Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי עתיד

מקבל את הערותיך

יותר מזה אני שמח להיות חתום על העבודה הזו למרות שרמת הגימור שלא נעשתה על ידינו היא לא הכי מוצלחת

וזאת מכיוון שהלקוח מבסוט ומאושר מהתוצאה הסופית (שוב כמו שאתה בטח יודע ומבין שאני כמובן המלצתי לו DLS)וזה לא חשוב עם אני או כל אחד אחר חושב שזה לא מספיק טוב

לגבי גלגל ספייר אני שוב חוזר ואומר שהלקוח מראש לא רצה אפשרות גישה לגלגל ספייר ללא קשר למה שאנחנו המלצנו.

דרור

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יש קומפוננט אחורי ורואים אותו בבירור על המגש האחורי בתמונות

רואים שהפורום "התרגל לטוב" כול דבר משווים לעבודות של יוסי אלפיין :-)

יוסי הוא מספר 1 בארץ ברמת הגימור והוא מציב סטנדרט גבוהה ביותר

התקנה כזאת היא התקנה לא רעה בכלל ,רמת הגימור היא בינונית וזה בסדר

אף אחד לא יודע כמה שולם עבור העבודה הנ"ל ומה היה כרוך בביצועה או מה היו דרישות הלקוח

מה שיותר חשוב זה איך זה נישמע.

על כך נאמר - כשאין ציפור שיר, גם עורב יחשב כזמיר.

ובדרך כלל אומרים את זה בכלא ברגע שמגיע דג חדש... :-D

ידידי - אין תירוצים, אין קיצורי דרך - יש עבודה ברמת גימור מקצוענית ויש עבודה ברמת גימור חובבנית.

זה צורח חובבניות וחבל שדרור עשה את זה לעצמו כי סה"כ הרכיבים טובים, המערכת עונה לדרישות הלקוח אבל הסטנדרט לא בגובה של יבואן של מותגים כמו DLS או EARTHQUAKE.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לסיכום, דרור היקר, ממלמדיי השכלתי.

קח את ההערות הללו כהערות בונות, מומלץ היה לכתוב שהדלתות לא בוצעו על ידך.

מעבר מעבר לזה התקנה טובה, ועיקר הדברים הוא הסאונד שהמערכת מסוגלת להפיק.

כמו שאמרת, אם הלקוח שלך מרוצה, אתה עשית את שלך.

שתי הסיכות מעל הסאב השמאלי, וההפרש בין הבדים השחור וכסוף, שם יש מרווח.

להבא, למד לשים לב לפרטים הקטנים, ומקווה שמפה רק תשתפרו.

בהצלחה.

רותם.

פורסם

היי לאנוס צהריים טובים

אני חייב לומר שאני מסכים איתך שאפשר היה לעשות עבודה יותר מוקפדת בפרטים ואולי גם יותר יפה

אבל מכאן ועד לזה שאתה שומע צרחות של חובבניות אני חושב שהדרך ארוכה

אינני מכיר הרבה חובבנים שיעשו עבודה כזו

בנושא רכיבי המערכת אני לגמרי לא מסכים איתך בנקודה הזו

כל נושא הרמקולים ברכב היה בניגוד להמלצתינו וזה מה שהלקוח רצה וזה מה שהוא הביא אז זה מה שהתקנו

מעבר לזה היה לחץ של זמן לסיים ולחץ תקציבי וממול לקוח דעתן שחיפש גוון צליל מסויים וגם קיבל אותו לבסוף

אז לאנוס החיים הם לא אידיליה ולפעמים צריך למצוא את שביל הביניים ובקונסטלציה הזו אי אפשר היה לעשות טוב יותר

אני גאה בהתקנה הזו ובתוצאה שהשגנו בעזרת הרכיבים האלו, ובמסגרות הזמן והתקציב שקיבלנו, ולמרות שאחרי שסיימנו נכנס עוד איש מקצוע לתמונה (ריפודים וצביעה) שלא קשור אלינו ועדיין הרכב נראה טוב סביר נשמע מעולה והחשוב ביותר מבחינת הלקוח הוא קיבל בדיוק את מה שהוא רצה עד לפרט הכי אחרון.

פורסם

טוב,

אדי, אין מה לעשות התרגלנו לסטנדרטים גבוהים, וקשה לנו להשלים עם פחות מזה.

בדיוק כמו שלמרות שרציתי מאוד לרכוש רכב אחר, אחרי שאתה נוסע על רכב גרמני

קשה מאוד לחזור ליפנית

פורסם

דווקא אין לי שום בעיה עם הסט הזה.

לדעתי הרכיבים טובים חלקם אפילו מעולים ואולי אף יותר.

אני שמח לדעת שהלקוח יצא מרוצה ושכן, גם אתם.

אבל התקנה חובבנית זו התקנה חובבנית - תהפוך עולמות, תעקור הרים - עובדות הן עובדות מה שחורה לי זה רק העניין שלא ציינת זאת מלחתכילה שכן היית חוסך ביקורת מיותרת גם אם היא בונה.

ואני באופן אישי בונה מערכות שכאלו כבר קרוב לעשר שנים - אני יודע מה ההבדל בין חובבנות למקצוענות - על בשרי.:-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אחרי שאתה נוסע על רכב גרמני

קשה מאוד לחזור ליפנית

הסטיגמה הזאת נכונה ליפניות של שנות ה 90, ממש לא ליפניות של היום. במקרה השבוע יצא לי להתעסק עם שתי "אירופאיות", פיאט גרנדה פונטו ופורד פיאסטה (מהצורה הקודמת, זאת שכמעט ולא נמכרה) ובשתיהן היו חרא של מושבים, פלסטיקים שמתקלפים ובעיקר פלסטיקים שבורים. תהרוג אותי מה יש לאירופאים מהפלסטיקים הפריכים האלה. בנושא הגימור לאירופאים יש מה ללמוד. גם כל נושא בידוד הרעשים והבטיחות של היפניות השתפר בעשרות אחוזים עם תחילת העשור הקודם, אז על מה אתה מדבר?

לעניין ההתקנה, גם אני מצאתי פגמים רבים (ולא רק בצבע או בריפוד), אבל אני בטוח שלאנשים שלא מכירים את התחום ולא מחפשים את הדקויות העבודה הזאת נראית מליון דולר. יש לי הרגשה שבעל הרכב מבסוט "טילים" וכל החברים שלו התלהבו, הוא קיבל את אפקט ה"וואוו" שהוא חיפש. הדבר שהכי צורם לי הוא כמות הפוליפיל שיש בתיבות של הסאבים. אני חותם שהריכוז הזה גורם לסאבים להישמע כמו קליפורנייה בום ולא כמו סרווין וגה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שמדברים על אירופאיות כנראה מתכוונים לרכבי קונצרן VAG/BMW/מרצדס ולא פיאט.

לגבי הציפוי המתקלף ברכבי קונצרן VAG במיוחד בגולף דור 4, הסיבה העיקרית היא שימוש בחומרים מתקדמים 'ירוקים' שלא פוגעים בסביבה וכנראה איכות חומרים אלה נמוכה.

בגולף דור 5 גם קיימת הבעיה אבל במינון נמוך יותר.

לגבי ההתקנה של שי נראה לי התקנה יחסית טובה לעומת שאר ההתקנות שראיתי בחיי.

איזה כייף לי :)

פורסם

איתמר איפה קראת אותי כותב משהו על אירופאיות ?

גרמניות יקירי, גרמניות !

תתנועע על VW תקופה (לא לשבת באחת לחמש דקות לא מספיק) תנסע באודי (כן למרות הכל זה לא VW, יש הרבה יתרונות) BMW, מרצדס, פורשה. ועוד.

דלת זה דלת, גימור זה גימור, הדש בורד עשוי תמיד מאיזה חומר נעים שמתוח על ספוג, ולא מפלסטיק זול, בדלתות ובכלל אתה לא רואה פח של אוטו, תמיד הדיפון מכסה את כל הפח ומשאיר אותך עם מראה חם של אינטריור, איבזור ?

רכב שנת 97 (גולף ומעלה בכל רמות הגימור !, הפולו היא פשרה עצובה בחלק מהמקרים)

עם מערכת ABS דור ג', בלמי דיסק ב-4 פינות, 4 כריות אוויר, בקרת אקלים דיגיטאלית.

הגה מתכוונן על 2 הצירים, כיסא מתכוונן לכל הכיוונים, גיר אוטומטי טיפטרוניק 5 הילוכים כלל נועל ממיר מומנט בחלק מהדגמים, תאורת לד מודרנית, מחשב דרך בחלק מהדגמים, להמשיך ?

שנת 2001, מערכת ESP גם בדגמים פשוטים כמו גולף 2.0 ליטר, 6 כריות אוויר, מחשב דרך כמעט כסטנדרט.

על מה אתה מדבר איתמר ? תבוא למפגש ואעשה לך סיבוב ברכב גרמני שנת 2002,(כבר לא הגולף :)) אני מבטיח לך שתשאר פעור פה מכמות האיבזור, ואיכות החומרים.

אם מדברים על אירופאי בכלליות, למרות שאני לא סובל צרפתיות, והן מתפרקות בצורה מפחידה, מנגד כבר בשנת 2001 פיג'ו 2006 בדגמים מסויימים, הגיעה עם שליטה מההגה על המערכת, מערכת תאורה, ומגבים אוטומטיים וכו' וכו'.

מנועים ? נכון שאפישהו היפנים בתחילת שנות ה-90 הפתיעו וחילקו 16 שסתומים, ואפילו תזמון משתנה (מנוע של הונדה), אבל לא לקח לגרמנים הרבה זמן להתאפס, וכבר בשנת 97 ראינו מנוע שעד היום הוא תפארת אמיתית, 1800, 20 שסתומים (תזמון משתנה מכאנית, וחשמלית מעט מאוחר יותר) טורבו !, עם מומנט החל מ-2000 סל"ד בלי שום השהיית טורבו, ליניארי לחלוטין.

שניגע גם במנועי הדיזל ? כי שם בכלל היפנים מודים בכישלון, עד כדי כך מודים שב-99 שווקה מיצובישי כריזמה טורבו דיזל בישראל, עם מנוע + גיר + בקרה, של רנו, כן כן רנו.

יפניות לא מתפרקות, ועלק יותר אמינות, כי פשוט אין מה שיתקלקל שם, ברגע שטויוטה שהיא יצרן שאני מאוד מעריך נכנסה לליגה של הגדולות והתחילה לשכלל, יצאה האמת החוצה, גיר רובוטי אומלל, מצערות שנתפסות, תקלות מחשוב לא נורמאליות בראניק, מנועים שהולכים בגלל הווצרות בוצה לא מוסברת, ועוד ועוד ועוד

אתה עדיין רוצה לדבר איתי על יפניות של שנות ה-90 או אפילו 2010. ?

(קצת גלשנו, אולי אפשר להעביר את זה לטכני :))

פורסם
הסטיגמה הזאת נכונה ליפניות של שנות ה 90, ממש לא ליפניות של היום. במקרה השבוע יצא לי להתעסק עם שתי "אירופאיות", פיאט גרנדה פונטו ופורד פיאסטה (מהצורה הקודמת, זאת שכמעט ולא נמכרה) ובשתיהן היו חרא של מושבים, פלסטיקים שמתקלפים ובעיקר פלסטיקים שבורים. תהרוג אותי מה יש לאירופאים מהפלסטיקים הפריכים האלה. בנושא הגימור לאירופאים יש מה ללמוד. גם כל נושא בידוד הרעשים והבטיחות של היפניות השתפר בעשרות אחוזים עם תחילת העשור הקודם, אז על מה אתה מדבר?

איתמר.

בנושא גימור/מראה חיצוני לאירופאים אין מה ללמוד מהיפנים אלא להיפך.

נכון שנושא הבטיחות אצל היפנים השתפר רק בגלל שהם היו חייבים לעמוד בתקנים האירופאים ולהתחרות בשוק הרכבים.

ברכבי קונצרן VAG אין לך אפשרות לבחור ברמת הבטיחות של הרכב אתה פשוט מקבל גם בדגם הבסיסי ביותר את המירב כמעט.

ברשותיי גולף דור 5 שנת 2006 דגם בסיסי ביותר המצוייד ב-6 כריות אוויר+EDL/ASR/TCS, בטויוטה רנקס שנת 2006 אתה מקבל רק 4 כריות ו-ABS שלא נדבר על איכות המושבים ואיבזור נוסף כגון משענות ראש מתכווננות, תעלות מיזוג בחלק האחורי שקיימים בגולף וזו רק רשימה חלקית.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני חושב שלא בכל מחיר מעלים "פרוייקט",

אם כל החסרונות שציינת : צביאת דלתות במקום אחר (זול) , לחץ של זמן מצד הלקוח (עבודה לא כמו שצריך) , לחץ על מחיר מצד הלקוח ועוד חסרונות כאלה ואחרים שציינת .

כל החסרונות הללו גורמים שלעבודה לא להיות מושלמת, ולכן היא גוררת תגבות מצד חברי הפורום ,

אני חושב שהתרד הזה לא ממש הועיל לתדמית של המתקין ואליי אפילו הזיק .

אבל זו רק דעתי .

באשר לדברי עתיד , גם אני בדעה הזו ולא ניראה לי שאי פעם אני יוותר על רכב גרמני ,

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

+1 לחובבי VAG,

+1 בעקבות אי-תרימה של פרסום עבור מרכז התקנות. אחרת ויפורסם מחיר הכולל של התקנה באזור 500ש"ח :) אז כולם ירוצו ויבצעו את ההתקנה אצלם, ויסיימו אותה בזמן החופשי שלהם עם נייר שיוף וריפוד...

[under construction]

פורסם

מרק וגורל, ברור לי שאתם ואגיסטים מושבעים ולא תרשמו מילה רעה על תוצרת גרמניה, אבל צר לי לאכזב אתכם וכבר שנים שהאמינות הגרמנית היא לא מה שהייתה פעם ויעידו על כך כל העוסקים בתחום (ולא רק מתחום הרכב). אתם בוחרים להשתעבד למותג שאבד עליו הקלח, שינה כיוון מחשבתי ומתבסס רק על השם והמוניטין.

סחטיין על ההנדסה, סחטיין על העיצוב, סחטיין על הטכנולוגיה, אבל בכל הקשור באיכות ואמינות - הגרמנים הם ממש לא מה שהיו פעם.

מרק, יש הבדל במדיניות היבואנים, וזה לא חדש שיבואן טויוטה שרלטן ויודע שהוא יכול למכור את המכוניות שלו ביוקר וללא כל אבזור בטיחות או אבזור בכלל (ע"ע חלונות אחוריים ידניים), העיקר שיהיה סמל אליפסה בקצה. זה שצ'מפיון \ פולקסווגן בחרו למכור גם את הגרסאות הבסיסיות שלהן עם אבזור בטיחותי כמעט מלא זה יפה מאוד ומגיע להוריד בפניהן את הכובע, אבל זה לא אומר דבר וחצי דבר על איכות הרכבים או אמינות המערכות.

לגבי הבטיחות - כמו כל היצרנים גם היפנים "גילו" את הבטיחות הפאסיבית והוסיפו שלל מערכות אלקטרוניקה, תהיה בטוח שהשוק האירופאי והמתחרות מהיבשת הקרה לא הן היו הגורמים לשדרוג הבטיחות. גם ככה מכירות היפניות זניחות באירופה, כך שזה ממש לא נכון לומר שהם עשו את כל המהפך המחשבתי הזה כדי "להתחרות בשוק האירופאי".

גורל (הייתי רושם לך יקירי, אבל זאת התנשאות וכדאי שתשים לב לזה), כל מה שרשמת כבר מתקיים ברכבים היפניים, גם הפשוטים והעממיים. כל "רשימת האבזור" שרשמת התקיימה כמעט במלואה בסוזוקי (השם ישמור, בעצם זאת פיאט) SX4 שהייתה לי. איפה הנחיתות? מצטער, לא מצאתי אותה.

אבל היי, איש איש ומכוניתו יחייה ובזאת אני מבקש לסיים את הדיון על "גרמניה - לאן".

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...