Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה נתונים על הרכב: דייטסהו שרד שנת 98

1. יד ראשונה

2. 120 ק"מ

3. גיר אוטומטי

4. המנוע הוחלף. יש מנוע חדש

5. 1300 או 1400 (לא זוכרת)

6. נסיעה חלקה חבל"ז

7. יפה וחתיך :)

לא עשיתי ולא אעשה בדיקה. ממראית עין ונהיגה ברכב אני מבינה שיש לסדר את הדברים הבאים:

להחליף ממיר קטליטי, צמיגים גם בקרוב, טסט באוקטובר והמזגן לא משהו, מקווה שצריך רק להכניס גז ולא יותר מזה

שאלותי:

האם המחיר שקיבלתי (9000) הוא סבבה בהתחשב בכל התיקונים וכמובן בתקווה שלא אפול עם המזגן ויתברר שאני צריכה להחליף את כל המערכת?

האם מישהו יכול להמליץ לי על מוסך טוב וזול!!! (סטודנטית) לדייטסהו שרד בי"ם או ת"א

וכמובן המלצה על מקום לבדיקת המזגן + מילוי גז - עדיף בתל אביב - כי שם אני קונה את הרכב

תודה מראש, דנה

פורסם

דבר ראשון - אל תוותרי על בדיקה

בנוסף אני מאמין שהבעייה במזגן יותר עמוקה מחוסר גז , אחרת היו מוסיפים גז .

מדחס עולה לא מעט .

בנוסף תבדקי שהמנוע רשום ברשיונות .

פורסם

עדיף "להפסיד" כ-400 ש"ח על בדיקה יסודית של הרכב מאשר להפסיד 9000 ש"ח פלוס מזגן שאולי לא תקין

ועוד מכלולים שאת לא מודעת שהם לא תקינים, אחרי בדיקה תוכלי להוריד עוד מערך הקנייה אם יתגלו בעיות נוספות

שדורשות תיקון.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

מדוע המנוע הוחלף לאחר 120K ק"מ? נשמע מוזר.

לגבי המזגן - בדעת קודמי, מילוי גז עולה בין 150-230 ש"ח, ואני מניח שהיו ממלאים גז אם זו הייתה הבעיה ( אחרי הכל קיץ עכשיו וכמעט בלתי אפשרי לנסוע ללא מזגן ) לכן לדעתי- הבעיה גדולה יותר ממילוי גז - בכל אופן שווה בדיקה מעמיקה יותר אצל מזגניסט לפני הקניה על חשבון המוכר.

המלצות:

( עמוס מזגנים לרכב בע"מ - 03-6198829, 03-5798265, בני ברק, הירקון 33 א.ת ).

או

( עופר קצב - שיפוץ וחידוש מדחסים ומיזוג אויר לרכב - 03-5189654, 03-5189654, 050-5285041, תל אביב יפו, אירוס 14 ).

לגבי הבדיקה - קחי את הרכב לפחות לפחח שעבור 50 ש"ח בערך יבדוק האם הרכב עבר תאונות משמעותיות אשר עלולות להשפיע על הבטיחות- שלא תקני מלכודת מוות.

בהצלחה

פורסם

אני ממליץ לך ללכת לכיוון אחר לגמרי: פיג'ו 205 או סיטרואן סקסו. רצוי ידנית.

רכב אמין באותה מידה ואת מרוויחה גם נוחות וכיף בנהיגה. התקציב נשאר זהה, ויש הרבה מבחר בשוק כך שאפשר בהחלט למצוא רכבים שמורים.

לגבי בדיקות קנייה - מיותר לדעתי כי זה רק מבלבל. טוב אולי לרכב חדש או בסכום קנייה גבוה יותר.

בשנתונים האלה כל רכב ייצא זוועה כחלק ממדיניות הכסת"ח של המכונים.

במקום זה עדיף לבקר אצל פחח מקצועי שיבדוק את מצב השלדה ואצל מוסכניק אמין שיעבור על האוטו, רצוי בצמוד להיסטורית הטיפולים של הרכב, אם ניתן להשיג. בנוסף כמו שאמרו לבקר אצל מזגניסט.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

חברה תודה לכם! אני קונה רק את הרכב הזה - כי יש לי הזדמנות לקנות אותו מחבר טוב שלי והוא לא עובד עלי בכלום. כל הנתונים שנמסרו הם אמת. אני לא מעוניינת לקנות רכב יד שניה מאדם שאני לא מכירה בכלל.

לא מעוניינת גם בהילוכים בכל מקרה.

המזגן עובד, הוא רק חלש קצת. נקודה מעניינת לגבי המזגן - הוא עובד טוב יותר כשנוסעים מהר. בנסיעה איטית או בפקק קצת פחות.

פורסם

אם המזגן חלש - נסי להחליף מסנן אויר של המזגן. לעיתים הוא מלוכלך מאבק, דבר שמפריע לזרימת האויר.

בנסיעה הוא חזק יותר כנראה מכיוון שהוא מכוון לכניסת אויר מבחוץ פנימה. אם תכווני לסירקולציה - תראי שעוצמת המזגן לא תתגבר בעת נסיעה.

פורסם
אני ממליץ לך ללכת לכיוון אחר לגמרי: פיג'ו 205 או סיטרואן סקסו. רצוי ידנית.

רכב אמין באותה מידה ואת מרוויחה גם נוחות וכיף בנהיגה. התקציב נשאר זהה, ויש הרבה מבחר בשוק כך שאפשר בהחלט למצוא רכבים שמורים.

אני נוטה שלא להסכים איתך לחלוטין...סקסו או 205 אמינות?! נו באמת, חוסר אמינות בצרפתיות זה לא מיתוס...

לדעתי השרייד היא בחירה מעולה לסטודנטית, גם אני בתור סטודנט חיפשתי כזו לא מזמן פשוט לא מצאתי אחת במצב טוב.

לכי על הרכב! כמו כן, אם הוא ידיד שלך והוא לא עובד עלייך, אז אין מה לבדוק שילדה, רק צורך בתיקונים פיזיים וקוסמטיים.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

תודה טל (: וברור שאני הולכת על זה

כמה הזדמניויות כבר יש בחיים לקנות רכב יד שניה במצב טוב במחיר טוב ממישהו שלא עובד עלי (:

גם חסכוני בדלק וגם אני לומדת בירושלים ואין לי כוח לזינוקים בעליות ובפקקים (:

הדאגה היחידה שלי זה הזגן אבל אנחנו נמלא גז לפני העברת בעלות ונוודא שזו לא המערכת כולה

פורסם

בקשר למזגן יתכן שמדובר בטורים נמוכים.

או במאוורר מעבה לא תקין או הכונס שלו שבור. אם בנסיעה מהירה ז"א שיש רוח מספיק לקרר את המעבה, כנראה שזה מאוורר חיצוני.

פורסם

המזגן עובד, הוא רק חלש קצת. נקודה מעניינת לגבי המזגן - הוא עובד טוב יותר כשנוסעים מהר. בנסיעה איטית או בפקק קצת פחות.

סימפטום שיכול להעיד על תיפקוד לקוי של מאוורר רדיאטור המזגן.

צריך לבדוק האם בכלל המאוורר נכנס לפעולה בעת הדלקת המזגן.

• תוכן חדש...