Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פתחתי שרשור חדש כי המקורי כבר עמוס למדי, אז נראה לי שעדיף לבצע הפרדת כוחות :wink:

הגעתי הבוקר לאוטומוטור, למזלי נכנסתי קצת אחרי 9, לפני פתיחת השערים הרשמית, וזה עזר לי לעבור על מרבית התערוכה לפני שכל עמישראל נכנס (אם כי במפתיע - לא היו הרבה אנשים ביחס למה שציפיתי).

אתחיל מהסוף - לטעמי, אם לא השגתם כניסה חינם או לפחות הנחה משמעותית (נגיד המבצע של ישראכרט עם הנקודות) - זה די בזבוז של כסף. התערוכה השנה אפילו קטנה יותר מבשנים עברו (ביתנים שלמים נותרו ריקים) כי כל קבוצת פולקסווגן לא הגיעה וגם לא מרצדס (ובטח עוד כמה ששכחתי).

הביתן הראשי מאוד חביב ועשוי היטב. יש כמה רכבי קונספט מתערוכות ישנות (למשל סיטרואן מטיס) וכמה דגמים חדשים, חלקם מרשימים יותר (פיג'ו RCZ, יגואר XJ) וחלקם פחות (סיטרואן C3 ו-DS3 החדשות, שהפנים שלהן מאכזב לטעמי ביחס לחיצוניות המגניבה. אפילו ב-DS שמאוד מנסה לחקות את ה-500. אותו הדבר, אגב, אפשר לומר גם על הקמארו שיושבת שם).

המשך התערוכה מחוץ לביתן הגדול מציג מוזרויות בסגנון מספר תערוכות של מתקני שטיפה, אבל גם תצוגות חביבות כמו פעלולים בטרקטורונים (עופר אבניר) ואופנועים.

שווה להכנס לביתן שבו יושבת KTM בשביל לראות את ה-X-BOW - תעלה, אגב, כ-700 אלף שקלים ורק לשימוש תחרותי (לא על הכביש). זכיתי לשבת בפנים ותאמינו לי - זה גם לא דבר שאתם רוצים לנהוג בו בכביש. ממש לא.

בהמשך - ביתן של סובארו - עשוי יפה, אבל ת'כלס אין שם שום דבר חדש או מעניין.

אחריו ביתן של ב.מ.וו - יש כמה דברים חדשים כמו ה-5 החדשה, קונספט חשמלי של ה-1 ועוד כמה דברים - אבל לא מלהיב.

אח"כ מיולים וסירות ובהמשך אזור נחמד של IRDA עם כמה פרצופים מוכרים. MG עם ה-TF העתיקה וה-550 החדשה (דווקא נראית סביר מאוד). אחריה תצוגה של מכוניות בייבוא אישי (פורשה, אודי R8 וכולי).

בהמשך ביתן מיוחד וגדול למדי לניסאן, רנו ואינפיניטי - לטעמי אחד המעניינים בתערוכה. בכניסה בולטת ה-370Z שנראית מגניב מאוד ואם יהיה לי הכסף - היא תהיה האוטו הבא שלי. גם בפנים, אגב, היא נראית פשוט נהדר. המחיר, למתעניינים, מ-350 אלף לגרסה הבסיסית. (מה שאומר שיהיה לי הכסף רק אם אזכה בלוטו, או אחכה שנתיים-שלוש לקנות משומשת).

קצת אחריה ניסאן ג'וק החדש - גם נראה חמוד מאוד. אבל מה שמעניין באמת נמצא אחריו - ניסאן GT-R... :yum:

שוב, זכיתי לישיבה קצרה בה והאמת - פחות מרשים מה-Z... אבל הייתי משלם לא מעט בשביל לנהוג בכזו (ואם אתם רוצים, אתם גם יכולים - תמורת 800 אלף שקלים...)

בהמשך - קליאו ספורט המחודשת ומגאן RS החדשה - שנראית פשוט מעולה מבחוץ! בפנים זה עדיין לא גולף, אבל הרבה יותר טוב מהמגאן II. חדשות טובות למתעניינים - ככל הנראה היא תגיע עם אפשרות לסמן לא מעט דברים בדף האופציות, כולל שלדת CUP, חישוקים כמו בדגם התצוגה (מדהימים), גג שקוף, צביעה מיוחדת וכולי. מה שכן - זה לא יהיה זול...

עוד קצת קדימה ויש ביתן קטן לקאדילק, בו מתחבאת ה-CTS-V המרשימה מאוד. היא אמנם נראית כמו CTS רגילה, בערך, אבל תמורת כ-600 אלף שקלים תקבלו ביצועים שפשוט אי אפשר להשיג בכזה כסף - 560 כ"ס, פחות מ-4 שניות למאה ויכולות מוכחות גם בפיתולים (רינג...).

לסיום, כמעט מתחבא - הביתן של פיאט. תראו שם את ה-500 אבארת' וגם את גרסת המרוצים של ה-500, קצת בהמשך תוכלו לראות בקושי את הג'ולייטה החדשה - רק רכב אחד הגיע והוא שחור כולו, גם מבפנים. ישיבה קצרה הניבה תחושת איכות טובה מאוד, אבל הייתי שמח ליותר צבע...

בהמשך יש גם קיה, כולל הסול החדש, אבל זה כבר ממש לא מעניין אתכם :wink:

בכל הנוגע לתמונות - אני משוכנע שיש טובים ממני על הצמצם שיוסיפו בקרוב...

כמעט שכחתי - איפהשהוא באמצע יושב גם הביתן של מועדון החמש, שהוא לטעמי מהנעימים בתערוכה - אלגנטי ונעים והמכוניות מוארות היטב. הייתי שמח לראות מכוניות קצת יותר מעניינות, אבל הספונסר של הביתן הוא מרצדס ולכן יש שם לא מעט מכוניות של המותג - לחובבים...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 168
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נתונים בהחלט מדהימים ומרטיטים יש לקאדילק CTS-V.

3.9 שניות למאה ו-556 כ"ס לרכב שמחירו כ-600K ש"ח זה פשוט מחיר אדיר.

מכוניות שמאיצות למאה תוך פחות מ-4 שניות עולות הרבה מעל מיליון, ואפשר לספור אותן על יד אחת.

בהחלט דבר מבורך וחסר תקדים שעוד לא היה כאן.

יש לי הרגשה שלא מעט לקוחות פוטנציאלים של סדרה 5 ושות' יתחילו לפזול לכיוון האמריקאית החייתית ובצדק.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

רוני, תודה על הסיקור. אני אמור לקבל כרטיס חינם, אבל אני מתחיל לתהות אם לא חבל על עלות הדלק מהצפון עד לת"א, והאם לא חבל על עלות החניה.

בכל מקרה, למה סמל"ת לא הביאה את הפונטו אבארט, שוב מחליקים פינות? קבוצת פולקסווגן שלא הגיעה זה חבל מאוד (טוב, בעצם חבל מאוד מאוד) - הייתי רוצה להתרשם מהליין שלהם (פולו, גולף, שירוקו, סופרב, איביזה וכ').

הבנתי שיבואן טויוטה ויבואן סוזוקי גם כן לא הגיעו, האם כך הדבר? בכל מקרה, כמה אחוזים מהמכוניות פתוחות וניתן להיכנס אליהן?

פורסם
בהמשך - קליאו ספורט המחודשת ומגאן RS החדשה - שנראית פשוט מעולה מבחוץ! בפנים זה עדיין לא גולף, אבל הרבה יותר טוב מהמגאן II. חדשות טובות למתעניינים - ככל הנראה היא תגיע עם אפשרות לסמן לא מעט דברים בדף האופציות, כולל שלדת CUP, חישוקים כמו בדגם התצוגה (מדהימים), גג שקוף, צביעה מיוחדת וכולי. מה שכן - זה לא יהיה זול...

מכרו לך לוקשים :?

כנראה שמבחינת המציגים הרבה יותר קל לספר סיפורים ולזרוק משפט שכנראה תוכל לבחור באופציה מאשר להתמודד עם שאלות קשות.

אחרי המון ניסיונות שכנוע של מנהל המותג, כרגע התשובה הרשמית והנחרצת לצערי היא שלא מביאים (ואני לא מדבר על הפעם האחרונה שדיברנו. היה המשך טיפה אופטימי שגם הוא נגמר בדלת סגורה).

אכן, המחיר בהחלט לא זול (עוד סיבה לדאוג להביא גם את ה-cup הזולה יותר אבל לא רק בגלל זה).

פורסם
הבנתי שיבואן טויוטה ויבואן סוזוקי גם כן לא הגיעו, האם כך הדבר? בכל מקרה, כמה אחוזים מהמכוניות פתוחות וניתן להיכנס אליהן?

אכן, לא ראיתי טויוטה או סוזוקי בתערוכה, לא שיש להם מה לחדש...

מרבית המכוניות הפשוטות פתוחות. ברגע שזה נעשה נדיר או יקר במיוחד, זה נעול היטב.

מכרו לך לוקשים :?

אני מאוד (מאוד) מקווה שמי שאמר לי את זה לא מכר לי לוקשים, כי מדובר באחד האחראים מטעם רנו העולמית. בחור מאוד נחמד שפגשתי בהשקת הפלואנס ודיברתי איתו לא מעט על מכוניות ספורט. הוא טוען נחרצות שהוא עבד קשה על העניין ושהמגאן RS מיועדת להגיע בקיץ, כשספציפית הנושא של האופציות שציינתי יקבל חשיבות.

אגב, סיפרתי לו עליך - אמרתי שחבר שלי קנה את המגאן ספורט וביקש את ה-cup אבל לא הסכימו למכור לו. בתשובה מיידית לזה הוא אמר שמבחינתו, הוא יעשה מאמצים גדולים לאפשר להביא אותה ארצה עם כל אופציה אפשרית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

למיטב ידיעתי יש הבדל בין שלדת CUP ובין CUP, הדגם עצמו.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

אני וTscr מהפורום הלכנו היום על הפתיחה.

היה נחמד מאוד, צפוף מאוד, לא הרבה מדי מה לראות ויש לי הרגשה שההתלהבות המטורפת שהייתה לי בשנים עברו מתערוכות כאלה חלפה לה יחד עם ההתרגשות שלי כשאני עומד מול ביתן מכוניות מרשימות וחדשות.

בכל זאת יש לציין לטובה את כמות המכוניות הפתוחות: קאדילק CTS, STI ואיבו (גם הראליארט, אתם מתארים כמה ערסים היום לידה?), כל הדגמים של וולוו (קצת איכזבו אותי), ניסן מוראנו החדש ועוד רבות ויקרות. מקרה ונדליזם כמעט ולא נצפו להוציא את כל אלה שהיו חייבים לבדוק את איכות הצופר בכל רכב אפשרי:evil:.

וזאת הרנו מגאן ספורט (אני חוזר בי ממה שאמרתי, היא יפיפיה).

27xndw7.jpg

Insane things comes from insanely people.

פורסם

גם אני הייתי היום.

אני מאוד אהבתי את היונדאים (יונדאי ברבים). מישהו יודע אם הi30 sport והi20 sport ימכרו באותם דגמים כמו שהיו בתצוגה, עם הגלגלים האלו?

ד"א

איך ישבתה בכל המכוניות?

פורסם

רוני, אני מקווה מאוד שזה נכון. לא לגמרי ברור לי מה הסמכות של אותו אחראי ברנו העולמית להבטיח בשם קרסו שעוד לא סגרו את הפרטים אבל טוענים שהם לא יביאו (כשבקרסו מדובר להבנתי בסמכות הרלוונטית להחלטות האלה).

למיטב ידיעתי יש הבדל בין שלדת CUP ובין CUP, הדגם עצמו.

זאת גם הייתה הטענה של אותו גורם. אין לכך כל ביסוס.

למגאן ספורט יש בעקרון שתי גרסאות: סטנדרטית שמגיעה מאוד מאובזרת וגרסת cup זולה יותר שמגיעה עם טיפה פחות אבזור* (אבל עדיין מכובדת וראויה בניגוד לגרסאות ה-cup הספרטניות שהיו בעבר שוויתרו על מזגן ומערכת וכו').

לגרסה הרגילה ניתן גם להוסיף חבילת cup (זהה למה שמקבלים בגרסה המקבילה) בתוספת תשלום של אלפיים פאונד וכדי להצדיק את התוספת הגבוהה, וכיאה לגרסה המאובזרת ויקרה יותר, מקבלים בנוסף גם כסאות עור של recaro (באקטים. הם לבד עולים 850 פאונד).

אפשר לראות את הגרסאות ומפרטי האבזור באתר של רנו אנגליה:

http://www.renaultsport.co.uk/roadcars/megane250/specification/Default.aspx

שים לב לסעיף ה-Cup Chassis Pack שמציין את הדיפרנציאל, מתלים וכל החלקים שמהווים את ה-cup. זה קיים בשתי הגרסאות (הראשונה והשלישית).

(יש גם את הדף הזה שאפשר להשוות בו בצורה אחרת בין מפרט הרכבים)

בכל מקרה גרסת ה-cup הזולה היא בדיוק זו שקיבלה שבחים והומלצה בכל הכתבות רכב שקראתי כשהמחיר היווה חלק לא קטן מהאטרקטיביות שלה.

* אם אתה תוהה על מה צריך לוותר אם הולכים על ה-cup:

רדיו קצת פחות משוכלל (אבל עדיין עם בלוטות' ו-mp3, פשוט בלי התוספת לחיבור usb), מזגן רגיל ולא בקרת אקלים, כיוון מושב לא חשמלי, מגבים לא אוטומטיים, חיישן לחץ-אוויר בצמיגים וזהו פחות או יותר.

לי נראה שהחבילת cup (בעיקר בגלל הדיפרנציאל) הרבה יותר משמעותית ויקרה מהתוספות האלה אבל בפועל כפי שאתה יכול לראות, היא עולה אלף פאונד פחות ולכן נראית לי כמו עסקה מאוד אטרקטיבית.

עכשיו רק צריך להביא אותה...

פורסם

חזרתי מהתערוכה לפני כשעה, התאכזבתי.

לא היה הרבה דברים לראות, היה מספר מצומצם של ביתנים.

לא היה רכב מעניין שהיה אפשר להגיד וואו היה שווה לבוא.

גם היה מלא אנשים.

מה שכן, רוב המכוניות היו פתוחות וניתן היה לשבת בהן.

פורסם

נתחיל במה שרע.

כאחד שמקפיד לפקוד את תערוכות אוטומוטור מאז שנת 94' - התערוכה הזאת היא התערוכה המבזה ביותר מאז שאני זוכר.

כמו שרוני ציין, התערוכה קטנה משמעותית משנים עברו ויש חסרון בולט מאוד של יבואנים והרבה מותגים (פולקסווגן, סיאט, סקודה, סוזוקי, טויוטה, אופל, דייהטסו, אוודי, פורשה, מרצדס), פשוט בזיון.

כאחד שתחום הסטריאו קרוב לליבו לא מצאתי שום ציוד אודיו מטעם יבואן או בית התקנות, כמו שלא ראיתי שום נציגות של חנות שיפורים או יבואני צמיגים (למעט אליאנס, הצדיקים היחידים). אפילו "בטר פלייס" נעדרו! :shock:

לא הייתה שום אטרקצייה מיוחדת למעט מופע נחמד ורועש של טרקטורונים, אפילו הסובארו VS וולבו נפקדו השנה מהתערוכה שלא לדבר על מופעי עבירות בוץ שלא ראיתי כבר כמה שנים.

כל זה ועדיין לא דיברתי על המחיר המופקע בחנייה, בכניסה ובדוכני המזון השונים (12 שקל לבקבוק פפסי חצי ליטר!!!). אני חושב על משפחה בעלת 4 נפשות שמגיעה לתערוכה ועם איזה חור בכיס הם יוצאים, גם אם הם השיגו כרטיסים "מוזלים" ב 70 שקלים.

ומה טוב?

הביתן המושקע והסולידי של מועדון ה 5, כיף לראות את הפריחה של פיאט וקיאה, סחטיין על קרסו והדגמים (פליז פליז פליז) שיגיעו ובשורה התחתונה - זוהי האטרקציה המוטורית היחידה שיש לנו בארץ, וגם היא פעם בשנתיים.

אם מארגני התערוכה יהיו קשובים לרחשי ליבו של העם ושל היבואנים האוטומוטור הבא יהיה הרבה יותר מוצלח.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...