Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קיבלתי עכשיו הצעת מחיר מליטל.

זה יוצא ככה:

עבודות:

פירוק והרכבת ראש מנוע- 6.1 שעות- 915 ש"ח לפני מע"מ

עבודות חוץ:

שיפוץ ראש מנוע- 500 ש"ח לפני מע"מ

חלקים:

סט אטם לראש מנוע- 245 ש"ח לפני מע"מ

נוזל קירור- 48 ש"ח לפני מע"מ.

סה"כ זה יוצא 1998 כולל מע"מ, ואחרי שמורידים את הנחת הפורום זה יוצא 1803 ש"ח כולל מע"מ.

תקראו טוב מה שכתוב ... 500 ש"ח שיפוץ ראש ... זה לא רק החלפת אטם ואכן זאת עבודת חוץ כי רוב המוסכים לא עושים את זה בעצמם ...

לירן , עם כל הכבוד לזה שהחלפת רק אטם ... לדעתי היית צריך לעשות גם שיפוץ ראש ואז היית מבזבז פחות שמן ואני לא אכנס לפרטים אבל כבר אמרתי לך שזה מוגזם , בוא נגיד שאת אותה נסיעה כמו שסיפרת לי שהולך אצלך ליטר , אצלי לא הולכת כוס ... ככה שחלי ... אני לא רוצה להיכנס לך לכיס באמת , אבל אני ממליץ לך אם את יכולה , שמישה באמת יפרק לך את הראש וימליץ לך איפה לשפץ אותו ולהחליף אם צריך ומה שצריך ולבדוק גם רינגים באותה הזדמנות, כי אחרי זה לשלם פעמיים על עבודה של להוריד ראש = לעשות מלכתחילה במוסך מורשה + עוד בוחטה ...

לצומת ליבך כמובן

ליביו.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לצומת ליבך כמובן

ליביו.

ליביו, איפה זה צומת ליבך ? חיפשתי במפה ולא מצאתי :roll:

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אל תשכל שמילוי שמן במצטבר גם עולה כסף וזה בנוסף לשיפוץ ראש שיעשה בזמן כזה או אחר ככה שזה עלות גבוהה יותר בחישוב כולל

למלא שמן זה כמו תשלומים, אתה כל פעם משלם קצת ועוד קצת וזה לא נגמר עד השיפוץ

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

ליביו , שים לב , תצרוכת השמן ברכבי הייתה מאז ומתמיד אחידה ולא השתנתה לרעה.

מדובר על 45 אלף ק"מ שהרכב בחזקתי .

לא ראיתי צורך בזמנו לפני שנתיים לעשות אוברול לאוטו בעת האטם ראש.

ולכן המלצתי לחלי ובמיוחד לאור השנתון של הרכב ומספר הק"מ המועט יחסית שהוא עבר

לעשות את האטם ראש בלבד , שכן זו בעיה מוכרת במנועים הללו.

ושוב עשיתי בדיקה דיי גדולה בנושא , כמובן שאני נוסע רגוע כך גם האוטו

צורך הרבה פחות שמן בצורה משמעותית .

כך שאפשר גם לטעון שאכילת שמן היא דיי סבירה למנועים כאלו שעובדים בסלדים

דיי גבוהים ואחת כמה וכמה לכאלו שעברו 180 אלף ק"מ +.

פורסם

אבל המכוניות שסובלות כל כך הרבה בודדות , ושל חלי היא אחת מאלו.

.

לא קראת מה כתבתי למעלה על 106XS שנת 98 ?

הרכב הזה הולך להימכר כי הגיעו מים עד נפש, אם מישהו מעוניין ב XS , שלוש דלתות , יד שניה שנת 98 בצבע כסף שנראית כמו מליון דולר ונוסעת כמו מליון רובל, אז שיודיע לי בהודעות הפרטיות. הרכב הולך להיות מתוקן למצב פיקס ואז להימכר.

8)

נ.ב. בדרך לחלץ אותה ראיתי 106XR שנת 95 או 96 להערכתי תקועה בצד הדרך....

חבל שהיא לא רצתה למכור לפני שנה וחצי... דווקא חיפשתי XS באותו הצבע, הייתי מוכן להיתפשר על כמות דלתות...

עכשיו היא נזכרת למכור? :roll::twisted:

אני מאוד מרוצה מהאוטו... נכון יש לו את הבעיות שלו, אבל היום ב 28K לדעתי אין תמורה עדיפה, בכלל.

אגב חוץ מטיפולים, הושקע ברכב תיקונים בעלות כוללת של כ1300 ש"ח בלבד סדר גודל בשנה וחצי האחרונות [לדעתי סביר יחסית לרכב צרפתי בן 5]. (מאפ סנסור מפירוק, תושבת מנוע, דוד מרכזי, מנוע לשפריצרים).

דבר אחרון שהתקלקל הוא מעבה למזגן, יש נזילה חזקה, עם אפשר להלחים מה טוב, עם לא אז מדובר בהוצאה של 1400 ש"ח להחלפה. (כבד :roll: )

איציק הנביא כתב:

חלי כבר שמעה ממני עוד לפני שרכשה את האוטו הזה כי זה מה שצפוי לה.

לצערי, חלק מהדברים נחתו עליה ב"בום" גדול מידי - ועל כך צר לי מאוד. לפעמים אין הרבה מה לעשות, אנחנו לומדים את הלקח בדרך הקשה. להבא, אני מקווה שחלי תעשה את הבחירה שלה בצורה מחושבת יותר בהתאם לצרכים שלה. מאוד כואב לי לראות ולשמוע שהמשכורת שלה נשפכת כל חודש על משהו אחר באוטו - וחלי, לידיעתך, עובדת מאוד קשה ולא מעט בשביל האוטו הזה וכמעט לא רואה ממנו נחת...למעשה, היא לא רואה ממנו נחת בכלל - כי מאז שהיא רכשה אותו (שנה), הוחלף בו כמעט כל רכיב שאינו סביר בעליל שיוחלף ברכב מודל 99 שרק לאחרונה גירד את ה 100 אלף קילומטר וננהג בצורה עדינה להחריד... ולהזכירך, מדובר ב:קויל (!) , קלאץ', יחידת חימום פנימית (!), אטם ראש מנוע (!), מנוע חשמלי של התריס סירקולציה פנימית (!), טרמוסטט - והדבר הבא, הימור שלי (מצטער חלי) אחד המשולשים.

צר לי, אבל מי שמאמין שמדובר ב"בלאי טבעי", כדאי שיפנה לאחד המקומות הקדושים להתפלל חזק יותר - כי לא מדובר כאן באמונה אלא בעובדה (שאין טעם שאחזור עליה).

האמת שלי זה נשמע מאוד מוזר.. יש בעיות, אני לא אומר שאין - אבל בצרורות כאלו? גם אני לא הייתי מחזיק מעמד...

השאלה היא מה ההבדל בין הXR לXS מבחינת תחזוקה? אני עם 112K ועם קלאץ' מקורי.

האוטו אוכל שמן רק כשאני לוחץ אותו (נסיעה ממושכת על 4-5K סל"ד) וזה גם עם המדיד בין מקס' למינ' זה ליטר, אז אני מדבר על צריכה של 100 סמ"ק ל2 - 3 מיכלים בנסיעה כזאת.

אני הייתי אומר שלרכב שלי יש חיים קלים רוב הזמן אך לפעמים יש תקופות שבהן אני מנקה את הפיח ונותן למנוע לנשום (כמו שמגדיר זאת ברשד :twisted: ). הסוד שלי הוא החמרה יתרה בתחזוקה. נראה עם זה יעזור :roll:

הבעיה הגדולה שאני לא עוזר לרכב לשמור על עצמו, יש כאלו שלאחר 100K על השעון לא היו מושכים הילוכים, ודוחים את הסוף... אני מאמין שלכל דבר מגיע הזמן שלו...

בזמנו איציק אמר שאני לא אגיע ל 150K בלי לעשות ראש... אמנם בקצב הזה מדובר רק על עוד שנתיים אבל אני חי עם האמונה...

אולי איציק יתברר בסופו של דבר כנביא שקר :p:lol:

חלי אני מאחל לך שלא תדעי עוד צרות עם הבייבי ושתדעי רק הנאה.

שיהיה שבוע טוב.

הרמן :wink:

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

את כבר מכירה את שמות המוסכניקים והמוסכים וכבר למדת מכונאות וזה עוד ברכב חדש-לא נעים לי להגיד לך-הבייבי שלך הפכה לשאהידית על הארנק שלך! :shock:

לצערי אתה צודק :roll:

תראו, אני לא מחפשת לחסוך פה. כשיורידו את הראש, אני מתכוונת לעשות את כל מה שצריך, כולל דברים שימנעו בעיות עתידיות.

לפני קבלת ההחלטה על מקום עשיית העבודה הגדולה הזו, אני אברר יסודיות בדיוק מה אני מקבלת (השרשור הזה עזר לי לשים לב לדברים ספציפיים שצריך לוודא).

לגבי מישה, שמעתי שהוא מקצוען, ובמידה ותתבצע העבודה אצלו, מבחינתי יעשה כל הדרוש ולא רק המינימום של החלפת האטם.

כל הסיפור הזה די מלחיץ אותי, אז אני אשמח אם תשתדלו לא להלחיץ אותי יותר :?

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

פורסם
[

אבל היום ב 28K לדעתי אין תמורה עדיפה, בכלל.

ב28K לא. אבל ב30K אתה קונה פיאסטה 16V שנת 98' :!:

(שנכון לעכשיו אני לא רואה שום יתרון של 106 לא ספורטיבית עליה).

לך תמצא אחת :roll:

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

דיברתי עכשיו עם מישה כדי לברר לגבי מה המחיר שהוא נתן לי כולל.

הוא אמר שמלבד החלפת האטם, זה כולל חריטה ומילוי של הראש, החלפת גומיות שסתומים ומחזירי שמן.

אני מתכוונת גם לעשות החלפת טיימינג למניעת בעיות עתידיות (במיוחד שהטיימינג נעשה במוסך חוצה ישראל).

מישה גם אמר שאין צורך לעשות שיפוץ ראש מנוע.

לגבי ההמלצות של ליביו על החלפת רינגים, איציק אומר שאין צורך במקרה שלי, כי את זה עושים רק במקרה של מנוע גמור, ושזה עלול להכניס אותי להוצאה של 3000-4000 ש"ח.

מקווה לטוב.

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

פורסם

באמת אין צורך לשפץ במקרה שלך...

אבל אני תמיד אומר שאם כבר מורידים ראש אז כדי לשפץ אותו(זה ממש עוזר השיפוץ)

המחיר נראה לי קצת גבוה...

אם כבר מנוע... אז שיהיה לו קרבורטורים

www.psi.co.il

פורסם

חלי ... רינגים אכן רק אם המנוע גמור , אבל שווה לבדוק פשוט , ועכשיו שרואים מה המחיר כולל ב900 ש"ח או כמה שההצעה שלו היתה = מחיר 10 ... ככה שאם העבודה לטעמך אין הטלבטות ....

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
קיבלתי עכשיו הצעת מחיר מליטל.

זה יוצא ככה:

עבודות:

פירוק והרכבת ראש מנוע- 6.1 שעות- 915 ש"ח לפני מע"מ

עבודות חוץ:

שיפוץ ראש מנוע- 500 ש"ח לפני מע"מ

חלקים:

סט אטם לראש מנוע- 245 ש"ח לפני מע"מ

נוזל קירור- 48 ש"ח לפני מע"מ.

סה"כ זה יוצא 1998 כולל מע"מ, ואחרי שמורידים את הנחת הפורום זה יוצא 1803 ש"ח כולל מע"מ.

הטעו אותך לדעתי ...

כי ברגע שיורידו את הראש יחליפו לך שמן ... פילטר שמן ... מה עם גומיות שסתומים , לא תחליפי ?

מחזירי שמן ?

בקיצור ... תקווי לנזק יותר גדול ממה שכתבת כאן ובטח שבמוסך מורשה .

אני לא יודע מי כאן מוריד את הראש ורק מחליף אטם ... ?!? :x

זה הדבר הכי חאפרי לעשות ! ברגע שהראש למטה , לא תשלמו עוד סכום של כ 400 למלא ולשפץ את הראש ולעשות את העבודה כמו שצריך ?

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם

חלי, שמתי לב שמישהו רשם לך לסוע ברכב בצורה רגועה כ-500 ק"מ לאחר החלפת האטם.

זה מומלץ. כמו כן - תחזרי אל האדם שיבצע את התיקון הנ"ל לאחר מכן להידוק נוסף של הראש.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
כנראה היום הרע של ה106ים ממשיך.

אייל, אם אף אחד לא שם לב שצינור בלימה אחורי סדוק, אז למה שהוא לא יקרע? :roll:

אתה מדבר על מוסך בראל? שלא תדעו איזו התקנה של כבל מצערת הם עשו ב-205,

שלא לדבר על הכבל עצמו... חאפרים.

אגב, הבעיה בראש המנוע של מנועי ה-1.6 16V הוגדרה כתקלה סדרתית והוצאה