Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בשיעור נהיגה 10, הרכב נכבה לי בגלל הקלאץ. קצת בעייתי בשבילי להיסתדר איתו אני משחרר אותו יותר מדי מהר.

וגם שאני מצליח איכשהו לא לכבות יש תקיעה כזאת ברכב לשנייה שתיים, זתומרת שזה לא מצליח לי חלק.

מישו יכול להסביר לי איך לעשות את זה בלי שהרכב יתכבה או יתקע?

פורסם

אני לא מבין, המורה שלך לא מסביר לך, מה צריך לעשות?

אתה אמרת, "משחרר אותו יותר מדי מהר" .

בנוסף, לדעתי, אתה מרים אותו יותר מדי גבוה מלחתחילה.

אל תמהר, תשחרר יותר בעדינות ועם יותר רגש.

תרים את הקלאצ' בעדינות רבה, עד שתרגיש נקודת חיכוך .

תתחיל ללחוץ על הגז ( תחילה בעדינות ) ובאותו הזמן תמשיך לשחרר את הקלאצ'.

אחרי כמה עשרות פעמים (וכמה שיעורים נוספים) הרגל תתרגל אוטומטית להרים את הקלאצ' נכון.

תתעזר בסבלנות, גם בשיעור ה 28 זה יכול לקרות לך, גם בטסט, וגם כמה שנים אחרי שתקבל את הרשיון.

אל תתרגש.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מישו יכול להסביר לי איך לעשות את זה בלי שהרכב יתכבה או יתקע?

כן המורה שלך.

לא לומדים לנהוג בכתיבה, בשביל זה השיעורים המעשיים.

אם המורה הנוכחי לא מצליח לעזור לך בזה תעבור למורה אחר.

פורסם
קצת בעייתי בשבילי להיסתדר איתו אני משחרר אותו יותר מדי מהר.

אז תשחרר אותו יותר לאט!!

בנהיגה אין פתרונות קסם - הכל עניין של תרגול.

פורסם

אם בשיעור 10 אתה עדיין מכבה את האוטו הרבה אז יש 2 אפשרויות בלבד:

1. אתה מוגבל, חסר יכולת מוטורית בסיסית (מה שאני בטוח שאתה לא!).

2. יש לך חרה מורה נהיגה.

המלצתי לך, החלף מורה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אם בשיעור 10 אתה עדיין מכבה את האוטו הרבה אז יש 2 אפשרויות בלבד:

1. אתה מוגבל, חסר יכולת מוטורית בסיסית (מה שאני בטוח שאתה לא!).

2. יש לך חרה מורה נהיגה.

המלצתי לך, החלף מורה.

אני לא מסכים.

גם לאבי היתה בעיה דומה ובערך עד שני שליש מהשיעורים זה היה קורה לו (נדמה לי עד שיעור 16 או 17 בערך). ואז הוא הגיע פעם אחת לשיעור והכל עבד חלק.

לפני זה הוא גם רצה להחליף מורה אבל בסוף הוא נשאר איתו והוא לא מצטער על זה עד היום.

גם לי היתה בעיה זו עד שיעור 11 ואז התחלתי לקלוט מה אני עושה נכון ומה לא נכון ויישמתי את מה שהמורה אמר לי (תמיד הייתי מנסה את מה שהוא אמר לי אבל היתה לי בעיה עם תחושה ברגל עד שהוא הסביר לי ונתן לי שליש שיעור רק להתחיל להיכנס למהלך ראשון ולנסוע (זו בעצם היתה הבעיה שלי)).

בכל אופן מאחל בהצלחה לבחור, אל תדאג אתה עוד תבין.

פורסם

כמו ZX 2.0 גם אני עד שיעור 10 בערך הייתי זורק קלאצ'ים ואז יום אחד פשוט הגעתי וזה לא קרה לי יותר.

תנסה אולי להתקרב עם הכיסא, יכול להיות שאתה יושב קצת רחוק מידי וקשה לך להשתלט על הקלאצ'.

פורסם

שיעור נהיגה 10 זו רק התחלה. אפילו לא הגעת לחצי ממספר השיעורים שחייבים לעשות על פי חוק. אתה נוהג 45 דקות בשבוע ברכב, במקרה הטוב, ומה לעשות קשה להתרגל לרכב ידני בפרק זמן כל כך קצר. במיוחד כאשר חסרי ניסיון. קפץ הקלאץ' לא נורא. תתניע, תנשום עמוק ונסה שוב. בלי לחץ, בלי עצבים. אל תילחץ מהצפירות. שיצפרו. שיצפרו עד שיתפוצץ הצופר. סתם אידיוטים חסרי סבלנות. נהגים שמתייחסים בצורה כזאת לתלמידים בעצם לא יודעים לנהוג.

אגב, במקרה שלי קפץ הקלאץ' גם בשיעורים מתקדמים. עברתי טסט ראשון. גם כאשר התחלתי לנהוג קפץ הקלאץ' והרבה. עשיתי טעויות טיפשיות עם גיר (כמו התחלת נסיעה מהילוך שלישי). לא נורא. לומדים מטעויות וזה מה שעושה אותנו יותר טובים.

פורסם

הגיוני מאוד שהרכב נכבה בשיעור 10,לא הוא היה נכבה עד שיעור 18 כמובן בהדרגתיות כלפי מטה.

אין לך מה להלחץ,תבוא עם נעליים קבועות לשיעורי נהיגה,תבקש מהמורה שלך שיקח אותך למגרש חנייה ותעבדו על הקלאץ אם זה מה שמדאיג אותך.

אם אתה לא מרוצה מהמורה,תגיד איפה אתה גר ואני בטוח שידעו להמליץ לך על מורים טובים,בירושלים לדוגמא יש את "אודי יונה" שהוא ללא ספק אחד המורים הטובים בעיר אם לא הכי טוב,מצליח להעביר ילדים טסט ראשון,שני בקלות,פשוט תותח.

פורסם

מה אומר ומה אדבר, כנראה שבאמת הדור הולך ופוחת :shock:

אצלי (אי שם לפני 25 שנים)בשיעור 1-2 היינו במגרש חניה וכל מה שעשיתי שם כל ה 45 דקות זה לתרגל שחרורי קלאצ.

איך אפשר בכלל לעלות על הכביש אם לא שולטים ברכב?

בנוסף, למורה יש גם דוושת קלאצ והוא צריך לשחרר אותה ביחד איתך בצורה סמויה (בלי שתרגיש שעוזרים לך) אבל אמור לתת לך את הרגש של עוצמת וקצב שחרור הדוושה הנכון, אבל כנראה שגם פה הדור הולך ופוחת והמורים יותר עסוקים בלסמס ולקרוא עיתון (בדיוק השבוע הערתי למורה נהיגה שכנראה כמות ההרוגים בכבישים לא ממש תרד אם בשיעור נהיגה, מה שהוא עושה זה לקרוא עיתון בעוד התלמיד נוסע 10 דקות בכביש 65 בנתיב הימני עם איתות שמאלה).

גם לי היתה בעיה זו עד שיעור 11..... עד שהוא הסביר לי ונתן לי שליש שיעור רק להתחיל להיכנס למהלך ראשון ולנסוע (זו בעצם היתה הבעיה שלי)).

אתה מוכיח בדיוק את מה שטענתי, אם היית מתרגל את זה כבר בשיעור הראשון, בשיעור 11 היית כבר נהג הרבה יותר טוב .

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אתה צודק. רוב המורים לא באמת מלמדים. הם לא רוצים לפתח ביטחון עצמי אצל התלמיד כי ביטחון עצמי יעזור לתלמיד לעבור טסט. הם לא מסבירים ולא מלמדים. תלמיד נוהג, הם מונעים ממנו לעשות תאונה וזהו. לא משתלם להם מבחינה כלכלית תלמיד שיקבל רישיון אחרי 28 שיעורים. הם רוצים מישהו שיפרנס אותם טוב.

פורסם

אני עשיתי רשיון על משאית

ואני חושב שזה יותר קל כי הרכב מתחיל לסוע לבד אם מרימים את הקלאץ בעדינות ואפילו בלי גז.

וכן גם אותי לקחו למגרש חניה אבל זה היה בשביל הרוורס.אני עשיתי פעמיים רשיון פעם אחד עד 15 טון ופעם שנייה מעל 15 טון מתחת ל15 טון היה לפני הצבא ומעל היה בצבא ועברתי טסט 4 עד 15 טון וטסט ראשון מעל 15 טון :p ועוד עם דאבל קלאץ'.

בקיצור, תנסה להיות יותר רגוע. ולוקח זמן להתרגל לקלאץ' אז אל תדאג בסוף תתרגל

• תוכן חדש...