Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בשבוע האחרון שמתי לב לתופעה חדשה באמצע הנסיעה בטנדר איסוזו דימקס מנוע 3.0TDI 2004 2X4,

אז ככה, כשאני נוסע בירדיות ועוזב את דוושת הגז ומשמתמש רק בבלמים אז אחרי 3-4 דקות אני רואה ששעון החום יורד קצת.

וכשאני נוסע בעליות טובות גם אחרי 3 דקות אני רואה שהשעון של החום מתחיל לעלות למעלה לכיוון האדון,

אז רציתי לדעת האם זה טבעי?

האם זה בריא בכלל שהחום יעלה וירד ככה באמצע הנסיעה?

ואם יש תקלה מה הגורם לכך?

תודה רבה.

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם

ברור שבנסיעה בעליות המנוע מתאמץ יותר ולכן חום המנוע יהיה גבוה יותר מאשר בירידות ללא מאמץ מנוע ועם מגח אויר חזק מהמירות שמקרר טוב את הרדיאטור.

עד להיכן מגיע שעון חום המנוע בנסיעה בעליות?.

בברכה - רפי לין

פורסם

רפי,

הטנדר הזה כבר אצלי 3 שנים ותמיד אני נוסע באותו מסלול ואני מכיר טוב מאוד מה קורה באמצע הנסיעה ברכב שלי.

עד עכשיו לא זכור לי שפעם אחת ב3 שנים קרה לי דבר כזה רק בשבוע האחרון!

השעום חום בעליות עולה מעל האמצע באזה 1ס"מ ובירידות הוא יורד גם איזה 1ס"מ, חשוב לציין שזה לא תמיד, למשל היום זה לא עלה בעליות אבל בירידות כן זה ירד.

פורסם

לי היה מקרה דומה,

בפעם הראשונה זה היה משאבת מים שהתחילה להתפרק והיה לה קשה להתמודד תחת לחץ וזה היה מתבטא בחימום קל.

ובפעם השנייה הייתה לי נזילה קטנה מהחיישן טמפרטורה כי לא החלפתי אטם. וזה שיגע את הקריאה.

תבדוק את הנושא.

פורסם

לי זה נשמע כמו טרמוסטט תפוס על מצב פתוח חלקית (לא סגור לגמרי, אך גם לא פתוח לגמרי).

זה מסביר למה הרכב מתקרר בירידות (טרמוסטט לא נסגר) ולמה הוא מתחמם במאמץ (לא פתוח לגמרי).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אני הולך יותר לכיוון הטרמוסטט כמו שאמר ארז,

ואם נבדוק ויצא זה הבעייה אז צריך להחליף טרמוסטט או אפשר לתקן אותו?

וכמה עולה אחד חדש?

פורסם

חברים,

היום אמר לי מישהוא שזה יכול להיות הרדיאטור סתום ומלא לכלוך וזה הסיבה לבעייה.

האם זה ייתכן?

ואם כן האם להחליף רדיאטור או לנקות אותו?

ואתמול קניתי סט דסקיות בילום קדימיות מקוריות ב 800ש"ח האם זה מחיר הגיוני?

תודה.

פורסם

רוב הסיכויים שזה רדיאטור סתום. אם אתה ממלא מים מהברז. אם יש לך רק נוזל מקורי וכשהמאוורר עובד יוצא חום חזק מהמאוורר זה נראה טרמוסטט תפוס חלקית כמו שהעלה ארז

פורסם

שלום יוסי ,

ממה שאתה מתאר באמת נשמע שהרדיאטור שלך סתום . רדיאטור סתום מורגש בעיקר בנסיעות מאומצות . אנשים שנוסעים בכבישים עירוניים ישרים לא ירגישו אם הרדיאטור קצת סתום .

יש לבדוק קודם כל שהרשת של הרדיאטור תקינה ושאפשר לנקות אותה . בטנדרים יש מצבים שרשת הרדיאטור נשרפת ומעברי האוויר נסתמים . יש לבדוק אם ניתן לבצע ניקוי או שצריך להחליף רדיאטור .

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון מצב:

חברים אז אחרי כמעט חודשיים היום הגיע המצב לשיא ,

נסעתי בבוקר לעבודה ובדרך ראיתי שבעלייה הכי קטנה בכביש השעון חום עולה אז אמרתי זהוא עד לכאן.

מזל שהייתי קרוב למוסך רדיאטורים אז נכנסתי ואמרו שזה רדיאטור סתום ובקיצור עשו ניקיון ושטיפה טובה לרדיאטור ומילאו אותו 2 גלונים של נוזל קירור אדום של חברה סתם זבל ונסעתי כל העליות וכרעתי את הטנדר אז החום בסדר גמור לא עולה בעליות.

עד לכאן זה שלב אחד עבר בהצלחה,

עכשיו לשלב השני של ההתקררות בירידות:

עליתי את כל העליות ואז הגעתי לירידה ראשונה אז נסעתי ופתאום אני רואה שהחום ירד קצת בשעון !

וזה עדיין מדאיג אותי ולא יודע מה לעשות,

האם זה טרמוסטת שלא סוגר עד הסוף?

ולמה עכשיו בעליות לא מתחמם ובירידות עדיין מתקרר?

האם זה בריא לנסוע בירידות עם חום נמוך

ובכללי הטנדר שלי עשה 350000KM והוא מודל 2004 ועושה ממוצע 70000 KM בשנה, האם כדאי להחליף לדגם החדש?

האם עכשיו צפוי שיתחילו הבעיות בטנדר?

ומה דעתכם על הדגם החדש מנוע 2.5?

תודה.

פורסם

לא, אף אחד לא נגע ברכב.

אני תמיד עומד ליד המכונאי ויודע מה הוא עושה,

אבל שמתי לב שלא בכל הירידות הוא מתקרר וגם כאשר הוא מתקרר הוא יורד קצת לא הרבה כמו שהיה אז כשהיה הרדיאטור סתום .

אני חושב יותר לכיוון טרמוסתט שלא נסגר עד הסוף בירידות, היתכן מצב כזה?

• תוכן חדש...