Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שימוש לדוגמא אינו בהכרח המלצה לחיקוי. הכוונה היא - להראות שזה בסדר, לגרום לאנשים שחווים דכאון\שכול וכד' להבין שהם לא יוצאי דופן ושהם לא לבד. ואת זה ה WOKE וPC מנסים למנוע בכל כוחם בכל הזדמנות.  

• תגובות 3.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

אז בגדול אתה בעד רחוב סומסום למבוגרים בלבד, תוכניות שמראות לך איך צריך לחיות ולהתנהג נכון?

סיינפלד זה שיקוץ, שלא לדבר על הסופרנוס...

ממש לא, אני פשוט לא רוצה שהדמות הזאת תהיה מרכזית ותוצג כמשהו לשאוף אליו. כשהיא חלק מאנסמבל של דמויות אז מילא, כל אחד בוחר לעצמו מה לקחת מהעלילה. אבל כשה'מתבגר הנצחי' כלשונך מוצג בתור דמות נערצת, זה לא לעניין. 

אפשר להיות אינדיבידואליסט ולעשות דברים בדרכך המיוחדת גם מבלי לפגוע באחרים או להתנהג כאילו כל העולם מסביב הוא לא ברמה שלך. כותב טוב יודע ליצור דמות מאוזנת, למשל ד"ר פרי קוקס ב-Scrubs או כל מיני שוטרים ורופאים מתוסבכים באינספור סדרות אחרות, שאתה רוצה לשנוא אבל גם מבין את המניעים שלהם ומתקשה לגבש דעה (כמו בחיים האמיתיים - אנשים הם דמויות מורכבות). הדמות של ריקי היא שמוק נרקיסיסט וזהו, אין שם יותר מדי עומק וזה שהוא איבד את אשתו כנראה לא עשה אותו כזה, אלא פשוט הוציא את המהות הפנימית שלו החוצה. 

קצת אירוני שאני צריך להסביר את זה בפורום, בהתחשב בכמות האזהרות וההתראות (שלא לדבר על מחיקת הודעות שלמות) שאני מקבל פה חדשות לבקרים. הרי זה אותו רעיון - אני בסה"כ מביע את עצמי בסגנון האופייני לי, אבל המודרטורים מחליטים שאני לא משחק יפה עם שאר הילדים ומחליטים למחוק/להזהיר. אז למה בהקשר של סדרת טלוויזיה זה סבבה? כי הדמויות שם דמיוניות ופה מדובר באנשים אמיתיים? 

לפני 7 דקות, omricn כתב:

שימוש לדוגמא אינו בהכרח המלצה לחיקוי. הכוונה היא - להראות שזה בסדר, לגרום לאנשים שחווים דכאון\שכול וכד' להבין שהם לא יוצאי דופן ושהם לא לבד. ואת זה ה WOKE וPC מנסים למנוע בכל כוחם בכל הזדמנות.  

על מה אתה מדבר? כל השיח והאוננות האינסופית סביב mental health בעשור האחרון היא תוצר ידם של ה-WOKE וה-PC. סרטים וסדרות שמציגים גברים רגישים (כולל ג'יימס בונד מעונה רגשית), לוחמים עם מצפון שמציק להם אחרי שהרגו עובר אורח במדבר באפגניסטן לפני שנים, ושאר 'מתמודדים' למיניהם. שלא לדבר על המוזיקה הפופולרית, שכולה בלדות וגברים עם קולות נשיים מתייפחים. 

פורסם
לפני 26 דקות, Derish כתב:

ממש לא, אני פשוט לא רוצה שהדמות הזאת תהיה מרכזית ותוצג כמשהו לשאוף אליו

אז כל סדרה צריכה דמות לשאוף אליה?!

באמת שלא ברורה לי העמדה שלך.

למי בדיוק שואפים להיות כמו בסיינפלד? בסופרנוס?

אתה מעדיף סדרות כמו 'קוסבי'...?

אפשר להיות אינדיבידואליסט ולעשות דברים בדרכך המיוחדת גם מבלי לפגוע באחרים או להתנהג כאילו כל העולם מסביב הוא לא ברמה שלך. כותב טוב יודע ליצור דמות מאוזנת

למה צריך להציג "דמויות מאוזנות"?

הדמות של ריקי היא שמוק נרקיסיסט וזהו, אין שם יותר מדי עומק וזה שהוא איבד את אשתו כנראה לא עשה אותו כזה, אלא פשוט הוציא את המהות הפנימית שלו החוצה. 

חד משמעית.

אני מבין את זה שדמות בסדרה מעצבנת ואז לא בא לך לראות את הסדרה. ג'רוויס עשה קריירה מלהציג דמויות מעצבנות (דווקא זו האחרונה הכי פחות, יחסית). אבל מכאן ועד לטעון שזו לא טלוויזיה טובה, כי הדמות לא חינוכית...

בשבילי הוא מיזנטרופ שמצא את האחת שהוא מוכן לסבול, והיא אותו, ועולם חרב כשהיא מתה. זה הסיפור. הוא בטח לא מציג את הדמות הראשית כמשהו לשאוף אליו.

דרך אגב, כמו שכתבתי כבר בדיונים לא קשורים אחרים, בשביל זה טוב לעשות ילדים, בייחוד לגברים. זה כופה עליך לצאת מהתחת של עצמך...

אז למה בהקשר של סדרת טלוויזיה זה סבבה? כי הדמויות שם דמיוניות ופה מדובר באנשים אמיתיים? 

ברור. 

נ.ב. בדקתי ודווקא היו לך כמה שנים שבהן התאפקת כמו ילד גדול. אחרי זה קיבלת איזה שתיים, לא נורא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעה, omricn כתב:

ג'רי התחיל עם זה

לארי דיוויד. זה גם מה שהופך את כול תרגיע לכזאת מעולה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Derish כתב:

הדמות של ריקי היא שמוק נרקיסיסט וזהו

אם היית טורח לבדוק על מה אתה מדבר, היית מבין מדוע כל הטיעון שלך לוקה ב100%. 

מי ששטחי ולא מתעניין באמת, רואה דמות של שמוק. מי שטורח לוודא על מה הוא מתלונן היה רואה אדם שעבר טראומה, שרואה סביבו אנשים שזקוקים לעזרה ונותן להם מה שאף אחד לא נתן עד היום עם גינוני נחמדות וכד - אכפתיות גולמית ואהבה לזולת, לכל אדם בסביבתו שזקוק לעזרה בדרך שלו. כל ה Premise של הסדרה הזו היא איך להיות חבר טוב מבלי להיות מוצי פוצי ואתה פספסת את זה לגמרי. לעזאזל הוא אפילו הופך להיות חבר ובית פתוח לזונה ברחוב שאף אחד לא מתעניין בה..

ועוד דבר - בסדרה הזו ריקי פותח את הלב לכל מי שנקרה בדרכו, אין אדם אחד שלא יודע בדיוק מה עובר עליו וכל מי ששואל מקבל את כל האמת באופן מיידי. הוא לא מתבייש לחלוק, לומר את כל האמת שלו. הוא לא מתמסכן - להיפך, הוא סולד מכל גינוני "אוי איזה מסכן אתה". 

אני לא יודע באיזו סביבה אתה חי אבל הייתי מציע לך לפקוח את העיניים סביבך (במיוחד סביב ילדים) ולראות מה הם באמת צריכים (להפסיק להיות ילדים מרצים. ללמוד לחלוק את הכאב שלהם. לתת כתף לזולת. להיות חבר אמיתי).

עריכה אחרונה על ידי omricn
  • אהבתי 1
פורסם

לא פספסתי, פשוט לא הגעתי לזה כי לא היה לי כוח להמשיך אחרי הפרק הראשון. אני לא אוהב סדרות שמכריחות אותי לצבור פז"מ עד שאהיה ראוי להבין את הגאונות שלהן.

בדיוק כמו שאני לא 'מפספס' מסעדות פופולריות, אלא פשוט בוחר ביודעין לא לבקר בבתי עסק שדורשים סלקציה או המתנה ארוכה בתור. מי שאוהב את הסאדו-מאזו הזה, שיהיה לו לבריאות. 

לא טענתי שצריך לסגור את הבסטה ולגרש את ריקי לסיביר, אלא פשוט שזה מוצר נישה שרחוק מלהיות 'צפיית חובה' לקהל הרחב.

פורסם
לפני 11 דקות, Derish כתב:

לא פספסתי, פשוט לא הגעתי לזה כי לא היה לי כוח להמשיך אחרי הפרק הראשון.

כלומר, לא ראית אפילו את התתפתחות של הדמות?

שוב, אני מבין את זה שלא מסמפטים דמות וזה מוריד את החשק לראות את הסדרה, אבל מכאן ועד להפוך את זה לאמירה גורפת על חשיבות המסר של הדמות והשפעתה על כלל החברה.. הלכת קצת רחוק מדי עם זה, לא?!

נ.ב. מה שעצבן אותי בסדרה הכי זה שהיא מקפיצה את הפחד הקמאי שאולי הזוגה באמת עלולה למות פתאום וזה באמת יהיה חתכת נפילה באמצע החיים...

פורסם
לפני 28 דקות, Derish כתב:

לא פספסתי, פשוט לא הגעתי לזה כי לא היה לי כוח להמשיך אחרי הפרק הראשון

לא מאוד מבין איך אפשר להעביר ביקורת בלי לראות את הסדרה במלואה. ועוד בכזה ביטחון... אין לך מושג מה קורה.

גם בספרים אתה כזה נחרץ אחרי הפרק הראשון?

אני חושב, שאם אני מתחיל משהו,או שאני מסיים אותו ואז חווה את דעתי. או שאני מפסיק אחרי נקודה מסויימת ואז אני לא יכול לבקר את הסיפור או הדמות. ''לא התחברתי'' וזהו

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
בתאריך 22.11.2025 בשעה 10:56, falou כתב:

לחובבי הצד הראליסטי, שמחפשים סדרה על החיים עצמם, 'מקום שמח' של קולר סדרה מצויינת, עם משחק משובח (בייחוד מפתיע  פנחסוב). 

נחמד, כן. 

אבל הרבה יחסי ציבור. ופרסומות שדוחפים את זה ברדיו ובכאן 11. זה קצת הפריע לי. ותכניות שמארחות אנשים שיש להם סדרה באותו ערוץ. למשל בתוכנית בישול של יום שישי עם שף מפורסם, האורח, במקרה יש לו סדרה בכאן11. 

ואם כבר,

יצא לי לראות שישה פרקים של סדרה בyes  שנקראת ילדחרא. קומדיה מופרעת. 

בתאריך 18.11.2025 בשעה 10:59, פאביה כתב:

סיימתי עכשיו עונה ראשונה. 

מומלץ בחום. 

תודה על ההמלצה.  נדמה לי שיש עונה 2 כבר. 

ממה שראיתי בהחלט המלצה טובה!

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני שעתיים, David32 כתב:

לא מאוד מבין איך אפשר להעביר ביקורת בלי לראות את הסדרה במלואה. ועוד בכזה ביטחון... אין לך מושג מה קורה.

אני חושב, שאם אני מתחיל משהו,או שאני מסיים אותו ואז חווה את דעתי. או שאני מפסיק אחרי נקודה מסויימת ואז אני לא יכול לבקר את הסיפור או הדמות. ''לא התחברתי'' וזהו.

שגיאת סופר. כתבתי ש"רציתי לתת לסדרה הזאת צ'אנס, אבל..." - ואז שכחתי לציין שראיתי רק את הפרק הראשון, כי זה מה שעבר לי בראש כשניסחתי את התגובה. 🤦‍♂️😉

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 16 שעות, Derish כתב:

שגיאת סופר. כתבתי ש"רציתי לתת לסדרה הזאת צ'אנס, אבל..." - ואז שכחתי לציין שראיתי רק את הפרק הראשון, כי זה מה שעבר לי בראש כשניסחתי את התגובה. 🤦‍♂️😉

אז בעצם חפרת פה על פני שני עמודים, המשכת את הדיון בהגנה על הטענות שלך ונתת לנו להבין שאתה חווה דעת בצורה לגיטימית כשבעצם המצאת את כל הטיעונים שלך מהאוויר. ואז אתה מחפף את כל זה באימוג'י של קריצה.

מה אומר לך חבר, אתה צריך הפסקה.

פורסם

אפרופו ההמלצה שלי על 'מקום שמח', מבחינתי אפשר להרוג את כל הדמויות בפרק הסיום, מלבד פנחסוב.

• מצחיק 1

פורסם
לפני 20 שעות, falou כתב:

פנחסוב

בנתיים הוא הכי decent שם, שכל חטאו הוא סטירה באחד הטיולים המשפחתיים. שאר המשפחה...god damn.

תיקי דיין משחקת פשוט מצוין. הכתיבה של קולר רמה גבוהה מאוד.

• רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)

פנחסוב הוא לכאורה הגבר הטוב, שמהמהם ומפליץ, אבל לא פוזל לכיוון של בחורות אחרות ועובד קשה ומפרנס.

אבל הוא גם שתקן ואטום, שלא מסוגל לנהל שיחה עמוקה על משהו שהוא לא שווארמה או נקניקיות. משתיק את אשתו כשהיא מנסה לדבר וקורא לה פודקסט. מפוצץ את הנסיונות לטיפול זוגי.

קולר חיה בבדידות ולא מפליא שהיא נופלת לשרלטן החתיך, פשוט בגלל שהוא מקשיב לה לכאורה.

אין פה דמות שהיא טובה או רעה, חוץ אולי מהאח, שאנחנו לא יודעים עליו הרבה, אז גם אותו קשה לשפוט.

זה היופי של הסדרה.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...