Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלשום מכרתי את הדייהטסו אפלאוז של אמא שלי.

הצבע שלה היה במצב די טוב והמצב המכאני היה מושלם.

היה לה מנוע חדש מלפני שנה, שאותו התקין בני ל.

קיבלתי עליה אלפיים שקל מתחת למחירון, למרות המצב הטוב, פשוט כי השוק של הרכב הזה מתחיל לדעוך.

את האוטו קניתי מבני ל. לפני שנה וחצי. זה היה האוטו של הבת שלו במשך כמה שנים, אז זה כבר מעיד על המצב הטוב שבו היה האוטו.

אמרתי לקונה כל בעיה קטנה שהייתה יכולה להיות באוטו כי רציתי שיילך עם הרגשה טובה ושלא דפקתי אותו והיינו כנים לחלוטין לגבי מה שהוא קונה.

היום הוא התקשר אלי קצת כועס ואומר לי שהלך לו הגיר.

שאלתי מה זאת אומרת.

הוא הסביר לי שהמכונאי שלו החליף את השמן של הגיר ואז משהו התקלקל בתוך הגיר והוא נתקע איתו. עכשיו צריך לעשות שיפוץ גיר.

הסברתי לו שאי אפשר סתם להחליף שמן גיר ברכב ישן, אלא צריך לבדוק את המצב של הגיר ולהחליף כמה דברים בשביל שהוא יוכל להתמודד עם השמן החדש.

אחר כך שאלתי אותו מה בעצם הוא רוצה ממני.

מה שהוא רצה זה שאני אעזור לו ואשלם על התיקון של הגיר.

אמרתי לו שאני מכרתי לו רכב במצב טוב מאוד והמכונאי שלו דפק אותו, ככה שזו לא אשמתי.

הוא התעקש עד שהבהרתי לו שהוא קנה רכב במצב טוב ודפק אותו, ככה שזו ממש לא אשמתי וממני הוא לא יראה ממני גרוש כי זו לא אשמתי.

מה אתם חושבים על זה?

בלי קשר, הצטערתי למכור את האפלאוז. זה היה אחד הרכבים הכי אמינים שהיו לי אי פעם ואני גם אוהב את המוזרות של הצורה שלו.

פורסם

בהנחה שהוא לא מסבן אותך, המסכן נפל על מכונאי שמנסה וכנראה מצליח לדפוק לו את הצורה.

אם הוא נסע ברכב ובדק שהגיר תקין, ואם (יותר חשוב)

נכתב בטופס הבדיקה של המכון שהגיר תקין,

אז הגיר תקין. היה תקין.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

דוד שלו בא ובדק את הגיר, ראה שהוא מחליף בלי שום בעיה ואפילו התעלל בו קצת בשביל להיות בטוח.

הוא אמר שהוא התרשם ממש לטובה מהגיר.

לא היה טופס בדיקה. זה דייהטסו משנת 92.

הוא גם אמר לי שהוא ממש נדפק עם האוטו כי הוא עשה לו כבר המון דברים כמו להחליף את הבולמים הקדמיים ועוד כמה דברים ושזה עלה לו 2000 ש"ח.

אחר כך הוא טען שהוא בקושי מגיע לשכר מינימום ושיש לו בעיות כסף.

אז למה אתה קונה רכב? על מה חשבת?!

• אחראי פורום
פורסם

קרה לי אותו מקרה, כמעט 1:1.

מכרתי רכב למישהי, היא התעקשה שחבר ש"מבין" יבדוק אותו.

החבר המבין בדק ואמר לה שהרכב באמת במצב מצויין וכדאי לה.

יום אחרי מתקשרת אליי בצרחות שעבדתי עליה והלך לה הקלאץ' ואיזה טרנטה היא קנתה.

הזכרתי לה "בעדינות" שהאחריות היא עליה ועל האידיוט שבדק את האוטו וניפנפתי אותה לקיבינימט.

עד היום אני תוהה מה היא עשתה לקלאץ' תקין, שאפילו לא הפריד גבוה, שתוך יום היא השמידה אותו.

בקיצור, אני מאמין שעשיתם חוזה מכירה/זכרון דברים - מכאן זה על אחריותו.

עריכה: אני רואה שמישהו מטעמו בדק את האוטו. אותו סיפור כמו הנ"ל, בעיה שלו.

אל תטרח לחשוב על זה אפילו.

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

תתעלם ממנו באלגנטיות.

ותגיד לו שאם הוא ממשיך להטריד אותך עם שטויות שהוא ממציא, הוא מוזמן לתבוע אותך בביה"מש לתביעות קטנות.

ובזה תסגור את הסיפור הזה.

under construction..

פורסם

אה, דוד שלו. טוב, נו, בסדר.

אל תתרגש, ככה זה.

בעיה שלו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אין חוזה ואין כלום.

רוצה לקנות? קנה!

מהרגע שיש העברת בעלות ואת החתימה שלו, הוא הסכים לקנות אותו בדיוק במצב שבו הוא ראה אותו.

אני אמרתי מה המצב שבו מכרתי אותו.

אני לא חושב על זה כבעיה, אלא כמצב שנגמר. זו לא בעיה שלי.

פורסם

פרנק ידידי,

לא משנה מה אתה מוכר באם זה רכב ששווה 1000 שקל או מחשב נייד או אופניים תמיד יש לעשות חוזה מכירה שבו מצויין שהקונה בדק את הרכב ואין לו שום טענות נגדך.

איזה כייף לי :)

פורסם

מממ... אם לא חתמתם על כלום אז מדובר בחוסר אחריות משווע מצדך.

כל כך קשה להדפיס זיכרון דברים/חוזה לדוגמה מהאינטרנט?

מצד שני, גם הקונה חסר אחריות,

אז העניינים מתאזנים. :-D

פורסם

לפי דעתי לא רק שהקונה חוצפן אלא שגם המכונאי חוצפן - במהלך החלפת שמן גיר - הוא הרס לו את הגיר, ועכשיו הוא דורש ממנו עוד כסף על מה שהוא הרס???

תזכורת לעצמי - להמליץ על מכונאי במהלך מכירת רכב.

פורסם

הבחור סתם מנסה להוציא ממך כסף ולנצל את טוב ליבך, אתה לא חייב לו כלום.

שלח אותו לחפש אותך בפייסבוק..איזו חוצפה.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

עכשיו שמתי לב למשהו כשסיפרתי את זה לאמא שלי.

הוא אמר לי שהוא השקיע באוטו כבר 200 שקל בהחלפה של הבולמים הקדמיים ותושבות מנוע.

אני נתתי לו קבלות של תיקונים, שבהן רואים שהחלפתי את כל זה בחודשים האחרונים.

המוסכניק בכפר שלו פשוט דפק אותו.

כל כך קשה להדפיס זיכרון דברים/חוזה לדוגמה מהאינטרנט?

מצד שני, גם הקונה חסר אחריות,

אז העניינים מתאזנים. :-D

הוא לא מהאנשים שאכפת להם מניירת. הוא לא יכבד שום הסכם כי הוא לא מאמין בהם.

יש טיפוסים כאלו שהתרבות שלהם מבוססת על סחבקיות וחוסר רשמיות.

• תוכן חדש...