Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[התיעצות קניה] - חיפושית !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רציתי להתיעץ איתכם לגבי חיפושיות וקניה של אחת,

אני מעונין לקנות אחת שכבר משופצת ולשימוש יומיומי, אני נוסע כל יום 70 ק"מ ללימודים.

ואני ממש רוצה שיהיה לי אחת כזאת, השאלה האם הרכב הזה מתאים לנסיעה יומיומית ?!

האם יש בחיפושית חימום ? חורף עוד מעט,

צריכת דלק של דגם ה 1300 ?

מה עם אמינות ? והאם יש מלאי חלקים ? למרות האפשרות בלקנות מאיי ביי אבל בכל זאת...

ועל איזה דגם אתם הכי ממליצים ?

אני ממש לא מבין מה ההבדלים בין החיפושיות למיניהן, ומה הכי כדאי לקנות,

מה לגבי אחזקה, טסט וביטוח ואפשרות נסיעה בבוקר ? שמעתי על חוק חדש שלא מאפשר נסיעה בבוקר, אכן ?

רוב הנסיעות שלי בבוקר (7:30)

פורסם

חיפושית לא משופרת זה רכב לנסיעה שנטית למדי , קח את זה בחשבון .

אם תמצא חיפושיות שלא הפכו אותה לאספנות ( נדיר אבל קיים) תוכל לנוע בין 7 -9 בבוקר , אבל הביטוח שלך יהיה בתעריף רגיל , אם תקנה אחת שרשומה כאספנות , לא תוכל לנוע בשעות האלו , אך הביטוח יהיה כמה מאות שקלים (לי יוצא כמעט אלף חובה + צד ג').

יש בחיפושית חימום , די חזק אפילו , צריך לבדוק אם הוא תקין ...

צריכת דלק ברכב תקין 1/8- 1/13 תלוי בנהיגה בדרך ובמצב הרכב .

ההבדלים בין הדגמים הם בעיקר בין הגרמניות לאמריקאיות , לאמריקאיות מערכת מיתלים שונה ונסיעה נוחה יותר , תא המטען מרווח יותר ,האמריקאיות מתחלקות לשני סוגים 1303 1302 ,אין קשר לנפח המנוע , ההבדל העיקרי הוא בחלון הקידמי שמעוגל ב1303 .

הגרמניות קלאסיות יותר ולדעתי הרבה יותר יפות .

יש עוד מליון תתי דגמים והבדלים , רובם זניחים .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אני חושב שכן אפשר להשתמש בה כרכב יומיומי, קח בחשבון שהרכב ישן ויתנהג בהתאם, כלומר, אחיזה, נוחות, רעידות, רעשים. אין מה לעשות כשמדובר ברכב ישן, לטוב ולרע. זה פשוט לא הטכנולוגיה של היום (או של שנות ה-90).

אגב, דווקא יצא לי לראות השבוע חיפושית שנת 1982 למכירה (לבנה), ובמצב נסיעה.

פורסם

אני לא מתכוון לנסוע בה כמו שאני נוסע ב106 ראלי שלי עכשיו,

תאכלס, לשפר אחיזה\בקסים והנמכה שהרכב יראה "BAD" !

והנסיעה תהיה תמיד ממש רגועה, כך זה האופי נהיגה שלי...

אבל בכל זאת עולה השאלות :

1- האם ניתן לשפר את הבלמים לשל גולף למשל או כל דגם טוב יותר ?

2- מיתלים : איך ניתן להקשיח, הנמכה כמובן זה הדבר הראשון שאני הולך לעשות !

לפי החוק : במידה ואני כן נוסע מה הפרוצודורות ?! בין 7-9

פורסם

לפי החוק עד כמה שזכור לי ואם אינני טועה,זה קנס ללא נקודות.

סעיף של אי מילוי הגבלות והיתרים הרשומים לך ברשיון הרכב, במקרה של רכב אספנות הגבלת תנועת הרכב לשעות מסויימות.

*עצה אישית שלי, אם אתה מעוניין לרכוש רכב אספנות ולנוע עימו בשעות בו אסור לו לנוע על הכביש, וותר על הרעיון ותשאר עם ה 106 ראלי עדיף.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

התחלתי לאחרונה להשתמש יום יום בחיפושית שלי (כ-50 ק"מ ביום וכמובן שאני מגיע לעבודה לפני 7:00....).

אם הרכב מתוחזק כמו שצריך אין שום סיבה לבעיות בשימוש יום יומי. אני חושב שיש פה כאלה שנוסעים 30K ק"מ בשנה ואפילו יותר.

חלקים יש המון, ככלל החיפושית היא אחד מרכבי האספנות עם זמינות החלקים הטובה ביותר.

החימום טוב, אך יש לוודא את תקינותו כי הוא מבוסס על סירקולציה של אויר שמתחמם בעוברו ליד האגזוז ואם יש לך חורים במערכת, גזי פליטה יכולים חו"ח להכנס לתא הנוסעים.

צריכת דלק קשורה הרבה לאופי הנהיגה שלך. אצלי ב1300 לא השגתי יותר מ 10-12 ק"מ לליטר.

לגבי תחזוקה, לא כל מוסך מוכן להתעסק ולי לקח לא מעט זמן למצוא אחד נורמלי. בכל מקרה ניתן גם לטפל באוטו לבד די בפשטות.

מצד שני, אין מה לצפות לנוחות של אוטו מודרני, לצריכת דלק חסכונית או לנסיעה במהירות מעל 100-120 קמ"ש.

לי יש גרמנית, כמו שכתב לך אומי, האמריקאיות נוחות יותר אבל לא בהרבה.

אם אתה לא מפונק, נוהג רגוע (לא מנסה לעקוף כל רגע) ומבין את החסרונות של אוטו כזה בשימוש יומיומי, אני אומר לך על זה!

יום אחד גם לי תהיה אוסטין אלגרו 1.3 שנת 78,

עם תא נוסעים אפוף עשן ומאורר שחותך אצבעות... :roflmao:

ורדה הוריאנט *כבר לא* מחכה לחלקים מברזיל... (הגיעו בשלום)

פורסם

הבעיה זה שעות הנסיעה !

הבנתי מחבר שאם הרכב נראה "טוב\מצוין\מלוקק\שמור" אז השוטר מעלים עין......

או שזה משפט חוכמה שבכלל לא קשור למציאות ?

פורסם

לא קשור לשום דבר.

דוח תנועה נתון לשיקול דעתו של השוטר, אולי שוטר א' יעלים עין, ואולי שוטר ב' יחליט כן לתת לך דוח , זה לא דבר קבוע שניתן להסתמך עליו.

כך בחשבון שנסיעה ברכב אספנות יש בה יתרונות רבים והטבות, אך ישנה גם המגבלה של השעות, כדאי לקחת את השיקול ברכישת רכב אספנות, כי לעיתים זה לא מתאים לכולם.

יש על כך דיונים רבים בפורום אספנות על נסיעה בשעות הלא מותרות, כדאי להתחשב גם בשאר חברי הקבוצה ולכבד את החוק ואת האנשים שלהם רכב אספנות.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

לא ממש הבנתי את המשפט האחרון, לבינתיים זה בסדר (עדין לא בעלים של אחת).

אני חוזר לשאלות החשובות לי מהכל,

- ברקסים ניתן להפוך לדיסק ?

-בולמים וקפיצים (אם יש) יש מה לשפר ?

-הנמכה, גאדג'יטים ?!

פורסם

מקווה שתהיה בעלים של אחת. :)

אתה יכל לקרא על איסור הנסיעה בשעות הללו:

כאן :arrow:

ויש עוד הרבה שירשורים בנושא, אבל אני חושבת שהבנת במה מדובר.

:)

ל'

פורסם

סלח לי, אבל אם לא הבנת את המשפט האחרון, תוותר על הרעיון

ישבו חבורת אנשים והגיעו להסדרים עם המדינה בנוגע להטבות לרכב אספנות. מה לעשות שכדי לקבל צריך גם לתת, והשעות האסורות הן החובות של רכב אספנות, בניגוד להקלות.

מה שמבקשים ממך הוא בסה"כ לכבד את בעלי רכב האספנות שמצייתים לחוק, ולכבד את החוק, כי לעבור עליו זה לפגוע בזכויות של אספני המכוניות ובעצם לירוק לבאר ממנה את שותה.

אם מראש אתה יודע שלא יהיה בכוונתך לכבד את החוק- חבל

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לא הייתי מתכנן לכבד מסיבות שונות לגמרי, עכשיו שכבר הכל ברור (תודה לך ול "ל'" על ההסבר, לא שלא איכפת לי)

אני חושב שצריך למצוא פיתרון כלשהו

פורסם

אני חוזר לשאלות החשובות לי מהכל,

- ברקסים ניתן להפוך לדיסק ?

-בולמים וקפיצים (אם יש) יש מה לשפר ?

-הנמכה, גאדג'יטים ?!

אפשר הכל , יש בארץ חיפושיות שמושקעות מעל 50 אלף ש"ח .

זול זה לא.

לגבי החוק , כתנאי להורדת תעריף הביטוח המדינה דרשה לא לנסוע בשעות מסוימות , זו דרישה קטנה והגיונית לאור ההגיון שרכב אספנות נועד לאספנות ולא לנסיעה יומיומית .

אני גם נוסע בשלי יום יום , אבל מחזיק גם טוסטוס כדי לנסוע ללימודים (שעות הבוקר).

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...