Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5970 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח לכולם.

הרכב המדובר - דייהטסו אפלאוז 93.

המאוורר החשמלי אצלי ברכב עובד לפי הסוויץ כלומר אם הונטה עובדת ואני סוגר את הסוויץ היא מיד מפסיקה לעבוד ואם אני פותח סוויץ היא חוזרת לעבוד.(צביקה עד לכך)

לפני שהתעסקו לי באוטו והחליפו את היוניט מאוורר המקורי ללא שום צורך , תמיד שהייתי חונה ויוצא מן האוטו הייתי שומע את המאוורר ועכשיו זה לא כך.

מה גם שהמאוורר עובד אצלי מאוד קצר - משהו כמו 10-15 שניות כל פעם.

הרכב התחמם ועבר את החצי בחודש האחרון פעמיים.(הרדיאטור חדש,התרמוסטט חדש)

ממה שבדקתי זה נראה שבמהלך נסיעה עירונית ובין עירונית אין בעיה אבל אם אני נוסע נסיעה בינעירונית ואח"כ עובר לעירונית הרכב מתחמם והמאוורר לא עובד.

מה שאני רוצה לדעת זה איך אפשר להחזיר את המצב לקדמותו כלומר שהמאוורר יעבוד בלי שום קשר לסוויץ ואולי אז הוא יעבוד גם יותר זמן.

תודה לעוזרים!

פורסם

כנראה עשו לך גישור , אתה צריך ללכת לחשמלאי ולבקש ממנו לבדוק אם עשו שינויים בחיווט המקורי,

כנראה עשו את זה כי המאוורר היה עובד יותר מידי והיה גומר את המצבר.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אני לא יודע אם זה קשור אבל עשו לי אפשרות שאם הרכב מתחמם ואני תקוע איפשהו אז אני מוציא את החוט שמתחבר ליוניט ומחבר במקומו חוט אחר, וכך המאוורר פועל ללא הפסקה.

האם זה יכול להיות קשור לבעיה? יכול להיות שבגלל ששינו את החיווט המקורי המאוורר עובד קצר או שזה כבר קשור ליוניט עצמה?

פורסם

בקיצור עשו לך קומבינות ברכב, גש לחשמלאי ותבקש שיחזיר את המצב למקורי,

גם אם זה כרוך בקניית יוניט חום .

פרטים בה"פ .

פורסם

שלום רב !

מהכרותי את אסף את רכבו ואת שרשרת בעיות ההתחממות ברכבו, אני יכול להעיד שלא נגעו בחיווט המקורי ליוניט החום לא בוצע שום גישור בעבר, וקיים חוט נוסף שמטרתו לגשר בשעת חירום כדי להכניס את המאורר לפעולה, בשעת חירום בלבד, בגלל היסטוריית התחממות בעבר הלא רחוק, שנפתרה כביכול, לאחר החלפת רדיאטור, מכסה רדיאטור טרמוסטט כולל הבית, ויוניט מאורר לא מקורי, שלדעתי הבלתי מחייבת בגלל שהיא לא מקורית, זמן העבודה קצר מאד מספר שניות בלבד, עם כי שהרכב עובד בחניה אצלי, הרכב לא מתחמם כלל, אך המאורר עובד למספר שניות בלבד, ולא עובד כאשר מתג ההצתה סגור, מה שלא היה בעבר.

לדעתי יש להחליף ליוניט מקורי, ולבדוק את הסיבות מדוע המאורר לא עובד כאשר מתג ההצתה סגור.

בעלי אפלאוז, אנא הגיבו, ודווחו האם המאורר עובד אצלכם למשך שתי דקות לפחות, וגם באם מתג ההצתה סגור.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה היום שוב הרכב התחמם.

מה שקורה עכשיו זה שהרכב מתחמם בנסיעה עירונית ולא בבינעירונית.

זה לא קורה תמיד זה בד"כ קורה אחרי נסיעה מאומצת או בכביש מהיר.

היום המחוג הגיע ל3/4 וכשפתחתי מכסה מנוע הצינור העליון היה רותח והתחתון היה קר וקשה.

מה לעשות?

פורסם

האם כאשר המחוג טמפרטורה חורג מהחצי ואתה נוסע במהירות גבוהה (לדוגמא: 80 קמ"ש) האם תוך כדי הנסיעה המהירה המחוג חוזר לאמצע או מתחת לאמצע ?

שאתה מתכוון לרדיאטור חדש - אולי זה משופץ ?

כאשר הרכב מתחמם והמחוג חצה את החצי,אתה עוצר את האוטו ומחבר את החיבור שהמאוורר עובד בלי הפסקה - האם המחוג טמפרטורה חוזר לאמצע ?

פורסם

בנסיעה בינעירונית הוא יציב על החצי.

הרדיאטור חדש מהקרטון.

אני לא מחבר את המאוורר שיעבוד קבוע כי אני יודע שזה לא יעזור..כמו שרשמתי מקודם הצינור התחתון קר ונפוח כאילו התרמוסטט לא נפתח אז הגיוני שהמאוורר לא יפעל.

גם יצא לי לבדוק כמה פעמים, פשוט עצרתי בצד באמצע נסיעה ושני הצינורות היו חמים ותוך כמה שניות הונטה התחילה לפעול.

אבל מסתבר שיש מקרים שזה פשוט לא קורה.

עוד משהו שאני צריך לציין זה שלפני שהרכבתי תרמוסטט - הרכב בשום מקרה לא עבר את החצי ובנסיעה בינעירונית היה יורד לאזור ה-C.

השאלה שלפי לדעתי תקדם אותי הלאה בפתרון התעלומה זה מה זה בעצם אומר שהצינור קשה ונפוח? ממה זה יכול לנבוע?

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

אסף שלום רב !

מה שברור שהתרמוסטט ,למרות שהוא חדש , תוצרת יפן, ונראה כאיכותי, וראיתי זאת במו עיניי, נתפס משום מה במצב סגור, מה שגורם ללחץ במערכת, צינור תחתון קשה וקר, מה שמעיד על תרמוסטט תפוס.

לא ברור למה הוא נתפס רק בנסיעה עירונית, החשד בסירקולציית משאבת מים לקוייה, שמונעת סחרור בנסיעה איטית, ומכיוון שמשאבת המים היא היחידה במערכת הקירור שלא הוחלפה, החשד הוא במשאבת המים.

המתן לתגובות מקצועיות נוספות.

בברכה

צביקה

פורסם

אני חושב שכדאי לך להחליף שוב את הטרמוסטט לטרמוסטט יפני איכותי ולעקוב ולראות מה קורה.

שים לב שלטרמוסטט יש כיוון ! החור הקטן הקדוח בעיגול צריך להיות כלפי מעלה.

פורסם

לוי רכשתי את התרמוסטט מהחנות חדש מהקופסא והיה רשום על זה made in japan , ואז צביקה שלח אותי

לבחור נחמד שהרכיב לי אותו.

היום הוצאתי את המכסה רדיאטור והנעתי את הרכב ונתתי לו להתחמם.

כשהרכב הגיע לחצי בדקתי את הצינורות ושני הצינורות היו חמים, הצינור התחתון גם לא היה קשה והמאוורר פעל.

החזרתי את המכסה רדיאטור והמשכתי לעקוב והצינור התחתון נהיה פתאום קשיח יותר - הוא עדיין היה חם אבל הוא היה קשה, כשאני לוחץ על הצינור העליון הצינור רך - ממש מרגישים הבדלים.

עשיתי נסיעה קצרה בעיר והרכב התחמם מעל החצי והגיע ל3/4 - שפתחתי מכסה מנוע הצינור התחתון היה יחסית קר וקשה.

אני מבין שברגע שהחזרתי את המכסה רדיאטור התחיל להיות לחץ במערכת..אז מי לא עומד בלחץ?

פורסם

שהחלפת ראדיאטור, אז ניקוי לך את מעברי המים במנוע בצורה יסודית? או לפחות רוקנו את כל המים המלוכלכים?

פרטים בה"פ .

פורסם

אסף שלום רב !

מתגובתך האחרונה, אני למד שקיימת בעייה כשהמכסה רדיאטור מורכב, מכיוון שזכור לי שמכסה הרדיאטור ניקנה לאחרונה, וכתוב עלין שני מספרים 11LBS

ובמקום נוסף רשום 0.9\ וכזכור לך הפניתי את תשומת לבך לכך, עד כמה שזכור לי מכסה הרדיאטור באפלאוז, מותאם ללחץ של 0.9 ליברות,במידה והחשד שהמכסה הוא מותאם ללחץ של 11 ליברות, כזכור לי כל פעם שהיית לוחץ על צינור תחתון ,התרמוסטט מתחיל להפתח, מעוררת חשד שהבעייה במכסה.

קפוץ אלי מחר ואשאיל לך מכסה רדיאטור, בעל לחץ של 0.9 ליברות , ונבדוק יחד ,באם הבעייה במכסה, תחליף את המכסה.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה , לא זוכר לי שנתקלתי במקרים בהם לחץ רב במערכת הקירור, שנגרם ממכסה רדיאטור/מיכל עיבוי לא תקין, גרם לאי פתיחת הטרמוסטט.

מאידך, נתקלתי כמה פעמים (גם אצלי אישית) במצב בו קומפרסיה חדרה למערכת הקירור, יצרה בועת אויר שהפריעה לסירקולצית המים התקינה (בעיקר במעגל הסור של המנוע, לפני פתיחת טרמוסטט) ועקב חוסר סירקולציה זו הטרמוסטט לא נפתח.

לדעתי, הבדיקה הבאה אחרי בדיקתו של צביקה , היא החדרת לחץ הפוך לבוכנות דרך הברגות הפלאגים, ובחינה האם עובר לחץ למערכת הקירור.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

לא ניקו את מעברי המים במנוע,הייתי לידו כל הזמן - הוא פשוט הוציא את כל המים מהרדיאטור הישן והחליף אותו באחד חדש.

איך מבצעים את זה?

• תוכן חדש...