Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בימים קרים מתרחשת תקלה מוזרה מאד ברכב. בדר"כ טמפ' עבודה של המנוע בזמן נסיעה אפילו בימים חמים מאד עומדת בין 50 - 70 (קצת מתחת ל-70) והמנוע עובד נהדר. הרכב סוחב מצויין. בעמידה הטמפ' מגיע ל-90, הרדיאטור מתחיל לעבוד והטמפ' חוזרת ל-70 וככה במעגלים בלי שום בעיה. בחורף בימים הקרים, הגשומים, סיפור אחר. טמפ' עבודה גם בזמן נסיעה עולה קצת מעל 50 ובערך אחרי מספר דקות נדלקת נורה מוזרה בצד שמאל. (מצורפת תמונה). כשזה קורה הרכב פשוט לא סוחב בהילוכים הראשונים. נוצר מעין "אזור מת" בדוושת הגז. הרכב מתחיל להאיץ - מאיץ - אזור מת - ממשיך להאיץ. זה קורה בעיקר בהילוך הראשון והשני (בעיקר בשני) לפעמים גם בשלישי אבל בקטנה. היום היה שיא. אני מתחיל לנסוע אחרי עמידה ברמזור - הילוך ראשון - הילוך שני - אזור מת - לוחץ יותר על הגז - פתאום מכה כל הרכב רועד כאילו ההילוך החליק.

צירפתי תמונה של הנורה. אשמח לעזרה.

Unknown Light.jpg

Unknown Light2.jpg

פורסם

חום מנוע אצלך לא תקין. בטיפו שלי חום מנוע היה קבוע סביב 90 מעלות, בעמידה בפקקים היה טיפה מעל.

רק בירידות ארוכות היה יורד ל 70.

הנירה היא נורת תקלה של הזרקה.

אני לא יודע, אם מחשב ניהול מנוע בטיפו מתקדם עד כדי כך, אבל אולי הוא מזהה שהמנוע לא הגיע לטמפ' עבודה רצויה תוך זמן מוגדר, בייחס לטמפ' הסביבה, ומדליק נורת תקלה.

אגב, אם אתה צריך ספר נהג לטיפו ב PDF, תודיע.

פורסם

משום מה הייתי בטוח שרק ברכבים חדשים המד נמצא תמיד באמצע. זה מה שאמרו לי וראיתי אצל חברים במכוניות ישנות. מה אתה ממליץ לעשות?

פורסם

אני לא אמרתי, שמד החום היה קבוע באמצע, בהחלט היו לו תנודות.

אבל 50 מעלות אחרי נסיעה זה בפירוש לא תקין.

נדמה לי, מהודעות הקודמות שלך, שהרכב אצלכם יד ראשונה. האם אי פאם החליפו לו טרמוסטט ?

האם בימי הקייץ לוקח למנוע כ הרבה זמן (10-15 דקות) להגיע לאיזור 80-90 מעלות ?

האם אתה בטוח ב 100 אחוז, שיש קשר בין הידלקות נורת הזרקה, לטמפרטורה בחוץ ?

האם נורת ההזרקה נדלקת, כשאתה מניע את האוטו אחרי עצירה של כמה דקות, כלומר אחרי שהוא כבר חם ?

פורסם

א. כן, הוחלף טרמוסטט לפני שנתיים וחצי - שלוש.

ב. בקיץ בשרב הכי קיצוני הטמפרטורה לא הגיע ל-90 מעלות בזמן נסיעה. בעמידה כן ואז מתחיל לעבוד הרדיאטור. למיטב זכרוני בקיץ לקח לרכב כ-10-15 דקות להגיע ל-90 בעמידה על ניוטרל. בחורף גם אם אני משאיר את הרכב לחצי שעה לא מגיע ל-90. .

ג. אני יודע שזה קורה רק בימים קרים. בקיץ הנורה לא נדלקה אף פעם. בחורף כן.

ד. לפעמים נדלקת אחרי עצירה, לפעמים לא. אני מגיע ללימודים עם נורה דלוקה, מכבה את המנוע, חוזר אחרי מספר שעות והנורה לא דלוקה. לפעמים כן. לרוב היא נדלקת במהלך נסיעה אחרי שהטמפרטורה לא עולה הרבה מעל 50.

פורסם

נכנסתי היום למורשה של פיאט. הם דרשו 250 שקלים "בדיקה" של אלקטרוניקה. (כאילו חיבור למחשב תקלות. איזה אלקטרוניקה יש לעזאזל בפיאט בת 14 שנים?! במחשבון קאסיו יש יותר אלקטרוניקה) שאלתי אם הסכום כולל בדיקה מכאנית והמכונאי התחמק כמו אני לא יודע מה, אמר שזה תלוי בלה בלה בלה. הרגשתי שהולכים לדפוק חשבון אסטרונומי, אמרתי לא תודה ונסעתי.

נכנסתי למוסך אחר בהמלצת אבא. שם דיברו יותר לעניין, אמרו שיבדקו, לא יעשו כולם עד שיאתרו את התקלה ולא יתקנו בלי הסכמתי. אחרי מספר שעות מתקשרים ואומרים שבעיה בחיישן שמעביר נתוני חום למחשב. הזמינו חדש ואמרו שיעלה 150 שקלים כולל עבודה. טוב. אחרי כמה שעות מתקשרים אומרים שקיבלו את החיישן הלא נכון. הם "ניקו" את החיישו הנוכחי (איך לעזאזל אפשר "לנקות" חיישן? כאילו לנגב את האבק?) והבעיה נפתרה. לא יקחו כסף.

לדעתי סתם שטויות. לא מצאו שום בעיה והיום צריכים לעשות רושם שעבדו. דווקא דלק נראה לי שאבו כמו שצריך. (נכנסתי עם פול)

יש סיכוי שמדובר בחיישן? מה יכולה להיות הבעיה?

פורסם

קודם כל, ברכב הזה יש כבר מערכת הזרקה מנוהלת מחשב, שיכול להפיק קודי תקלה, כמו במכוניות מודרניות.

וניתן לקורא את הקודים בעזרת סורק תקלות.

חיבור סורק תקלות תמיד עולה כסף, בכל מוסל מורשה של כל יבואן.

האם במוסך השני חיברו סורק תקלות, והוא נתן קוד של חיישן טמפרטורה?

האם אתה מוכן לעשות בדוקה פשוטה ? - סע עם הרכב, עד שהמנוע מתחמם ומאוורר נכנס לפעולה.

כבה מנוע, תמתין כמה דקות, תניע, הנורה לא צריכה לדלוק.

תעשה נסיעה, האם במהלך הנסיעה הזו הנורה נדלקת ?

בלי קשר (או אולי עם) תבקש במוסך, שיבדקו לך טרמוסטט.

פורסם

עדיין 250 שקלים נשמע מחיר מופקע בלי פרופורציה לשווי הרכב. זה לא שנכנסתי עם גרנדה פונטו 2008. במוסך השני לא יודע מה עשו. הייתי בלימודים.

בנוגע לבדיקה - הנורה לא נדלקת תמיד. רק בימים קרים וגשומים. אעדכן אם הנורה תידלק שוב.

פורסם

אני לא אומר שהמחיר מוצדק או לא מוצדק. בוא לא ניכנס לזה.

אבל, אתה חייב להבין, שאין כל קשר לשווי הרכב.

עלות העבודה במוסך היא תמיד אותה עלות. המכונאי משקיע בדיוק את אותו המאמץ, כשהוא מחבר סורק תקלות לפיאט פונטו 2009 ולפיאט טיפו 1995, ולכן גם המחיר זהה.

פורסם

ערב קר. יצאתי לנסיעה. אחרי חמש דקות נסיעה רציפה + מספר דקות חימום מנוע בחנייה + מספר דקות עמידה ברמזורים הטמפרטורה לא עלתה הרבה מעל 50. הנורה נדלקה. נכנסתי למגרש חנייה באזור, כיביתי את המנוע למספר דקות. התנעתי והנורה לא דלקה. לא נדלקה יותר במהלך נסיעה, אבל גם הטמפרטורה של המנוע לא הייתה כזאת נמוכה.

פורסם

1. יתכן בעיה שהטרמוסטט לא מתאים, מבחינת טמפ' הפתיחה שלו.

2. המאוורר פועל קבוע, או שהיוניט מפעילה אותו מוקדם מידי.

טפל קודם בבעית החום מנוע זאת בעיה ראשונה, יתכן ואם תטפל בבעיה הזו אז הנורה תפסיק להידלק.

פורסם

גם אני חושב ככה.

כנראה מחשב ניהול מצפה, שהמנוע שהמנוע יגיע לטמפ' של X מעלות תוך Y דקות, ואם זה לא קורה, נותן קוד תקלה.

פורסם
1. יתכן בעיה שהטרמוסטט לא מתאים, מבחינת טמפ' הפתיחה שלו.

2. המאוורר פועל קבוע, או שהיוניט מפעילה אותו מוקדם מידי.

טפל קודם בבעית החום מנוע זאת בעיה ראשונה, יתכן ואם תטפל בבעיה הזו אז הנורה תפסיק להידלק.

זהו המאוורר מתחיל לעבוד רק ב-90 מעלות (פלוס מינוס). זה לא שהוא עובד כל הזמן או אף פעם. מחר יחליפו את החיישן בחדש. אמשיך לעדכן. תודה על העזרה!

פורסם

אתה אומר שבקיץ לוקח למנוע רבע שעה בעמידה לפחות להגיע לטמפ' עבודה, יתכן והטרמוסטט תקוע על מצב פתוח, או שנק' הפתיחה שלו נמוכה(לא מתאים), או שהוא תקין ומה שמזייף זהו חיישן הטמפ'.

• תוכן חדש...