Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי רק שרשור אחד בנושא מלפני בערך 5 שנים... אז אני מרשה לעצמי לשאול שוב.

האם אתם מוכנים להניע רכבים אחרים בכבלים או את עצמכם במידת הצורך?

לי עדיין לא יצא להיות בסיטואציה עם הרכב הנוכחי אבל לפני זמן מה כמעט והיה מקרה עם חבר, שלאחר מכן גרם לחשוב אם בכלל אני אהיה מוכן לעשות את זה.

כרגע אני בדעה שאני לא מתכוון להניע רכבים אחרים עם כבלים כדי לא לפגוע במחשב רכב. ואם אני אצטרך... שאלה טובה.

אז, מה הדעה שלכם או הידע שלכם בנושא?

פורסם

כול עוד הפעולה נעשית בצורה נכונה וכבלים תקינים אין שום בעיה או איסור של ייצרני הרכב להניע בצורה זו.

רוב הנזקים נגרמים כתוצאה מחיבור בקוטביות הפוכה של כבלי ההתנעה. לצערי ראיתי מספיק מקרים של אנשים 'שחשבו' שיודעים לחבר פלוס/לפלוס ומינוס/למינוס והם מתפלאים למה יוצאים ניצוצות של זיקוקי דינור.

אני עוזר לכול אחד שנתקע ללא שום בעיה לפחות פעם בחודש עם רכב 'ממוחשב'.

שכחתי לציין שאני תמיד בודק עם מד-מתח את המצבר המרוקן בכדי לוודא שהמצבר לא מקוצר (ואז מתחילים השאלות של בעל הרכב שחושב שהציוד שברשותיי מעיד על מקצועיות .

איזה כייף לי :)

פורסם

עוד משהו שמעניין אותי אני שמעתי שבזמן שמניעים מישהו אחר האוטו שלך צריך להיות כבוי מכיוון שברגע שהאוטו השני מניע המצבר נטען ב-24V מכיוון ש-2 האלטרנטורים פועלים ולכן מומולץ לכבות את הרכב רק לפעולת ההנעה.

לא יודע עם זה נכון אבל עד כה עשיתי כך שעזרתי לחברים ולא היו שום בעיות עד כה.

peugeot 206 xs 1.6 16v 2008

Citroën xantia 2.0 16v 2000

Citroën xantia 2.0 16v 2001

Audi A3 2.0T 2008 בשעות הפנאי

פורסם
עוד משהו שמעניין אותי אני שמעתי שבזמן שמניעים מישהו אחר האוטו שלך צריך להיות כבוי (נכון) מכיוון שברגע שהאוטו השני מניע המצבר נטען ב-24V מכיוון ש-2 האלטרנטורים פועלים ולכן מומולץ לכבות את הרכב רק לפעולת ההנעה.

לא יודע עם זה נכון אבל עד כה עשיתי כך שעזרתי לחברים ולא היו שום בעיות עד כה.

מי שאמר לך זאת הוא לא מבין מאומה בחשמל מכיוון שזהו חיבור מקבילי ולא טורי.

בחיבור בטור של 2 מצברים תקבל 24 וולט.

פורסם

מומלץ שהרכב שמשמש כספק הזרם יהיה כבוי כדי למנוע מפלי מתח ונזק לאלטרנטור שלו.

מקובל היום למצוא בת נתיכים מיוחד שמורכב על קוטב החיובי של המצבר שעלול להינזק במקרה של חיבור כבלים לא נכון. כדי למנוע נזקים אלו יש לפעול בהתאם להנחיות בספר הנהג של הרכב המותנע והמניע.

פורסם
מי שאמר לך זאת הוא לא מבין מאומה בחשמל מכיוון שזהו חיבור מקבילי ולא טורי.

בחיבור בטור של 2 מצברים תקבל 24 וולט.

אוקי תודה על התגובה אז בכל זאת יש לסגור את המכונית אפילו שלא בגלל זה ספציפית

peugeot 206 xs 1.6 16v 2008

Citroën xantia 2.0 16v 2000

Citroën xantia 2.0 16v 2001

Audi A3 2.0T 2008 בשעות הפנאי

פורסם
מומלץ שהרכב שמשמש כספק הזרם יהיה כבוי כדי למנוע מפלי מתח ונזק לאלטרנטור שלו.

מקובל היום למצוא בת נתיכים מיוחד שמורכב על קוטב החיובי של המצבר שעלול להינזק במקרה של חיבור כבלים לא נכון. כדי למנוע נזקים אלו יש לפעול בהתאם להנחיות בספר הנהג של הרכב המותנע והמניע.

האם ייתכן הבדל בהסבר בין שני הספרים ? :-D

פורסם

שכחתי לציין שאני תמיד בודק עם מד-מתח את המצבר המרוקן בכדי לוודא שהמצבר לא מקוצר (ואז מתחילים השאלות של בעל הרכב שחושב שהציוד שברשותיי מעיד על מקצועיות .

אני לא חושב שאני אתחיל להסתובב באופן קבוע עם מד מתח ברכב... ;)

אז מה השלבים שאתה ממליץ עליהם?

לפי אתר מסויים:

1. יש לדומם את שתי המכוניות.

2. חברו את חיבור הפלוס מהרכב המטעין לפלוס של הרכב הנטען (כבל אדום לחיבורים האדומים במצבר).

3. לחבר מינוס למינוס (שחור לשחור).

4. התרחקו מהמנוע והניעו את הרכב המטעין והחזיקו אותו מונע בכ-2000 סל"ד.

5. הניעו את הרכב הנטען.

6. פרקו את כבלי המינוס ואז את כבלי הפלוס.

למשל את הקטע של דימום המנוע, לא הכרתי.

אני עדיין מעדיף להמנע מזה. בדיעבד שום דבר לא יעזור...

פורסם

מרק, תוכל לפרט בבקשה על הבדיקה שאתה מבצע למצבר והשימוש באוומטר?

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אוי ואבוי...

לפי אתר מסויים:

1. יש לדומם את שתי המכוניות.

2. חברו את חיבור הפלוס מהרכב המטעין לפלוס של הרכב הנטען (כבל אדום לחיבורים האדומים במצבר).

3. לחבר מינוס למינוס (שחור לשחור). ברכב המטעין יש לחבר את הכבל למצבר ואילו ברכב הנטען יש לחבר את הכבל לגוף הרכב, לא ליד המצבר. הסיבה לכך היא שהניצוצות הנוצרים במגע עלולים להצית מימן המשתחרר מהמצבר (כתוצאה מטעינת יתר)

4. התרחקו מהמנוע והניעו את הרכב המטעין והחזיקו אותו מונע בכ-2000 סל"ד. אסור בתכלית האיסור! הרכב המטעין צריך להיות כבוי למניעת נזק מיידי לאלטרנטור (אם המצבר ברכב המוטען מקוצר) או נזק עקיף לאלטרנטור בגלל זרמים גבוהים מדי דרך דיודות הישור שלו

5. הניעו את הרכב הנטען.

6. פרקו את כבלי המינוס ואז את כבלי הפלוס.

בכל מקרה של חשד לתקלת מצבר ברכב הנטען יש לנתק את חוט הפלוס מהמצבר לפני החיבור ולחבר את הכבל מהרכב המטעין ישירות אילו, לאחר ההתנעה יש לחבר בחזרה את חוט הפלוס בחזרה למצבר (כאשר הכבל מהרכב המטעין עדיין מחובר) ורק אז לנתק את הכבל של הרכב המטעין.

פורסם

לי יש פולו 00' מנוע 1.6. רשום בספר הרכב (באנגלית) בבירור שעל הרכב המטעין להיות מונע.

גם אני הייתי רגוע יותר אם היה אפשר לעשות את זה על מנוע כבוי (או אפילו לנתק את המצבר מהרכב). מה אתם אומרים על הסוגייה ?

אגב, רשום שם גם שלפני הניתוק יש להפעיל את מפשיר האדים הקדמי, ומכשירי חשמל נוספים כדי שאם יהיה פיק של זרם המכשירים האלה יספגו אותו...או משהו כזה. אני אציץ בספר רכב שוב בהזדמנות.

שאלה נוספת:

האם יש לחבר את הרכב רק להנעה עצמה או להמתין עד שהמצבר הריק יטען ? (וכמה זמן זה לוקח)

והאם זה יכול לרוקן את המצבר המניע במידה והוא לא משהו ? (יותר רלוונטי באם במנוע המניע מדומם)

פורסם
לי יש פולו 00' מנוע 1.6. רשום בספר הרכב (באנגלית) בבירור שעל הרכב המטעין להיות מונע.
מוזר. אתה יכול להעלות את הקטע האמור? שוב, הרכב המטעין צריך להיות כבוי למניעת נזק לאלטרנטור. זרם ההתנעה הדרוש גדול בהרבה מהזרם הנקוב של האלטרנטור.

אני רואה שמרק כבר העלה קבצים.

פורסם

ישנם לא מעט דיונים בנושא. אתה מוזמן לחפש שוב.

בכל מקרה, בפרט ברכבים מודרניים, לדעתי עדיף שהרכב התורם יהיה כבוי לחלוטין.

בכל מקרה עדיף לא לתרום לרכב שמצב המצבר שלו עשוי להיות מקוצר.

פורסם

אביב, אז איך אתה מסביר שייצרני הרכב ממליצים שהמנוע של הרכב התורם ייהיה מונע ?

במקרה מצאתי ספר רכב של שני יצרנים שונים אבל אני אנסה לבדוק גם בספרת של מאזדה וטויוטה (גרמנים לעומת יפנים).

• תוכן חדש...