Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבועיים האחרונים שמתי לב לתופעה מוזרה. בזמן התנעה, לאחר חנייה ארוכה מאוד (3-4 ימים) נורת שמן נדלקת לזמן קצר (1-2 שניות) וניכבת. הרכב הוא מרצדס C240 W202 M112 שנת 98 עם 140K שמשמשת לנסיעות בין עירוניות בעיקר.

-בדקתי שמן והוא בחצי גובה בין מינימום למקסימום.

-ב 125K ביצעתי פלשינג למנוע ושמתי שמן חצי סינטטי 10-40

-ב 135K ביצעתי החלפת שמן ועברתי לשמן סינטטי 5-40. התגלה לי לאחר ההחלפה כי מולא יותר מדי שמן והוא נוקז כך שנשאר מעט יותר מהמינימום.

-לפני כשבועיים גיליתי השמן ירד מתחת למינימום. הוסף שמן.

למישהו יש רעיון ממה נובעת התופעה?

פורסם

חיים שלום רב !

ראשית הוסף שמן בצמיגות שקובע היצרן, ועד לקרוב לפס המקסימום.

במידה והבעייה חוזרת, בדוק אפשרות, לרשת סינון של משאבת השמן סתומה, מעודף בוצה באגן השמן.

המתן לתגובות מוסמכות נוספות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

-השמן הוא בצמיגות היצרן.

-למה למלא קרוב לפס המקסימום? בפעם האחרונה שביקשתי את זה במוסך התגלה לי כי מולא יותר מדי שמן ולטענתם לא ניתן "למלא בדיוק" אלא רק לאחר חניה של לילה.

-ב 125K ביצעתי פלשינג למנוע ושמתי שמן חצי סינטטי 10-40, הקרטר פורק ונוקה. האם הבוצה באגן השמן נובעת מהפלשינג שהשמן הסינטטי לכאורה מבצע?

פורסם

שלום רב !

מלוי שמן במנוע קר, על ידי הוספה מבוקרת של שמן, לפני התנעת המנוע, יכולה בהחלט, לגרום למלוי שמן מתחת לפס המקסימום, מבלי לגרום למחסור ניכר בשמן עם בכלל, ובוודאי, לא למלוי יתר ! הפלשינג ממיס את כל הבוצה הקיימת במכסה השסתומים, על גבי נדנדי השסתומים וגלי הזיזים, ובסופו של דבר מתנקזת לאגן השמן, בדרך היא יכולה לסתום מעברי שמן שיסתמו, בגלל הפלשינג, וגם את רשת משאבת השמן, שעלולה להסתם, ובמן שפירקו את אגן השמן, אני מקווה שהקפידו לנקות את הרשתית, או לפרק משאבת שמן לגמרי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היי

האם החלפת פילטר שמן ?

והאם הוא מקורי ?

יש חשיבות רבה לפילטר מקורי בדוק

גם אצלי ברכב כששמתי חליפי היה לי אותה הבעייה

ברגע ששמתי מקורי הכל פיקס

מיני 1969 התחלת שיפוץ:-D

אם אני לי מיני:roll:

פורסם

אהלן חיים,

אם אני לא טועה, הפילטר שמן שלך מגיע בצורה של קרטון נטו וממוקם בחלק העליון של המנוע.

השסתום אל חזור של הפילטר שמן שלך, נמצא בתוך הבית שלו.

יכול להיות שהשסתום אצלך לא מתפקד וגורם לשמן לנזול לקרטר, לאחר כיבוי מנוע.

ברגע שאתה מתניע שוב, לוקח זמן למשאבת שמן למלאות את הפילטר שוב בשמן ובנתיים אין זרימה תקינה.

הייתי מציע לך לבדוק את השסתום הזה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

תודה ToSToS

אם אני לא טועה, הפילטר שמן שלך מגיע בצורה של קרטון נטו וממוקם בחלק העליון של המנוע.

לא מדויק, פילטר השמן (מקורי של מרצדס) מגיע בצורה של מוט פלסטיק שמסביבו קרטון, ובזמן התקנה מורכבים בנוסף 4 טבעות גומי.

השסתום אל חזור של הפילטר שמן שלך, נמצא בתוך הבית שלו.
אם הוא תקול, האם ישנה דרך לבדוק זאת בבית?

בכל מקרה, על פי המלצתו של מרק (בנוגע למעבר בין שמן חצי סינטטי לשמן סינטטי), אני עומד להחליף את השמן + פילטר שמן לחדשים בשבועים הקרובים. האם ישנה סכנה בנסיעה (כ 300 ק"מ) בזמן הזה?

פורסם

עוד דבר שרציתי להוסיף (ולא ניתן לערוך לאחר 30 דקות)

מלוי שמן במנוע קר, על ידי הוספה מבוקרת של שמן, לפני התנעת המנוע, יכולה בהחלט, לגרום למלוי שמן מתחת לפס המקסימום, מבלי לגרום למחסור ניכר בשמן עם בכלל, ובוודאי, לא למלוי יתר ! לא הבנתי, במוסך טענו כי מילוי מדויק יכול להתבצע רק לאחר לילה במוסך, מה שאני לא מוכן לבצע. הפלשינג ממיס את כל הבוצה הקיימת במכסה השסתומים, על גבי נדנדי השסתומים וגלי הזיזים, ובסופו של דבר מתנקזת לאגן השמן, בדרך היא יכולה לסתום מעברי שמן שיסתמו, בגלל הפלשינג, וגם את רשת משאבת השמן, שעלולה להסתם, ובמן שפירקו את אגן השמן, אני מקווה שהקפידו לנקות את הרשתית, או לפרק משאבת שמן לגמרי. בזמן שפירקו את אגן השמן ניקו אותו בלבד, לא ראתי כי ניקו את הרשתית, או או פרקו את משאבת שמן.

זה מה שנעשה צביקה.

פורסם
תודה ToSToS

לא מדויק, פילטר השמן (מקורי של מרצדס) מגיע בצורה של מוט פלסטיק שמסביבו קרטון, ובזמן התקנה מורכבים בנוסף 4 טבעות גומי.

?

לדעתי במידה והאוטו לא ינסע יומיים, אתה יכול לפתוח את המכסה של הפילטר שמן ולוהציא אותו עם ההברגה שלו ולראות עם יש שמן בתוך הכוסית שלו. (צריך להיות שליש כוס בערך)

במידה ואין, כנראה שהשסתום לא מתפקד וכל השמן יורד לאגן.

אני מאמין שלמוסך יהיה דרך יותר מקורית לבצע את הבדיקה, במהירות גבוה יותר.

אני מאמין שיש איזה מכשיר שנותן לחץ לתוך הבית של הפילטר שמן, שיכול לזהות האם הלחץ נשמר או לא.

פורסם
לדעתי במידה והאוטו לא ינסע יומיים, אתה יכול לפתוח את המכסה של הפילטר שמן ולוהציא אותו עם ההברגה שלו ולראות עם יש שמן בתוך הכוסית שלו. (צריך להיות שליש כוס בערך)

במידה ואין, כנראה שהשסתום לא מתפקד וכל השמן יורד לאגן.

אני מאמין שלמוסך יהיה דרך יותר מקורית לבצע את הבדיקה, במהירות גבוה יותר.

אני מאמין שיש איזה מכשיר שנותן לחץ לתוך הבית של הפילטר שמן, שיכול לזהות האם הלחץ נשמר או לא.

היי טוסטוס,

אני לא בטוח שהבדיקה שרשמת מספיק טובה, ברכבים מסויימים כמו בגולף שלי, בזמן פתיחת בית המסנן, באופן אוטומטי נפתח השסתום הנמצא בתחתית וכול השמן זורם בחזרה לאגן השמן בכדי למנוע מצב ששמן ישאר בבית המסנן ובקרב המסנן ובזמן הפירוק השמן יישפך על הרכב בגלל שהוא מותקן אנכית.

אינני יודע איך זה במרצדס של חיים אבל הנושא שןןה בדיקה.

איזה כייף לי :)

פורסם

אכן, המסנן מותקן אנכית ומניסיוני (הראש שלי מאחורי הכתף של המכונאי כאשר הוא פירק) לאחר חילוץ המסנן בית המסנן ריק משמן.

פורסם

היי חיים, דבר לא מעיד בהכרח של בעיה בשסתום ייתכן שככה הייצרן תכנן את בית המסנן.

בעבר חבר הפורום מוסך רון ייעץ לי לבדוק את הדבר בצורה מסויימת שאינני זוכר את הפרטים המדוייקים לכו הייתי ממליץ להמתין לתגובתו.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני עשיתי טיפול 10K לBMW שלי שבוע שעבר.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=327693

גם שם הפילטר יושב בתוך כוסית בצורה אנכית בחלק העליון של המנוע. (תראו בתמונות את המיקום המדוייק)

לאחר שפתחתי את ההברגה של המכסה והוצאתי את המסנןן ראיתי שיש משהו כמו 1/3 כוסית של שמן בתוך הבית פילטר.

• תוכן חדש...