Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכתבי הזהרה על כל פאק וזלזול, הורדת שעות נוספות ובונוסים והוצאה לחופשה (בתשלום כמובן כדי לגמור את ימי החופש להם הוא זכאי).

בכל מקרה אני הייתי מפטר ומשלם את הפיצויים כי אם הוא יחליט לתבוע ההתעסקות עם זה תעלה יותר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

די ברור שהכי חשוב להגיע לפשרה לא אמרתי את זה בגלל שזה היה מובן מאליו, כנראה שהמעסיק לא הסכים לשום פשרה שכוללת כסף וזה מה שגרם לעובד לעשות, זה תרגיל מאוד ידוע גם בצבא, עם היציאות שלך חרא או שאתה רוצה לעבור בסיס אתה עושה ולא הגעת עם המפקד לפשרה אתה עושה הכל הפוך, לא מה שעושים עד שהמפקד יראה שזה לא שווה לו שאתה כל היום מסתובב ויגיע איתך להסכם שגם המפקד יצא מרוויח וגם החייל

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

אני גם בדיעה של לפטר ולתת לו את המגיע לו.

הנזק שאולי הוא גורם לבינתיים יכול להיות גדול,ההתעסקות עם מלחמות התשה גם כן עולים כסף ובנוסף עצבים.

אני מניח שאם הוא עובד כבר 3 שנים ,זה סימן שהוא היה עובד טוב בהתחלה ולכן כנראה שהוא מתנהג ככה בגלל שהוא רוצה לעזוב והוא יוצא מנקודת הנחה שבעל המקום לא יבוא לקראתו עם מכתב פיטורים ופיצויים(בייננו השכירים-מי לא היה מתנהג ככה?).

אם המעסיק הוא אדם נורמטיבי ועם טיפה שכל,את הכסף לפיצויים הוא שם כל חודש כבר מראש ולכן הכסף כבר נמצא והוא לא ייצתרך להוציא את הסכום בבת אחת מכיסו.

פורסם

העובד עובד בסביבות 3 שנים, וכנראה שהוא מתחיל לזלזל בשביל שנפטר אותו והוא יוכל לקבל פיצויים.

ה ?

לדבר עם העובד ולהבין את כוונותיו ואז לפטר ולשלם פיצויים כחוק. מכתב המלצה מהמעביד הוא לא יקבל עקב ההתנהגות שלו.

אבל תגיד למעסיק שלא יתחיל להתקמצן על 3 משכורות פיצויים, זה לא שווה את זה, והאמת, נמאס ממעסיקים שעושים את זה (וגם מעובדים שגורמים שיפטרו אותם, אבל זה מגיע מקמצנות המעסיקים בנוגע לפיצויי פיטורין).

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

לפטר אותו.

לא לשלם פיצויי פיטורים זאת עבירה על החוק כמו הלנת שכר. יש מקרים מועטים של חוזים קיבוציים בהם מוגדרים קנסות ספציפיים שמותר לנכות מהעובד - אבל לא נראה לי שזה העניין פה.

אם הוא לא יקבל משמרות בעוד שאר העובדים מקבלים את אותן משמרות, זה הרעת תנאים ולכן נחשב לפיטורים דה פקטו. (וקל מאוד לעובד להוכיח את זה).

והכי חשוב, אם שאר העובדים יראו שמתנהגים בכבוד כלפי עובד שרוצה לעזוב- אז גם הם יהיו מרוצים יותר בעתיד.

אבל כדאי לזמן את העובד לשיחת בירור לפני שעושים צעד כלשהו.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

קיבלתי טלפון מבעל המקום שהעובד לא הגיע היום לעבוד כי "נתפס לו הצוואר".

בעל המקום מעוניין להוציא אותו לחופשה ללא תשלום לשבוע בטענה שאין עבודה כרגע, האם זה אפשרי ?

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

א. לקבוע נהלי עבודה ברורים, מודפסים וידועים לכל עובדי המקום.

ב. כל הפרת נוהל עבודה תגרור מכתב אזהרה שעותק ממנו נמסר לידי העובד בו מפורטים פרטי הפרת הנוהל/ים.

ג. במכתב רשום שאם שהועבד יחזור על הפרת הנוהל הזה או כל נוהל אחד שידוע לו מקום העבודה ישקול את המשך העסקתו במקום.

ד. אם הוא יפר נוהל נוסף בתקופת הזמן שנכתבה במכתב אזי הוא יוזמן לשימוע וגם את ההזמנה לשימוע יקבל בכתב.

ה. בשימוע לא יאמר לעובד מהי ההחלטה לגביו.

ו. ההחלטה תימסר רק לאחר 24-48 שעות.

כל ההליך הנ"ל יפרט את הפרות המשמעת של העובד בתקופה נקובה ובכך יכול ויכסה אחר המסיק שלו שילם פיצויים.

אם זאת, יש לזכור כי בהמ"ש הוא ברב המקרים בעד העובד ולכן יש לשקול אפשרות של פשרה בינך לבינו.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אמנם מעסיקים רבים מתגמשים ונותנים ימי חופשה בלי אישורי מחלה, ומהיום הראשון, אבל החוק היבש לא מחייב זאת. אפשר להוריד לעובד ימי חופש על יום מחלה ראשון, כמו זה ש"נתפס לו הצוואר". דבר ראשון - אם יש לו עודפי ימי חופש, כדאי לקזז משם מה שאפשר על כל המחלות, כי אם עובד עוזב כשיש לו ימי חופש לזכותו, זה שווה כסף.

דבר שני - כדאי באמת לדבר איתו ולהגיד לו דוגרי "תשמע, אין לך סיבה להתנהג ככה. ניתן לך בכל מקרה פיצויים, כי זה החוק. השאלה אם אתה רוצה לעזוב יפה ולקבל המלצות - המדינה קטנה ולא כדאי לשרוף גשרים." אם הוא יידע שהוא בכל מקרה מקבל פיצויים, אפילו אם יתפטר ביוזמתו, אתה לא הפסדת כלום (כי האלטרנטיבה היתה שבסוף היית מפטר אותו ומשלם פיצויים) אבל הרווחת (כי כרגע אתה סופג נזקים והוא לא אפקטיבי, במקום זה תוכל לשכנע אותו להשאר עד שתמצאו מחליף, לתת עוד קצת עבודה עד אז, ולא ליצור אווירה שלילית במקום העבודה - בקיצור, רווח נקי למעסיק).

בקיצור - תשלימו עם זה שהוא יעזוב בקרוב ויקבל פיצויים, תעשו מה שצריך כדי שזה יעבור חלק עם מינימום נזק היקפי.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

זאת הבעיה עם חלק גדול מהמעסיקים הפרטיים הקטנים,מעדיפים לשחק משחקי התשה במקום לתת לעובד את מה שמגיע לו ולמנוע הפסדים ידועים ונסתרים.

כפי שרשם הבחור מעלי,הרי זה דיי ברור שזה רק עניין של זמן שאחד הצדדים יוותר ויתפטר\יפוטר,אז מצד המועסק,ההפסד שלו במקרה והוא זה שיוותר זה הפיצויים שלו ומכתב המלצה(עד כמה שהנייר המגוכך הזה שווה משהו למישהו),אולם המעסיק יכול להפסיד כספים רבים בזמן מלחמת ההתשה וגם את מה שמגיע לעובד אם בסופו של דבר הוא יוותר ויפטר אותו.

באופן אישי אני חושב שמעסיק חכם מציב מדיניות פתוחה במקרים כאלו עם העובד עוד בזמן העסקתו הראשונית,עובד שיודע מהההתחלה שבכל מקרה הוא יקבל מה שמגיע לו על פי חוק גם אם יתפטר וגם אם יפוטר,הוא עובד שקול ורגוע יותר בזמן מחשבה לעזוב את מקום העבודה.

פורסם

מציע למגיבים להתעדכן בתקנות ובחוקים לפני זריקת רעיונות סתמיים.

לפותח השירשור, לא צריך לחפש "קומבינות". כשמפטרים עובד יש כמה סיבות:

1) העסק אינו זקוק לעובד הזה יותר.

2) העסק במיתון וחייב לשחרר אותו.

3) העובד לא עומד בקנה אחד עם העסק ולא עושה עבודתו כראוי.

בכל מקרה כזה, על המעביד לשלם לעובד פיצויים המגיעים לו.

העובד הזה יודע כנירא טוב מאוד והספיק כבר בטח להכיר את המעביד שלו טוב טוב ב-3 השנים הללו, שאת הפיצויים הוא לא יקבל במידה ויתפטר מיוזמתו. לכן הוא נוקט בצעד כזה בכדי לקבל את מה שמגיע לו.

חוץ מזה, אין פה מקום ל"משא ומתן", זה משהו שמגיע לו. אומנם הוא מנסה להוציא את זה בדרך מכוערת, אך כנירא מבין שזו הדרך היחידה לקבל את הכסף, אני היתי עושה את אותו הדבר אם היתי מבין שפיצויים אני לא יקבל.

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

לפותח השירשור, לא צריך לחפש "קומבינות". כשמפטרים עובד יש כמה סיבות:

1) העסק אינו זקוק לעובד הזה יותר.

2) העסק במיתון וחייב לשחרר אותו.

3) העובד לא עומד בקנה אחד עם העסק ולא עושה עבודתו כראוי.

בכל מקרה כזה, על המעביד לשלם לעובד פיצויים המגיעים לו.

העובד הזה יודע כנירא טוב מאוד והספיק כבר בטח להכיר את המעביד שלו טוב טוב ב-3 השנים הללו, שאת הפיצויים הוא לא יקבל במידה ויתפטר מיוזמתו. לכן הוא נוקט בצעד כזה בכדי לקבל את מה שמגיע לו.

חוץ מזה, אין פה מקום ל"משא ומתן", זה משהו שמגיע לו. אומנם הוא מנסה להוציא את זה בדרך מכוערת, אך כנירא מבין שזו הדרך היחידה לקבל את הכסף, אני היתי עושה את אותו הדבר אם היתי מבין שפיצויים אני לא יקבל.

החוק בא להבטיח פיצויים למי שפוטר ולא למי שרוצה לעזוב את עבודתו אז מן הראוי שגם אתה תקרא את החוק לפני שאתה מגיב.

נכון שכלכלית לא שווה להתעסק עם זה ובכל מקום נורמלי הפיצויים מופקדים בקופה מרכזית או בקרן הפנסיה כך שזה ממש לא מכביד על חשבון הבנק (ואם הם מופקדים בקרן הפנסיה בכל מקרה הם של העובד) אבל יש גם את השיקול שהעובד הזה לא לבד וצריך להילחם בתופעה כדי שלא תהפוך לשיטה.

אישית אם עובד בא ואומר שהוא חושב לעזוב ומבקש את הפיצויים הוא יקבל אותם במלואם בתמורה לתיאום מועד העזיבה כדי לאר לתקוע אותי אבל עובד שנוקט בשביתות איטלקיות וגורם נזק במכוון יעוף בלי שום פיצויים למען יראו וייראו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
החוק בא להבטיח פיצויים למי שפוטר ולא למי שרוצה לעזוב את עבודתו אז מן הראוי שגם אתה תקרא את החוק לפני שאתה מגיב.

נכון שכלכלית לא שווה להתעסק עם זה ובכל מקום נורמלי הפיצויים מופקדים בקופה מרכזית או בקרן הפנסיה כך שזה ממש לא מכביד על חשבון הבנק (ואם הם מופקדים בקרן הפנסיה בכל מקרה הם של העובד) אבל יש גם את השיקול שהעובד הזה לא לבד וצריך להילחם בתופעה כדי שלא תהפוך לשיטה.

אישית אם עובד בא ואומר שהוא חושב לעזוב ומבקש את הפיצויים הוא יקבל אותם במלואם בתמורה לתיאום מועד העזיבה כדי לאר לתקוע אותי אבל עובד שנוקט בשביתות איטלקיות וגורם נזק במכוון יעוף בלי שום פיצויים למען יראו וייראו.

אני באופן אישי חושב שהחוק צריך לתת פיצויים בכל מקרה ,גם אם פוטר וגם אם התפטר,אם יש סייגים כאלו או אחרים,לפתור את העניין בבית משפט.

ומצטער לאכזבך שי.. אבל מי שיפסיד זה רק בעל העסק,אם פיטרת,בכל מקרה תשלם פיצויים ואם לא,בית המשפט יפסוק כנראה שכן תשלם(95% סיכוי שהחוק יילך עם העובד ולא עם המעסיק),אם ראית שעובד מתחיל לזלזל ולעשות דווקא,ישר לפטר ותת לו מה שמגיע לו על מנת למנוע הפסדים עתידיים והפסדים סמויים.

כפםי שרשמתי כבר קודם,אני חושב שמעסיק חכם מצהיר על מדיניות של לשלם פיצויים בכל מקרה,כבר בראיון העבודה או בחתימת חוזה העסקה,מונע בד"כ בעיות כאלו בעתיד.

• תוכן חדש...