Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד כמה שאני יודע, ונאמר לי בשני מקומות שונים (מורה נהיגה ורענון נהיגה) שברכב מותר להסיע מספר אנשים כמספר חגורות הבטיחות הקיימות ברכב ובכל מקרה לא יותר מ8 אנשים, לבעל רשיון B עד 3500 ק"ג (לשעבר ב' עד 4000 ק"ג)

בכל אופן אני מחפש כרגע את החוק המדוייק ואעלה אותו ברגע שאמצא

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

83ב.

(א) לא ינהג אדם ולא יסע ברכב מן הסוגים האמורים בתקנה 364א (לא מצאתי את תקנה 364א אז אני לא יודע מה אומרים בה) או בכל רכב שבו מותקנות חגורות בטיחות אלא אם כן הנוהג והנוסעים בו חגורים בחגורות בטיחות או רתומים במושב בטיחות או מושב מגביה כאמור בתקנה 83א. לעניין

(ב) הוראות תקנת משנה (א) יחולו על הנוסעים ברכב כמספר החגורות המותקנות בו

פורסם

תקנה 364א מפרטת את סוגי כלי הרכב (פרטי/מסחרי/מונית/אוטובוס וכד') בהתאם לשנות היצור והתקדמות החקיקה בענין חגורות בטיחות (הסורק שלי לא עובד ולכן אביא רק דוגמאות חלקיות במקום מס' דפים)

רכב נוסעים פרטי/דו-שימושי שיוצר מ-1969 ואחריה - חגורה במושבים קדמיים אלכסונית שלוש נקודות

רכב נוסעים פרטי/דו-שימושי שיוצר מ-1987 ואחריה - חגורה בכל מושבי הרכב 3 נקודות נצמדות

אוטובוס זעיר שיוצר מ-1998 ואחריה - חגורה בכל המושבים 3 נקודות נצמדות

וכו'...

תקנה 83ב(ב) הוראות תקנת משנה (א) יחולו על הנוסעים ברכב כמספר החגורות המותקנות בו.

מהאמור אפשר להבין שההוראות אינן חלות על נוסעים שמעבר לכמות החגורות ברכב.

לא כתוב שמספר הנוסעים כמספר החגורות - מכאן ניתן להסיק שמספר החגורים הוא כמספר החגורות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

"לא ינהג אדם ולא יסע ברכב ... שבו מותקנות חגורות בטיחות אלא אם כן הנוהג והנוסעים בו חגורים בחגורות בטיחות..."

כלומר אסור לנהוג /לנסוע ברכב אלא אם כן כל הנוסעים בו חגורים

ואם ב83ב נאמר שמספר החגורים כמספר החגורות אזי שמספר הנוסעים היכולים לסוע ברכב הוא כמספר החגורות.

פורסם

על פי החוק היבש מותר להסיע נוסעים ברכב מלבד הנהג,

רק לפי מספר החגורות הקיימות ו/או הגבלת כמות נוסעים לפי סוג רישיון נהיגה.

תסכים איתי שם יש לך רק 2 חגורות מאחור ואתה מסיע 3 נוסעים

נישאר אחד שהוא בלי חגורה!:? לא משנה אם הוא יושב על הספסל או על הרצפה.

תסיק מזה מסקנות לבד,

ורק אל תשכח שכחולי המדים נוטים להתחכם במיוחד עם אלה שמנסים להיות חכמים:evil:

פורסם
אם ב83ב נאמר שמספר החגורים כמספר החגורות אזי שמספר הנוסעים היכולים לסוע ברכב הוא כמספר החגורות.

מה שכתוב הוא:

יחולו על הנוסעים ברכב כמספר החגורות המותקנות בו
לא כתוב מספר הנוסעים כמספר החגורות.

אם היו רוצים לקבוע שכל נוסע חייב בחגורה לא היה צריך את תקנה 83ב(ב), שהרי תקנה 83ב(א) קובעת שהנוהג והנוסעים צריכים להיות חגורים. מכאן שכל נוסע חייב להיות חגור.

העובדה שיש הסתייגות בתקנה 83ב(ב), היא זאת שבעצם אומרת שלא כל נוסע חייב בחגורה - מכאן ניתן להסיק שאם אין חגורה, לא חוגרים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
שלוםIPM.

לא נראה לי הגיוני שכמה שאנשים יוכלו לשבת זה מה שמותר,אם אני יביא 7 סומלים וכולם ישבו אז מותר להסיע אותם ככה??

אני בטוח שהתשובה חד משמעית לא.

לפי דעתי האישית, מותר להסיע לפי מספר חגורות הבטיחות שמותקנות כחוק ברכב.

תסתכלו למשל בשטחים אצל הערבים,הם נדחסים 300 בסובארו פשע,אני בטוח שזה לא חוקי.

נירן

תודה על התשובה נירן אבל זה פוסט שמחפש עובדות, לא דעות.

דעתך האישית לא משנה מכיוון שאני, אתה ושאר חברי הפורום צריכים לדעת עובדות, דבר שכרגע אין לאף אחד מאיתנו.

מישהו מכיר איזה עו"ד שמתמחה בדיני תעבורה או בשוטר תנועה בכיר?

אמונה, מזל ויכולת = כח החיים!

פורסם
מישהו מכיר איזה עו"ד שמתמחה בדיני תעבורה

אפשר להניח שתמורת שכ"ט, תקבל חוו"ד מקצועית וכתובה על פרשנותו לגבי תקנה זו, לרבות תקדימים אם היו.

אם זה כל כך חשוב לך, ההשקעה שווה.

מצד שני, אם מדובר רק בפרשנות ללא תקדימים, לא בהכרח זה סוף פסוק.

.

פורסם

אז ככה, כרגע דיברתי עם לקוחה שלי שבמקרה עובדת במשטרת התנועה בחדרה.

בהתחלה לא היו לה תשובות ברורות אז היא הלכה ובדקה את הנושא.

לאחר מספר דקות היא התקשרה ואמרה לי שישנו עדכון שאומר שאסור לקחת ברכב יותר נוסעים מאשר מספר החגורות ובמידה ועשיתם כך הנוסע יקבל קנס של 100 ש"ח ולעיתים גם הנהג.

אי לכך ובהתאם לזאת, נסיעה עם נוסעים רבים יותר מחגורות אפשרית מבחינה תיאורטית, אך במידה ונתפסתם, הקנס הצפוי הוא 100 ש"ח לנוסע המצטופף (מאחור) ואולי גם 100 ש"ח לנהג המצפצף (על החוק).

במקרה שלי ספציפית, יש לי מאחור רק 2 חגורות בטיחות אבל אני חושב ששוטר סטנדרטי לא יעצור אותי ויבדוק את מס' החגורות כי הרכב מספיק מרווח לשלושה אנשים מאחור.

כמובן שאם היה לי פרייבט רגיל והייתי מסיע 4 אנשים מאחור השוטר הממוצע היה שם לב לזה מיד וקונס אותי.

תודה לכל המגיבים, סעו בזהירות!

אמונה, מזל ויכולת = כח החיים!

פורסם

שלום

עדחף לא להיות חכמים ולסכן נוסעיםכולם אבל כולם חיבים לחגור בשביל הבטיחות (אין לאף אחד חשק להיות בעיתונים של מחר ותמיד זה מתחיל ובצעירים ומכניות ספורט ככה זה העיתונאים..)

אז תוסיף בעוד 200 ש"ח איזה חגורה (אפשרי וכדאי)

וסע בזהירות ללא סיכונים.

פורסם
אז ככה, כרגע דיברתי עם לקוחה שלי שבמקרה עובדת במשטרת התנועה בחדרה.

בהתחלה לא היו לה תשובות ברורות אז היא הלכה ובדקה את הנושא.

לאחר מספר דקות היא התקשרה ואמרה לי שישנו עדכון שאומר שאסור לקחת ברכב יותר נוסעים מאשר מספר החגורות ובמידה ועשיתם כך הנוסע יקבל קנס של 100 ש"ח ולעיתים גם הנהג.

אי לכך ובהתאם לזאת, נסיעה עם נוסעים רבים יותר מחגורות אפשרית מבחינה תיאורטית, אך במידה ונתפסתם, הקנס הצפוי הוא 100 ש"ח לנוסע המצטופף (מאחור) ואולי גם 100 ש"ח לנהג המצפצף (על החוק).

במקרה שלי ספציפית, יש לי מאחור רק 2 חגורות בטיחות אבל אני חושב ששוטר סטנדרטי לא יעצור אותי ויבדוק את מס' החגורות כי הרכב מספיק מרווח לשלושה אנשים מאחור.

כמובן שאם היה לי פרייבט רגיל והייתי מסיע 4 אנשים מאחור השוטר הממוצע היה שם לב לזה מיד וקונס אותי.

תודה לכל המגיבים, סעו בזהירות!

שאל אותה גם על איזה סעיף תכתב העבירה?

אני גם כמורה נהיגה וגם כמתנדב במתנ"א אומר :

אם אין הגבלה ברישיון הרכב , עד 8 נוסעים (יש לחגור את הנוסעים כמספר החגורות.)

למי שלא נשאר חגורה , לא חייב להיחגר.- לא ירשם דו"ח על מקרה כזה!!!

אין לחגור 2 או יותר נוסעים בחגורה אחת!

חגורה אחת מיועדת אך ורק לנוסע אחד.

לגבי רכב מסחרי או רכב שברישיון הרכב ישנה הגבלה על כמות הנוסעים -יש לעמוד בתנאי רישיון הרכב.

ירון מאיר

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אתה צודק.

בכל מה שרשמת. ובזה אפשר לסגור,אבל יש ניואנס קטן.

דוח על חגורה אתה לא תקבל,אבל היו מקרים שאנשים קיבלו דוח על נהיגת בקלות ראש.

בזה שסיכנת את הנוסע הלא חגור.

כרגיל,אם שוטר ירצה,דוח אתה תקבל.

Omnia mea mecum porto

פורסם

בזמנו, לפני כמה שנים טובות כשהייתי בעלים של יונדאי קופה עצרו אותי מספר פעמים על השטות הזאת.

בדגם המדובר ישנם רק שתי מושבים מוצהרים מאחורה אם שתי חגורות בטיחות.

לא פעם ולא פעמיים עצרו אותי אם שלושה יושבים מאחורה, כאשר ברשיון הרכב לא הייתה לי הגבלה למספר הנוסעים ומעולם לא קבלתי דו"ח, מה שכן זה תמיד בלבל את השוטרים, הם אף פעם לא ידעו איך להתחייס למצב ורק לאחר התיעצות אני מניח שגם בקשר המשטרתי, הם היו מחזירים לי את הרשיון ללא דו"ח.

• תוכן חדש...