Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הוויכוח שלכם הוא כ"כ שנות ה 80-90 שאני חייב להתערב.

כמעט כל האירופאיות איבדו את הייחוד שלהן, הן כבר לא מכונות נהיגה לנהג (מי אמר צרפתיות?) והרכבים שהיו פשוטים עממיים וזולים, כבר מזמן שדרגו את עצמם לדעת(לדוגמא סקודה ופיאט).

אבל מצד שני, בואו לא נשכח שהן עשו קפיצת דרך עצומה בנושא האמינות ואיכות ההרכבה.

עדיין אני בטוח שתעדיף ליסוע על 307 מ מאזדה 3 שוברת עצמות וצפופה או על טויוטה קורולה שהיא רמה אחת מתחת למאזדה.

מצד שני, כמעט כל היפניות איבדו את אלמנט האמינות האלמותי שלהם ( שלא תהיה טעות, זה נעשה בכוונה (כמובן שאני מדבר על המצב בשוטף ולא על טויוטה כרגע)בעיקר משיקולי רצון למכור חלקי חילוף).

אבל מצד שני, הן עשו קפיצת ענק באיכות שילדה ובאיכות תא הנוסעים (מזדה 3 והלאנסר החדשה הן דוגמאות מצוינות).

מה כל כך יפה במאזדה החדשה? שני מסכי LCD? איזו איכות שילדה יש לקורולה או לבלאנו או לסוויפט או לסובארו B3

וגם ה 3 יושבת על ריצפת הפוקוס כך שאת כל העבודה עשו פורד.

הלכה למעשה, תכלס על הכביש, הפער הגדול בין יפן לאירופה היטשטש ברובו ונשאר בעיקר בסטיגמות ובהעדפות אישיות של קהל הרוכשים.

לא נכון עדיין כמעט כל מכונית אירופאית תהיה טובה ממכונית יפנית מגבילה בנוחות ובשמישות

מי שרוצה מכונית מוכוונת נהג יכול לבחור במזדה 3 ולהנות ממנה (בעיקר אם היא 2300 ידנית), לעומת זאת, מי שרוצה אמינות, אמינות ושוב אמינות, יכול בכיף לקנות איביזה או פונטו ולא לראות מוסך בכל 3 השנים הראשונות של הרכב.

הקטע הכי מצחיק הוא שבעוד אתם וחצי העולם רבים על הקרב יפן-אירופה, לאט לאט מתגנבים כמה מהנדסים מקוריאה ומייצרים מכוניות מצוינות.

ההקדמות הגדולה ביותר עשו היצרנים האירופאים שעמלו על אמינות גבוה יותר שהייתה חלשה בשנות ה 90, להזכירכם פיגו' פולסוואגן, רנו ושאר האירופאיות יצרו רכבים אמינים מאוד עד לשנות ה 90 אז הייתה נפילה מסויימת אז באמת חדרו הרכבים היפניים חזק לשוק מכיוון שהם הציעו אמינות גבוה, כאשר האירופאים הרגישו את המצב בכיס הם הבינו שצריך לעשות בדק בית ואכן בשנים אלו הם מתקנים.

הערכה שלי אומרת שברגע שהעולם יחזור להאמין באירופאיות היפנים יזרקו מהשוק, היפניות משחקות במגרש שגדול אליהם, הם מעולם לא השפיעו על עולם הרכב וכנראה גם לא ישפיעו.

גם בשנים הקשות של האירופאיות לא ראינו את היפנים מציגים איזו יצירת מופת שתכבוש את הקהל, (חוץ מאיוו ו STI וכו') העולמי, הם טובים באמינות וזהו, לצערם גם את זה הם איבדו.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תגובות 502
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מסכים לחלוטין!

גם פלואנס\מגאן וגם ה308 בהמות מפוטמות ושמנות. נוחות אין (לא בסגנון של פעם בכל אופן), נתק מוחלט (בין הנהג לבין המכונה) יש.

אז מה נותר? עיצוב? לדעתי גם זה לא, למרות שזהו עניין סובייקטיבי.

אבל למען האמת זה קורה לרוב רובם של היצרנים ולא חסר דוגמאות (הגה חשמלי באלפא???), אז כנראה שהבעיה אינה ביצרן כזה או אחר, אלא במגמה כלל עולמית. אפילו פורשה, ואני מבקש ממי שעומד שישב, הולכת להתקין הגה חשמלי בדור הבא של ה911 (לפחות בינתיים כך זה מסתמן). אז אם בארזים...

גילוי נאות : הגולף לדעתי משמרת את יסודות החשיבה של יוצריה באופן מיטבי : פועל יעיל, אמין (בלי קשר לצ'מפיון) ואפור. לא בטוח שזה משהו להתגאות בו, אבל לפחות הם עקביים. אגב, בטוח שפולקס אינם היחידים אשר פה ושם עדיין נאמנים למורשתם, אך זה הולך ונעלם.

לפחות פרארי עדיין פרארי :) אם אין תקווה, אין טעם לא?

והנה סתם משהו שעלה לי לראש "יכול הוא לחיות בלי תקווה,- מהי תקווה אם לא הונאה?" - מיס וולף :)

מתי פעם אחרונה נהגת על צרפתיה מודרנית אשר מצוידת במנועים וגיר מודרני ולא בשענטז שקארסו ולובינסקי מביאים לארץ ?

מציע לך בביקור הבא להשכיר את המאגאן באירופה עם מנועי הדיזל המודרני וגיר מתקדם, ואו את ה 308 עם מנועי ה HDI.

היצרניות הצרפתיות מאמינות בדיזל כמונועי העתיד ברכב פרטי והשוק באירופה כבר מזמן עבר את גבול ה 50% במכירות הדיזל, ובצרפת זה כבר נוגע ב 70%.

אתה ועוד גאון אחד פה מחווים דעה על סמך השוק המקומי, באירופה המבחר מעט שונה ובהחלט יש לרכבים צרפתים מה להגיד, עובדה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אלכס, אין ויכוח שהמכוניות החדשות טובות מקודמותיהן בפרמטרים רבים. אך ישנו גם ה-X Factor שהולך ונעלם.

לדוגמה ניקח את הדגם הראשון של הפורד פוקוס. היא ביצעה את כל מטלות הרכב המשפחתי ברמה טובה (לזמנה כמובן) ועדיין הייתה רכב כיפי לנהיגה. ישנן עוד דוגמאות כמו מאזדה 3 ו-6 דור ראשון, פיז'ו 306 וכו'. לדעתי פונקציונליות לא חייבת לבוא על חשבון הנאה מנהיגה.

CX25GTI, אז מי מבין השלושה הוא המקור בדיוק? להזכירך, אודי הצטרפה לחגיגה רק בעשור הקודם.

אני אישית מעדיף את תוצרת גרמניה אך בד בבד מכבד את יפן. לקסוס מייצרת רכבים טובים ביותר (במיוחד הLS, בהשוואה לתחרות כמובן) וגם לניסן-אינפיניטי יש מה לומר. לכל אלה שייקפצו לצעוק שלקסוס זה טויוטה בתחפושת ואותו הדבר לגבי שאר יצרני הפרימיום היפניים, יש לי חדשות בשבילכם : זה לא קורה רק ביפן! מיהו בדיוק הקאיין אם לא פולקסוואגן משודרג? מה לגבי רוב הדגמים של אודי (המון חלקים של אודי נוכל למצוא בפולקסוואגן, סיאט וסקודה). אגב, גם בלמבורגיני תמצאו חלקים מאודי שכנראה גם ימצאו את דרכם לפולקסוואגן\סקודה כזו או אחרת. באותו האופן ניתן לסכם את הליין-אפ של אלפא רומיאו : פיאט גרנדה פונטו, פיאט בראבו, אופל ווקטרה ומזארטי ישנה. עכשיו, אני לא טוען שזה נורא (בכל זאת יש כאן חסכון ויעילות ניכרת), פשוט אומר שזה קיים אצל כולם. (חוץ מאלפא, הייתי מעדיף שיהיה שיתוף פעולה בינם לבין ב.מ.וו בכל הקשור לפלטפורמות ומכלולים מכניים מאשר עם פיאט או GM).

Bagira, מסכים עם מה שאתה אומר. היפנים מנסים להדמות לאירופאים והאירופאים ליפנים, רק שבדרך לעיתים הם לא משיגים את היעדים שלהם ומאבדים את מה שהיה להם.

לגבי מכוניות לנהג, הן הולכות ונעלמות. מה יהיה הסוף? האם כולנו נתנייד במכוניות יעילות וחסרות אופי וייחוד? (כנראה שהאח הגדול יהיה מרוצה. וכנראה שהוא נותן גם את הטון).

לגבי קוריאה, צודק בהחלט. בשנים האחרונות אנו עדים לעליית מדרגה רצינית ביותר מצדה של קוריאה, רק שיש עוד כמה מדרגות. :-)

הדיון שלנו מזכיר לי אמירה שפורסמה ערב השקתה של הגולף הנוכחית. כהקדמה אציין רק שבפולקסוואגן לא היו מרוצים מהדור ה-5 של הגולף כיוון שעלויות הייצור היו גבוהות מדי לטעמם. בכל אופן, הייתה איזושהי אמירה מפי בכיר בקונצרן בסגנון :"חסכנו המון בגולף החדשה". אז אדם מן השורה בא לנסיעת מבחן ומתרשם דווקא מאוד לטובה מאיכות ההרכבה והחומרים וניכר כי אכן "הושקע" בתכנון וייצור הרכב. בנוסף לכך, לרכב יש תיבת הילוכים בין המתקדמות והטובות בעולם, המילה האחרונה בתחום ההנעה. אז נשאלת השאלה : איפה חסכתם כל כך הרבה שאנו לא רואים זאת? (פולקסוואגן היא רק דוגמה שלקחתי כדי להמחיש מגמה מסויימת)

במאמר מוסגר, ידוע שפולקסוואגן (גם פורשה בעת ביצוע השיקום ע"י המנכ"ל וידקינג שהציל את פורשה מקריסה) שיתפו פעולה עם טויוטה בהטמעת שיטות חסכון בעלויות ייצור והפיכתו ליעיל יותר.

כעת אומר כי כל הרעש סביב פרשת טויוטה הוא מנופח בעליל, לטעמי בעיקר ע"י בעלי עניין בארה"ב שתפסו אחלה טרמפ (המדינה - שהשקיעה סכומי עתק בתעשיית המכוניות שלה רק לאחרונה, תעשיית המכוניות האמריקאית עצמה). אני אוסיף ואומר שבמידה וכל הפרשה הנוכחית של טויוטה הייתה מתרחשת בGM לדוגמה, אז יש לי הרגשה שהממשל האמריקאי היה דואג להשתיק זאת ומהר. אך למרות זאת פרשת טויוטה בכל זאת מדאיגה.

וכעת כל אחד יסיק את מסקנותיו שלו.

פורסם
מתי פעם אחרונה נהגת על צרפתיה מודרנית אשר מצוידת במנועים וגיר מודרני ולא בשענטז שקארסו ולובינסקי מביאים לארץ ?

מציע לך בביקור הבא להשכיר את המאגאן באירופה עם מנועי הדיזל המודרני וגיר מתקדם, ואו את ה 308 עם מנועי ה HDI.

היצרניות הצרפתיות מאמינות בדיזל כמונועי העתיד ברכב פרטי והשוק באירופה כבר מזמן עבר את גבול ה 50% במכירות הדיזל, ובצרפת זה כבר נוגע ב 70%.

אתה ועוד גאון אחד פה מחווים דעה על סמך השוק המקומי, באירופה המבחר מעט שונה ובהחלט יש לרכבים צרפתים מה להגיד, עובדה.

לבקשתך...לא מזמן נסעתי על 407 ט"ד ידנית 6 היל' מגרמניה לצפון איטליה, מעל לאלפים ולא דרכם (כלומר לא דרך מנהרות). היא הייתה קצת יותר מעניינת מהוולוו V70 וזה בערך מסכם את כל מה שיש לי לומר עליה.

פורסם

ישנם עשרות דרכים לחסוך מבלי לפגוע בלקוח.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
דווקא את השעמום של לקסוס אתה מביא כדוגמא? מה בדיוק הם עשו שלא היה קיים קודם?

הדבר המרענן היחיד שטויוטה הביאו בזמן האחרון היא דווקא הפריוס. מרגשת היא לא, אבל בהחלט מעניינת טכנולוגית והביאה מהפכה בתחום.

לגבי ה 308,

איפה כתבתי משהו על הנוחות שלה?

אני באמת חייב להבין, במה מסתכמת ההתרשמות שלך ממכוניות לקסוס ו/או מהמתחרות הגרמניות בתחום הפרימיום?

איזו לקסוס שיעממה אותך/הייתה נחותה ממתחרה אחרת שבה נהגת?

לגבי ה-308, אתה זה שהבאת אותה כדוגמא נגדית לצורך הפרכה.

אם בכלל לא נהגת עליה כדי להתרשם ממנה, אזי שהמשפט הזה שלך:

אבל אני חושב שצריך להיות מנותק לגמרי מהמציאות בשביל לא לראות מה יש ל 308 להציע מול שאר הקטגוריה
לא קשור לכלום כי בו השתמשת כדי לענות על שאלתי בעניין הנוחות שמציעות הצרפתיות של ימנו.

כלומר, אתה נותן דוגמאות על דברים שאתה לא ממש מכיר.

הגאון היחיד כאן היודע כל הוא אתה, כי אתה הוא זה שמכיר ויודע את כל הנתונים העולמיים ואתה הוא זה שנעזר בדוגמאות משאר העולם שאינן רלוונטיות לעניין השרשור.

אני נתתי את דעתי לנושאים עליהם דנו בשרשור, בין היתר על שוק הצרפתיות הקיים בארץ מול המתחרות, ולא כמוך רצתי לנופף בדגמי / תצורת הרכבים באירופה שבכלל לא רלוונטים לנו הנהגים בישראל.

מה עוזר לי שלרנו יש נותני שירות ראויים ומכוניות מאובזרות במנועי דיזל מצויינים בצרפת?

אני לא מדבר דברים באוויר כמו האוהדים העיוורים שיש כאן בשרשור, בעברי יש רזומה של מכוניות צרפתיות (קליאו, ZX, 306) ו"למזלי" גם יוצא לי לנהוג ברכבים החדשים יותר (מגאן/ קליאו מהדורות האחרונים) ומכאן שאני יכול להביע את דעתי כפי שנראה לי, מבלי לקבל אישור מחובבי הצרפתיות המושבעים.

אגב, להבדיל אלפי הבדלות מגאונים כאן בשרשור, אין לי ולא הייתה לי מעולם הערצה עיוורת למותג מסויים, בדיוק כמו ששיבחתי אין סוף את ה-306,שיבחתי את הנוחות שמעניקה סיטרואן על כל רכביה- גם היום!, עמדתי על האמינות השנויה במחלוקת של המאזדה 6, והלנתי על מה שמהנדסי טויוטה לא עושים היום כמו גם על חסרנות רכבי טויוטה השונים.

פורסם

BMW, שאלה לא קשורה לגבי המאזדה 6. למה אמינותה שנויה במחלוקת?

מהנסיון שלי, ההיפך הוא הנכון. יש במשפחה אחת שעברה כבר קרוב 120K (מודל 2007) כאשר סביב ה60 אחוז הם שלי (מה שאומר שאת כבישי הנהיגה בצפון הארץ היא מכירה מתוך שינה) ובאמת שאני לא יכול לציין אפילו דבר אחד משמעותי. למען האמת אפילו התקלות השוליות ביותר ספורות על יד אחת.

פורסם
אלכס, אין ויכוח שהמכוניות החדשות טובות מקודמותיהן בפרמטרים רבים. אך ישנו גם ה-X Factor שהולך ונעלם.

לדוגמה ניקח את הדגם הראשון של הפורד פוקוס. היא ביצעה את כל מטלות הרכב המשפחתי ברמה טובה (לזמנה כמובן) ועדיין הייתה רכב כיפי לנהיגה. ישנן עוד דוגמאות כמו מאזדה 3 ו-6 דור ראשון, פיז'ו 306 וכו'. לדעתי פונקציונליות לא חייבת לבוא על חשבון הנאה מנהיגה.

גם הדור הנוכחי של הפוקוס הוא כזה.

emotion of motion

פורסם
אני באמת חייב להבין, במה מסתכמת ההתרשמות שלך ממכוניות לקסוס ו/או מהמתחרות הגרמניות בתחום הפרימיום?

איזו לקסוס שיעממה אותך/הייתה נחותה ממתחרה אחרת שבה נהגת?

לגבי ה-308, אתה זה שהבאת אותה כדוגמא נגדית לצורך הפרכה.

אם בכלל לא נהגת עליה כדי להתרשם ממנה, אזי שהמשפט הזה שלך:

לא קשור לכלום כי בו השתמשת כדי לענות על שאלתי בעניין הנוחות שמציעות הצרפתיות של ימנו.

כלומר, אתה נותן דוגמאות על דברים שאתה לא ממש מכיר.

אתה מציג פה את לקסוס כעילוי שלא היה כמותו אז חובת ההוכחה היא עליך, לא עליי.

אני חוזר ואומר שאם אתה לא רואה במה ה 308 עדיפה על קורולה, אין שום טעם להמשיך בדיון.

לגבי, אני יכול להגיד שהיום אין לטויוטה מה להציע לי, לעומת כל יצרן אחר שיש לו לפחות דגם אחד מעניין.

emotion of motion

פורסם
גם הדור הנוכחי של הפוקוס הוא כזה.

אתה מוכיח את הנקודה שלי.

אגב, הפוקוס הנוכחית היא קצת פחות בתחום הניהוג לעומת קודמתה. אחת הסיבות לכך היא שהפוקוס קצת השמינה (כ-200 ק"ג) ואני משער גם שהאווירודינמיות של הדור הנוכחי היא לא משהו עוצר נשימה

(למעט אולי אם אתה עומד מאחוריה :)).

לגבי לקסוס, אלכס אתה מגזים. אף אחד לא טוען שלקסוס היא סוג של עילוי שאין כדוגמתו, אבל הם כן מייצרים מכוניות ברמה גבוהה מאוד. בוא נגיד שהLS מכה את הגרמניות בתחום החרישיות וייתכן אף גם באיכות (אני לא טוען שהגרמניות הן תת רמה, ממש לא! אבל ייתכן שלקסוס מצליחה אף לגבור עליהן בתחומים מסויימים).

בכלל באופן כללי, בתחום היוקרה ישנם כמה מותגים שלא באמת ניתן לקבוע מי מהם עדיף (השילוש הגרמני ולקסוס לצורך העניין, לאט לאט גם פורשה).

לזה יש ככה ולהוא יש ככה. אין פה קביעה חד משמעית ובסופו של עניין זה מסתכם בהעדפות אישיות, כל אחד ומה שחשוב לו.

פורסם
אתה מציג פה את לקסוס כעילוי שלא היה כמותו אז חובת ההוכחה היא עליך, לא עליי.

אני חוזר ואומר שאם אתה לא רואה במה ה 308 עדיפה על קורולה, אין שום טעם להמשיך בדיון.

לגבי, אני יכול להגיד שהיום אין לטויוטה מה להציע לי, לעומת כל יצרן אחר שיש לו לפחות דגם אחד מעניין.

א) איפה טענתי שהלקסוס היא עילוי? אתה מחפש לי חובת הוכחה בכח?

ב)מישהו אמר שאין ל-308 מה להציע מול טויוטה? מישהו השווה בינהן? חוזר ואומר? איך אני יכול לחזור על משהו שלא אמרתי קודם?

אני מציע שתחזור אחורה (כמו שאני עשיתי) כדי לראות על מה דובר בכלל.

אם בכל זאת אתה מתקשה, דיברתי על עניין הנוחות שהיה "בנקר" אצל הצרפתיות והיום לא כך הדבר.

עד שלא אנהג ב-308 ובקורולה ע"מ להשוות את הנוחות בין ה-2, לא אוכל לתת את דעתי.

מנהיגה ברכבים הצרפתים מהדורות הקודמים ונהיגה בדורות האחרונים אני כן יכול להביע את דעתי בנושא.

אגב עילוי הלקסוס, עדיין לא נתת חובת הוכחה על כמה שהרכבים האלו משעממים אותך, וזאת לא פעם ראשונה שאתה רושם דברים בלי לבסס אותם.

פורסם

Scnell,

על סמך מה אתה קובע שלקסוס מכה את הגרמניות בתחום החרישיות והאיכות?

בכל מקרה, אם כל מה שלטויוטה יש להציע זה לקסוס, אולי כדאי להשאיר רק את לקסוס?

emotion of motion

פורסם
סתם מתוך סקרנות, נניח שהאמינות היא הקלף המנצח של היפניות..

איזה קלף מנצח יש לצרפתיות של ימנו? נוחות? אולי בדגמי העבר, כי היום זה כבר ממש לא מובן מאליו.

נוציא לרגע את סיטרואן שמוניטין הנוחות שלה זכה להתייחסות יתרה כמו האמינות של טויוטה, איזה רכבים לא משעממים יש לרנו למשל להציע? כאלה שלא נכנסות למוסך?

ואבזור? שאר האירופאים עושים את זה יותר טוב, ובלי הרבה בעיות כרוניות כמו הצרפתים.

מה נשאר לנו?

הנה דברים שאתה רשמת. הדגשתי לך את החלקים הרלוונטיים.

emotion of motion

פורסם

שוב, אני לא רואה כאן את הביסוס שאתה דרשת כהוכחה !!

אני אפילו לא רואה איך זה(הציטוט) קשור להתנהלות בדיון שלנו בשרשור.

אני כן רואה שאתה עדיין לא מבסס את דעתך עד כמה הלקסוס משעממות.

-הצרפתיות של היום (פיז'ו/רנו) מכוונות לדברים אחרים ממה שכיוונו בעבר שייחד אותם מהמתחרות, בעיקר בתחום הנוחות והאבזור (ששאר האירופואים עושים טוב יותר).

-למגאן של רנו אין שום יתרון נוחות מול המתחרות שלה בקטגוריה.

ללגונה של רנו גם לא הייתה שום עדיפות על המתחרות.

גם הסניק על בסיס המגאן דור 2 היא לא הסניק מהדור הקודם.

(למגאן דור 1 אכן היה, וכאן זה חוזר למה שאמרתי בפסקה הראשונה)

אל תדחוף את רנו ספורט, היא לא במשוואה של המשפחתיות הבעיתיות שבשבילן נפתח השרשור ואנחנו לא משווים רוכשי קליאו ספורט/מגאן טורבו לבעלי קורולה/פריוס.

את מה שיש לטויוטה להציע מול רנו ספורט כבר סיכמנו לא פעם אחת (ולא רק בשרשור הזה) כשום דבר.

(לצערי, כי היאריס TS, סליקה,MR2 בהחלט היו מכוניות טובות)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...