Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי בעיה כזאת: אחרי שהרכב עומד שעתיים שלוש, ההתנעה היא קשה. לוקח זמן למנוע להתניע, יש סטרטר והכל..

ברכב הזה הותקנה משאבת עזר עם כפתור ששואבת דלק לפילטר, וכביכול צריך להשתמש בה אחרי שהרכב עומד כדי שישאב דלק והרכב יתניע, אבל היא חלשה ולא כל כך אפקטיבית...

בקיצור רציתי לשמוע את דעתכם, לסיבות שקו הדלק יכול להתרוקן?

למה אחרי שהרכב עומד כל הסולר חוזר חזרה למיכל... יש למישהו מושג?

חשוב לי לציין, שכאשר הרכב עמד כל הלילה ונגיד בבוקר קר אני מתניע אותו לבסוף, וישר מכבה, פעם שניה הוא מתניע ממש חלק, כלומר גם כשהמנוע עצמו פיזית עוד קר.

פורסם

אמור להיות שסתום חד כווני בקו הדלק בין המכיל למשאבה, תפקיד השסתום למנוע חזרת הדלק למיכל. בדר"כ השסתום הוא חלק ממכלול משאבת התיחול.

פורסם

יש שסתום כזה, הוא נמצא מתחת למושב האחורי איפה שהמשאבה אני מאמין... עדיין לא עוזר.

הוצאתי אותו, בדקתי אם הוא תקין.. אפילו החלפתי את המיקום שלו והרכבתי אותו לפני הפילטר דלק שמשום מה התקינו ברכב שלי פילטר סולר של איסוזו...

עדיין אותה בעיה. הרכב מתניע קשה אחרי שעומד כמה שעות.

פורסם

היתה לי כזו ידנית מודל 2002, מחדשה ועד 130K ו 2006.

אוטו מעולה.

היתה לי תופעה זהה, בהתחלה קושי בהתנעה אחרי עמידה ארוכה של שבוע, בהמשך זה התקצר עד למצב שהתנעת בוקר היתה כמעט בלתי אפשרית וחייבה סטרטרים ארוכים מאוד. אחרי שהניע בפעם הראשונה לא היתה בעיה במשך היום.

המוסך (המורשה - הרכב עדיין היה באחריות/הסכם אחזקה) התקשה בפתרון התקלה, אבל אחרי מספר ביקורים הוחלפו גומיות האטימה של המזרקים (לדבריו) והבעיה נעלמה.

כל זה כשהרכב היה בן 3 שנים וכ 100K.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

זו משאבה VP44 ממוחשבת, סביר להניח שאם התקינו משאבת עזר, זה מכיוון שמשאבה לא תקינה ממזמן.

בדוק צינורות חזרה של הסולר מהמזרקים, הם מתייבשים ונוזלים וגורמים להתנעה קשה לאחר עמידה ממושכת, מכיוון שהמערכת יונקת אויר, וזו גם סיבה שהסולר חוזר למיכל.

ורצוי שתציין מספר ק"מ ושנה, קצת היסטוריה על הרכב.

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

פורסם

הרכב שנת 2001

עבר 190K אוטומאטי.

מנוע 2.0 טורבו דיזל.

אני באמת חשוב שעכשיו יש אוויר במערכת, וממה שקראתי בפורום בחול באמת גם שם דובר על הגומיות האלו במזרקים...

אם נכנס לשם אויר יש מה לעשות אם זה? כי נכון לעכשיו הרכב כבר בכלל לא מניע. רק סטרטר... להזמין גרר למחר בבוקר?

פורסם

חברים עוד שאלה, עשיתי בדיקה למשאבה שיש מאחורה מתחת למושב, זה משאבה נכון? היא נמצאת ממש בתוך המיכל דלק.

פשוט אני חושב שהיא לא פועלת, כלומר כשיש סוויץ' וגם סטרטר, אני לא שומע אותה עובדת..

ניתקתי את הקונקטור וקציתי לבדוק אם הוא מקבל חשמל, חיברתי לשם נורה 12V, וראיתי שאין חשמל, לא כשהרכב בסוויץ' פתוח, וגם לא כשיש סטרטר... המשאבה פשוט לא עובדת ואין חשמל...

יש לי ברכב קודן של פוינטר, והמגעים שלו לא טובים, לעיתים צריך להזיז את החוט שמתחבר אליו בשביל שהקודן יעבוד..

אני חושב שעכשיו פשוט נוסף לזה שיש לי את הבעיה עם האוויר, נדפק הקודן, והוא בכלל לא נותן מתח למשאבת דלק הזאת שמאחורה...

פורסם

לא אמורה להיות שם משאבה כי הרי יש לך משאבת תיחול צמוד למסנן הסולר. המשאבות האלו ידועות בבעיות משאבת הלחץ הנמוך שלהם שהיא חלק ממשאבת ההזרקה.

מציע לך לפנות לחבר הפורום "שרותי רכב" שמכיר כלים אלו מצויין.

פורסם

שלום,

היתי לדעת כמה משאבות יש במערכת הדלק באופל אסטרה דיזל שנת 2001 מנוע 2 ליטר.

אני יודע שקיימת משאבת הזרקה בתא המנוע שהיא מאוד יקרה, ואני יודע שיש גם רכיב כלשהו

שניתן לראותו אם מרימים את המושב האחורי, והרכיב הזה יושב ממש בתוך הטנק דלק. האם גם זו משאבה?

מתחבר אליה קונקטור חשמלי ו2 צינורות דלק ממה שרואים... מה זה?

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

המשאבה בתוך המיכל היא אכן משאבה אך לא לשאיבת סולר למשאבת ההזרקה הראשית ( VP44 ) אלה משאבה למניעת הקצפה.

היא אכן שואבת סולר מהמיכל אך מזרימה אותו למיכל פנימי שהוא חלק ממיכלול המשאבה ומשם הוא נשאב ע"י המשאבת הזרקה שלה משאבה פנימית.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

יש שם משהו, וזה די גדול.. ויש לשם חיבור חשמלי.. פעם ראשונה אני שומע משאבה למניעת הקצפה..

כלומר אתה רואה להגיד, שמשאבת ההזרקה היא היחידה ששואבת את הדלק כל הדרך מהמיכל ולמנוע?

• ספונסר פורום
פורסם

הייתה לי תקלה כזאת לפני מס שנים אני חושב שהיא נפתרה עיי

התקנת שסתום חד כיווני בין מסנן הסולר למשאבה .

אני גם זוכר שיש איזו משאבה ראשונית בתוך מיכל הסולר

ובאמת לבדוק את צינורות העודפים שעל המזרקים ,ברכב הזה

הם מתחברים לקו היניקה ותקלה בהם גורמת למשיכת אויר

ולא לנזילת סולר כמו בכל רכב .

דניאל מדוע אתה מופתע שיש משאבה בתוך מיכל הדלק ..יש רכב שאין לו ?

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

ברכבי דיזל לא תמיד יש משאבה חשמלית במיכל. יש משאבת סניקה במשאבת הלחץ הגבוה במערכות מסילה משותפת או במשאבת ההזרקה.

• תוכן חדש...