים יש במגברים? ה OPAMP זה בערך הרכיב האלקטרוני הכי מורכב שיש במגבר :roll:

ואם כבר אתם נתפסים לקטנות - כמות החשמל הסטטי שמגבר "אוכל" בחייו ברכב היא בערך פי מליון מכמות החשמל הסטטי הפוטנציאלי שהוא יקבל בתהליך ההרכבה.

אני בטוח שאם ביום מין הימים אני אהיה בעלים של איזה מפעל אלקטרוני אני אדאג שהוא יהיה מצוחצח, אבל כאמור אין קשר בין מידת הנקיון והסדר לאיכות המוצרים.

איתמר.

פורסם

הסרטון של ג'נסיס הועלה ליו-טיוב באפריל 2008.

לגבי מתי הוא צולם, אין לנו בכלל מושג, וזה נראה לי משהו די ממזמן,אני מהמר שלפחות 8-10שנים.

מה שכן אני יכול להגיד, שזה די מצחיק אותי ההתפסות לכל מיני פרטים קטנים, שמה שבכלל לי משך את העין ב2 הסרטונים הנ"ל זה התשומת לב לכל מגבר וזה מה שעניין אותי.

לראות כמה עבודה משקיעים בהיט-סינט, בהטבעת הכיתוב,הלוגו וכו', פשוט תענוג לעיניים.

under construction..

פורסם

הפוך !

זה כמו רכב שיעשו לו פחחות ברמה הגבוה ביותר בעולם

אבל יהיה עם מנוע 1.3, גיר אוטומטי 3 הילוכים

מושבים של כתר פלסטיק, דש בורד מפח.

מתלי עלים עם כריות במקום בולמים

צמיגים צרים מתוצרת סוג ז' וכו'

מה שמשך לך את העין זה כמה משקיעים במה שהלקוח רואה ? את זה אתה יכול לראות ויזואלית בתוצאה הסופית

מה שצריך לעניין אותך זה מה קורה איפה שאתה לא רואה בעין, שם נמצא הזלזול תמיד.

פורסם

איתמר,

אין קשר בכלל לאקזוטיקה של רכיבים, כל רכיב אלקטרוני רגיש לחשמל אנטי סטטי.

"כמות החשמל הסטטי שמגבר "אוכל" בחייו ברכב היא בערך פי מליון מכמות החשמל הסטטי הפוטנציאלי שהוא יקבל בתהליך ההרכבה"

למה אתה חושב ככה? אני נוטה שלא להסכים, על מנת למנוע בעיות כאלה מבצעים שלל ציפויים מבודדים כמו אנודייז וכו'.

דני.

פורסם

אל תסכים :lol:

זה ידוע שברכב שורר חשמל סטטי. פעם היו מחברים וו הארקה שהיה נוגע בכביש בזמן הנסיעה ולדעתי עד היום מיכליות דלק חייבות לנסוע עם וו כזה.

אין לי את ההסבר המדעי לכך, אבל זו תופעה ידועה לכל.

איתמר.

• תוכן חדש...