Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים אין לכם אפילו טיפה גבולות, אם פעם היית חושבים פעמיים לפני שאתם כותבים אז היום אתם פשוט כותבים בלי לחשוב.

המתקין שפרסם את השרשור הזה בא להראות התקנה שביצע ברכב של לקוח ואתם באים ומסיקים מסקנות על דעת עצמכם מבלי שתהיו שוטפים לשיחה שהיתנהלה בינו לבין הלקוח.

וחוץ מזה אחרי שהמתקין מציג את עבודתו אתם ניטפלים לדברים קטנים ולא משמעותים ובגלל זה פוסלים את כל ההתקנה.

זה שאחד המתקינים הותיקים בפורום לא פרסם את השירשור הזה זה לא אומר שההתקנה הזו גרועה.

מה גם שפעם היה מעניין להיכנס לשירשורים כמו אלו ולקרוא הערות בונות באמת ולא "הגימור לא משהוא ו זה לא K2 זה K3 .

אל תתנו לרמה של הפורום לרדת וכל הכבוד למתקינים אחרים שמעיזים להיכנס לפורום ולהשתתף בו, כי אני מקיר כמה מתקינים שממש לא רוצים להיכנס לפורום רק בגלל הידיע שברגע שיגיבו יקטלו אותם בגלל שהם לא מישהוא אחר .

לדעתי הבנייה מעולה.

האם הבנייה מקובעת לתא מטען או שאפשר להוציא אותה במקרה הצורך ?

HU- clarion 785 l COMP- hertz hsk165 l

AMP-audison lrx4.5 l SUB- Sharp 7000

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

Jekin, תקרא טוב טוב את התגובות בשרשור, הן כולן עם ביקורת בתוספת ביקורת בונה.

כל מי שמעלה לפורום פרוייקט כזה או אחר יקבל תגובות אוהדות יותר ואוהדות פחות, את זה צריך לקחת בחשבון ולא להעלב כי אף אחד לא רושם משהו מתוך רוע.

אם אתה מכיר כמה מתקינים שלא נכנסים לפורום כי הם מפחדים ש"יקטלו" אותם אז כנראה שיש להם סיבה. תחום ההתקנות בארץ ברובו חובבני ביותר ובפורום של "משוגעים לדבר" מין הסתם חובבנים כאלה לא ישתלבו. מתקין רציני ואיכותי יקבל ביקורות בהתאם.

שלא ישתמע מדברי שאני מדבר על התקנות באלפי שקלים, גם התקנה פשוטה וסטנדרטית של HU אשר מלווה בהלחמות ושרינקים תזכה לתגובות אוהדות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אז לדעתי זאת טעות וזה לא צריך להיות פורום סגור למשוגעים לדבר בלבד .

כי אם המתקינים האחרים יכנסו לפורום ויקלטו בו טוב אז אולי גם הרמה של ההתקנות בארץ תעלה .

HU- clarion 785 l COMP- hertz hsk165 l

AMP-audison lrx4.5 l SUB- Sharp 7000

פורסם

לדעתי הבנייה מעולה.

או שהסטנדרטים שלך נמוכים מים המלח

או ששלי גבוהים מהר תבור

כך או כך כנראה שהם לא במישור אחיד :).

כי מאיפה שאני לא מסתכל על זה, איך שאני לא מסובב את זה, כמה שאני לא מתאמץ ושואף לזה - היא לא התקנה מעולה, היא גם לא התקנה טובה, אפילו לא התקנה בסדר, את האמת ? גם בקטגוריית ה"סבירה" היא לא נכנסת, אני יכול להגיד לך בצורה ברורה וחד משמעית, התקנה כזאת גם בחינם, עזוב קבל תיקון טעות, גם אם ישלמו לי אלף שקל !, אני לא איישם ברכב שלי, כי מבחינתי לקחת רכב כמו גולף (ג'ניריישן כך שהיא בין 2001 ל2004) שעלותו נעה בין 48 ל76 אלף שקל, וליישם עליה התקנה ברמה כלכך ירודה מבחינתי זה משהו בלתי אפשרי.

צר לי שהביקורת כזאת חריפה - אבל לא מן הראוי להיות צבוע ולהלל התקנה כלכך חובבנית.

*רק שתבין כמה הייתי עדין, לא דיברתי מילה אחת על העץ שבנו ממנו את הקונסטרוקציה בתא מטען,

נראה כמו סיבית עם פורמייקה, מה זה פה ארון מאיקאה ?,

פורסם

וואלה JEKIN לא יודע מה להגיד לך, אני אישית חושב שכל מתקין שמכבד את עצמו כדאי שיציג את עבודתו כדי שאנשים יידעו יילמדו ואולי גם ילמדו או יעירו/יאירו בנוגע לדברים שמציקים להם ויכולים לשדרג אותו.

בקשר להתקנה הספציפית הזאת אני יכול להגיד דבר אחד - אני בתור מתקין שמפרסם כבר שרשור כזה רוצה שההתקנה תראה הכי טוב שיש כדי שמחר יבואו לקוחות חדשים, גם אם זה במחיר הפסד, מה שאומר שאני בתור בעל עסק סוגר אפילו עם הבן אדם שאני עושה לו את העבודה רק במחיר העלות של החלקים/ציוד וזה כדי שזה ייראה ויישמע נורמלי, הרי המתקין כבר עובד על הרכב זה משנה אם יעבוד חצי שעה יותר או פחות? לפחות התוצאה הייתה יוצאת כמו שצריך.

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

הפורום הזה הוא לא פורום סגור וכל אחד יכול לקחת בו חלק.

באופן טבעי האנשים ששורצים באופן קבוע בפורום זה הם מעט יותר מקצועיים או מנוסים, ומה שלאדם מין השורה נראה כמו מליון דולר כאן בפורום נראה "חובבני", וזה לא משהו שאפשר לעשות איתו משהו.

כמו שאמרתי, גם אם מישהו יפרסם סתם עבודת התקנה שכוללת HU או רמקולים בדלתות - ברגע שהיא תעשה בצורה אסטטית ומקצועית הוא יזכה לכל השבחים בעולם, בין אם זה מתקין או סתם חיילצ'יק ששדרג לעצמו את המערכת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

Jekin,

האמת, לא מצאתי טעם להתערב או להגיב בשרשור הזה, אני חושב ששאר החברים כבר אמרו הכל ואין מה להוסיף ולכן אתייחס רק לדברים שאתה כתבת.

אם "אהובי שי" רצה או רוצה שההתקנה תשאר בינם לבין הלקוח מה הטעם להעלות אותה לפורום? מטרת הפורום היא לשתף וללמוד, חלק בלתי נפרד מהתהליך הזה כולל ביקורת חיובית או שלילית, העלו התקנה ותמונות על מנת לשתף, אם המטרה הייתה לשמור את התקנה בין המתקין לבין הלקוח אזי היא לא הייתה צריכה להגיע לפורום, לא צריך להיות שותף לשיחה בין המתקין ללקוח על מנת לחוות דעה על התקנה, מלבד זאת, אני בטוח שאם התגובות היו חיוביות אף אחד לא היה מזכיר את הלקוח ולכן אין כל טעם להזכיר אותו שהתגובות שליליות או להשתמש בו כתירוץ לאיכות ההתקנה.

לגבי "ניטפלים לדברים קטנים", מי קובע מה דבר קטן ומה דבר גדול? מה משמעותי? בעיני להשאיר סיכות חשופות כפי שהן מוצגות בתמונות הם דבר עצום בעיני אחרים מדובר בשטות שאין לייחס לה חשיבות, כל אחד פה כתב מה מפריע לו אישית בהתקנה, יכול להיות שבעיניך כל מה שצויין פה הם "דברים קטנים" אבל כנראה שהרוב חושב אחרת.

כל מי שמעלה משהו לפורום צריך לקחת בחשבון שיהיו תגובות, חלקן יהיו טובות וחלקן קצת פחות.

על השאר הדברים שכתבת +1 לגורל\איתמר\fleshbone ושאר החברים.

דני.

פורסם

בוקר טוב

ג"קין לגבי שאלתך אז התשובה היא כן

תיבת הסאבים ניתנת לשליפה, ובכלל כל הבניה האחורית היא בשיטת לגו מה שאומר שכל המסגרות ניתנות להוצאה ופירוק ללא שום השלכות על המקוריות של הרכב

ובוקר טוב גם לך דני אני שמח שהחלטת להצטרף לתגובות

בהחלט מסכים איתך בעיניין החברים שמגיבים

מסכים עם איתמר ביותר ממיליון אחוז שמטרת הפורום היא להיות "פורום"

ואין יותר נכון מלהגיב לרשום ולתת חוות דעת.

אחזור על מה שאמרתי בתגובתי מאתמול "אני וכל צוות "אהובי שי" גאים בעבודה והסימוכין הנכון ביותר שלנו הוא תגובת הלקוח לעבודה שבוצעה

אף על פי שאני אישית לא מתחבר לגוון צליל כזה

אבל שוב אני לא בעל הרכב ובעל הרכב קיבל בדיוק את מה שהוא חלם לקבל (מבחינת סאונד ומבחינה ויזואלית) שלדבריו לא היה לא את זה בשום רכב אחר לפני כן

לכן מבחינתנו העבודה בוצעה ובוצעה בצורה הטובה ביותר לשביעות רצון מעולה של בעל הרכב

עוד עבודות יעלו בהמשך כולל פרוייקט חדש בהתהוות של רכב הדגמה ל-DLS

יום טוב

דרור

פורסם

דרור התגובה שלך קצת אוטופית, אני חושב שהיה ראוי ונכון בעבודה בסדר גודל כזה שאתה מפרסם לפחות להגיד כמו שגורל אמר להגיד זה לא אנחנו עשינו, מה גם שמאושר כי לא היה לו קודם זה קצת מצחיק כי אולי לא היה לו בכלל ואולי זאת ההתקנה הראשונה שלו.

מעבר לכך אם כבר - למה אם ביצעת סוג כזה של עבודה לא סגרת עם הבן אדם שיביא לך את החומרים שהוא במילא השתמש בהם ולעשות לו את העבודה, בטוח שגם היית יוצא גדול מבחינת ההתקנה ועושה לך שם וגם זה היה נראה כמו שצריך.

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

כל מילה בסלע,

לא ברורה לי גם המנטרה החוזרת שלך דרור,

"אנחנו גאים בהתקנה", "הלקוח מרוצה"

אתה לא מעלה התקנה לפורום כדי למדוד שביעות רצון לקוח, מה גם שיש לקוחות שלא מבינים כלום מהחיים שלהם

ועדיין זה לא סיבה להוציא את הרכב שלהם ברמת גימור נמוכה כלכך, אפילו אם הם עצמם לא מבחינים בזה.

אתה מעלה התקנה לפורום כתצוגת יכולת, כדי שידעו באיי הפורום שתמורת הסכום המתאים

יש מי שיש לו היכולת לפאר את רכבם. ברכב הזה לא הוצגה יכולת, או יותר נכון - הוצגה יכולת שעדיף שלא היתה מוצגת

ואם להיות קצת יותר ישיר דרור, התקנה כזאת עדיף שלא היית מעלה לפורום, לטובת עסקיך.

באם הלקוח היה מוכן לשלם פרוטות, וביקש התקנה חובבנית וברמה כלכך נמוכה, אזי שאין מה להתפאר בה.

להעלות התקנה גרועה ואז להסביר אותה קשה בהרבה מאשר לא להעלות אותה,

אני מקווה שההתקנות הבאות שלכם יתקנו את הרושם שנשאר כאן, כי כרגע למען האמת ואני מדבר בשם עצמי בלבד.

המצב ממש רחוק מלהיות טוב,

פורסם

דרור לגבי מה שנאמר - הלקוח הוא חשוב וחשוב שהוא יהיה מרוצה . מצד שני לקוח שלא מבין בתחום ההתקנות ולא מבין בסאונד הוא לא מדד לאיכות ההתקנה.

ובהקשר הזה יש לי הערה - מתוך הדברים ברור שהלקוח לא מבין גדול בסאונד וזה בסדר , תפקידכם הוא לתקן אותו . הבחירה של להשקיע אלפי שקלים במגבר לסאבים בזמן שהמגבר לסט הקידמי הוא מגבר פשוט הוא טעות וחבל לבזבז סט ברמת הפוקל הנל עם מגבר שכזה. עיקר השיפור בסאונד הכולל ברכב היה מושג מהשמת מגבר ברמת ה DLS שנבחר לסאבים דווקא לסט הקידמי . לסאבים אפשר לשים מונו זול יותר ועדיין לקבל איכות מספקת שכן בסאבים גם קלאס D יכול לעשות עבודה מספקת (הרי לא מדובר פה בחובב SQ מקצוען בעל אוזן אבסולוטית שכל פרט חשוב לו) , במצב הזה השקעה בסט הקידמי היא הנכונה יותר .

פורסם

יש לי הרגשה שהת'רד הזה מיצה את הפואנטה שלו והדברים נאמרו ע"י כל הצדדים.

מכאן והלאה זה כבר רק התנצחות חסרת תועלת.

מנהלי הפורום

מ-נ-ע-ו-ל

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

איתמר, טויוטה של ימינו היא לא טויוטה של שנים עברו.

סאגת הריקולים (הבלתי פוסקת) ממחישה עד כמה טויוטה ירדה לזנות (סלח לי על הביטוי) - הירידה המשמעותית באיכות היצור, המעבר ליצור במדינות עולם III (טורקיה - מבחינתי היא מדינת עולם III) והירידה הדרסטית בהקפדה על בקרת האיכות.

מכת ריקולים רצינית, הכוללת תקלות שעלולות לגרום למוות (דוושת גז נתקעת, מערכת ABS משתגעת ומערכת ESP שאינה עושה את תפקידה כראוי).

אתה תעיר ותגיד - "לפחות הם הודו בתקלות. וכן הלאה וכן הלאה".

מצטער, הם המשיכו לייצר את הרכבים השונים בידיעה שישנה תקלה כזאת או אחרת ורק אחרי מקרי מוות ואינספור תלונות מלקוחות - החליטו לצאת בהודעה שישנה תקלה והיא אכן חמורה מכפי שחשבו.

זה לא עובד ככה. זה יכל להגמר בעוד מקרי מוות וזאת החלטה לקויה.

קל מאוד לצאת כנגד קונצרן VAG, לזרוק עליו שרכביו אינם שיא האמינות ולהגיד שטויוטה עדיפה למרות הכל.

אם נדבר בכנות - ציפוי גומי מחלקי פלסטיקה וחלונות נופלים הם לא תקלות שיגרמו למוות אלא לאי נעימות מעיקה.

ב-VAG ישבו מהנדסים גרמנים יקיים, חשבו והבינו שיש לתת עדיפות לדוושת הבלם על פני דוושת הגז - בעת מקרה חירום כזה או אחר.

ל-VAG יש עליונות טכנולוגית על פני טויוטה ושאר היפניות.

היפנים מנסים לדחוס כמה שיותר הספק ממנועים בנפח מסויים (לדוג' - 1.6 או 2.0) ומתעסקים בזוטות (לשדרג עוד קצת את תזמון השסתומים המשתנה ובלה בלה בלה).

הגרמנים לוקחים מנועים צנומי נפח (הכל יחסי), "זורקים" פנימה מגדש טורבו ומגדש על, משדרגים למערכת הזרקת דלק ישירה והתוצאה היא מנועים חזקים יותר, בעלי מומנט גדול משמעותית וצריכת דלק מינימלית.

טויוטה מתעסקים עם תיבות אוטומטיות בעלות 4 הילוכים, תיבות רובוטיות (מצמד בודד) בעלות 5 הילוכים (או 6 הילוכים בגרסה המעודכנת),

והגרמנים עם תיבות אוטומטיות בעלות 6 הילוכים ומעלה (8 הילוכים באודי A8 החדשה) ועם תיבות רובוטיות (כפולות מצמדים) העונות לכינוי DSG.

קח את מנועי TSI, מנועי TDI ושדך אותן לתיבות DSG - קיבלת עליונות טכנולוגית (אפילו מוחצת).

ועוד לא נכנסנו לאיבזור בטיחותי עדיף משמעותית (גם בגרסאות הבסיס) ומערכות בטיחותיות מתקדמות יותר (XDS, לדוג') - מול טויוטה.

כן. אני לא מחובבי היפניות (למעט אינפיניטי) ויש לי חיבה לקונצרן VAG.

בסופו של יום, תקלות יש לכאן ולכאן - רק ש"שם" התקלות קריטיות משמעותיות ואת זה אתה מתאמץ לדחוק ולשכוח.

לסיום - ובכנות:

אתה מגיע לקנות סופר מיני חדשה - תעדיף יאריס רובוטית על פני פולו DSG?

אתה מגיע לקנות משפחתית קומפטית חדשה - תעדיף אוריס על פני גולף?

אני מתכוון מבחינת - איכות, נוחות, איבזור, בטיחות וגם דינמיות.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

איכשהו... למרות שאני יודע שהגרמניה של היום היא ממש לא הגרמניה של התקופה בה הוקמה פולקסוואגן...

עדיין קשה לי מאוד לקבל את הרעיון שאני אקנה רכב מקונצרן שההקמה שלו בא מדרישה ישירה של אדולף היטלר עצמו.

עם כל העליונות הטכנולוגית שלהם, שישמרו אותה לעצמם.

באותה הנימה קשה לי להשלים עם רכבי של הנרי פורד או פרדיננד פורשה.

אני יודע שזה היבט שהוא דפוק לחלוטין מעצם היסוד היות ומדובר בזמנים אחרים אבל אני מעדיף בהרבה את ידידינו היפניים ואולי אפילו את ידידינו הקוראנים (למרות שהם מאוד מזדהים עם איראן כיום).

ואוראל - הפכת את טויוטה לזבל של הזבל - אני כבר שנים נוסע רק בטויוטות ואין לי מילה אחת רעה להגיד, אני יכול לאמר בכנות שהן פחות נוחות ויותר נוקשות - אבל זה לא משהו רע בהכרח ולמען האמת ה2007 שלי - אני חושב שהרכב הזה הוא כן נוח מספיק בשביל שזה לא יציק לי.

הTSI של קונצרן VAG הוא ללא ספק פריצת דרך - אבל רכישה של רכב נובעת מהרבה מאוד שיקולים ולא כולם שייכים לעליונות טכנולוגית.

זה וויכוח עקר.

- בנוגע למה שרשמתי בתחילה - היום המצב הוא שקונצרן VAG הוא לקוח ענק של החברה בה אני עובד - כנראה שבאמת זו לא אותה גרמניה ולכן אני לא פוסל לעבור לרכב שלהם בעתיד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני יודע שזה היבט שהוא דפוק לחלוטין מעצם היסוד היות ומדובר בזמנים אחרים אבל אני מעדיף בהרבה את ידידינו היפניים ואולי אפילו את ידידינו הקוראנים (למרות שהם מאוד מזדהים עם איראן כיום).

אתה רציני או שזה נאמר בציניות מוחלטת ?

יפן היתה שותפה פעילה בחרם הערבי ולמעט סובארו ודייהטסו כל החברות ביפן נמנעו מלסחור עם ישראל, או עם חברות שסוחרות עם ישראל

כמה ציטוטים מעכשיו, ככה לא מהעבר ה"רחוק" של מלחמת העולם השניה

"7 אפריל 2010 ... שגריר יפן הקבוע לידי האו"ם, יוקיו טקסו, הדגיש כי היחסים בין ארצו לבין אירן הדוקים ושיש לפתור את המשבר שמעורר המערב סביב תוכניתה הגרעינית של ..."

"יפן הציעה להעשיר בשטחה אוראניום שברשות איראן

העיתונות היפנית מדווחת כי הצעת טוקיו כוללת גם אישור לבקר במתקניה הגרעיניים, ובכך להפיג את הדאגה בנוגע לפרויקט הגרעין של הרפובליקה האיסלמית."

יפן תומכת נלהבת של איראן, שהיא הסכנה הקיומית הגדולה ביותר של זמננו,

מנגד גרמניה של היום :

"6 ינואר 2010 ... ישראל במגעים לרכישת צוללת דולפין נוספת. בעבר סיפקה גרמניה לישראל צוללות דולפין, ."

"כיום, גרמניה נמצאת ביחסים מצוינים עם מדינת ישראל, ואף מעניקה לה סיוע צבאי - לדוגמה צוללות הדולפין שמימנה ממשלת גרמניה לישראל בתגובה למלחמת המפרץ. ...כמו גם מכירת מנועים מוזלים לפרוייקט משוריינים כגון מרכבה 3 ו-4.

גרמניה של היום היא בעלת ברית חזקה מאוד של ישראל, היא תומכת בתעשיה הצבאית שלנו באוויר בים וביבשה,

אני לא חושב שמה מהדברים האלו יפן או גרמניה צריכים להוות שיקול לרכישת רכב, אבל אם כבר אתה נכנס לשם, אז כסף שאתה משלם היום בדקות אלו על רכב יפני, יתכן והולך להעשרת אורניום איראני בשטחי יפן

מנגד כסף שאתה משלם ליצרן גרמני, סיכוי סביר שיתגלגל ויהיה לצוללת מתקדמת מסוג דולפין, שהיא היא אולי הפתרון שלך לבעיית הכור באיראן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...