Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לשפץ את האלטרנטור שלי לבד, כמו שהבנתי, לא מוכרים רק פחמים לאלטרנטור, זה בא כחבילה ביחד עם וסת והמחיר לרכב שלי הוא 180 ש"ח.

מישהו עשה את זה פעם? כיצד אני מפרק את האלטרנטור? זה בם עם בורג מסילה? שאני מוריד את האלטרנטור מהמסילה בעזרת בורג והרצועה משתחררת?

כיצד אני פותח את האלטרנטור? טיפים נוספים?

מדובר במודל 89 מנוע 1400 ידני.

פורסם

יש לך פה בפורום פרויקטים שלמים עם תמונות של אנשים שעשו את זה ושרדו כדי לספר לשאר העולם על הזוואות. אם אתה לא יודע לפרק את האלטרנטור מהרכב, לא יודע לפרק את האלטרנטור לחלקים, לא תמצא חלקים מקוריים (או לפחות איכותיים) , וגם אין לך את הכלים (צריך מלחם טוב ) אז לא כדאי להתעסק עם זה לבד לפחות לא בפזיו.

הנה לינקים שאולי יעזרו לך קצת:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=124571

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=72521

אם אתה ירושלמי אני יכול להמליץ לך על מישהו שיעשה עבודה טובה ולא יקר. אצלי זה מחזיק כבר מעל שנה וחצי (טפו טפו טפו) כולל קיץ פעמים (כן החום הורג אותם).

פורסם

שיפוץ אלטרנטור לא מסתיים רק בחלפת ווסת המתח ופחמים, יש גם לבדוק את דיודות היישור והסליל של הרוטור וגם חריטה של טבעות החלקה והחלפת מיסבים.

אתה זקוק לכלים כגון:

1. מד-מתח+רציפות

2. קליבר (מד-זחיח)

3. מלחצים

4. חולץ מיסבים

5. בוקסה להכנסת המיסבים

6. שרטוט בסיסי של האלטרנטור

7. מלחם בעל הספק של 80 וואט או יותר עם ראש הלחמה רחב

ועוד מספר כלים בסיסים

בכדי שאוכל לעזור לך אנא ציין את דגם האלטרנטור המותקן ברכב שברשותך.

בדרך כלל קיימת מדבקה על האלטרנטור עם פרטים מזהים.

ראה דוגמא של אלטרנטור של מיצי ששיפצתי בעבר.

untitled.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם

אני פירקתי אלטרנטור של וונדורה שהיה מטעין טעינת יתר וכשפתחתי אותו גיליתי שהפחמים שבורים אך הפירוק לא היה קשה בכלל.(האלטרנטור נפל בפירוק אז אולי בגלל זה נשברו הפחמים ..)

אם אני לא טועה זה היה 4 ברגי פילפס או אלן והוא מתפרק לשני חלקים אחד הגוף השני זה הרכיבים.

אולי זה ככה גם בפיז'ו 205.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

כמו שתוכל לקרוא בקישורים שנתן לך דני, אני אחד מאלו שעשו זאת ושרדו כדי לספר :lol:

השיפוץ החלקי שעשיתי לאלטרנטור עפ"י ההוראות של איציק לא החזיק הרבה זמן מעמד ובסופו של דבר שלחתי את האלטרנטור שלי לשיפוץ אצל בעל מקצוע. גם זה לא החזיק יותר מידי זמן מעמד, אבל זה כבר החזיק קצת יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה את יכול לפרט כמה זמן בערך שרד ? וכמה עלה לך אז השיפוץ אצל בעל המקצוע ?

אל תתביש תרגיש חופשי .

HONDA CIVIC LS

פורסם

כבר דיברנו על זה בעבר ובכל זאת- אם אלטרנטור כושל סדרטית כדאי לבחון בכל פעם את מהות הכשל. יכול להיות שהכשל משתנה כיוון שהשיפוץ לא נעשה כמו שצריך, אלא רק מטופל מה שיגרום לו לחזור לחיים (כמו שנוטים לעשות ברוב המקומות) או שאותו כשל חוזר על עצמו ואז יש להבין מה הסיבה.

בכל מקרה זה אמור להיות פתיר.

פורסם

shoke8 - השיפוץ העצמי החזיק מעמד כמה שבועות. עלותו היתה די דומה למה שכתוב בפרויקט שהעלה איציק.

שיפוצים אצל בעל מקצוע החזיקו חצי שנה עד שנה (שיפצתי שלוש פעמיים את האלטרנטור בשנתיים שהרכב היה אצלי). עלות - אם אני זוכר נכון השיפוץ עצמו עלה משהו כמו 400-500 ש"ח לא כולל הרכבה.

המלצה שלי - נסה למצוא משפץ שנותן כמה שיותר חודשי אחריות על האלטרנטור.

אביב - את דעתי על האלטרנטורים של ה205 כבר כתבתי בעבר. התופעות אצלי תמיד העידו על תקלה בגשר הדיודות. לדעתי מיקום מחורבן של האלטרנטור בתא המנוע גורם להתחממות יתר של הדיודות מה שמוביל לשריפה מהירה שלהם כאשר הטמפרטורה בחוץ גבוהה והעומס החשמלי גבוה. אבל היי, אני עדיין לא מהנדס חשמל ובטח שלא חשמלאי רכב :lol:

פורסם

אוקיי, לקחתי את היוזמה והחלטתי לפרק את האלטרנטור, ציפיתי לעבודה קשה ומסובכת, על פי התאורים פה, אבל היה קלי קלות, לקח לי אולי 10 דקות, וגם לא הצטרכתי לפרק את הגלגל הימני קידמי כמו שעשו בתמונות שראיתי.

בכל מקרה, לאלה שפירקו כבר את האלטרנטור עצמו, פירקתי את הוסת וראיתי שיש שם מין 2 שיניים מתכתיים כאלו, אשר נכנסו לבפנים בלחיצה, שנוגעים בסליל כאשר הוסת מחובר. שמתי לב שאחת השניים האלו (התחתונה) שחורה ושחוקה מהעליונה יותר, המגע שלה ממש רופף. יכול להיות שבגלל זה יש את הבעיות באלטרנטור? בגלל זה פעם הוא עובד ופעם לא?

תודה מראש.

פורסם

לדעתי אתה מתכוון לפחמים. הם אמורים להישחק עם הזמן, ובהחלט יתכן ששחיקה שלהם גורמת לבעיות טעינה.

• תוכן חדש...