Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל החברים.

היום בבוקר לקחתי רכב טויוטה קורולה SUN מספר 14-737-62 מאזור נתניה לבדיקה במכון דינמומטר ברעננה.

הבעלים טען שהרכב "שמור במיוחד" - ציטוט שלו.

כבר מבחינה חיצונית ראיתי הרבה פגיעות צבע ופח - אך המשכתי לבדיקה עצמה.

תוך כדי בדיקה התברר שקיימת בעיה חמורה הרבה יותר - תאונה חזיתית ופגיעה בשלדה (קורת רוחב קידמית) - ראו מסמך מצורף עם הדו"ח של המכון.

אחרי הקביעה הזו הבעלים הגיב בטענה שלא ידע על זה וזה לא הוא שנהג ועשה את התיקון. :shock:

לבקשה שלי לפצות אותי לפחות בחצי סכום הוא סירב, מה שנכון לא היתה לי התחייבות מצידו לפני הבדיקה, רק תיאורים כלליים "שהרכב במצב מעולה ללא תאונות".

השאלה - מה עושים עכשיו, הלך הכסף סתם (480 שקל) ?

תודה לכולם.

full_report.jpg

פורסם

הכסף הלך, גם אני הפסדתי סכום דומה לפני כמה ימים.

אין הרבה מה לעשות, סה"כ הוא לא התחייב לך על שלדה, אתה בחרת לקחת את הרכב לבדיקה מן הסתם ומצאת את הליקוי, סביר להניח שאם היית דורש ממנו להתחייב על שלדה הוא היה אומר לך שהוא לא מעוניין אז אין פה קייס.

תרגיש טוב עם זה שאמנם הוצאת 450 שקל אבל לפחות אתה לא נוהג על רכב עם פגיעת שלדה שיסכן אותך.

חג שמח

פורסם
הכסף הלך, גם אני הפסדתי סכום דומה לפני כמה ימים.

תרגיש טוב עם זה שאמנם הוצאת 450 שקל אבל לפחות אתה לא נוהג על רכב עם פגיעת שלדה שיסכן אותך.

חג שמח

האמת אני לא מרגיש טוב מרוב החוצפה בסירוב לפיצוי אפילו סימלי.

אני במקומו הייתי משלם לבן-אדם 500 שקל במיידי ומבקש סליחה על 4 שעות שהלכו לאיבוד (הגעתי למרכז מהצפון).

האם יש דרך חוקית ליידע את הציבור אודות הפגיעה שקיימת ברכב ? הרי הוא לא אומר בפירסום על הפגיעה, המודעה ביד 2 נותרה ללא שינוי כפי שהייתה.

חבל שעוד מישהו יזרוק 500 שקל לפח.

פורסם

זה יותר נשמע כאילו נפלת על סוחר. 99.9% מהקורולות מדגם SUN נמכרו לחברות ליסינג, וקשה לי להאמין שמי שקונה רכב מליסינג לא לוקח אותה לבדיקה ומגלה פגיעות שלדה. או שמדובר במוכר תמים או שמדובר בסוחר ממולח.

איזו יד היה האוטו?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
זה יותר נשמע כאילו נפלת על סוחר. 99.9% מהקורולות מדגם SUN נמכרו לחברות ליסינג, וקשה לי להאמין שמי שקונה רכב מליסינג לא לוקח אותה לבדיקה ומגלה פגיעות שלדה. או שמדובר במוכר תמים או שמדובר בסוחר ממולח.

איזו יד היה האוטו?

אוטו יד ראשונה, 46000 ק"מ בלבד !

אין מצב שרכב ליסינג יעשה ק"מ כ"כ נמוך ב3.5 שנים ! אלא אם כן, החברי "עבדו" על הספידומטר ...

פורסם

אתה בטוח שהוא יד ראשונה? אין שום סיכוי בעולם שמי שמוכר לך על האוטו לא ידע על תאונה כזו או אחרת.

ידוע לי שיש SUN פרטיות, אבל זה מריח ממש ממש מסריח.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נתקלתי במקרה דומה לפני כשנה שחיפשתי רכב לקניה- המוכר סיפר לי על התאונה מקדימה אך לא סיפר על חומרתה. וקיוויתי שלא נפגעה הקורת רוחב.

בעת הבדיקה התברר שגם הקורת רוחב הוחלפה וגם נפגעה הקורת אורך הימנית.

כמובן שהחתמתי אותו על התחייבות לפני הבדיקה, והוא לבסוף שילם על הבדיקה שהופסקה מיד לאחר גילוי הפגיעה בשלדה.

בקיצור - לא הרבה היו מוכנים לשלם על הבדיקה גם לאחר התחייבות בכתב .

אני יצאתי בזול, לא תמיד זה ככה.

מצטער שאתה נפלת על אחד שלא מוכן- לפחות לא קנית את הרכב ( הצד החיובי בסיפורך )

פורסם

למה בטופס הבדיקה ברוב הסעיפים מצוין לא נבדק?

הם הפסיקו לבדוק כאשר התגלתה מכה בשלדה ?

כי סתם נראה לי הזוי להוציא 450 שקל על בדיקה במכון שלא בודקת שום דבר, תקנו אותי יכול להיות שאני טועה(ככה זה נראה לפי תופס הבדיקה).

עריכה: רק עכשיו שמתי לב שמדובר רק בבדיקה של השלדה.

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

דרך אגב אם שמת לב גם פח אחורי נפגע כלומר היתה תאונה "קלה" גם מאחור.

לעניין הכסף,אין הרבה מה לעשות ,יש כמה דרכים לא חוקיות אבל בשביל 500 ש''ח לא שווה להסתכן,תלמד את זה כשיעור לחיים,ועדיף לבזבז 500 ש''ח לחינם מאשר לרכוש רכב לא בטיחותי ולסכן את החיים שלך של בני משפחתייך.

קח כמה כללי בסיס:

*תמיד בקש לראות רשיונות רכב,וודא שהם בתוקף.

*שים לב לתאריכי הבעלויות על הרישיון אוטו שנמצא אצל היד הנוכחית חודשים ספורים יכול להעיד על משהו מסריח.

*בקש מהמוכר תעודת זהות בכדי לוודא שהוא באמת הבעלים הרשום.

*ברכב עם ק''מ כ''כ נמוך ומחשיד בקש לראות היסטורית טיפולים,והסתכל על התאריכים אל מול הק''מ שזה חופף.

*אני תמיד מעדיף להחתים את הבעלים על התחייבות לשילדה נקייה,מכניקה תמיד אפשר לסדר(בגבול הטעם הטוב ולא על מנוע גמור).

שיהיה בהצלחה!

פורסם
למה בטופס הבדיקה ברוב הסעיפים מצוין לא נבדק?

הם הפסיקו לבדוק כאשר התגלתה מכה בשלדה ?

כי סתם נראה לי הזוי להוציא 450 שקל על בדיקה במכון שלא בודקת שום דבר, תקנו אותי יכול להיות שאני טועה(ככה זה נראה לפי תופס הבדיקה).

אתה צודק, אחרי בדיקת השלדה הבוחן שאל "להמשיך או שהכל ברור ?", ואז אמרתי שאין טעם להמשיך.

ד"א, 480 שקלים :-o

קח כמה כללי בסיס:

...

שיהיה בהצלחה!

תודה, אני בהחלט אלמד מהמקרה הזה.

פורסם

אדי, קרה לי מקרה דומה, גם אצלי, אחרי שהתגלה הפגיעה בשאסי אמרתי לו להפסיק את הבדיקה ולמעשה שילמתי 450 שקל על בדיקת שאסי בלבד, נראה לי שמן הראוי היה גם במקרה שלי וגם במקרה שלך שהוא יחזיר חלק מהסכום, אבל לא אמרתי לו את זה.

פורסם

אתם באמת רציניים?

נראה לכם שמישהוא יחזיר לכם את כסף הבדיקה?

אם הוא סוחר , אתה יכול לדבר ללמפה.

גם אם לא, במקרה הזה הוא צודק, הוא לא התחייב לשום דבר, אתה בעצמך חשדת מכיוון שראית שיש לרגב פגיעות פח חיצוניות, היית צריך לעצור שם, מכון בדיקה זה לא קסם , סמוך על החושים שלך.

צר לי אבל הוא לא מחויב להחזיר לך שקל.

לא ברור לי אפילו אם שאלת את המוכר מראש בצורה מפורשת אם יש פגיעת שילדה.

מכוני הבדיקה לא מועילים במיוחד, כל הרכבים יוצאים אותו דבר (כסת"ח) אלא אם כן נפלת על סוחר שמקושר אליו.

עדיף לקחת את הרכב למוסך מתמחה ופיי טוב ולשלם להם.

אם אתה עדיין רוצה בדיקה ורוצה שבעל הרכב יתחייב להחזיר את כסף הבדיקה כתלות בתוצאות, נסה להשיג התחייבות בכתב.

אני אישית לא התחייבתי מעולם וגם לא אתחייב (למרות שהרכבים שמכרתי היו מעולים ואני מחשיב את עצמי אדם ישר), מכוני הבדיקה האלה יכולים למצא דברים שלא קיימים, מי שמתחייב בקלות לא מתכוון כנראה לעמוד בהתחייבות.

פורסם

אני מבין מה אתה אומר, אבל חושב שאתה לא מסתכל על הסיפור מהצד הנכון.

קיבלת את התמורה הטובה ביותר עבור ה 480 שקלים שלך. קיבלת תמורה הרבה יותר גבוהה ממישהו שלוקח רכב לבדיקה ומקבל גיבוב של כסת"ח שלא ניתן להבין ממנו דבר.

מצד שני, תודיע לו שאם הוא לא מחזיר לך כסף אתה מפרסם בכל אתר באינטרנט להיזהר מהרכב שלו, כולל מספר טלפון ומספר רכב...מותר לך!

תשמח.

חג שמח,

יואב

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
אתם באמת רציניים?

נראה לכם שמישהוא יחזיר לכם את כסף הבדיקה?

לא הבנת. התכוונתי שהבודק יחזיר חלק מסכום הבדיקה כי הרי הוא לא עשה בדיקה מלאה, ברור שהמוכר/הסוחר לא יתן אגורה.

פורסם
לא הבנת. התכוונתי שהבודק יחזיר חלק מסכום הבדיקה כי הרי הוא לא עשה בדיקה מלאה, ברור שהמוכר/הסוחר לא יתן אגורה.

מצב היפוטטי, אדם מגיע לרופא ומאובחן כמי שנותרו לו מספר שעות לחיות...

ויבקש תוספת זמן מהרופא כיוון שביזבז אותם בזמן הבדיקה אצל הרופא, או יבקש את עלות הבדיקה כיוון שהוא הולך למות...

זה נראה לך הגיוני?

מכון הבדיקה הוא בעל מקצוע וזאת היא פרנסתו, למה הוא צריך לשלם עם טעויות של אחרים.

• תוכן חדש...