Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

שאלה בנוגע לרכוש משותף


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים!

אני גר בבניין משותף בן 7 קומות, אשר בו הגג נמצא ברכוש פרטי (4 משפחות שונות, לכל אחת יש פנטהאוס). על הגג הזה ישנו חלק, שלא שייך לאף אחד מבעלי הגג, זהו חלק של קוביית מים, אשר מספקים לחץ מים לכל הבניין וגם חלק מעל פיר המעלית, שגם זה כביכול שטח משוטף של הבניין. בשטח זה, שגודלו כ- 2מ'*1.5מ' אני רוצה להתקין מערכת סולרית שכוללת דוד שמש וחשמל (יש מספיק מקום). האם מותר לי להתקין שם את המערכת, או שלא?

P.S- הכניסה אל הגג יכולה להתבצע גם בלי שאכנס דרך אחת הדירות של בעלי הפנטהאוס, כלומר ישנה כניסה נוספת- משותפת לגג, שנעולה והמפתחות אצל הועד.

תודה למגיבים.

פורסם

לא.

 

אם בבניין יש, נניח, 16 דירות, אתה רשאי להשתמש רק ב 1/16 של שטח הגג המשותף.

 

בשטח של 1.5 על 2 מטר בקושי יש מקום לדוש שמש אחד.

 

מה יקרה, אם מחר שכן נוסף ירצה להתקין שם דוד שמש ?

 

 

פורסם

כל השכנים כבר הסתדרו מזמן, לכולם יש דוודים או מערכות גז, ולי הייתה מערכת של אטמורים, שהיא לא כל כך נוחה, כך שאין שכנים שירצו את זה וחוץ מזה, הראשון-זוכה.

פורסם

לא הבנתי, איפו כל שאר השכנים התקינו דודי שמש, אם לפי דבריך על הגג יש פנטהאוזים, שמכסים את כל השטח, חוץ ממה שיש מעל פיר מעליות.

 

ובכל מקרה, כמו שאמרתי, זכותך בשטח משותף כלשהוא שווה ל 1/מספר השותפים.

 

אם יש הסכמה של כל הדיירים (כלומר הם מוותרים על הזכות שלהם בשטח הזה, אוני לא חושב, שיש לזה סיכוי) אתה יכול לבנות. (זה בתנאי, שלא קיים איזה איסור גורף למקם דודי שמש מעל מאגר מיים/פיר מעליות).

 

.

 

 

פורסם

זה לא משנה איפה השכנים התקינו את הדודים שלהם.

לכל שכן יש חלק יחסי בגג והוא לא חייב לוותר לך עליו. אם השכנים מוותרים לך, תדאג לקבל את זה בכתב מכל דיירי הבנין.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

×
×
  • תוכן חדש...