Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אישית, לא ממש השתגעתי על הדור החדש של האיביזות הספורטיביות מאחר ומצאתי אותן כהזדמנות מפוספסת משהו. אם אתה חייב איביזה חמה בכל זאת, נסה את הקופרה. היא מהירה יותר, ממוקדת יותר ומורידה את הכוח לכביש בצורה משכנעת יותר.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אכן לא נהגתי בקופרה, אך מהתרשמות ראשונית ממתליה הקשים (מידיי ?) של ה FR, אני מעט חושש מהקופרה.

רכב המבחן היה נוקשה וקופצני קצת יותר מידיי, ואם הקופרה מונמכת ומוקשחת עוד יותר, אז נראה לי שהיא תהיה בגדר עונש ממש.

כנ"ל לגביי השפעת הכוח על ההתנהגות וההגה, שכבר בדגם ה FR הורגשה בעייה (ושוב זה נאמר בהסתייגות שכן מצב הצמיגים וכיו"ב מוטל קצת בספק לאור ההתעללויות הרבות שעבר הרכב הספציפי) ועם 30 סוסים יותר ומומנט רב יותר, עלולה להיווצר בעיה חריפה עוד יותר של השפעה שלילית של הכוח על ההיגוי וההתנהגות בכלל.

אגב - אומנם אנגליה וכבישיה שונים מאוד מישראל, אך דווקא במגזין EVO קראתי שהם העדיפו את ה FR.

אשמח לשמוע מבעלי ניסיון שנהגו בשתי הגירסאות בתנאי הארץ.

פורסם

ב-EVO העדיפו את ה-FR ולשפר אותה לרמת הביצועים של הקופרה, בגלל ההפרש במחיר. לא נהגתי על ה-FR אבל ממי שכן נהג על שתיהן הבנתי שיש הבדל מסוים בכיול המתלים, לטובת הנוחות ולרעת ההתנהגות ב-FR.

בכל מקרה, רוב הסיאטים מאוד נוקשים וקופצניים, כאילו שמבחינת סיאט מתלים ספורטיביים יותר זה לקחת את המתלה שמספקת להם פולקסווגן ולהקשיח אותו עוד קצת.

בכל מקרה, מנהיגה ממושכת על הקופרה - אין בעיה של השפעת הכוח על ההגה או ההתנהגות - המכונית מתנהגת בסדר גמור, והשפעת ה-XDS מורגשת לטובה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

gtv11636

לפני כשבועים עשיתי נסיעות מבחן על 2 דגמים FR, בוקה נגרה,והקופרה R (המקושקשת בסוכנות בהרצליה,חבר נהג).

אז ככה, התחושה בFR באמת מצועצעת הכל פשוט מדייי כנראה שכחו בסיאט שזה דגם ספורט, הגירDSG עובד מדהים ממש כמו אופנוע ,אכן הרכב נוטה לתת היגוי במיוחד בסיבובים חדים איטיים אני מאמין שזה בעקבות משקל קל יחסית ברכב, המנוע רק במצב ספורט נותן בראש ,הרכב נמרץ וקליל בעיניי מתאים לנהגי ספורט מתחילים (כמוני)

הבוקה נגרה כבר אחרת, הגימור בפנים יותר ספורטיבי ,חוץ הרכב יפה יותר לטעמי,החיבור לכביש חזק יותר צליל המנוע מושלם מעודן כזה,הגיר כמו בFR מדהים, זמינות הכח קבועה ומהנה.

בקופרה R חבר נהג רכב מפלצת כמה כח ואחיזה ממש חוווית נהיגה !

!Blue Subaru Impreza

פורסם

תודה על התגובה.

טוב, אין לי את הכלים להשוות כרגע לקופרה, אבל אני יכול לומר בוודאות שה FR (לפחות זו בה נהגתי) אינה יכולה להיות מוגדרת כנוחה, רחוק מזה! והרכב (וזה הורגש גם בהגה עצמו) קיפץ לו מעט בחוסר נוחות בפגש עם שיבושים בכביש.

אגב - בחו"ל משווים את הקופרה למיטו ולקליאו ספורט (הקליאו תמיד ניצחה בניהוג ).

שוב! אני מעריך כי בעית ההחלקה המוקדמת של הגלגלים הקידמיים הייתה ברכב הספציפי בלבד, בגלל הצמיגים ומצב הרכב בכלל, אבל מאוד הייתי שמח לו הייתי יכול לקבל תגובות מבעלי רכב מסוג זה, שצמיגיו עדיין תקינים ושלא עבר התעללות יומיומית, כמו גם דברים אחרים.

פורסם
אבל מאוד הייתי שמח לו הייתי יכול לקבל תגובות מבעלי רכב מסוג זה, שצמיגיו עדיין תקינים ושלא עבר התעללות יומיומית, כמו גם דברים אחרים.

נהגתי בשתי המכוניות בעת השקתן, עת היו חדשות - ועם צמיגים "עבי בשר". ההבדלים שתיארתי מתייחסים למכוניות חדשות במצב זהה. בהפרש מחיר של 15,000 ש"ח בלבד, אין כל סיבה להתפשר על ה-FR הנחותה דינמית - ולטעמי גם ויזואלית.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אני מסכים עם האמירה שצריך ללמוד לנהוג את הרכב אבל בסופו של דבר אם המטרה היא להנות ולא להשיג זמני מסלול גם לתחושה יש משמעות, מעט נסיעה על איביזה אני מבין את התחושה ולטעמי בלאון המצב יותר טוב.

נראה לי שאתה בשל ללאון.

פורסם

בקופרה R חבר נהג רכב מפלצת כמה כח ואחיזה ממש חוווית נהיגה !

מה זה קופרה R?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
נהגתי בשתי המכוניות בעת השקתן, עת היו חדשות - ועם צמיגים "עבי בשר". ההבדלים שתיארתי מתייחסים למכוניות חדשות במצב זהה. בהפרש מחיר של 15,000 ש"ח בלבד, אין כל סיבה להתפשר על ה-FR הנחותה דינמית - ולטעמי גם ויזואלית.

תודה על התגובה ידידי.

הדעה שלך חשובה, מכיוון שיצא לך לנהוג בשתיהן במקביל ובמצב חדש טרום התעללות ממושכת :lol:

אני לא רוצה "לחפור" לך יותר מידיי :wink: אבל אשמח אם בכל זאת תוכל למקד את ההבדלים ביניהן קצת יותר.

האם מתליה של הקופרה קשיחים יותר באופן מורגש ? האם היא נחותה עוד יותר בהיבט של נוחות נסיעה, או שדווקא מכוילת ומתמודדת טוב יותר עם שברי הכבישים הארצישראליים?

האם הקופרה נכונה יותר לפנות מה FR באופן מוחשי ? האם היא סובלת פחות מאותו תת היגוי מוקדם וסחרור גלגלים ביציאה מפנייה תחת כוח, כמו זה שתיארתי בהתרשמותי מה FR ? האם לכך אתה מתכוון כשאתה כותב שהיא יודעת להוריד טוב יותר את הכוח לכביש ?

ה FR הייתה מאוד לא נינוחה במפגש עם כל סוג של שיבוש בכביש, אפילו בקו ישר, וזה גרם לה לקפץ ולאבד מעט יציבות כיוונית בשל כך.

האם התופעה זהה בשתיהן לטעמך ?

מה לגביי ההגה ? תחושה, משקל...עד כמה ברור השוני אם בכלל ?

כמובן שאבקש נסיעת מבחן גם על הקופרה במידה ואחליט שזה רלוונטי, אך מכיוון שאתה אומר שנהגת בשתיהן כשעוד היו בתולות, אני חושב שהאינדיקציה שלך תהיה טובה יותר משאני אקבל.

תודה מראש!

פורסם

נהגתי בקופרה החדשה (למען האמת זאת הייתה בוקה נגרה), והשיפור בהתנהגות הרכב וב"נטיה הידועה לתת היגוי" הוא לא פחות מאשר מהפכני!

נהגתי ב 2 הקופרות הקודמות ובתור נהג שמאוד חשובה לו ההתנהגות (ופחות ההספק), ממש לא אהבתי אותן.

על הקופרה החדשה עליתי באותן פנים חמוצות שאליתי על הקודמות ואני חייב לציין, מהר מאוד הלסת נשמטה לי (לא בגלל רמת האחיזה המטורפת, כי היא לא, אלא בגלל השיפור האדיר מהדור הקודם).

יהיה מעניין מאוד לראות מה היא עושה על המסלול פתלתל מול הקליאו החדשה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לפי תוצאות המסלול ב"אוטו":

סיאט איביזה בוקנגרה - 1:56.1

רנו קליאו ספורט מארק 3: 1:55.7

Insane things comes from insanely people.

פורסם
על הקופרה החדשה עליתי באותן פנים חמוצות שאליתי על הקודמות ואני חייב לציין, מהר מאוד הלסת נשמטה לי (לא בגלל רמת האחיזה המטורפת, כי היא לא, אלא בגלל השיפור האדיר מהדור הקודם).

יהיה מעניין מאוד לראות מה היא עושה על המסלול פתלתל מול הקליאו החדשה.

נהגתי בקופרה הקודמת יום לפני שנהגתי בחדשה, וההבדלים לא כאלה היסטריים. גם הקודמת, באופן מעניין, יודעת להוציא זנב. היתרון של החדשה הוא בהורדת הכוח לכביש והקטנת תת-היגוי בעזרת ה-XDS.

לפי תוצאות המסלול ב"אוטו":

סיאט איביזה בוקנגרה - 1:56.1

רנו קליאו ספורט מארק 3: 1:55.7

צריך לזכור שתוצאות המסלול לא מלמדות תמיד על ההתנהגות של הרכב. בכל מקרה, לא נהגתי בשתיהן ראש-בראש, אבל אני סמוך ובטוח שבמובן הזה הקליאו, ובכן, תתן לה בראש :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הקליאו ספורט כבר מזמן קנתה את עולמה כ HOT HATCH המועדפת לחובב ההגה.

בכל השוואה שקראתי מחו"ל הייתה ידה על העליונה לעומת הקופרה, לפחות בכל הקשור בהיגוי וניהוג בכלל.

במגזין בשם AUTOEXPRESS השוו את הקופרה למיטו, שם הסיפור היה קצת שונה, הם העדיפו את הקופרה ב OVER ALL, אך בפרמטרים השונים הדעות היו לכאן ולכאן.

עוד תגובות מבעלי ניסיון בנהיגת ה FR והקופרה יתקבלו בברכה! אשמח לקרוא חוות דעת פרטניות ככל הניתן בחלוקה לתחומים (נוחות היגוי התנהגות תחושות ועוד...)

פורסם
נהגתי בקופרה החדשה (למען האמת זאת הייתה בוקה נגרה), והשיפור בהתנהגות הרכב וב"נטיה הידועה לתת היגוי" הוא לא פחות מאשר מהפכני!.

ההבדלים לא כאלה היסטריים. ...היתרון של החדשה הוא בהורדת הכוח לכביש והקטנת תת-היגוי בעזרת ה-XDS.

אבל אלא בדיוק ההבדלים שעליהם דיברתי :-P

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...