Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלת אזרחות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בחדשות היה הרבה הסברים כאלה ואחרים בעסקת שליט.

נאמר שם שלישראל יש בעיה רצינית עם שחרור של כ-50 ערבים ממזרח ירושלים בעלי תעודת זהות כחולה של ישראל כי הם בעצם גרים חוקית בתוך ישראל ויותר קל להם לבצע פיגועים.

השאלה שלי היא האם במקרה שכזה, מותר למדינה לשחרר אותם מהכלא, לשלול להם את האזרחות ואחרי חודש לגרש אותם בטענה כזאת או אחרת וככה בעצם לתחמן את החמאס?

האם קיימת אפשרות שלאדם לא תהיה בכלל אזרחות? זאת אומרת הוא ויתר על האזרחות שלו איפה שהוא נמצא ונשאר בלי אזרחות בכלל?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

למזרח ירושלים יש תעודות כחולות אבל הם לא נחשבים אזרחים ישראליים.

יש להם מעמד של "תושב קבע", זאת אומרת שיש להם תעודה כחולה (בלי אזרחות ישראלית) והם רשאים לגור בשטחי ישראל.

אם הוא עובר לגור בשטחי הרשות הפלסטינאית, או עוזב ליותר משלושה חודשים את הארץ, הוא מאבד את התעודה שלו.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני שואל האם ניתן לשחרר אותם במסגרת העסקה כדי שהחמאס יהיו מרוצים, וחודש אחרי השחרור לשלול להם את התעודה ולגרש אותם מהארץ.

in the face

with a chair

פורסם

אתה חושב שבחמאס יושבים מטומטמים?

לצערנו אנחנו עוד נפגוש אותם בעיסקאות דומות אז חשוב לזכור שאתה יכול לרמות פעם אחת אבל אח"כ אתה משלם על הפעם הזו ביוקר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אבל חוקית מבחינת חוקי ישראל ומבחינת חוקי העולם, זה מותר?

ברור לי שכל מה שתעשה הם ילמדו להבא, מצד שני בנתיים אין שום דבר שמרתיע אותם ככה שמהצד שלנו, אין כלכך מה להפסיד כי אנחנו לא עושים להם כלום מבחינתם והם גם רואים את עצם החטיפה כעליונות על ישראל אז אני מניח שפעם באה אם הם יחטפו שוב, הם יחטפו חזק יותר וכבר יש דיבורים מצד כתבים מסיימים על כניסה מחודשת לעזה בצורה חריפה יותר.

in the face

with a chair

פורסם

אם על המעשה שבגינו הם יושבים לא שללו להם אזרחות, אז באיזה עילה תשלול להם אזרחות לאחר השחרור?

אזרח צריך לעשות מעשה מאוד מאוד קיצוני בכדי שהמדינה תישלול ממנו אזרחות (אפילו ואאנונו ויגאל עמיר עדיין אזרחים כשרים, או שוענונו ויתר על האזרחות הישראלית).

גם כשמחליטים לעשות את זה, בכדי שההליך יעמוד במבחן בג"צ, מדובר בהליך איתי וארוך מאוד.

למרות כל האמור, אם הממשלה תחליט לשלול למישהוא אזרחות, היא יכולה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בעקרון כרגע מחפשים מדינה קולטת לרוצחים ושאר מרעין

ישראל לא רוצה לגרש מחבלים שהיו מעורבים ברצח לתחומי ישראל או הגדה

מה שעשו גם בעסקאות קודמות זה גירוש למדינה כמו נורבגיה ושם אסור להם להיכנס ללימודים אקדמאים , אסור להם לעבוד, והם מקבלים קצבה קבועה של כמה אלפי יורו.

הסיבה שלא נותנים להם לעבוד או ללמוד זה כדי למנוע את ההתערבבות שלהם בחברה המקומית.

בנורבגיה יש תנאים מיוחדים לקבלת פליטים, בגלל זה נתתי את הדוגמא הזאת, אבל לא חסרות מדינות שעושות את זה.

פורסם

טכנית לשר הפנים יש את הסמכות לשלול אזרחות. אם במקרה הנ"ל זה יעמוד במבחן בג"צ זו כבר שאלה אחרת (וחבל שזה לא ברור מאליו שכן).

פורסם
אם על המעשה שבגינו הם יושבים לא שללו להם אזרחות, אז באיזה עילה תשלול להם אזרחות לאחר השחרור?

אזרח צריך לעשות מעשה מאוד מאוד קיצוני בכדי שהמדינה תישלול ממנו אזרחות (אפילו ואאנונו ויגאל עמיר עדיין אזרחים כשרים, או שוענונו ויתר על האזרחות הישראלית).

גם כשמחליטים לעשות את זה, בכדי שההליך יעמוד במבחן בג"צ, מדובר בהליך איתי וארוך מאוד.

למרות כל האמור, אם הממשלה תחליט לשלול למישהוא אזרחות, היא יכולה.

ברגע שהם יושבים בכלא מה אכפת לי שתהיה להם אזרחות מבחינה בטחונית? הרי הם בכלא ולא יכולים לבצא פיגוע שוב.

אם הם ישוחררו, הם יהיו סיכון (הם כבר ישבו בכלא על פיגוע ולא משוחררים כי סיימו לרצות את המאסר, הם פוטנציאל גדול מאוד לפיגוע), אז בגלל שהחמאס לא מסכים לגרש אותם במסגרת העסקה, חשבתי על שלילת התעודה וגרוש אחרי העסקה.

מה בעניין אדם נטול אזרחות? כיום יש לי אזרחות רק בישראל, יש אפשרות שאני אוותר על האזרחות הזאת ואז אני אהיה אדם נטול אזרחות?

in the face

with a chair

פורסם
אסור להם לעבוד, והם מקבלים קצבה קבועה של כמה אלפי יורו.

יש למישהוא קומבינה איך לצרף אותי גם לעניין?:shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יש כמה ערבים כאלה שצולמו לפני איזה חודש או קצת יותר וראיינו אותם, הם אמרו שהם חיים מצויין ועדיין ממשיכים לפעול נגדנו גם מאיפה שהם נמצאים.

in the face

with a chair

פורסם

נכון מאוד, ואפילו אם שוללים אזרחות, עדיין יש תושבות קבע, ואם לא תושבות קבע, אז תושבות ארעית וכו' וכו'.

ואנונו מתגורר כרגע במזרח ירושלים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
יש למישהוא קומבינה איך לצרף אותי גם לעניין?:shock:

תופתע מהקלות, יש הרבה דרכים כדי לקבל אזרחות שם (פליט מדיני, נרדף במדינה, חסר אזרחות)

יש גם הליך התנדבות לפינוי מוקשים בארגון נורבגי שדרכו מקבלים הטבות ככה שאם יש לך הכשרת פלס אז בכלל יש לך סיכוי טוב :lol:

שהייתי באוסלו יצא לי ללכת שם בשדרה הראשית ולראות תערוכה של הארגון הזה כולל פעילות פינוי מוקשים בלבנון

לא מתים עלינו באוסלו, בלשון המעטה

הנוף זה מנורבגיה, שווה להיות מחבל כדי לגור במקום כזה הא?

התמונה השניה מהתערוכה

IMG_1812.jpg

IMG_1819.jpg

פורסם
בעקרון כרגע מחפשים מדינה קולטת לרוצחים ושאר מרעין

ישראל לא רוצה לגרש מחבלים שהיו מעורבים ברצח לתחומי ישראל או הגדה

מה שעשו גם בעסקאות קודמות זה גירוש למדינה כמו נורבגיה ושם אסור להם להיכנס ללימודים אקדמאים , אסור להם לעבוד, והם מקבלים קצבה קבועה של כמה אלפי יורו.

הסיבה שלא נותנים להם לעבוד או ללמוד זה כדי למנוע את ההתערבבות שלהם בחברה המקומית.

בנורבגיה יש תנאים מיוחדים לקבלת פליטים, בגלל זה נתתי את הדוגמא הזאת, אבל לא חסרות מדינות שעושות את זה.

לא רק בנורבגיה. בגרמניה קל מאוד לקבל מעמד של פליט ואז יש לך קיצבה של כמה אלפי יורו, עזרה בדיור, לימודים חינם ועוד מותר לך לעבוד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...