Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ארז, אני מבין את הטיעון שלך אבל לדעתי הוא לא נכון.

אתה יוצא מנקודת הנחה שהטרטור וההתעמרות של המכס הוא דבר לגיטימי ורגיל ופה לדעתי הטעות.

במדינה מתוקנת הפרוצדורה אמורה להיות חלקה ונקיה, ואין שום דבר בתקנות המכס שסותר את זה. רק מה, בארץ הקומבינה שלנו כל דבר שנעשה ללא קומבינה הופך לסיוט.

מטרת הייבוא של רכבי אספנות הוא לצרכי ההובי והכיף, לא לצרכי מסחרה.

אם הדברים היו מתנהלים בצורה נכונה היית קונה ממישהו בחו"ל שהיה דואג לך גם לשיפינג, ופה היית מפעיל עמיל מכס. כך היית מביא את הרכב בלי שום טרטור מיותר ובלי צורך בעמלות מיותרות באמצע.

אבל מה, מאז שהתחיל הבלאגן במכס הפחד שלך כמו גם של כולנו הוא שיתעמרו בך במחיר ותצטרך לשלם סכומים אסטרונומיים. אם כך קורה מתחיל טרטור שאולי יגמר רק בבית המשפט.

ומכל הענין הזה הקומבינטורים שבגללם כל הענין התחיל מרויחים כפליים. גם אנשים מפחדים לייבא וכך נתח השוק שלהם רק גדל, וגם מאחר ולהם יש קומבינה (מסתבר) הם יכולים להביא רכב כשהם כבר יודעים מראש כמה הם ישלמו.

האם זה מצב תקין?? ממש לא. דופקים את מי שקל לדפוק, ומי שמצליח לסדר קומבינה דופק את כל היתר ומרויח כפליים. ולא רק זה, הסיבה האמיתית שבגללה כל הענין התחיל ממשיכה להתקיים כאילו כלום לא קרה.

ואני טוען שוב שהסיבה האמיתית שבגללה כל הענין הסתבך היא שאנשים מסוימים קיבלו מראש שומות מופחתות. במקום לגלות את השחיתות האמיתית העדיפו לכסות על הסרחון בזה שהתעמרו בכל יתר האנשים שבסך הכל מנסים לממש תחביב. ולא רק זה, בסופו של דבר אותה שחיתות פנימית בתוך המכס מסתבר שממשיכה להתקיים כאילו כלום, וכל מיני פונקציונרים ממשיכים להנות ממנה כשכל השאר נדפקים.

זה היה שיעור קצר בהבנת הנקרא למי שצריך, ולפי התגובות מסתבר שיש פה ושם מי שצריך.

לילה טוב

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

",ההתעמרות באזרח נובעת מסימפטום שנגרר מיום הקמת המדינה זה מתחיל "בהם ואנחנו "וממשיך "בבוקר טוב אדוני הגנב

זה לא רק במכס אלא בכל המשרדים הממשלתיים או העירוניים

זו ארץ אוכלת אזרחיה במלוא מובן המילה

אל תנסו לעדן את זה בכל מיני סיסמאות שחוקות,מי שחי או התגורר בחו'ל יודע בדיוק על מה מדובר

מה זה לא למכור את הרכב 3 שנים? מאיפה החוצפה הזו? שילמתי מכס? הרכוש שלי ובזה תם הסיפור

נראה לכם שבאיזה מקום בגלובוס זה קיים?באיזה מקום בעולם אתה יכול ל"שבת " על הטלפון שעות ולא לקבל מענה במכס? או באיזה משרד אחר שמשרת ציבור וחי מהמיסים שאנחנו משלמים

המסקנה מחוסר היושר הזה והמצב שנוצר זו תרבות הקומבינות,המאכרים.

גועל נפש פשוט גועל נפש

מירוצי מכוניות

פורסם
מטרת הייבוא של רכבי אספנות הוא לצרכי ההובי והכיף, לא לצרכי מסחרה.

מה זה לא למכור את הרכב 3 שנים? מאיפה החוצפה הזו? שילמתי מכס? הרכוש שלי ובזה תם הסיפור

אני ממש לא מחובבי המכס ואגף המיסים בכללו, אבל היבוא מוגדר כיבוא אישי ולא ייבוא מסחרי, שעליו יש דרישות קשות בהרבה. הכללים של מניעת העברת בעלות במשך 3 שנים והגבלת לשימוש על ידי המייבא בלבד, נועדו למנוע קומבינות וייבוא מסחרי במסווה של יבוא אישי. לי אין בעייה איתם - אם אייבא רכב אספנות זה לא יהיה על מנת למכור אותו או לתת לאחרים להשתמש בו. כמובן, המגבלות קיימות על ייבוא אישי של רכב בכלל, לא משהו ספציפי לאספנות.

:turn-l:
פורסם

אז יש בינינו אי הסכמה בנושא ניתוח המינוח "יבוא אישי" ,בעיניי המונח הזה אומר שאני מייבא אישית ולא דרך חברה זו או אחרת

וגם אם נצא מנקודת הנחה שלך ,מה הפלא שאם כך היבואן ה"אישי" בגלל החוק המטומטם הזה מייבא באותו זמן כמות מסחרית במסווה של שימוש בשמות של בני משפחה ואחרים?

חוקי אבל מסריח

ואגלה לך עוד סוד קטן

מישהו שאני מכיר מכר והעביר בעלות על רכבו שיובא ביבוא אישי אחרי שנה,

הוא פשוט איים על משרד התחבורה בבג"ץ אם לא יאפשרו לו למכור והם הסכימו לעשות זאת כדי לא ליצור תקדים

מה לדעתך זה אומר:evil:

מירוצי מכוניות

פורסם

עיקר הבעיה אצלנו היא שאת החוקים והתקנות, ניתן לכופף. במדינה מתוקנת חוק הוא חוק, ותקנה היא תקנה. ואי אפשר לשחק עם זה.

לאחרונה ניזדקקתי למשרד המכס. ברכב שיובא לפני כשנתיים נפלה טעות. טעות של הקלדה. מיותר לצין שהטעות היא של מי שהיקליד. כלומר, אחד מפקיד המכס. אז..נתחיל מזה שבמיספר הטלפון שמפורסם לציבור באינטרנט איש לא עונה. בדרך לא דרך הגעתי למיספר טלפון שבו כן עונים. כשהיסברתי לפקידה שענתה...התשובה הראשונה שהיא ענתה היתה- מצטערת אדוני...תגיע לכאן ונברר. תגיע לכאן?? עד חיפה?? ואם אני גר בבאר שבע??

פקיד אחר באותו היום, השיב שיבדוק. ואכן הענין ניבדק והמיסמך נישלח בדאר.

אז ככה, או שאי אפשר לבצע בטלפון, ואז אי אפשר בכלל. לא אני לא אחר ולא פקיד אחר. אי אפשר וזהו.

ואם אפשר....אז למה לומר אחרת ולנער אותי. אז.. או שיש תקנה או שלאו.

אריה

פורסם

אני כבר שמעתי על מסםר מקרים שאנשים מכרו רכב בייבוא אישי לאחר שנה ואפילו אחד אחרי חצי שנה.

איומים בתביעות , הצהרות כוזבות על מצב כלכלי ועוד כמה רעיונות בסגנון.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

ולכן כל בר דעת לו היה עובד באותם משרדי ממשלה אטומים היה מזמן מבטל את התקנה האדיוטית הזו ומונע מאנשים לשקר,לרמות,לאיים.

מירוצי מכוניות

פורסם
אז יש בינינו אי הסכמה בנושא ניתוח המינוח "יבוא אישי" ,בעיניי המונח הזה אומר שאני מייבא אישית ולא דרך חברה זו או אחרת

ולכן כל בר דעת לו היה עובד באותם משרדי ממשלה אטומים היה מזמן מבטל את התקנה האדיוטית הזו ומונע מאנשים לשקר,לרמות,לאיים.

אין "בינינו" אי הסכמה. אתה לא מסכים. המכס מגדיר בפירוש שיבוא אישי של רכב הוא "לשימוש עצמי".

הבעייה שהמדינה לא אוכפת את החוק אלא שמה מגבלות שמקשות על הפרתו.

אני די בטוח שמי שמיבא רכב חותם בהצהרה כי הרכב הוא לשימושו האישי (ככה זה ביבוא אישי של חלקים, למשל). אז מי שמיבא רכב באופן מסחרי לא עושה משהו "חוקי אבל מסריח" אלא פשוט עובר על החוק.

ועצם העובדה שרבים מפרים חוק היא לא סיבה טובה מספיק לבטל אותו. בעייני החוק בכלל לא מטומטם וראוי שמי שמייבא כלי רכב באופן מסחרי יעמוד בכל הדרישות שנדרשות ממנו - וזה לטובת כולנו.

:turn-l:
פורסם

נכון, התקנה לאי מכירה בשלוש השנים הראשונות לא סימפטית. באותה מידה התקנה שלפיה אי אפשר לנסוע בין 7 ל9 דבילית למדי. הפורשה שלי מעכבת את התנועה? והמרצדס שלך? ו132 אחוז מכס זה הגיוני? ואיסור לייבא רכב מעל גיל שנה? והביטוח המטורף לאופנועים?

כל זה נכון, אבל זה לא הענין.

בכל מה שקשור ברכב יש בעיות קשות במדינת ישראל, זה לא חדש. אפשר לשפר הרבה אבל נראה לי שמול הבעיה הרצינית שבמינוי השמאי והערכות המטורפות שלו ענין ההגבלה במכירה הוא באמת שולי.

כשפתחתי את הדיון כאן הייתי ממש בהלם מכך שאלו שגרמו לכל הבעיה והבעירו את חמתו של הממסד חזרו לעשות את אותו דבר בדיוק כאילו כלום לא קרה. יותר מזה, אחרי כל הרעש והפרסומים על כך שקיבלו שומות מופחתות הם עדיין מסוגלים לפרסם רכבים לפני שהם קיבלו את השומה מה שמראה שהם יודעים אותה מראש, כשההסבר היחיד לתופעה הוא שמישהו במכס משתף איתם פעולה בצורה לא חוקית, מה שגרם לכל הבעיה מלכתחילה.

איכשהו התגובות כאן כמעט לא מתייחסות לזה, לא ברור לי האם זה נראה למישהו חוקי, נורמלי או תקין??!!!. הדיון עבר למחוזות של ההגבלה של 3 שנים כן או לא, האם יש משהו שאני מפספס??

פורסם

ezl280

כל הנושא של ייבוא לצורך מסחר במסווה של ייבוא אישי קשור באופן ישיר להגבלת המכירה.

אתה מדבר על כך שהם יודעים מראש את השומה, איך הם יודעים?

הייבוא האישי עובר דרך השמאות של המכס בניגוד לייבוא המסחרי הרגיל, הם עובדים עם מישהו במכס שיש לו גם קשר לשומה (אולי השמאי?) וסוגרים על גובה השומה.

אגב, דרך נוספת שהם יודעים מה תהיה עלות הייבוא כאשר מדובר בייבוא אישי של רכב חדש היא שהמחירון ומצב הרכב ידוע - בניגוד לרכבי אספנות שם המצב בעייתי משתי הבחינות. כמוכן, מבחינת המט"ח אותם יבואנים מגדרים את הסיכון בשינוי שערי מטבע באמצעות אופציות מט"ח או חוזי אקדמה.

מרוב כעס ומרורים נראה לי שקצת ערבבנו כמה בעיות.

עובדי המכס לא יודעים לתת שירות ואני חושב שעל כך, לצערי, כולנו מסכימים. זה יכול להיות כתוצאה מכך שאין להם תחרות והם יודעים שאנחנו צריכים אותם, או אולי פשוט לא אכפת להם כי יש שם הסכמי קביעות ואי אפשר לפטר את אותם עובדים ומאוד ייתכן שהם פשוט מקנאים.

עניין אחר שנגענו בו הוא החוקים. כפי שכתב yuvk, "עצם העובדה שרבים מפרים חוק היא לא סיבה טובה מספיק לבטל אותו", ואי אפשר לנסח את זה יותר טוב. וכך גם לגבי הגדרת הייבוא האישי.

אם לא הייתה קיימת הגבלת מכירה מה היה מונע מסוחרים (כמו היום) לייבא רכב בייבוא "אישי" ואז למכור אותו, לגזור קופון ולא לשלם מס או להיות כפוף לחוקים מסוימים.

פקודת מס הכנסה פוטרת ממס מכירה של פריטים שהיו בשימוש אישי כמו רכב (ומוצרים אחרים שהם "יד שנייה"). כמו כן, מי עומד מאחורי אותו "יבואן" שמייבא רכב ב"ייבוא אישי" (אך לצרכי מסחר) כאשר יהיה צורך במתן אחריות, ריקולים, חלפים וכו?

החוקים האלה נועדו לשמור עלינו מפני "חאפרים" שלא פועלים על פי הם, וביטולם רק יפגע בנו.

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם
נכון, התקנה לאי מכירה בשלוש השנים הראשונות לא סימפטית. באותה מידה התקנה שלפיה אי אפשר לנסוע בין 7 ל9 דבילית למדי. הפורשה שלי מעכבת את התנועה? והמרצדס שלך? ו132 אחוז מכס זה הגיוני? ואיסור לייבא רכב מעל גיל שנה? והביטוח המטורף לאופנועים?

הוסבר כאן כבר לפחות עשרות פעמים שאין שום קשר בין מגבלת 7-9 לעיכוב תנועה.

פורסם

לשם הבהרה:

לירן: אולי לא הייתי ברור מספיק, אנחנו בשרשור אספנות ואני מדבר אך ורק על ייבוא רכבי אספנות ועל זה שייבואנים מסוימים יכולים למכור לך רכב אספנות כשהם מפרסמים את העלות כולל הכל כבר בארה"ב, כשלא אמורה להיות להם דרך לדעת את גובה השומה לפני שהרכב מגיע לכאן ומוערך ע"י המכס, ומדובר ברכבי אספנות. חוץ מזה מי שמפרסם הם אותם יבואנים שנעצרו ובגללם התחיל כל הבלאגן. תסתכל ביד 2.

ולגבי ההגבלה בין 7-9, זו דוגמא בלבד לתקנה שנראית לי לפחות בלתי הגיונית. אם לא זאת אפשר למצא שלל תקנות אחרות לא הגיוניות או צודקות. זו לא הנקודה, הנקודה היא להדגים שיש בעיות בוערות בהרבה מאשר ההגיון בתקנה זו או אחרת, כמו למשל מה שכתבתי בפתיח לשרשור הזה.

פורסם

הגבלת מכירת מוצר ששולם עליו מכס כחוק מנוגדת בכל חוק וצדק אפשרי.

מצידי שיהיו מאתיים סוחרים זה מזיז כלכלה ואם יש לקוחות אז על הכיפק ,אנחנו לא חיים במדינה טוטליטרית,אין לזה אח ורע בעולם ולכן המסקנה שאנחנו דפוקים ולא העולם.

כנ"ל לגבי יבוא רכבי דיזל והגה ימני. משאיות?

מירוצי מכוניות

• תוכן חדש...