Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

**עריכה: ההודעה היתה מיועדת לפורום אחזקה**

שלום!

התגלגל לידי בקבוק של שמן חצי סינטתי 5L 10W40 של "דלק-שמנים" (דלקול)

מצויינת רמת SJ ולא מצויינת רמת תקן ACEA של השמן.

עד היום הייתי מרוצה מהשמן MOBIL S (שהוא של חברת ESSO שהיא שותפה גם של דלק הישראלי וגם של מוביל למיטב ידיעתי)

האם השמן של דלק באותה רמה או שכדאי להוסיף עוד (לא מעט) שקלים לשמן אחר?

*אני מעוניין מאוד לחזק את התעשייה בארץ אך לא על חשבון רמת האחזקה של הקסנטיה האהובה!

פורסם

אני משתמש בשמן 20-50 של דלקול והוא עדיף על כל מתחרה סיני\מזוייף שנמצא ברוב חנויות החלפים כולל הום סנטר\אייס.

אם זו הדרגת איכות שמתאימה לקסנטיה אז השמן טוב אין בעיה איתו.

יש מוסכים מורשי יבואן שעובדים עם דלקול או פז שמנים!

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

דיברתי עם מהנדס החברה, והשמן אכן עומד בתקן ACEA A2 ויוחלף היום!

רק שכחתי לשאול אותו לגבי הטענה שכל השמנים בארץ מיוצרים באותו מקום. מי שמעונין בטלפון שלו - שיפנה אלי בפרטי.

דיווחים בהמשך!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

So far So Good!

השמן נראה נקי יחסית (לא כמו מוביל S שהיה כמעט שקוף בהתחלה)

התצרוכת נשארה קרוב ל 1:11 (עד כמה שניתן לשמור על תנאים קבועים - אבל בגדול לאורך זמן התצרוכת לא התגברה)

פורסם
כל השמנים שמיוצרים בארץ מייצרים במפעל שב"ח - שמנים בסיסיים חיפה, לכן הם אותו דבר כל החברות קונות באותו מקום

ומזה שכל השמנים מיוצרים באותו מקום (נניח שאתה אכן צודק בזה) החלטת שכולם אותו הדבר?

פורסם

שמן בדרגת איכות SJ כבר כמעט ולא מיוצר ויש סיכוי שהתגלגל לידך מיכל שמן מאוד ישן, שווה לבדוק זאת לפני שתמלא אותו אצלך למנוע.

פורסם

אביב תאמין לי אני היום עובד במקום מאוד מאוד קרוב לתחום, שבעבר שב"ח בז"ן זה הכל היה חברה אחת לפני הרפורמה וזה מה שנאמר לי.

מדובר על השמנים שמיוצרים בשב"ח בארץ וזה המפעל היחיד שמייצר שמנים בארץ ישראל,

שב"ח לא יפעילו קו ייצור של שמן 10-40 לדלק , וקו אחר לסונול ופז וכ"ו.... וכמובן לא עם תכונות אחרות.

גם הדלק שאתה קונה מגיע משני מקומות בלבד בארץ והוא משווק אותו דבר וחברה אחת קוראת לו "דראגון" וחברה אחרת קוראת בשם אחר. כמובן שמותר לאחר הרפורמה לייבא תזקיקים מחו"ל אבל זה לא תמיד כדאי.

מהילות הדלקים מתרחשות לאחר שהמיכלית עוזבת את שערי בז"ן.

פורסם

עד כמה שאני יודע, יצור השמנים עושות חברות הדלק בעצמן כאשר את תזקיקי הנפט, המוספים וחבילת התוספים הם מקבלים מבז"ן ומחברות פטרוכימיות אחרות העוסקות בין היתר, במיחזור שמנים וממסים.

לכל חברה, קרי דלק ופז, יש חטיבה עצמית לייצור "הקוקטייל" בהתאם לדרישות השוק, התעשייה וחברות אחרות הקשורות עימן עיסקית.

אזי, השמנים אולי יכולים לעמוד באותם תקנים, אך הם לא בהכרח זהים ולא מגיעים מאותו פס יצור.

• תוכן חדש...