Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סאב לרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

לאחרונה התקנתי מערכת KENWOOD BT40U , המערכת מחוברת ל4 הרמקולים של הרכב (לא רמקולים ברמה יותר מדי גבוהה אני מעריך)

ושומעים מעולה, עד הקטע שנכנס בס לשיר ואז הקול נהיה ממש "מלוכלך"

לדוגמא - אם שיר מתחיל בקטע ווקלי ללא מוסיקה , ניתן להגביר המון ושומעים ממש נקי, ברגע שמתחילה המוסיקה - חובה להנמיך אם רוצים לשמוע משהו

(מקווה שהצלחתי לתאר את הסיטואציה)

2 שאלות

1. אני מעריך שכל הבעיה היא בזה שאין לי סאב ברכב (או רמקולים מספיק איכותיים בעלי סוג של סאב) האם אני צודק?

2. אני לא מסוגל להשקיע המון כסף על סאב לרכב, אני מכיר שיש סאבים שבאים בצורת קוביה בבאגז' (בסביבות 1000 שח ומעלה)

אבל ראיתי בזאפ שיש סאבים קטנים, בגודל וצורה של רמקול רגיל בעלות של 500 שח כמו

סאב וופר לרכב PIONEER 308D4 או סאבוופר 12 אינטש JBL דגם GT5

ברור לי שסאב של 2000 שח יותר טוב מסאב של 500, אבל השאלה היא האם הסאבים ציינתי פה למעלה יעשו את העבודה וינקו את הרעשים במידה שאפשר יהיה לשמוע מוסיקה בכיף?

תודה רבה

פורסם

העסק לא פשוט, בשביל סאב אתה חייב מגבר.

ואז תוכל להגביר את הרמקולים הקדמיים ואת הסאב.

מה שיעלה לך בטוח יותר מ500 שקל.

פורסם

זה לא בגלל שאין לך סאב או שהרמקולים מתעוותים..

זה המגבר של המערכת מתעווט.

(סליחה על שגיאות הכתיב אם יש).

אתה צריך מגבר.

ואז גם סאב.

ולכוון את המערכת בהתאם.

תכין 2000₪ +-..

ממליץ על מגבר JBL 1004 וסאב הרץ ES300 או אינפיניטי 1060W כמו שיש לי.

בתיבה אטומה.

פורסם

1. אני מעריך שכל הבעיה היא בזה שאין לי סאב ברכב (או רמקולים מספיק איכותיים בעלי סוג של סאב) האם אני צודק?

2. אני לא מסוגל להשקיע המון כסף על סאב לרכב, אני מכיר שיש סאבים שבאים בצורת קוביה בבאגז' (בסביבות 1000 שח ומעלה)

אבל ראיתי בזאפ שיש סאבים קטנים, בגודל וצורה של רמקול רגיל בעלות של 500 שח כמו

תודה רבה

1.לדעתי הבעיה שלך זה שהHU(הפנל)שלך כמו כל מגבר שהוא,בעבודה בווליום מקסימאלי אתה מאבד מאיכות הצליל.

זאת בעיה ידוע שבה ההגברה מאבדת את איכות הצליל כאשר שומעים בווליום גבוהה,לרוב זה קשור לצליל הבאס שדורש יותר כח כדי לישמו,

ולכן קונים מגבר שמגביר את האות התקינה כשהווליום נמוך מהHU ומחזק את האות תוך שמירה על תקינות האות שמגיע לרמקולים,

ובכך מעלים את הווליום ונשמרת האיכות גם בבאסים.

(המגבר יכל להגביר את האות גם בווליום גבוהה אבל האות שמגיע מהHU מתעוותת)

כדי להעלות עוד את הווליום אתה תפגוש עוד מגבלה אחרי השמת המגבר והיא הרמקולים,מכוון שהם מקוריים ואינם מתאימים

במיוחד להגברה והווליום שתקבל יהיה גבוהה ואיכותי אבל בצורה זניחה לווליום שיכל לייצר המגבר,ולכן זה דורש ממך גם רמקולים חדשים.

(לא מחייב עם אתה מרוצה מהווליום\האיכות הקיימים).

2.סאב משמש כאלמנת שמדגיש את הבאסים,אם אתה לא תשדרג את המערכת שלך עם רמקולים חדשים שהצליל שלהם לא יבלע

ע"י הבאס שמייצר הסאב,אתה עלול לסבול מחוסר איזון בין הצלילים ומוזיקה לא נעימה.

לכן לא נראה לי שיש למה לקנות סאב עד שלא מטפלים בשאר המערכת.

וכמו שאמרו לפניי זה מגיע לטווח מחירים של 2000ש"ח בערך.

מקווה שעזרתי:wink:

פורסם

כפי שאני רואה את המצב יש לך 2 אופציות:

להוסיף סאב + מגבר

למצוא פתרון שתוכל להתקין קרוס מתאים לרמקולים שלא ינגנו תדרים נמוכים

האם המערכת היא מקורית שבאה עם הרכב?

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

בוקר טוב

בגדול מה שכתבו שני המכובדים מעליי נכון

אבל להבנתי אתה לא סובל מבעיית עודף מזומנים :lol:

אי לכך המלצתי לך להחליף בשלב ראשון את הרמקולים ברכב לרמקולים שיודעים לרדת נמוך יותר

ישנם המון סוגי רמקולים שיעשו לך עבודה לא רעה ובהחלט תוכל לנגן מוסיקה גם בווליום ועדיין להינות מצליל נכון בלי עיוותים מכוערים.

במידה וכן יש בידיך אפשרות לבזבז כמה אלפי שקלים אז התמונה משתנה וההמלצה תהיה בהתאם

דרור

• תוכן חדש...