Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים!

רכשתי מצלמת NIKON D60 וכרגע אני רוצה לקנות עדשה. ראיתי עדשות של חברת TAMRON, שהן זולות יחסית. ברצוני לקנות בטווח של 70-300 מ"מ, כך שאוכל לצלם אובייקטים ממרחק. לפי מה שראיתי שהיא ללא מייצב תמונה ומנוע פוקוס (לא יודע מה זה ואשמח לקבל קצת הסבר).

תודה לכולם.

פורסם

בלי מייצב אומר שאם היד שלך רועדת אז התמונה מטושטשת. בלי מנוע פוקוס אומר שהמצלמה צריכה לפקס אותה בכח, מה שאומר פחות או יותר שהפוקוס פחות מהיר, ומנסיוני פחות איכותי.

אבל אני מאד מרוצה ממנה, הנה כמה תמונות שצילמתי איתה:

Rethinking_your_faith_by_psychuil.jpg

That__s_not_a_summit_by_psychuil.jpg

b33f2add32db09ff9e591bb8945ed0bc.jpg

Lurking_by_psychuil.jpg

Twins_by_psychuil.jpg

If_you__re_gonna_shoot___by_psychuil.jpg

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

בוא נעשה קצת סדר בבלאגן שיש לך.

המצלמה שלך לא מכילה בתוכה מנוע פוקוס ולכן עדשות שאין להן מנוע פיקוס פנימי לא יתפקסו אוטומטית על המצלמה שלך ולכן תצטרך לרכוש עדשות בעלות מנוע פיקוס פנימי או לפקס ידנית.

בקשר לעדשת טווח זולה וטובה אני יכול להמליץ לך בחום על ה-55-200 של ניקון שמגיעה עם מנוע פיקוס ומייצב במחיר מאוד זול של כ-1000 ש"ח.

כמו כן יש לך את ה-70-300 של סיגמא אבל היא לא מיוצבת והיא לא רעה בכלל ואפילו לטעמי יותר טובה מהניקון הזולה והלוא מיוצבת.

בקשר לחוסר מייצב בעדשות "טלה" אז ככל שהטווח הפוקלי יגדל הרעידות של הידיים שלך יהיו יותר מורגשות ולכן תקבל תמונות פחות חדות ועם יותר רעידות בתמונה הסופית,ניתן לפתור את זה עם מייצב שיש בחלק מהעדשות או לסירוגין ע"י העלאת מהירות הצילום כלומר מהירות התריס (ככל שמהירות התריס גבוהה יותר כך הרעידות פחות מורגשות בתמונה הסופית).

מקווה שעזרתי.

פורסם

בשביל להקטין את זמן פתיחת התריס העדשה צריכה להיות יותר מוארת.

או להפך מצלמה שמתחילה להרעיש מאיסו יותר גבוהה.

אודי A4

דימה.

פורסם

דבר ראשון תתחדש!

אז ככה כמו שכבר כתבו, באמת למצלמה שלך אין מנוע פיקוס פנימי.

גם ל TAMRON וגם לSIGMA, יש סידרה של עדשות מותאמות לניקון. ז"א עם מנוע פיקוס בעדשה ומייצב תמונה.

ראיתי ביד 2 שיש מלא עדשות כאלו למכירה, בכל הטווחים. לחלקן יש עוד אחריות יצרן ולחלקן יש אחריות של MAC.

אחריות של MAC דרך אגב, זה משהו מאוד מומלץ!

זאת בעצם אחריות צד שלישי. MAC זאת חברה בין לאומית שעובדת עם מעבדות בכל העולם (גם בישראל כמובן).

ואז, אם חלילה המצלמה מתקלקלת, אתה פונה לאחת המעבדות המורשות והם מתקנים לך את המצלמה במסגרת האחריות.

את האחריות אתה יכול לקנות או ל3 או ל5 שנים והעלות משתנה לפי עלות המצלמה.

אני קניתי אחריות ל5 שנים ב340 ש"ח.

אפשר לרכוש את האחריות עד חודש מקניית המצלמה/עדשה.

בהצלחה

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

• תוכן חדש...