Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוזוקי באלנו 98, ביומיים האחרונים בשעות הצהריים הרכב התחיל להתחמם אחרי נסיעה של 20 דקות, נעמדתי ברמזור וראיתי את מד החום מתחיל לטפס לאיטו, כיביתי את המזגן, והמשכתי בנסיעה ומד החום נעצר שליש לפני הפס האדום ולא המשיך לעלות משם גם כששוב עצרתי ברמזור.

מה יכול גרום לעלייה הדרגתית כזו של הטמפרטורה ?

חשוב אולי להזכיר שלפני שנה הייתה בעייה בממסר של המאורר (נכנסו נמלים לממסר) זה לא איפשר את פעולת המאורר והטמפרטורה במונע הגיעה לאדום, עצרתי את הרכב, בדקתי שלא נפגם ראש מנוע, תיקנתי את התקלה ומאז ועד היום לא הייתה שום בעייה.

פורסם

פעם הבא שהאוטו מתחמם תבדוק אם המאוורר עובד..אם הוא עובד אז זה בעיה או בטרמוסטט שלא נפתח או ברדיאטור שתסתכל בו טיפה ותראה אם הוא קרוע או סתום.

פורסם
פעם הבא שהאוטו מתחמם תבדוק אם המאוורר עובד..אם הוא עובד אז זה בעיה או בטרמוסטט שלא נפתח או ברדיאטור שתסתכל בו טיפה ותראה אם הוא קרוע או סתום.

המאורר עובד - בדקתי.

אני מתלבט ביןן הרדיאטור לטרמוסטט

לגבי הטרמוסטט אם הוא לא היה נפתח, חום המנוע היה מגיע לקו האדום מאד מהר, אצלי התופעה שהוא מטפס אבל נעצר בשליש האחרון לפני הקו האדום, גם בנסיעה וגם בעצירה הוא נשאר שם קבוע.

לגבי הרדיאטור - לא חסרים מים, ולא ראיתי דליפות.

איך אפשר לראות או לאבחן אם הרדיאטור סתום ? אין לי מושג איך להסתכל עליו אפילו ...

פורסם
המאורר עובד - בדקתי.

אני מתלבט ביןן הרדיאטור לטרמוסטט

לגבי הטרמוסטט אם הוא לא היה נפתח, חום המנוע היה מגיע לקו האדום מאד מהר, אצלי התופעה שהוא מטפס אבל נעצר בשליש האחרון לפני הקו האדום, גם בנסיעה וגם בעצירה הוא נשאר שם קבוע.

לגבי הרדיאטור - לא חסרים מים, ולא ראיתי דליפות.

איך אפשר לראות או לאבחן אם הרדיאטור סתום ? אין לי מושג איך להסתכל עליו אפילו ...

יש סיכוי גבוה שמדובר ברדיאטור סתום או בטרמוסטט שכאשר הוא צריך להיפתח הוא לא ניפתח במלואו. וניתקע על מצב חצי פתוח. כאשר הרכב בטמפרטורת עבודה גע עם היד ברדיאטור מסביבו ושים לב אם יש חלקים ברדיאטור שהם קרים ביחס למקומות אחרים ברדיאטור. כל הרדיאטור אמור להיות חם באותה מידה. אם יש חלקים קרים הרדיאטור סתום. חזור לעדכן...

:)
פורסם

אם התקלה היא רק כאשר המזגן דולק אז כנראה מאוורר הרדיאטור שאמור להיכנס לפעולה במצב השני לא נכנס אצלו לפעולה.

אל תמשיך כך בנסיעה כי התחממות הרכב הזה במיוחד עלולה לגרום לכאב לב וכיס גדולים במיוחד ומניסיון רע.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
אם התקלה היא רק כאשר המזגן דולק אז כנראה מאוורר הרדיאטור שאמור להיכנס לפעולה במצב השני לא נכנס אצלו לפעולה.

אל תמשיך כך בנסיעה כי התחממות הרכב הזה במיוחד עלולה לגרום לכאב לב וכיס גדולים במיוחד ומניסיון רע.

המאורר של המזגן עובד, בדקתי גם את זה.

המנוע התחמם גם בנסיעה בלי מזגן דולק, רק שנדמה לי שההתחממות הייתה מתונה יותר.

יש לי 2 שאלות ,

1. מה הכוונה "במצב השני" ?

2. והאם המאורר של המזגן אמור לעבוד רצוף במשך כל הזמן שהמזגן דולק או שיש זמנים שהוא עוצר ?

פורסם

בהרבה מכוניות יש 2 נגדי מהירויות-אחד למצב נסיעה רגיל ואחד נוסף להפעלת מזגן.

אני חושב במקרה שלך שכנראה נגד המהירות לא עובד /מפסיק לעבוד זמנית בפעולת המזגן או לאחר מס' דקות שהוא פועל.

אך, אם הרכב התחמם בלי קשר להפעלת המזגן צריך לבדוק אפשרויות נוספות כמו רדיאטור סתום/ משאבת מים לא תקינה.

המקום המומלץ תחילה- מכון לרדיאטורים לבדיקת לחץ ואם אין נזילות ויקבעו שהרדיאטור תקין אז הבעיה כנראה במאוורר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

ניסיתי לבדוק את הרדיאטור, כפי שהציעו כאן, לחפש איזורים קרים. זה קצת בעייה בגללשהמאורר מכסה 2/3 משטח הרדיאטור.

בדקתי שיש מספיק מיים והנעתי את הרכב. חיכיתי שיתחמם וניסיתי למצא איזורים קרים - בלי הצלחה. לפחות בשליש שיכלתי לגעת בו הכל היה חם

למעלה מאד חם ובחלקים התחתונים פחות חם - אבל זה נראה לי הגיוני. לא ?

מד החום הראה טמפרטורה תקינה במשך כל הזמן

אחרי כ 20 דקות המאורר נכנס לפעולה, הוציא רוח חמה - נראה בסדר ... הפעלתי מזגן ונתתי קצת גז למשך כמה דקות . חיכיתי 10 דקות - הכל פיקס ! עובד מעולה , הטמפרטורה בדיוק כמו שצריך.

מה אני עושה עכשיו ? ברור לי שאם מחר אני נוסע בצהריים אחרי כחצי שעה אני שוב אראה את המחוג של מד החום מטפס ...

פורסם

אני חושב שעליך לשים דגש עכשיו על הטרמוסטט ולבדוק אם הוא ניפתח כמו שצריך ונותן מעבר מלא של מיים מתי שהוא ניפתח. אני לא מוצא דרך לבדוק זאת מבלי להוציא אותו ולבדוק אותו בכוס מיים חמים אבל מקצועיים יותר ממני אולי ייתנו לזה פיתרון טוב יותר.

:)
פורסם
אני חושב שעליך לשים דגש עכשיו על הטרמוסטט ולבדוק אם הוא ניפתח כמו שצריך ונותן מעבר מלא של מיים מתי שהוא ניפתח. אני לא מוצא דרך לבדוק זאת מבלי להוציא אותו ולבדוק אותו בכוס מיים חמים אבל מקצועיים יותר ממני אולי ייתנו לזה פיתרון טוב יותר.

תודה - נראה לי שאני מאמץ את העצה הזו. אני אתחיל בהחלפה של הטרמוסטט, גם ככה הוא מקורי שהגיע עם הרכב ועובד כבר 12 שנה ... נראה לי שהגיע זמנו

פורסם

נראה לי שעליתי על הבעייה, תגידו לי מה דעתכם ...

בבדיקה עם פנס ראיתי פתאום עלה גדול 10 ס"מ קוטר תפוס בין המאורר לבין הרדיאטור של המזגן, העפתי אותו

היום בנסיעה עם מזגן הרכב לא התחמם כלל גם כשניסיתי לאמץ אותו יותר מהרגיל.

יכול להיות שהכל קרה בגלל עלה ?

פורסם

לכלוך שחוסם זרימת אויר קר מקדמת הרכב עלולה לפגוע קשות ביעילות מערכת הקירור!!

ייתכן מאוד שבגלל העלה המדובר + כמה אלפי זבובים מתים (שעדיין נשארו) יעילות העבודה של הרדיאטור נפגעה.

בכל אופן הייתי ממליץ לך לכבוד הימים החמים הבאים עלינו, במיוחד לאור העובדה שלא הוחלף הטרמוסטט כבר זמן מה, לבצע החלפה יזומה של טרמוסטט ונוזל קירור ברכב שלך. זה לא אמור לעלות הרבה, במיוחד עם יש אפשרות לעשות לבד.

בכל מקרה, בהצלחה! :arrow:

• תוכן חדש...