Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חלקכם בוודאי יקראו לי ילד, מכיוון שאני בן 17 ואני עוד בתחילת דרכי על הכביש, חלקכם אולי יזלזלו בדעותיי אבל אני חושב שהתחביב הזה שנקרא מכוניות מאגד את כולנו תחת קורת גג אחת, וכולנו צריכים לפעול על מנת להגיע לליזליזציה של התחום.

למה כמעט כל תחביב שבו אדם רוצה לעסוק בארץ הינו מוסדר והוא יכול לעשות זאת באופן חוקי בין אם זה רכיבת אופניים, שייט קייאקים, כדורגל, טניס, טיסנאות, מצנחי רחיפה ואפילו טיולי שטח אבל במידה וחפצה נפשו של אותו אדם בנהיגה ספורטיבית הרי שאם יממש זאת הוא יהיה כאחרון העבריינים בארץ.

מה לעשות כמו מרבית חבריי הפורום כאן גם אני נדבקתי בחיידק, אותו חיידק שנקרא רכב, מגיל צעיר מאוד התעניינתי במכוניות וביום הראשון שיכולתי כבר הייתי עם רשיון ביד, מה שלא ידעתי זה שבמידה וארצה להפוך את התחום לתחביב ואצא למקום נטוש להתאמן בו הרי שבאותו רגע אני מקיים מרוץ לא חוקי בכבישי ישראל ואם חפצה נפשי לשפר את רכבי יגייסו את כל משטרת מרחב מרכז על מנת לעצור אותי.

ואני שואל, למה?, למה שוטריי מתנ"א במדינתנו מנופחים מאגו עד שהם ינסו להפיל נהג על כל תיק אפשרי (חייב להיות קשור למשכורת העלובה שלהם ) למה אם ברצוני לעשות משהו שאני אוהב, ובאמת ובתמים אני מוכן לשלם אקסטרות בביטוח, דמי הרשמה למסלול, דמי הקפות, מנוי חודשי או וואט אבר, מוכן להשמיש את מכוניתי כך שתעמוד בתקנות מסלול ושתאפשר נהיגה בטוחה. למה אני (ועוד עשרות כמוני כאן בפורום) אינם יכולים לעשות זאת ובמקום שהמדינה תמצא פתרון היא מעדיפה להפנות משאביה לתפיסת אנשים דוהרים במהירות של 130 קמ"ש (כן בטח, הרי אלפי פעמים נאמר כאן שלא המהירות היא שהורגת ושהכבישים המהירים בארצנו בנויים למהירויות הרבה יותר גבוהות) ואנשים שעקפו מהימין בגלל שאיזה *** יושן בשמאלי.

אז נכון, תמיד אפשר להגיד שאילו הם החוקים ומי שעובר עלייהם דינו העונש הקבוע בחוק. אבל רבאק, החוקים הללו מעודכנים ל1948 בזמנים שטנדר DL היה הרכב הכי מהיר בארץ ובזמן תאונה היו נותנים קונטרה עם הידיים. והרי עם כל הסחבת והבירוקרטיה המאבק בחוק או נסיון לשנותו אבוד מראש.

אז מה הפתרון? לעזוב את הארץ? להגיע למקומות שבהם כל זה מותר וחוקי?.

השרשור הזה הגיע לאחר קריאה בפורום על עשרות חברים שמתנכלים להם על לא עוול בכפם, הורדות מהכביש, דוחות לא מוצדקים ובעיקר בורות בלתי נגמרת של משטרת ישראל, האמת היא שחיפשתי פתרון, אך שום דבר לא נראה באופק.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

חייב לומר שיחסית לבחור בן 17 יש לך כתיבה ברמה גבוה.

אתה צודק במאה אחוז, ואיתך גם ותיקים בעסקי הרכבים ואנשי מועדוני רכבים בני 20-30-40 עם אישה וילדים.

החוק במדינה מקשה עלינו, חובבי המכוניות, בדיוק את מה שאנחנו הכי אוהבים לעשות.

אך אל לנו להתייאש, מתחילים אט אט בפתיחת עמותות כמו LTDA ופתיחת ימי מסלול חוקיים ואנחנו בדרך הנכונה.

מילא היו מפזרים את ה"מירוצים" הללו כמו שמפזרים הפגנה קטנה בלי להיטפל לאזרח,

אבל כאב הלב שלי נובע מעצם הכתבות כדוגמאת הכתבה בואללה היום על המפגש, שהוצגנו כפושעים.

מה שנשאר לנו הוא לחזק את עצמו וחברינו, את העמותות שפועלות בשבילנו.

ומי יתן ויום אחד יהיו חוקים אמיתיים במדינת ישראל ונוכל להנות מהם.

שבת שלום

רותם.

פורסם

אתה מתייחס לספורט המוטורי ולכך שהמדינה בקיבעון.

נתחיל בזה שאלה הם החוקים ולמרות שאתה מאוד רוצה, כל עוד אלה הם החוקים הקיימים, אזי חבריך המשפרים נחשבים לעבריינים.

כמה נהגים באמת ובתמים יהיו מוכנים להשקיע מכספם בכדי להיכלל בתחום הספורט המוטורי ? - אולי אלפים בודדים, אולי רק מאות.

אתה מתייחס לספורט המוטורי אבל זאת רק טיפה בים לעומת דברים אחרים שמקובלים באומות עולם אחרות:

בארץ אסור קזינו - מאות אלפי ישראלים נוסעים להמר בחו"ל. המדינה מפסידה מליארדים של הכנסות מכך ובכל זאת לא ממהרת לשנות החוק. יותר קל להוסיף אחוז מע"מ ולהשיג עשירית הכנסות ממה שהישראלי משאיר בחו"ל.

בארץ אסור השימוש בסמים, למרות שבמדינות רבות, זה חוקי למהדרין.

בארץ אסורה הזנות ובמקומות אחרים בעולם הזונות מקבלות רשיון רשמי לעסוק בכך.

יש מדינות מערביות שבהן גיל ההסכמה ליחסי מין הוא 12 או 14 וכאן תואשם באונס.

יש מדינות שבהן אלכוהול = 0 כשאתה רוצה לנהוג ובארץ כיום זה 240 ומתוכנן לעלות לאזור ה-300.

יש מדינות שבהן כששוטר צריך לשים עליך אזיקים, אם לא תשכב מרצונך על הכביש פשוט ידיים ורגליים - תחטוף כדור.

יש מדינות שבהן אסור ללכת עם רעלה, ואילו כאן בארץ אם תאסור זאת תפרוץ מלחמת עולם.

את מה אתה רוצה או חושב צריך לתקן קודם ?

לדעתי, אם לשנות משהו - קודם כל קזינו בישראל כי המיליארדים האלה יגרמו לכך שנטל המס ירד וכולנו נרוויח. לא אני לא מתכוון להמר, אבל מפריע לי שאנחנו השארנו מאות מליוני דולרים בטורקיה ובכסף הזה הטורקים קנו מלט"ים שישמשו בסופו של דבר גם נגנדנו.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

במידה והיית קורא את ההודעה שלי עד הסוף היית רואה שבפירוש כתבתי שאני מודע לכך שזה הוא החוק ומי שמפר אותו יקבל את העונש המגיע לו, אך באותה נשימה אמרתי גם שאותם חוקים הינם ישנים ואינם מעודכנים וככל שהזמן עובר הם נהיים יותר ויותר לא רלוונטיים.

לגבי כמות הנהגים שהיו מוכנים להשקיע כסף באמת ובתמים על מנת להיות חוקיים אני חושב שלא אני ולא אתה יכולים לקבוע את מספרם מכיוון שאני דיי בטוח שלא ערכת סקר מקיף כלשהוא בין נהגי ישראל.

ברור לי שיש עוד המון נושאים לא מטופלים כאן בארצנו כגון קזינו, אלכוהול, ליגליזציה של סמים ועוד אך זה ברור שכל אדם יתלונן ויפעל למען התחביב שלו, במקרה הזה רכבים.

ושוב אני חוזר ואומר, לא באתי לספק כאן פתרונות או לפתור את הבעיות שלנו הנהגים אלא פשוט הגיעו מים עד נפש והייתי צריך לכתוב את זה במקום כלשהוא, אני דיי בטוח שבסבך הבירוקרטיה שום דבר לא יזוז כאן בארצנו וזה חורה לי, אבל אין מה לעשות.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

יש שתי נקודות שצריך לזכור:

1. מבחינת המדינה והחוק, רכב הוא כלי תחבורה ולא תחביב. באותה מידה, השימוש בדרך נועד להתניידות ולא להנאה.

2. מי שחושב שאישור מקומות אימונים וספורט מוטורי בארץ יביא את הגאולה למתחרע החובב, אין לו מושג בעלויות של העניין. למשל, חצי יום במסלול שאפשר לפתח בו מהירות סבירה, בנהיגה לא סבתאית, פירושו סט צמיגים ורפידות חדש. וזו רק ההתחלה-לה-לה.

אם הגיעו לך מים עד נפש, תתכונן לטבוע. להערכתי, השימוש בכביש לשם נהיגה נמרצת הולך להעלם מהעולם, בעקבות אכיפה מוחלטת וחוסר קבלה של הסיכון הכרוך בכך כסיכון סביר. זה הכיוון החברתי של השימוש בכלי רכב. המחיר החברתי של תאונות דרכים הולך ונעשה יותר ויותר בלתי מקובל, וזה מבלי להתייחס לזיהום אוויר. לכן כל מה שנתפס כמסוכן ו/או מזהם - יילחמו בו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
יש שתי נקודות שצריך לזכור:

1. מבחינת המדינה והחוק, רכב הוא כלי תחבורה ולא תחביב. באותה מידה, השימוש בדרך נועד להתניידות ולא להנאה. - במידה וכך אזי למה יש למטוסים רשות לבצע מפגנים אויריים שכן הם כלי טיס שמיועדים להביא נוסעים ממקום למקום, למה לג'יפאים שהינם אוהבי רכב כמונו וכל ההבדל בינינו לבינם הינו המיקום של מגרש המשחקים שלנו (אצלהם זה בשטח ושלנו על אספלט) אך בכל זאת הם מורשים לעשות את מה שהם אוהבים במסגרת החוק והם לא צריכים לשלם אגורה אחד יותר בביטוח מיוחד וכו'.

2. מי שחושב שאישור מקומות אימונים וספורט מוטורי בארץ יביא את הגאולה למתחרע החובב, אין לו מושג בעלויות של העניין. למשל, חצי יום במסלול שאפשר לפתח בו מהירות סבירה, בנהיגה לא סבתאית, פירושו סט צמיגים ורפידות חדש. וזו רק ההתחלה-לה-לה. - ועדיין, אני בטוח שיהיו לא מעט שכן יהיו מוכנים, פרט למתחרע החובב.

אם הגיעו לך מים עד נפש, תתכונן לטבוע. להערכתי, השימוש בכביש לשם נהיגה נמרצת הולך להעלם מהעולם, בעקבות אכיפה מוחלטת וחוסר קבלה של הסיכון הכרוך בכך כסיכון סביר. זה הכיוון החברתי של השימוש בכלי רכב. המחיר החברתי של תאונות דרכים הולך ונעשה יותר ויותר בלתי מקובל, וזה מבלי להתייחס לזיהום אוויר. לכן כל מה שנתפס כמסוכן ו/או מזהם - יילחמו בו. - כל העניין הוא שאני לא רוצה לנהוג בצורה נמרצת בכביש, שכן אז אני אסכן לא רק את עצמי אלא גם את הסובבים לי, כל מה שצריך לעשות זה לפעול למען הקמת שטח אימונים\נהיגה סטרילי שבו מי שיוכל להפגע זה אך ורק אתה ובדרך לא תקח איתך משפחה של חמש נפשות, אבל כמובן שאנחנו יכולים להמשיך ולחלום כי הרי כאן בארץ זה בטוח לא יקרה.

12321

פורסם

NevoOzer,

תבדוק כמה עולה להתאמן במגרש בחו"ל תבין שמדובר בהרבה מאוד כסף (חוץ מהצמיגים והרפידות ברכב שלך). בארץ זה יעלה עוד יותר מאשר בחו"ל.

לא כל המטוסים מותאמים לאוירובטיקה. זה שמספר מטוסי הרקולס מבצעים מטס לאורך שמי המדינה, לא הופך את זה לאוירובטיקה.

רוב הפעולות המבוצעות במהלך מפגן אוירובטי, הן פעולות שטייס עושה במהלך האימונים השוטפים שלו, לרבות מה שאתה רואה כביצועים חריגים. ההבדל בין האימונים למפגן זה שכאן יש מספר מטוסים המבצעים את פעולותייהם בתאום זה מול זה.

נכון שצוות ארובטי מותח אולי קצת יותר את הגבול, אבל הוא לא טס במטוסים משופרים במיוחד לצורך המופע אלא במטוסים סטנדרטיים ומדובר בצוות שמתאמן לשם כך באופן מסודר על פעולות יחידניות שהוא מבצע אלא שהפעם הן מבוצעות בצוות.

כשאתה רואה שושנה בשמיים, בסה"כ מדובר בתהליך נסיקה ופניה שמבוצע באימונים די הרבה. ההבדל הוא שכאן יש מבנה וכל אחד צריך לזכור שהוא לא לבד אלא תופס את הכיוון והזוית המדוייקים תוך כדי ביצוע הפעולה ע"מ לשמור על מרחקים אחידים.

הדבר דומה לחיילים במצעד - כשאתה צועד לבד, אתה לא מפריע לאף אחד עם קצב ההתקדמות שלך, כשאתה צועד במצעד, אתה צריך להיות מתוזמן במדוייק עם כל השאר. כשאתה עושה סיבוב במעגל, הצד החיצוני צועד בפסיעות גדולות, בעוד הצד הפנימי צועד בפסיעות קטנות - כולם מתוזמנים עם כולם על מנת לשמור על אחידות.

אה כן, החייל במצעד הוא חייל רגיל, ללא שיפורים :lol:.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כל ההסבר שלך שווה לקליפת השום מכיוון שלא פתחתי את השרשור על מנת ללמוד הטסה מתקדמת ו\או כוראוגרפיה צהל"ית, בסה"כ נתתי את הדוגמא של המטוסים בתור דוגמא לכך שאף על פי שמטוס מוגדר ככלי טיס אשר לוקח אנשים ממקום למקום הרי שהמשוגעים לדבר הצליחו להגיע להיתרים והסדרים על מנת להנות מהצד הספורטיבי של התחום.

• תוכן חדש...