Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה על התגובה ידידי.

הדעה שלך חשובה, מכיוון שיצא לך לנהוג בשתיהן במקביל ובמצב חדש טרום התעללות ממושכת :lol:

אני לא רוצה "לחפור" לך יותר מידיי :wink: אבל אשמח אם בכל זאת תוכל למקד את ההבדלים ביניהן קצת יותר.

האם מתליה של הקופרה קשיחים יותר באופן מורגש ? האם היא נחותה עוד יותר בהיבט של נוחות נסיעה, או שדווקא מכוילת ומתמודדת טוב יותר עם שברי הכבישים הארצישראליים?

האם הקופרה נכונה יותר לפנות מה FR באופן מוחשי ? האם היא סובלת פחות מאותו תת היגוי מוקדם וסחרור גלגלים ביציאה מפנייה תחת כוח, כמו זה שתיארתי בהתרשמותי מה FR ? האם לכך אתה מתכוון כשאתה כותב שהיא יודעת להוריד טוב יותר את הכוח לכביש ?

ה FR הייתה מאוד לא נינוחה במפגש עם כל סוג של שיבוש בכביש, אפילו בקו ישר, וזה גרם לה לקפץ ולאבד מעט יציבות כיוונית בשל כך.

האם התופעה זהה בשתיהן לטעמך ?

מה לגביי ההגה ? תחושה, משקל...עד כמה ברור השוני אם בכלל ?

כמובן שאבקש נסיעת מבחן גם על הקופרה במידה ואחליט שזה רלוונטי, אך מכיוון שאתה אומר שנהגת בשתיהן כשעוד היו בתולות, אני חושב שהאינדיקציה שלך תהיה טובה יותר משאני אקבל.

תודה מראש!

בהתחשב ביעוד המכוניות ומידות הצמיגים, מצאתי את נוחות הנסיעה כסבירה למדי. FR מעט נוחה יותר, אך משלמת את המחיר בשיכוך פחות מוצלח של תנועות הגוף, מה שישפיע, בין השאר, על ההתנהגות בכבישים מאתגרים, קל וחומר אם הם גם מעט משובשים. במובן זה קופרה מציעה יכולת עדיפה באופן מורגש - ועדיין שומרת על נוחות נסיעה סבירה מאד.

אל תשכח, אגב, שמעבר לכיול השונה, קופרה "יושבת" על מתליה 0.5 ס"מ נמוך יותר מ-FR.

שאלת אם הקופרה נכונה יותר לפנות מה FR באופן מוחשי ? האם היא סובלת פחות מאותו תת היגוי מוקדם וסחרור גלגלים ביציאה מפנייה תחת כוח, כמו זה שתיארתי בהתרשמותי מה FR ? האם לכך אתה מתכוון כשאתה כותב שהיא יודעת להוריד טוב יותר את הכוח לכביש ? התשובה היא כן כפול שלוש ובנוסף תרגיש גם הבדל בהורדת הכח בתאוצה חזקה מהמקום על כביש שאינו מושלם.

לעניין הקיפוצים והיציבות הכיוונית, שוב יתרון מורגש בקופרה תודות לאותו שיכוך מוצלח יותר של תנועות הגוף שציינתי קודם.

הגה? מעט יותר משקל בקופרה, יתר נחישות וזהו. רוצה תחושות? לא כאן, אך לפחות בקופרה, ההגה מרגיש כשותף אמין יותר לאותם כבישים הרריים מעניינים. ב-FR, ההגה הרגיש כאילו שלפו אותו מהאיביזה של השכנה, גם אם הוא מעט כבד יותר.

מעבר לכל הנ"ל יש לך את עניין המנוע. התחושות, הצליל והטיפוס לסל"ד גבוה משמעותית. תחוש בכך מיד.

למרבה הצער, ה-ESP אינו בר ניתוק בשתיהן, שלא לדבר על המחסור המקומם בגיר ידני.

מקווה שסייעתי במשהו.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אבל אלא בדיוק ההבדלים שעליהם דיברתי :-P

כן אבל אתה דיברת על "מהפכני" ו"שיפור אדיר"...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אלא הרגשות שלי מנסיון הנהיגה שלי ואני עדיין עומד מאחוריהם!

הדפרנציאל החדש עושה עבודה מגניבה במיוחד בדיוק איפה שהוא היה חשוב, בריסון תת ההיגוי של הדגם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
תודה לכולם על התגובות.

אנסה למקד יותר את השאלה - האם למישהו מהקוראים כאן יש ניסיון שונה עם ה FR החדשה מזה שכתבתי ?

אני פשוט מנסה להבין, אם תת ההיגוי המוקדם והמוגזם הזה התרחש בגלל מצב הרכב הספציפי, או שכך באמת מתנהג הרכב הזה.

אגב - הסוכן שנסע איתי טען כי יש אפשרות להקשיח את ההגה במוסך, באמצעות חיבור הרכב למחשב.

מכיוון שמעולם לא שמעתי על כזה דבר, ובד"כ אינני מקשיב למלמולים של סוכני מכירות, אשמח לשמוע תגובות מיודעי דבר.

אהלן,

קראתי את כל מה שכתבת אך ברגע שראיתי שמץ של ... החלטתי להגיב וזאת בגלל ש...

א- אני לא סוכן ואף אמרתי לך ולחברך שבא איתך זאת,

ב-בין אם אתה מאמין או לא אז אכן ניתן להקשיח ואתה מוזמן לבדוק זאת מול המוסך.

ג- כמו שאמרתי אז לאיביזה FR (כמו גם לקופרה) יש מערכת XDS שעובדת פצצה מה שנותן לאיביזות הספורטיביות כיום להנות מ"הידוק פניה" שלא כמו בעבר .

בברכה

דדי

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

אהלן דדי

התחושה האישית שלי הייתה, שברכב הספציפי הייתה נטייה מוקדמת ומוגזמת מידיי לתת היגוי והחלקה של הגלגלים הקדמיים.

אני נוטה לייחס זאת למצב הרכב הספציפי, מצב הצמיגים וכיו"ב...אך אין לי לצערי את האפשרות להיות בטוח בכך במאה אחוז.

שנינו יודעים שגם לחוסר הניסיון וחוסר ההרגל שלי עם התיבה (וגם עם הרכב עצמו, בכל זאת סיבוב קצר מידיי) הייתה השפעה לא מעטה, ולקחתי זאת בחשבון.

הרי ראית (בעיקר בהתחלה) שהייתי עסוק יותר בניסיונות להתרגל לתיבה על חשבון עבודת הגה נכונה :lol:

יתרה מכך, מסקרן אותי לדעת האם הקופרה תדע לשכך טוב יותר, לאחוז טוב יותר, להרגיש טוב יותר, ואולי כיול המתלים שלה מוצלח יותר? זו שאלה שנותרה כרגע פתוחה מבחינתי, שכן לא נהגתי בקופרה, אך מרשמים שנכתבו כאן בידיי אחרים, אני מקבל את הרושם שהתשובות לכל השאלות הנ"ל הן כן.

בכל אופן, מהנהיגה הספציפית הזאת יצאתי ברגשות מעורבים, וקיבלתי מעין רושם כזה שמדובר ברכב שכמעט שם, אבל עדיין לא, מעין תחושת החמצה, כי סה"כ ישנם דברים רבים שכן אהבתי בו.

ישנם גם לבטים בשאלה האם הרכב שווה את מחירו, וגם על זה אני לא סגור לגמרי.

ניפגש שוב עם קופרה ? או שלא, ימים יגידו :wink:

• תוכן חדש...