Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי העלאת תקציב דרסטית, והתייעצויות החלטתי לחפש לי פיאט פונטו (שנת 2000 - 2003 ).

ראיתי עכשיו גם שיש רכב דיזל (כנראה דגם יחיד פיאט פונטו 1700 טורבו דיזל שנת 2000 )

השאלה אם שווה לי בכלל להסתכל על רכב כזה, או להסתכל רק על רכבי בנזין.

ראיתי שאין כבר הבדלים בעלויות של הרישוי ברכבים האלה (רק לפי קילומטרז)

אבל אני לא מתכנן לעשות הרבה קילומטרים (יחסית לדיזל) 15,000 בשנה בערך.

מעבר לחיסכון בדלק איך זה עובד מבחינת טיפולים ועלויות אחזקה ?

בנוסף יש לי כמה שאלות כלליות לגבי רכישה כללית -

ראיתי שצריך לבקש התחייבות לפני הבדיקה על שילדה ומנוע האם אני צריך את זה בכתב או שמספיק בע"פ ?

ואם מתגלים נזקים האם אני נותן לבעלים לשלם ישר למוסך על הבדיקה או שאני צריך לשלם מראש והוא אמור להחזיר לי את הכסף ?

כמו כן מעבר לתקלות שמתגלות בבדיקה של הרכב, האם יש איזשהם טיפולים \תיקונים שהייתם ממליצים לעשות ישר לרכב

דברים שיחסית לעלות שלהם עדיף לעשות כבר בכל מקרה כדי להמנע מתקלות מאוחר יותר.

תודה

יוני

פורסם

אל תקנה פונטו דיזל.

מכמה סיבות - כמו שאמרת, הדגם נמכר אך ורק בשנת מודל 2000, ונמכרה כמות קטנה של יחידות. עד היום, רובן כבר ירדו מהכביש, ונשארו ממש בודדות.

זה אומר, שאין חלקים מפירוק, ובכלל, עשויה להיות בעייה להשיג חלפים, שלא משותפים עם דגמי הבנזין. המנוע הזה לא הופיע בשום דגם אחר של פיאט, שהגיע לארץ.

בנוסף, במבחנים, שנעשו לדגם הזה, בזמנו, כשהיה חדש, הוא השיג צריכת דלק דומה פחות או יותר לצריכת דלק של פונטו 75 בנזין.

שלישית, יש מבחר גדול של פונטו בנזין, גם ממודלים מתקדמים יותר, ואם תתמקד רק בדיזל שנת 2000, אין לך כ"כ ממה לבחור.

לגבי הבדיקה - אתה משלם מראש, לפני שהרכב נכנס לבדיקה.

אחר כך, אם התגלו ליקויים משמעותיים, שהבעלים הסתיר ממך, אתה יכול לדרוש ממנו לשלם על הבדיקה, אם החתמת אותו לפני.

הוא, מצדו, יכול גם לא להסכים, ואין לך הרבה מה לעשות עם זה, אם אתה לא רוצה להתחיל בתהליך של תביעות ומשפטים.

פורסם

לחבר קרוב היה את הפונטו דיזל. לא מציאה גדולה. [ואני דוקא מאוד מחבב פונטו, לי יש אחת, בנזין כמובן]

היתה לו התחממות בלתי מוסברת בעליל, במסגרת האחריות הוחלפו כל מה שקשור לארוע, והענין לא נפתר. זה הגיע למצב שהחליפו שעון, כי אולי הרכב לא מתחמם והשעון בלבד תקול, אך גם זה לא עזר.

וגם היתה לו בעיה של חלפים. וגם הלך לו הטורבו. רוצה עוד?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

על איזה העלאת תקציב דרסטית אתה מדבר? פונטו דיזל שנת 2000 נמכרת בסביבות 7000 ש"ח, אולי פחות.

אין כבר חלקים משומשים לרכב הנ"ל למעט פח ופלסטיק. יכול לעלות יקר מאוד, אפשרי תמיד להביא מחו"ל בפחות.

אני בטוח שהאוטו חסכוני מאוד מבחינת דלק, הייתי ממליץ עליו אם אתה לא פוחד מעלויות אחזקה שיכולות להיות גבוהות לפעמים.

• תוכן חדש...