Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן...

אני מחפש רכב קטן / מיני, אמין, אוטומט וחסכוני בדלק, התקציב הוא עד 80,000...

יצא לי לנסוע מספר חודשים בסוזוקי סוויפט 2008, ממוצע הצריכה שלי יצא כליטר לכל 12 ק"מ, האם זה נחשב חסכוני ??

כי אני מתלבט אם לקנות את הדגם הזה, אוטו מעולה...

טויוטה יאריס - ירד מהפרק עקב היד הרובוטית, לא תודה..

טויוטה Run-X - ירדה מהפרק כי היא יקרה משני האחרים ולא חסכונית כמוהן...

דייהטסו סיריון - לאחר שבוע נסיעה, נראה לי אוטו צעצוע מידיי, וויתרתי...

אירופאיות ירדו מהפרק, לאחר שהייתי עם 206 כמה שנים ולדעתי האמינות לא גבוהה, גרמניות ברובן יקרות לאחזקה ושאר האירופאיות לא מעניינות אותי...

לכן אני ממוקד יפניות..

יש איזשהו רכב שלא חשבתי עליו בטווח המחירים והתכונות שאני מחפש ??

*תודה רבה מראש

פורסם

אפשר לחפש בסבלנות הונדה ג'אז (מאוד מבוקשת במצב שמור)- יותר חיסכונית מסוויפט, יותר מרווחת מכל סופרמיני אחרת.

אבל סוויפט מרגישה יותר זריזה וגם חדישה יותר.

סוויפט החדשה מכונית מוצלחת, לא בזבזנית יתר על המידה, אבל בהחלט לא הכי חיסכונית.

אפשרות נוספת - מאזדה 2. אבל היא לא תהיה יותר חיסכונית מסוויפט (בערך אותו הדבר).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

סוזוקי אלטו ידנית חדשה (ומורכבת ביפן) תעלה לך קצת יותר מ72000 בגרסה האוטומטית עם צריכת דלק של 19 ק"מ לליטר לפי היצרן, מה שככל הנראה מוגזם, אבל גם 17 ק"מ לליטר זה מצוין. הידנית עולה פחות מ60 אלף אגב. מה שכן, אם הסיריון זה יותר מדי צעצוע בשבילך אז כנראה גם האלטו לא תתאים.

וחבל לפסול אוטומטית אירופאיות כמו איביזה או גרנדה פונטו על הסף.

פורסם

קודם כל, תודה רבה על מגוון התגובות..

סוזוקי אלטו - פחות מתלהב מהצורה החיצונית של הרכב, אבל אשקול זאת...

מאזדה 2 - אם מבחינת הדלק המצב זהה, אני אעדיף את הסוויפט...

הונדה ג'אז - אני ממש לא אוהב אותה מבחינה חיצונית, אבל אשקול זאת 2 :)...

ושוב, האם ליטר דלק ל-12 קילומטר נחשב מצב חסכוני ?

אם יש הצעות לרכבים נוספים אשמח לשמוע...

פורסם

1:12 בתוך העיר זה חסכוני. 1:12 בנסיעה משולבת זה סביר לחלוטין בשביל סופר-מיני אוטומטית שנוסעת עם מזגן בקיץ.

הסוויפט שלנו צורכת משהו באזור ה1:12 בממוצע, בנסיעה משולבת עירוני ובין עירוני. זה משתפר קצת אם נוסעים הרבה מחוץ לעיר.

אולי סוזוקי ספלאש? אני לא בטוח שחדשה תכנס בתקציב שלך, אבל אולי אחת משומשת או "יד ראשונה מיבואן" כן תכנס.

היא קצת יותר חסכונית מהסוויפט, אבל גם קצת פחות איכותית ומאובזרת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בתור מישהו שמכיר לא רע בכלל גם את האלטו, הספלאש והסויפט - וותר על הספלאש.

או האלטו, כי היא זולה יותר נקודה (האוטומטית לא מומלצת כמו הידנית אבל אפשר לחיות איתה בזכות זה שהיא דנדשה)

או הסויפט.

הספלאש איכזבה אותי והיא קרובה למדי באיכות החומרים וההרגשה הכללית לאלטו - לטעמי.

הסויפט לא חסכונית במיוחד, בעצם אפשר להגיד עליה הכל חוץ מזה שהיא חסכונית. אבל היא גם לא בזבזנית הרבה יותר מהאחרות.

הסויפט לעומת האלטו היא עולם אחר, הרבה יותר מרווחת, הרבה יותר נעימה, דינאמית וחזקה (זריזה מאד אפילו הייתי אומר)

בעצם אין ממש מקום להשוואה ואם חדש לא קריטי לך, לך על סויפט 2008. תשתדל לקחת אחת שיש לה עוד כמה חודשי אחריות (כי כרגע מוכרים הרבה כאלו שעלו לכביש בקיץ 2007 וכבר נגמרה להן האחריות) - ו.. כמובן את הדגם GLX בלבד.

הסיריון גם עליה נהגתי תקופה ובסך הכל היא חמודונת, אבל לפחות ליגה אחת שלמה מתחת לסויפט.

פורסם
קודם כל, תודה רבה על מגוון התגובות..

סוזוקי אלטו - פחות מתלהב מהצורה החיצונית של הרכב, אבל אשקול זאת...

מאזדה 2 - אם מבחינת הדלק המצב זהה, אני אעדיף את הסוויפט...

הונדה ג'אז - אני ממש לא אוהב אותה מבחינה חיצונית, אבל אשקול זאת 2 :)...

ושוב, האם ליטר דלק ל-12 קילומטר נחשב מצב חסכוני ?

אם יש הצעות לרכבים נוספים אשמח לשמוע...

בשביל רכב קטן 12 ק"מ לליטר בצריכה משולבת לא נחשב חסכוני. אם זה 12 ק"מ לליטר בעיר זה כבר יותר סביר.

בכל מקרה צריכת דלק טובה של סופרמיני מודרנית היא סביב ה15 ק"מ לליטר בממוצע.

פורסם

אתה נוסע הרבה פקקים או משהו שבגלל זה אתה לא רוצה ידני?

אם אתה מחפש חיסכון ואמינות עדיף לך גיר רגיל, כמו כן, בהרבה רכבים הגיר הרגיל הכי יותר טוב מהגיר האוטומטי (או הרובוטי למעשה) לדוגמא בגרנדה פונטו, פנדה, אלטו וכו'. אפילו ב159, אם אתה נוסע על סליספיד בפקק, הרכב קצת לא נעים, לכן עדיף לדעתי לחשוב פעמיים על נושא הידני.

אם אתה לא מתחבר לאלטו, וחבל כי זה יכול להיות אחלה חיסכון שבעולם, הייתי מחפש גרנדה פונטו ידנית יד שניה, לדעתי זה אוטו מדהים ואני מאד אוהב אותו.

לגבי צריכה הדלק, 12 ק"מ לליטר זה נשמע לי קצת הרבה, אני עושה עם המיטו 13.8 ק"מ לליטר כשאני נוסע כל יום את הפקקים של כביש 5 וכביש 4, ומידי פעם נס הרים. בחודש שיש לי 2 ימי מסלול ועוד מס' נס הרים אני מגיע ל12.6, אז נראה לי מאד מאד תמוה, אפשר למצוא רכבים פחות זוללים, או להבין איפה בעיית הזלילה (יכול להיות שאתה נוסע יותר אגרסיבי ממני, אני בדר"כ כשהכביש פנוי נוסע לי על 80-100).

בהצלחה,

זה שאתה נושם... זה לא אומר שאתה חי...8)

:twisted:Alfa Romeo Mito 1.4T 155HPS:twisted:

Comp:Moral Tempo Sub:Hertz ES250 Amp:Sundown Sax50.4

:twisted:Alfa Romeo Spider 2.0 1988 :twisted:

פורסם

קודם כל הבהרה, כשאמרתי ליטר לכל 12 ק"מ, הכוונה הייתה לנסיעה משולבת, שעיקרה הוא עירוני...

סוזוקי אלטו - אני מבין שהיא 1000 סמ"ק, מה שהופך את האוטו אולי לחסכוני אבל בהרבה פחות נוח מבחינת נהיגה מהסוויפט...

סוזוקי ספלאש - לא לטעמי מבחינה חיצונית..

ולא, אני לעיתים נדירות נמצא בפקקים...

זה מה שחשבתי, שליטר ל-12 ק"מ זה לא הכי חסכוני לרכב מיני, עם זאת, עדיין מדובר במנוע של 1500 סמ"ק, ככה שאני לא חושב שמדובר בדליפה או זלילה של ממש...

מבחינת רכב ידני, אני לא מתלהב, אני מעדיף את הנוחות על החסכון בדלק, אז את זה אני מוכן לספוג...

אז אני רואה שאולי למעט היונדאיות (I10/20), כמעט כל רכב יפני קטן הוזכר כאן... יש דגם שהושמט ?

פורסם

סוזוקי אלטו - אני מבין שהיא 1000 סמ"ק, מה שהופך את האוטו אולי לחסכוני אבל בהרבה פחות נוח מבחינת נהיגה מהסוויפט...

1000 סמ"ק זה מנוע קטן, אבל מה שמשפיע על הביצועים של הרכב הוא כמה הספק המנוע מפיק. המנוע של האלטו מייצר הספק של 68 כ"ס. להשוואה מנוע ה1200 של הפנדה מייצר רק 60 סוסים. יכולת התאוצה של המנוע אמנם לא הכי מרשימה אבל מבחינת הספק המנוע הוא בסדר גמור.

הכי פשוט יהיה לקחת את האלטו לנסיעת מבחן ולתת לה הזדמנות. נפח המנוע לא אומר הכל.

פורסם

אני מעדיף את הI30 על פני הסוויפט

המראה הפנימי הרבה יותר נעים ומדליק לטעמי

(המחשבה שבמודל 2008 בסוויפט אין לי אפשרות לחבר דיסק און קי מוציאה אותי מדעתי...)

:)

פורסם

תוסיף עוד 7K ותוכל לקנות סקודה פאביה חדשה עם מנוע TSI החסכוני יותר מכל האופציות המוזכרות לעיל. :wink:

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

עניין שלא הזכירו כאן הוא שלמאזדה 2 לספלאש ולאלטו יש בקרת יציבות, הסוויפט קיבלה אותה רק באמצע 2009 או תחילת 2010 (אני לא זוכר בדיוק) והשנים הללו לא נכנסות בתקציב שלך , לדעתי זה עניין דיי מהותי.

מעבר לזה, היא והמאזדה שני רכבים מאוד חביבים, קטנים וקלילים, נעימים גם בשיוט וגם בנסיעה עירונית ומציעים עיצוב חיצוני חביב, לאחרונה יצא לי לנהוג מעט בסוויפט ובהחלט הבנתי מהי חדוות הנהיגה שאנשים מדברים עליה אחרי נהיגה בסוויפט, פשוט נחמד לנהוג בה.

פורסם
אני מעדיף את הI30 על פני הסוויפט

המראה הפנימי הרבה יותר נעים ומדליק לטעמי

(המחשבה שבמודל 2008 בסוויפט אין לי אפשרות לחבר דיסק און קי מוציאה אותי מדעתי...)

:)

באמת אין שום דרך לשים USB בסוויפט ??

סוזוקי אלטו - הייתי עם 206, מנוע 1400, 75 כ"ס ואני אומר לך באופן אישי, לבצע עקיפה בכביש מהיר, לא תמיד אפשרי בגלל שהמנוע פשוט לא מאיץ ואז מגיע רכב אחר בנתיב שאליו אתה רוצה לעבור, בעייתי..

ושלא תבין, אני ממש לא מחפש מהירויות, אני פשוט רוצה נוחות נהיגה...

אני חושב שאני אעשה נסיעת מבחן דווקא ביאריס, כדי לראות אם העניין של משיכת ההילוכים בידית הרובוטית הוא סביל, אם לא כנראה שהסוויפט היא הכיוון, למרות שעניין ה-USB מציק מאוד.. (מי משתמש בדיסקים בימינו ?)

• תוכן חדש...