Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא חושב שאני אתחיל להסתובב באופן קבוע עם מד מתח ברכב... ;)

אז מה השלבים שאתה ממליץ עליהם?

לפי אתר מסויים:

1. יש לדומם את שתי המכוניות.לאאאא,הוא מונע למה לדומם????

2. חברו את חיבור הפלוס מהרכב המטעין לפלוס של הרכב הנטען (כבל אדום לחיבורים האדומים במצבר).

3. לחבר מינוס למינוס (שחור לשחור).

4. התרחקו מהמנוע והניעו את הרכב המטעין והחזיקו אותו מונע בכ-2000 סל"ד.

5. הניעו את הרכב הנטען.

6. פרקו את כבלי המינוס ואז את כבלי הפלוס.

למשל את הקטע של דימום המנוע, לא הכרתי.

אני עדיין מעדיף להמנע מזה. בדיעבד שום דבר לא יעזור...

5 תווים:-D

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

מצב ברכב זה מקור זרם כל זמן שהמנוע דומם אך לאחר ההתנעה המצבר הופך להיות צרכן זרם

וזה חשוב להבין כאשר אנו נדרשים לתמוך במצבר שלא מצליח להניע את המנוע רצוי מאוד

בשלב א למלא ככלו האפשר את המצבר של הרכב התקול , כלומר יש לחבר את הרכב התקין

במגביל לרכב התקול כאשר המנוע יכול להיות מונע ולהמתין כמה דקות לטעינת המצבר החלש

דבר שלא ממש מעמיס על האלטרנטור כיוון שהמצבר התקין ממתן את דרישת הטיענה .

לרוב לאחר מספר דקות יש אפשרות להניעה את הרכב גם אם פרקנו את כבלי ההתנעה

וזה אומר שירידת המתח לא ממש מזיקה לרכב התקין .

אני בכל מקרה לא מדומם את הרכב העוזר וממתין כמה דקות טובות (אם זה שאני עוזר לו רוצה להניעה את הרכב

לפני שהוא טעון מספיק אני מנתק את הרכב שלי ממנו לא לגרום לנפילת מתח גדולה ).

בהצלחה

אורי

פורסם
אביב, אז איך אתה מסביר שייצרני הרכב ממליצים שהמנוע של הרכב התורם ייהיה מונע ?

אני אסביר-

הנעה בכבלים עלולה ליצור לפחות 3 בעיות (שכרגע עולות לי לראש) לרכב התורם:

1. נזק למצבר- במידה והמצבר המרוקן מקוצר (או ריק משמעותית). במקרה כזה כבלים טובים יעבירו זרם אדיר מהמצבר המלא למרוקן. אם מדובר בזרם גדול מידיי הדבר מקצר את חיי המצבר התורם.
  2. במידה והרכב התורם מונע צריכת זרם גבוהה תקצר את האלטרנטור שלו. בפועל זה אומר שבאותו רגע האלטרנטור יוציא זרם מקסימאלי, המתח ירד ומי שימשיך לספק את הזרם הוא המצבר. בעיה זו הינה מינורית כיוון שהאלטרנטור לא רגיש לזה כ"כ. מה גם שהמצבר מגן עליו.
  3. בעיית היחידות האלקטרוניות: עצם זה שמושכים זרם גדול לרכב אחר לא פוגע ביחידות אלקטרוניות. מה שעשוי לפגוע הוא אקט החיבור והניתוק, אשר הם בעלי פוטנציאל לייצר מתג גבוה ברגע החיבור/הניתוק. לדעתי הסיכוי נמוך ובכל מקרה יחידות אלקטרוניות בתכנון נכון אמורות להיות מוגנות מפני זה.

נתמקד בבעיה השלישית:

במידה ואתה מכבה את שני הרכבים, מחבר את הכבלים, מניע את הראשון ואז את השני אין חשש של נזק ליחידות האלקטרוניות, כיוון שבזמן חיבור הכבלים עצמם הרכבים היו כבויים. אני חושב שזו כוונת היצרנים בכל אופן. העיקר שאת אקט החיבור/ניתוק לא תעשה עם רכב דולק (או סוויץ' פתוח). חשוב להוציא את המפתח לגמרי כיוון שבחלק מהרכבים עד שלא מוציאים את המפתח לא מפסיק הזרם לכל היחידות. כמובן שבעת ניתוק הכבלים לא ניתן לכבות את הרכב הנתרם. זה סיכון שצריך לקחת. לפחות את התורם לכבות.

אני אומר שממילא לא מרווחים כלום מזה שהרכב התורם מונע. גם יותר מעמיס על האלטרנטור וגם סיכוי טוב שלא תזכור לכבות, לחבר, להניע, לכבות, לנתק. במקום כל זה תשאיר אותו כבוי וזהו. אני מניח שהסיבה שיש המלצה להניע את הרכב התורם היא למנוע מצב של אנשים שלא מבינים מתי להפסיק והם ימשיכו וימשיכו לנסות להניע עד שיחסלו גם את המצבר המלא.

פורסם

ממש לא

הכוונה היא להישתמש באלטרנטור של התקין

ולמלא את המצבר הריק מעט כדי להניע ללא עומס

אולי לא פרשתי מספיק

אז כך במידה והמצבר ריק לגמרי

יותר קל להניע את הרכב כאשר המצבר מנותק .

כיוון שבזמן זה המצבר הריק שואף להיתמלא ויוצר עומס על המערכת

במידה ונחבר מצבר ריק או בעצם כמעט ריק לאלטרנטור ניצור עומס על האלטרנטור ,

אך אם נחבר את המצבר במגביל למצב של הרכב אז המצבר של הרכב התקין מקטין את העומס על האלטרנטור .

ולזה התכוונתי .

פורסם
אני אסביר-

אני אומר שממילא לא מרווחים כלום מזה שהרכב התורם מונע. גם יותר מעמיס על האלטרנטור וגם סיכוי טוב שלא תזכור לכבות, לחבר, להניע, לכבות, לנתק. במקום כל זה תשאיר אותו כבוי וזהו. אני מניח שהסיבה שיש המלצה להניע את הרכב התורם היא למנוע מצב של אנשים שלא מבינים מתי להפסיק והם ימשיכו וימשיכו לנסות להניע עד שיחסלו גם את המצבר המלא.

במידה ולאחר מספר נסיונות של התנעה הרכב לא מניע אזי מתח הקטבים של התורם יירד ועלול לקרות מצב שגם הרכב התורם לא יניע במידה והמצבר כבר היה 'עייף'.

באופן עקרוני מתח של 14 וולט כאשר הרכב מנוע עשוי להיות לעזר במידה והמצבר של הרכב בעל מצבר המרוקן מותקן סטרטר בעל צריכת זרם גבוהה ומתח התנעה גבוה יותר או במילים אחרות ההספק הנצרך הינו יחסית גבוה כמו במנועי דיזל.

איזה כייף לי :)

פורסם

אורי לא התייחסתי למה שאתה כתבת, אלא לשאלה של מרק. ערכתי את ההודעה שלי כדי שיהיה יותר ברור.

אגב אם כבר, הייתרון בשיטה שאתה מציע הוא שהיא מאפשרת להתגבר על מצב של כבלים זולים שלא מסוגלים להניע את הרכב. במקום זה הם מטעינים את המצבר הפרוק. זה נכון שבכל מקרה לא מומלץ להניע מצבר ריק לגמרי, כי אז לאחר ההנעה הוא יעמיס מאד את האלטרנטור של עצמו ולכן השיטה שלך טובה גם מבחינה זו. בכל מקרה לעניין היחידות האלקטרוניות זה פחות קשור.

במידה ולאחר מספר נסיונות של התנעה הרכב לא מניע אזי מתח הקטבים של התורם יירד ועלול לקרות מצב שגם הרכב התורם לא יניע במידה והמצבר כבר היה 'עייף'.

נו זה בדיוק מה שאמרתי, קראת את המשך המשפט?

פורסם

קראתי את מה שכתבת ולאחר שני רגעים שכחתי :idea:

לאחר בדיקה מקיפה בספרות של עוד מספר ייצרני רכב מצאתי לנכון לעדכן אותכם שכולם מציינים שיש להניע את המנוע של הרכב התורם.

אני אישית לא מניע את הרכב שלי כאשר אני תורם מהסיבות שאביב ציין.

אני תמיד מודד את מתח הקטבים של המצבר המרוקן (יש לי רב מודד באוטו תמיד) ובמידה ומתח הקטבים שואף ל-10.5 וולט אני לא מנסה אפילו לעזור מכיוון שמניסיון מצטבר של עשרות פעמים שעזרתי לאנשים במתח נמוך כזה המצבר כנראה סיים את חייו וגם יש צורך להמתין לפחות כמה דקות בכדי להטעין את המצבר המרוקן לפני ניסיון התנעה לכן אני מותר גם מהסיבה שהכבלים שיש ברשותיי הם יחסית בעלי שטח חתך קטן והם מתחממים.

איזה כייף לי :)

פורסם

שאלה שתהיתי לגביה בעבר ועדיין מעניינת אותי:

מדוע היצרנים לא מתקינים שקע (בתקן אחיד עבור כולם) המחובר למצבר ויכול לפתור לפחות את עניין חיבור הכבלים, הרחקה מאיזור המצבר, חיבור פיוז לשקע למניעת נזק לשאר מערכות הרכב?

הכבל עצמו יהיה סימטרי בשני קצותיו (גם כך אין הבדל בחיבור הרכב המניע והמונע, פרט למיקום חיבור המינוס ברכב המונע) כך שיספיק תקע בודד עבור כל רכב וכל הדיוט יוכל לבצע את החיבור.

למעשה, כל מה שנהג יצטרך לדעת זה האם על הרכב שלו להיות מונע או כבוי בזמן חיבור הכבל.

• תוכן חדש...