Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום ערכתי נסיעת (נהיגת) מבחן בסיאט איביזה FR החדשה.

מדובר ברכב מבחן של היבואן שעבר כ 16,000 ק"מ, שבהם אני מניח שעבר חיים לא קלים כלל.

OK, לפניי הרשמים אומר מראש כי הנסיעה קצרה ולבטח שלא מספיק ממצא, אבל אלו הם עיקרי הדברים פחות או יותר :

תיבת ה DSG עובדת נהדר, חלקה ומהירה כברק, וגם התפעול הידני מצוין! במצב ספורט יש משיכה מלאה עד למנתק וההחלפות אף מהירות מבמצב הרגיל.

המנוע רדום לשבריר שנייה ביציאה מהמקום, ולפתע הרכב פשוט נבעט קדימה (כנראה שזו התוצאה של מומנט מירבי ב 1250 סל"ד) וגם עם שלושה אנשים (כולל נהג) לא קלים ומזגן דולק, כוח ממש לא חסר.

צליל המנוע אינו בדיוק ספורטיבי, אך אינו מוגזם צורם או מציק.

מורגשת ירידה בדחף שמספק המנוע, בערך ב 5000 סל"ד ומעלה.

על אף הנוקשות (המעט מוגזמת לעתים) וחבטות המתלים במפגש עם מהמורות ושיבושים בכביש, לא נשמעו שום גניחות מכיוון המרכב או הפלסטיקה בתוך הרכב, על אף השימוש הנרחב בפלסטיקה קשיחה.

ההגה לדעתי החוליה החלשה ביותר של הרכב והוא מציג משקל קל מידיי וחוסר משוב, כמו גם לוחמת הגה קלה מאוד במפגש (בעיקר האצה) עם שיבושים, ובהאצה חזקה מהמקום.

מתלים - הרכב הרגיש נוקשה מאוד, ולפעמים אף חובט מעט, ותזזיתי למדיי במפגש עם שיבושים, ובשילוב עם הגה אילם זה לא נסך עליי ביטחון רב.

דבר נוסף שהפריע לי הוא נטייה שלדעתי הייתה קצת מוגזמת ומהירה מידיי לתת היגוי, ולהחלקה של הגלגלים הקדמיים בהאצה בפנייה.

האם למי מקוראי הפורום יש ניסיון אחר עם הדגם הנ"ל ? לי בכ"א הייתה תחושה שמשהו בפרונט, במצב הצמיגים (על הקדמיים ממש רואים שספגו התעללות) או אפילו לחץ אוויר לא נכון, יכלו לגרום לחלק מהתופעות הנ"ל.

התחושה שלי בכ"א הייתה, שהיציאה לתת היגוי והחלקת הגלגלים הקדמיים הגיעה מוקדם מידיי, ונראה לי לא כל כך סביר שזוהי ההתנהגות הטבעית של הרכב.

אשמח לתגובות.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נו אבל מה בסוף? אתה לוקח אחת או לא...? :wink:

ולמה לא סיבוב על הקופרה אם כבר?

אל תתפלא מהתת היגוי של האיביזה, זה רכב שידוע שלא אוהב להסתובב.

לא מכיר את הדגם החדש אבל גם בקודם יש נטיה חזקה לתת היגוי.

פורסם

תת היגוי יש בכל רכב אם מאיצים מוקדם בפנייה, בעיקר בפניות חדות. ברכב כמו האיביזה, עם מומנט גדול יחסית, מספיק שהצמיגים הקדמיים לא במצב טוב במיוחד ויורגש תת-היגוי תחת עומס. מה שצריך לתקן זה את הנהג, לא את האוטו :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בקופרה (הישנה) הרבה פחות - בFR זה מאוד מורגש.

בקופרה - בעיקר אחרי צ'יפ זה יותר טורק סטיר ומכות של מומנט שמתחילות לסחרר גלגלים לדעתי (אחרי הקוילאוברים)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לפני כ-3 חודשים עשיתי גם נסיעת מבחן על ה-FR וגם על הקופרה החדשות בסוכנות סיאט בהרצליה לפני שרכשתי את הלאון (בסופו של דבר) שברשותי.אני חייב לציין שה-FR הוא סה"כ רכב כייפי ויודע לפנות במהירויות גבוהות, אך יחד עם זאת, מרגיש מנותק מאוד ולא מעביר תחושות שכן צריך להעביר לנהג, קיימת מין הרגשת פספוס שכזאתי שאתה מצפה לקבל מכזה רכב.התאוצות היו נהדרות, הגיר והמנוע משתלבים מעולה (כרגיל, DSG+TSI), איבזור והרגשה פנימית טובה פי כמה מהיוצאת אך עדיין, מרגישה מצועצעת ולא בוגרת מבחינת האיבזור (אולי זו היתה כוונת המשורר, לא יודע).אני לא רכשתי את הרכב כיון שאהבתי את העיצוב של הלאון יותר, והאיביזה הרגישה לי מדי "צעצוע" יותר מאשר רכב.אבל זה רק אני...

Twincharger Stratified Injection

פורסם

דבר נוסף שהפריע לי הוא נטייה שלדעתי הייתה קצת מוגזמת ומהירה מידיי לתת היגוי, ולהחלקה של הגלגלים הקדמיים בהאצה בפנייה.

האם למי מקוראי הפורום יש ניסיון אחר עם הדגם הנ"ל ? לי בכ"א הייתה תחושה שמשהו בפרונט, במצב הצמיגים (על הקדמיים ממש רואים שספגו התעללות) או אפילו לחץ אוויר לא נכון, יכלו לגרום לחלק מהתופעות הנ"ל.

התחושה שלי בכ"א הייתה, שהיציאה לתת היגוי והחלקת הגלגלים הקדמיים הגיעה מוקדם מידיי, ונראה לי לא כל כך סביר שזוהי ההתנהגות הטבעית של הרכב.

אשמח לתגובות.

אני רוצה להתייחס שנייה לנושא הנטייה לתת היגוי, באופן כללי, מבלי להתייחס למקרה הזה (וכן, צמיגים שחוקים, לחץ אוויר לא תקין וכו', יכולים לגרום לתת היגוי).

מה הכוונה כשאומרים שלמכונית יש נטייה לתת היגוי, יותר או פחות ממכונית אחרת?

ניקח, לדוגמא, את שתי המכוניות שברשותי, WRX ו-B4 2.0 (ידנית). בין שתיהן, ל-WRX יש יותר נטייה לתת היגוי. אני חוזר, ל-WRX יש יותר נטייה לתת היגוי. תיקח את שתי המכוניות במישור, תעזוב גז, תפנה הגה, ה-B4 תפנה עם יותר אחיזה מלפנים (בהתאמת מהירות הפנייה ליכולת האחיזה של הצמיגים).

אז ה-B4 מתנהגת יותר "טוב" או "ספורטיבי"?

לא.

כי כניסה נכונה עם ה-WRX לסיבוב תוציא את הזנב. כי שימוש נכון בהנעה הכפולה יכול לשלוח את הזנב החוצה עוד יותר. תת ההיגוי הראשוני נועד כאבטחה למקרה בו לא באמת רצית להיכנס לסיבוב "כמו שצריך," אבל אם ביקשת היגוי יתר, תקבל אותו. בקלות.

ב-B4 לא תקבל (כלומר, תמיד אפשר לקבל היגוי יתר, אבל מאוד קשה). נכון, החרטום נכנס לפנייה יותר בקלות, ובלי פרובוקציה מתוכננת, אבל הזנב נע החוצה במידה מסויימת בלבד. מספיק כדי לנצל את ההנעה ה(גם)אחורית, אבל לא יותר מפסיעה קלה.

מה בא אני לאמר?

שהכיול הבסיסי של השלדה איננו מראית הכל. מה שמשנה זה כמה השלדה מוכנה לשחק, ומה צריך לעשות כדי לקבל את התגובה שרוצים. בקליאו ספורט שהיתה לי, דווקא הידוק ההגה לתוך הפנייה היה מוציא את הזנב לפסיעה קלה (בניגוד לתו"ל המקובל). ה-ZX וולקן לא נזקקה ליותר מהעברת משקל קלה כדי לשחרר זנב, ויש עוד דוגמאות ושנות ומשונות.

כל מכונית והכיול והאופי שלה. מה שהנהג צריך לעשות הוא להכיר את המכונית ולהתאים את הטכניקה והסגנון למכונית, ולא לנהוג באותו האופן בכל המכוניות. אז כמובן שיש מכוניות שהן סרבניות היגוי יתר כרוניות (ובחלקן הגדול בצדק...), אבל לא צריך למהר לשפוט התנהגות לפני שמכירים את הרכב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אשמח לתגובות.

לגזור ולשמור :lol::lol:

על החדשה לא נהגתי, אבל על הקודמות דווקא כן.

נסיים בציטוט של פ', חבר טוב שהחליף קליאו ספורט באיביזה: "אתה רוצה מסלול טכני הא? אתה יודע שיש לי איביזה".

פורסם
תת היגוי יש בכל רכב אם מאיצים מוקדם בפנייה, בעיקר בפניות חדות. ברכב כמו האיביזה, עם מומנט גדול יחסית, מספיק שהצמיגים הקדמיים לא במצב טוב במיוחד ויורגש תת-היגוי תחת עומס. מה שצריך לתקן זה את הנהג, לא את האוטו :wink:

עניין של מינון. גם לנהג טוב יימאס לעבוד יותר מדי מדויק עם הגז וההגה כדי למנוע תת היגוי. לא לזה מתכוונים כשמדברים על הנאה מנהיגה. אגב, אני מכיר נהגים שמוציאים מאיביזה זמנים מעולים על המסלול, גם על מסלולים טכניים. פשוט הם צריכים להתאמץ יותר.

וזו אחת הסיבות שכל-כך אהבתי את ה-ZX וולקן שהייתה לי, למרות שהייתה עגלה בלי סוסה. גם ביום שתהיה לי EVO/S2000 אני אזכר בה. לא כי היא יותר טובה מאיוו, אלא כי מדהים מה הצלחתי לקנות ב-17 אלף שקל.

פורסם

כי כניסה נכונה עם ה-WRX לסיבוב תוציא את הזנב. כי שימוש נכון בהנעה הכפולה יכול לשלוח את הזנב החוצה עוד יותר. תת ההיגוי הראשוני נועד כאבטחה למקרה בו לא באמת רצית להיכנס לסיבוב "כמו שצריך," אבל אם ביקשת היגוי יתר, תקבל אותו. בקלות.

אז כמובן שיש מכוניות שהן סרבניות היגוי יתר כרוניות (ובחלקן הגדול בצדק...), אבל לא צריך למהר לשפוט התנהגות לפני שמכירים את הרכב.

כתבת פה דברים נכונים מאוד,אבל הם עדיין לא משנים את העובדה שיש רכבים שיותר קל "לשחק איתם" ויש רכבים שיותר קשה לשחק איתם.

על אותו משקל של ההשוואה שעשית בין ה-WRX ל-B4,אתה יכול להשוות את האיביזה (לדורותיה ותתי דגמיה) לדגמי PSI בשנתונים ה"טובים" (שנות ה-90 כמובן,כשהרכבים ידעו לפנות).

ברור לחלוטין שכל אחד מהדגמים של PSI יהיו הרבה יותר קלים למשחק מאשר האיביזות (לפעמים קלים מדי).

ההבדל הוא שכדי להכנס עם האיביזה להיגוי יתר צריך ליצור פרובוקציה (בחלק מהדגמים צריך פרובוקציה די חריפה),בדגמי PSI לעיתים לא היית צריך פרובוקציה,מספיק היה להדק מעט את ההיגוי בתוך הפנייה (כמו שציינת) או להפחית מעט מהגז תו"כ הפנייה כדי לתת לישבן לצאת להסתובב במחוזות שכנים.

לכן,אני מצד אחד מסכים עם מה שאתה כותב,עם כל רכב צריך לדעת איך להתנהג,מכל רכב אפשר לסחוט היגוי יתר, מצד שני, בוא לא נעשה מהאיביזה מה שהיא לא,אף פעם היא לא הצטיינה בלפנות.

בקיצור,סרבנית פינוי.

אה,פנייה..

:wink:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
עניין של מינון. גם לנהג טוב יימאס לעבוד יותר מדי מדויק עם הגז וההגה כדי למנוע תת היגוי.

אני לא מכיר במינוח יותר מדי מדוייק בשום הקשר של פעילות ספורטיבית. אפשר להיות יותר מדי מדוייק בשחייה? בכדורסל? על אופניים?

אני יכול לאמר לך שדווקא המכוניות הטובות יותר דורשות יותר דיוק, כדי לקבל תוצאה אופטימלית. השיא הוא כמובן במכוניות מסלול, בהן סטייה קלה מהאיזון המוצלח מאטה מאוד, וסטייה בינונית שולחת אותך לגדר.

הרי שהיתה לך ZX, העדר הכוח אמר שכמעט תמיד אפשר למעוך את הגז. בקליאו ספורט, כבר צריך לעבוד עם יותר רגש ותזמון (מקום בתוך הפנייה ועבודה עם ההגה). אז מה עדיף?

תת היגוי תחת כוח היא תכונה שבשליטת הנהג. כן, יש שלדות שמטפלות בכוח טוב יותר ויש שפחות. כלומר, יש כאלו שמאפשרות חזרה לגז מוקדם (וחזק) יותר, ויש שלא. זו לא בהכרח בעיה, זו תכונה, שהנהג צריך להתחשב בה.

בו נזכור, כל המכוניות הספורטיביות הנ"ל בן מכוניות פשרה. אף אחת מהן איננה מכונית נהיגה, הן כולן סוג של מכוניות דו-שימושיות. ככאלו התכנון שלהן מורכב מפשרות מורכבות, כאשר כל אחד צריך לבחור את זו שמתאימה לו הכי טוב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני לא מכיר במינוח יותר מדי מדוייק בשום הקשר של פעילות ספורטיבית. אפשר להיות יותר מדי מדוייק בשחייה? בכדורסל? על אופניים?

אני יכול לאמר לך שדווקא המכוניות הטובות יותר דורשות יותר דיוק, כדי לקבל תוצאה אופטימלית. השיא הוא כמובן במכוניות מסלול, בהן סטייה קלה מהאיזון המוצלח מאטה מאוד, וסטייה בינונית שולחת אותך לגדר.

שאלת, ענית, ופירטת. :-D

בדיוק מה שבאתי לומר.

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

אנסה למקד יותר את השאלה - האם למישהו מהקוראים כאן יש ניסיון שונה עם ה FR החדשה מזה שכתבתי ?

אני פשוט מנסה להבין, אם תת ההיגוי המוקדם והמוגזם הזה התרחש בגלל מצב הרכב הספציפי, או שכך באמת מתנהג הרכב הזה.

אגב - הסוכן שנסע איתי טען כי יש אפשרות להקשיח את ההגה במוסך, באמצעות חיבור הרכב למחשב.

מכיוון שמעולם לא שמעתי על כזה דבר, ובד"כ אינני מקשיב למלמולים של סוכני מכירות, אשמח לשמוע תגובות מיודעי דבר.

פורסם

ההגה חשמלי, לא אמורה להיות בעיה לעשות את זה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כן, אני מבין את ההיגיון רומן, השאלה היא האם באמת ניתן לעשות זאת, והאם המחשב אכן מחובר בצורה כלשהי למערכת ההיגוי.

מעניין אם זה באמת ייתן משהו, או שזה סתם יהפוך את ההגה לכבד ונעדר משוב בכל זאת.:wink:

פורסם

גם אם אפשר להקשיח את ההגה, זה לא נחוץ. הוא לא קל מדי במהירות גבוהה, והקשחה שלו לא תתן לך יותר פידבק.

תת היגוי יכול להיגרם מהמון סיבות - החל מצמיגים קדמיים שחוקים מדי ועד נהג שאפתן מדי. כמו ש-falou אמר, צריך ללמוד איך לנהוג את הרכב הספציפי הזה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...