Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למה? מה הבעיה בלשלם על נוחות וביצועים?

אין שום בעיה, אבל יש מכוניות שנותנות יחס מחיר תמורה הרבה יותר טוב.

• תגובות 502
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תלוי מה אתה מגדיר תמורה. יש כאלה שבשבילם הכל בחיים זה לא להכנס למוסך ולכן לא אכפת להם לשלם בתחומים אחרים.

עם זאת, רכבים כמו מזדה 3, B4 , מזדה 6 וכו' מראים שליפניות יש מה למכור מבחינת התנהגות כביש ביחס לאירופאיות המקבילות.

סתם מתוך סקרנות, נניח שהאמינות היא הקלף המנצח של היפניות..

איזה קלף מנצח יש לצרפתיות של ימנו? נוחות? אולי בדגמי העבר, כי היום זה כבר ממש לא מובן מאליו.

נוציא לרגע את סיטרואן שמוניטין הנוחות שלה זכה להתייחסות יתרה כמו האמינות של טויוטה, איזה רכבים לא משעממים יש לרנו למשל להציע? כאלה שלא נכנסות למוסך?

ואבזור? שאר האירופאים עושים את זה יותר טוב, ובלי הרבה בעיות כרוניות כמו הצרפתים.

מה נשאר לנו?

מסכים עם כל מלה.

ברגע שאיבדנו את הנוחות והתנהגות הכביש המבריקה, אז למה בעצם ללכת לכיוון של רכש צרפתיות עדכניות ?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
תלוי מה אתה מגדיר תמורה. יש כאלה שבשבילם הכל בחיים זה לא להכנס למוסך ולכן לא אכפת להם לשלם בתחומים אחרים.

עם זאת, רכבים כמו מזדה 3, B4 , מזדה 6 וכו' מראים שליפניות יש מה למכור מבחינת התנהגות כביש ביחס לאירופאיות המקבילות.

מסכים עם כל מלה.

ברגע שאיבדנו את הנוחות והתנהגות הכביש המבריקה, אז למה בעצם ללכת לכיוון של רכש צרפתיות עדכניות ?

מסכים לחלוטין!

גם פלואנס\מגאן וגם ה308 בהמות מפוטמות ושמנות. נוחות אין (לא בסגנון של פעם בכל אופן), נתק מוחלט (בין הנהג לבין המכונה) יש.

אז מה נותר? עיצוב? לדעתי גם זה לא, למרות שזהו עניין סובייקטיבי.

אבל למען האמת זה קורה לרוב רובם של היצרנים ולא חסר דוגמאות (הגה חשמלי באלפא???), אז כנראה שהבעיה אינה ביצרן כזה או אחר, אלא במגמה כלל עולמית. אפילו פורשה, ואני מבקש ממי שעומד שישב, הולכת להתקין הגה חשמלי בדור הבא של ה911 (לפחות בינתיים כך זה מסתמן). אז אם בארזים...

גילוי נאות : הגולף לדעתי משמרת את יסודות החשיבה של יוצריה באופן מיטבי : פועל יעיל, אמין (בלי קשר לצ'מפיון) ואפור. לא בטוח שזה משהו להתגאות בו, אבל לפחות הם עקביים. אגב, בטוח שפולקס אינם היחידים אשר פה ושם עדיין נאמנים למורשתם, אך זה הולך ונעלם.

לפחות פרארי עדיין פרארי :) אם אין תקווה, אין טעם לא?

והנה סתם משהו שעלה לי לראש "יכול הוא לחיות בלי תקווה,- מהי תקווה אם לא הונאה?" - מיס וולף :)

פורסם
נהגת על ה 308 או על האלפא עם ההגה החשמלי?

כן. לגבי ה308 - כנראה שזהו אחלה רכב למשפחה (שבסה"כ זהו יעודו). אם נשווה אותה ל306 אז ברור שהיא הרבה יותר מודרנית ומתקדמת ופקה פקה פקה, איפה הרגש?

המיטו לדעתי רכב בעל פוטנציאל גדול להיות רכב נהג, אבל ההגה שותק. אגב, למרות זאת קניתי אחת :)

בינתיים, יצאה גרסת התלתן הירוק שבוצעו בה שינויים מספר העשויים לטפל בין היתר בנקודות הללו (חוסר תקשורת). בוצעו שינויים במערכת ההיגוי ואני מקווה שהכוונה היא למיקום נמוך יותר של המנוע החשמלי היושב על מוט ההיגוי. תיאורטית הדבר אמור להגביר את התחושה, אני מאוד מקווה שזה אכן מה שבוצע. טרם נהגתי על גרסת התלתן הירוק.

הQ2 (תוכנת מחשב המדמה פעולה של דפרנציאל מוגבל החלקה מכני) שיש במיטו מבצע עבודה די טובה ואפילו מאפשר מדי פעם סוג של היגוי בעזרת דוושת התאוצה. השלדה אוהבת לדבר (מדהים מה אפשר לעשות עם פונטו :)) וסה"כ חבילה טובה גם לאור העובדה שהמיטו אפשרית ליום יום. למרות המתלים אגב, לגביהם קיימת תחושה כאילו לא סיימו לעבוד עליהם :?. אני רק יכול לשער שמהנדסי אלפא ניצבו בין בחירה גורלית בסגנון : לסיים את תכנון המתלים או פסטה ברוטב רגו עם כוס יין אדום משובח. כנראה שהפסטה שוב ניצחה :)

פורסם
אמנם מעולם לא היה לי רכב צרפתי, אבל אני חושב שצריך להיות מנותק לגמרי מהמציאות בשביל לא לראות מה יש ל 308 להציע מול שאר הקטגוריה (יפניות ואירופאיות), C5 החדשה, פיקאסו, הספורטיביות של רנו ואני בטוח ששכחתי כמה.

לעומת זאת מה יש לטויוטה להציע מול מאזדה, הונדה וניסאן (בבעלות צרפתית דרך אגב) למשל (בכוונה השמטתי את האירופאיות בגלל שכולן מתפרקות)?

alexk ידידי, אני לא יורד לרמת פירוט של כל רכב ורכב, אני מקווה שברור לך שזה מיותר וסתמי.

הייתה בבעלותי ZX והייתה בבעלותי 306 שנמכרה לפני 3-4 חודשים ושירתה אותי 5 שנים מהנות ביותר.

אני יכול להעיד שהתנהגות ה-306, כמו גם הנוחות שלה, לא רואים ממטר את ה-6 של הוריי או אפילו במובן מסויים את ה-TS שהחליפה את ה-306.

מאידך, נהגתי רבות ברכבי מגאן על כל סוגיהם, 307, 407, קסארה וכדומה..

להשוות רנו מגאן דור 1 מול דור 2,או קליאו מהדורות הרשונים מול אלה האחרונים, או 306 מול 307/308, או 405 מול 407 זה בגדר בדיחה. אין זכר בין מה שהיה כ"כ נוח ונעים בקודמות לאלו שהחליפו אותן.

*שים לב שלא הזכרתי את הסיטרואן, כי באמת יש לי כבוד ליצרן ששומר על המסורת עד היום ברכבים החדשים שלו (C5,C6)

(אגב, ה-407 היא הראשונה שחתמה מבחינתי את העובדה שהצרפתים איבדו עניין במה שייחד אותם).

אני שמח שלפחות התייחסת לעובדה שיש ליפניות היום מה להציע.

לגבי מה שיש לטויוטה להציע כבר דיברנו על זה.. דפדף אחורה ותראה שיש הסכמה לגבי העובדה שטויוטה פיספסה משהו במרוצת השנים.

פורסם

הוויכוח שלכם הוא כ"כ שנות ה 80-90 שאני חייב להתערב.

כמעט כל האירופאיות איבדו את הייחוד שלהן, הן כבר לא מכונות נהיגה לנהג (מי אמר צרפתיות?) והרכבים שהיו פשוטים עממיים וזולים, כבר מזמן שדרגו את עצמם לדעת(לדוגמא סקודה ופיאט).

אבל מצד שני, בואו לא נשכח שהן עשו קפיצת דרך עצומה בנושא האמינות ואיכות ההרכבה.

מצד שני, כמעט כל היפניות איבדו את אלמנט האמינות האלמותי שלהם ( שלא תהיה טעות, זה נעשה בכוונה (כמובן שאני מדבר על המצב בשוטף ולא על טויוטה כרגע)בעיקר משיקולי רצון למכור חלקי חילוף).

אבל מצד שני, הן עשו קפיצת ענק באיכות שילדה ובאיכות תא הנוסעים (מזדה 3 והלאנסר החדשה הן דוגמאות מצוינות).

הלכה למעשה, תכלס על הכביש, הפער הגדול בין יפן לאירופה היטשטש ברובו ונשאר בעיקר בסטיגמות ובהעדפות אישיות של קהל הרוכשים.

מי שרוצה מכונית מוכוונת נהג יכול לבחור במזדה 3 ולהנות ממנה (בעיקר אם היא 2300 ידנית), לעומת זאת, מי שרוצה אמינות, אמינות ושוב אמינות, יכול בכיף לקנות איביזה או פונטו ולא לראות מוסך בכל 3 השנים הראשונות של הרכב.

הקטע הכי מצחיק הוא שבעוד אתם וחצי העולם רבים על הקרב יפן-אירופה, לאט לאט מתגנבים כמה מהנדסים מקוריאה ומייצרים מכוניות מצוינות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
כן. לגבי ה308 - כנראה שזהו אחלה רכב למשפחה (שבסה"כ זהו יעודו). אם נשווה אותה ל306 אז ברור שהיא הרבה יותר מודרנית ומתקדמת ופקה פקה פקה, איפה הרגש?

המיטו לדעתי רכב בעל פוטנציאל גדול להיות רכב נהג, אבל ההגה שותק. אגב, למרות זאת קניתי אחת :)

אז תסכים איתי שלשתיהן יש מה להציע ובעצם שתיהן טובות. תסכים איתי גם שכרכב משפחתי ה 308 טובה יותר מה 306 ואכן זה יעודה.

מול היפניות המקבילות כרגע ה 308 מציעה איכות פנים ברמה אחת מעל לפחות, עיצוב (עיניין של טעם כמובן) ומנוע מצויין (שבארץ הורסים עם גיר מיושן). באירופה אין את החסרון של הגיר.

גם המיטו מצליחה להיות מהנה למרות ההגה השתקן ובהנחה שבדקת את המתחרות שלה (לא שיש הרבה) כנראה שזו החבילה הטובה ביותר בהתחשב בעובדה שקנית אחת. אז מה הבעיה בעצם? שיש לאן להשתפר? תמיד יש ותמיד יהיה.

alexk ידידי, אני לא יורד לרמת פירוט של כל רכב ורכב, אני מקווה שברור לך שזה מיותר וסתמי.

אני שמח שלפחות התייחסת לעובדה שיש ליפניות היום מה להציע.

לגבי מה שיש לטויוטה להציע כבר דיברנו על זה.. דפדף אחורה ותראה שיש הסכמה לגבי העובדה שטויוטה פיספסה משהו במרוצת השנים.

אני למדתי שעל מנת להפריך טענה, מספיקה דוגמא נגדית אחת. אני הבאתי לך כמה דוגמאות לכך שלתעשיית הרכב הצרפתית בהחלט יש מה להציע, בניגוד לטענה שלך שלצרפתיות אין שום עדיפות.

מעולם לא טענתי שליפניות אין מה להציע, זו שטות גמורה.

emotion of motion

פורסם
אתה צודק, עדיף לחיות יותר גרוע מכלב כל החיים ולהקבר עם הרבה כסף בבנק.

לא,לפי דעתי,אתה צודק,עדיף לשלם או יותר נכון להשכיב חצי מליון שקל על הכביש ,ולמכור אחרי שנתיים ב 200 אלף שקל, 300 אלף שקל זה לא כסף, זה גרענים.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
לא,לפי דעתי,אתה צודק,עדיף לשלם או יותר נכון להשכיב חצי מליון שקל על הכביש ,ולמכור אחרי שנתיים ב 200 אלף שקל, 300 אלף שקל זה לא כסף, זה גרענים.

לא שזה ממש עקרוני אבל C6 לאחר שנתיים נמכרת ב300K+ (עד 350K). בכל אופן כל רכב ברמה כזו מאבד הרבה מאוד מערכו בשנתיים הראשונות על הכביש.

בכל אופן אני עדיין לא מבין על מה הוויכוח. הבעיה זה לא הריקול שטויוטה עושה. הבעיה זה הסתרת המידע (!!!) שטויוטה ביצעה. אם היא לא הייתה מסתירה מידע, ומיד עם גילוי הבעיה היתה מתקנת אז (א) זה לא באמת היה מקבל פאן תקשורתי כזה נרחב ו(ב) הדיון הזה היה יורד באותה מהירות שעלה.

זו בכל אופן דעתי. אני גם חושב שפערי האמינות הצטמצמו בין יפנים ושאר העולם בדיוק כמו פערי הנוחות בין הצרפתיות ושאר העולם (אולי פרט ל-C5 ו-C6 שמשתמשות במתלים הדרופנומאוטים (נראה לי ככה כותבים את זה :|) והנוחות שלהן מתחרת במתלי האוויר- למרות שעדיין לא נסעתי ברכב עם מתלי אוויר ולכן אשאיר זאת בגדר השערה).

פורסם
אני למדתי שעל מנת להפריך טענה, מספיקה דוגמא נגדית אחת. אני הבאתי לך כמה דוגמאות לכך שלתעשיית הרכב הצרפתית בהחלט יש מה להציע, בניגוד לטענה שלך שלצרפתיות אין שום עדיפות.

מעולם לא טענתי שליפניות אין מה להציע, זו שטות גמורה.

צודק, אתה בכלל שאלת מה יש לטויטה להציע מול המתחרות..

ובגלל שבהפרכת טענות עסקינן, אני מציע לך לטייל קצת ברשת תחת "לקסוס".

אגב, לדבוק בזה שנהגת/נסעת ב-308 והיה לך נוח, אין זה מעיד על שום דוגמא נגדית, אלא יותר בכיוון של דעה אישית.. אבל שיהיה לבריאות.

פורסם

אם אני רוצה פרימיום אני פונה לאודי \ מרצדס \ BMW

למה לקנות חיקוי אם אפשר לקנות את המקור ?

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אגב, לדבוק בזה שנהגת/נסעת ב-308 והיה לך נוח, אין זה מעיד על שום דוגמא נגדית, אלא יותר בכיוון של דעה אישית.. אבל שיהיה לבריאות.

דווקא את השעמום של לקסוס אתה מביא כדוגמא? מה בדיוק הם עשו שלא היה קיים קודם?

הדבר המרענן היחיד שטויוטה הביאו בזמן האחרון היא דווקא הפריוס. מרגשת היא לא, אבל בהחלט מעניינת טכנולוגית והביאה מהפכה בתחום.

לגבי ה 308,

איפה כתבתי משהו על הנוחות שלה?

emotion of motion

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...