Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

אני צריך עזרה דחופה !!

אתמול חתמתי מרוב טיפשות וחיזפון לקנייה של ניסאן אלמרה.

עכשיו אני מרגיש רע מאוד עם העיסקה, מרגיש שיצאתי פרייאר גמור, ואני קונה רכב לא תקין בכלל.

נתתי מקדמה של 500 ש"ח ואת היתרה צריך לסגור מחר.

אמרתי לבעלים שאני מתחרט על העיסקה אבל הוא מאיים שילך לבית המשפט ודברים שאני לא יכול להפר חוזה.

אבל אני ממש מרגיש רע וכל הזמן זה מציק לי.(אתמול העלתי תוצאות של הבדיקת רכב)

מה לדעתכם אפשר לעשות?

פורסם

היה עוזר אם היית מציין מה כתוב בזיכרון הדברים.

אומר בזהירות (איני בקיא בפרטים ואיני יודע מה כתוב בזיכרון הדברים) כי על פניו הקייס של המוכר נגדך אינו חזק, שכן עליו להוכיח שנגרם לו נזק ולא ברור איזה נזק נגרם לו מכך שחזרת בך מהסכמתך בתוך יום אחד (ודאי אם מדובר ברכב שכבר מוצע למכירה זמן רב ויש להניח שהמוכר לא דחה הצעות אחרות בשל ההסכמות איתך). יחד עם זאת, אם בכוונתך לבטל את זיכרון הדברים באופן חד צדדי, ניתן להניח שלא תקבל בחזרה את 500 הש"ח שכבר שילמת (שניתן להתייחס אליהם כפיצוי על הנזק שאולי נגרם למוכר).

פורסם
היה עוזר אם היית מציין מה כתוב בזיכרון הדברים.

מצורף הנוסח שהשתמשנו בו.

מרוב טיפשות,חפזון ובגלל הסתמכות יתר אבל בעיקר טיפשות היה רק דף אחד והוא נשאר אצל הבעלים. אני רק לקחתי פתק על המקדמה של ה 500 ש"ח .

ככה שלגבי סעיף 7 אני לא זוכר מה רשמנו שם ...ואני חוזר טיפשות.

זיכרון דברים - רכב.doc

פורסם

סעיף 7 הוא התשובה שלך.

שם כתוב מה הפיצוי שעליך לשלם למוכר במקרה שתתחרט, כפיצוי על כך שהוא "שמר" עבורך את הרכב, ואולי פספס מכירה לאחר.

בקש להפגש איתו, בקש לראות את המסמך המקורי, ותדע מה הקנס שעליך לשלם.

אל תסתפק בצילום או סריקה, למקרה שנפלת על נוכל.

נסה להגיע איתו לפשרה בכ"ז, ואם יסרב - עליך לשלם לו, שכן אם לא תוכיח שהמכירה בוטלה בגללו, סביר שבית המשפט יפסוק לטובתו, לצערך.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

למרות שכותרת המסמך היא "זיכרון דברים", לטעמי מדובר בחוזה מחייב לכל דבר.

אם ידוע לך על הצהרה כלשהי של המוכר שאינה נכונה, תוכל לבטל את החוזה על סמך זאת.

המפתח להעריך את הסיכון שלך מביטול חד צדדי של החוזה הזה הוא הסכום שרשמתם בסעיף 7 (שאינך זוכר...). אני מציע לך לנסות להתפשר עם המוכר על 500 הש"ח שכבר נמצאים אצלו. תשכנע אותו שהסדר שכזה יחסוך לו בתי משפט, זמן וכאב ראש.

פורסם

אי אפשר להכריח אותך לקנות.

סעיף 7 מאפשר לך / לו להתחרט ולפצות את הצד השני בסכום הכתוב בו.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם
אי אפשר להכריח אותך לקנות.

סעיף 7 מאפשר לך / לו להתחרט ולפצות את הצד השני בסכום הכתוב בו.

תודה רבה על התשובות.

גם אם הוא ירצה ללכת לבית משפט האם הוא יכול להשיג סכום השונה ממה שנכתב בסעיף 7 ? האם המקסימום של ההפרת חוזה יהיה הסכום הרשום בסעיף 7 ?

פורסם

אין לך מה לפחד יותר מידי. כמובן שתפסיד את 500 השקלים. לדעתי לא יותר מכך גם אם בסעיף 7 כתוב 10,000 שקל. גם אפ תלכו לבית המשפט השופט יבדוק את מידתיות הפיצוי. פיצוי לא יכול להיות תלוש לגמרי מהנזק. למוכר לא נגרם נזק מעבר ל 500 השקל שלך. אם הרכב נמכר במחיר השוק שלו, סביר שיימצא לו קונה אחר. אם המוכר עשק אותך, יש לו בעיה.

דרך אגב, רצוי שתקח את הרכב לבדיקת מוסך ממתחה, לפני שאתה מסיק מסקנות. הייתי בסרט שלך, גם לי עשו כאן שחור משחור כשהעלתי תוצאת בדיקה (רנו מגן. גם אני שקלתי לבטל זיכרון דברים). לקחתי את הרכב למוסך, המוסך הרגיע אותי, לאחר יישור קו של כ - 3000 שקל, אני היום בעלים מרוצה מאוד, של רנו מגן שנוסעת ונוסעת ונוסעת.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

עד עכשיו היינו בשני מוסכים ,שלא כל כך בדקו את הרכב,סתם נתנו חוות דעת.

היום הצעתי לו ללכת למוסך מורשה ניסאן אבל הוא טוען שניאס לו ומסרב ללכת.

פורסם

גם אם הוא ירצה ללכת לבית משפט האם הוא יכול להשיג סכום השונה ממה שנכתב בסעיף 7 ? האם המקסימום של ההפרת חוזה יהיה הסכום הרשום בסעיף 7 ?

כן. אם יגיע לבית משפט יוכל לתבוע, בנוסף לסכום הרשום בהסכם בינכם, גם הוצאות משפט / אובדן ימי עבודה / עוגמת נפש וכו'.

אם זה יהיה בבית משפט לתביעות קטנות סביר שיקבל כמה מאות שקלים בנוסף, אם יהיה בבית משפט עם ייצוג עו"ד (ולא סביר שירחיק לכת עד כדי כך) הוצאות המשפט תהיינה גבוהות.

כפי שרשמתי, נסה להגיע איתו לפשרה ללא משפט, ואם הוא מתעקש על מלוא הסכום (שאינך יודע מהו) - הצדק איתו, אלא אם תמצא עילה מספקת לביטול הקניה. פנה לייעוץ משפטי, אחרי שתדבר איתו ותראה על המסמך המקורי מה הסכום שחתמת עליו.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

כמו שכותב רז, הסכום שמופיע בסעיף 7 הוא הפיצוי שמגיע לו, בנוסף, אם תתעקש

שלא לשלם לו סכום זה, והוא יגיע לבית משפט, הוא יכול לדרוש עוד כמה מאות שקלים

על הוצאות שונות(טלפונים,פקסים, ימי עבודה, עוגמת נפש וכד').

לגבי סעיף 7, בד"כ רושמים 5% מערך הרכב, וגם בית המשפט מתחשב בכך שזה אמור להיות

סכום ואחוז סביר. כי לא הגיוני שיהיה שם לדוגמא 50% מערך הרכב, אלא אם זה רכב

של 2000 ש"ח...

דבר עם הבנאדם, תגיד לו שייקח את ה 500 ש"ח, שזה סכום סביר, וכי לא נגרם לו פה נזק

מהותי. אם אכן רשום שם 5%, זה משהו כמו 1000 ש"ח, כך שההבדל לא גדול.

תנסה לבוא אליו בגישה של פשרה ולא בגישה של ריב/ויכוח, זה הרבה פעמים עובד.

אם הוא עדיין בשלו, זה כבר שיקול שלך. או שתשלם מה שמופיע בהסכם, או שתיקח סיכון

ותהיה מוכן לאפשרות שהוא אכן יתבע אותך.

פורסם

היי.

לפי דעתי אומר לך מה אני הייתי עושה במקומך:

אני לא הייתי ממהר לפוצץ את העניין ,אם תסתכל על זה אתה מפסיד פה אוטומאטית 500 שקל לזבל שלא נדבר על משפט וסיפורים.

אני הייתי שם את אותם 500 שקל במקום אחר:

אני הייתי הולך למוסך לא חייב מורשה ואומר לו לבדוק את הרכב כי אתה מתכוון לרכוש אותו, שיבדוק אותו ויאמר לך ליקויים,ותאמר לו שתתחייב לתקן אצלו או לעשות טיפול גדול לפני קנייה,אם לא יסכים בחינם,שלם לו 200 שקל.

הייתי הולך לעוד מוסך ומצליב מידע.

אחרי שתעשה כן אני מבטיח לך שתוכל לישון בלילה כמו שצריך.

אם תצטרך אני מכיר מוסכים באיזור צפון.

משה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

אני לא אתחיל לפרט פה את דיני החוזים אבל יש טענות לכאן ולכאן ושא' שצריך לשאול.

אכן זכרון דברים יכול להיחשב כחוזה או לחילופין כחלק מהמו"מ.

השא' הראשונה שנשאלת כאן האם את ז"ד זה כתבתם לפני הבדיקה או אחריה?

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
  • תוכן חדש...