Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

יין לבן שנשאר בארון במטבח משנת 2003 לשמור או לזרוק?


FifthGear
שימו לב! השרשור הזה בן 5318 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לפי מה ששמעתי פעם בקבוק יין טוב יכול להתיישן רק בחבית או במרתף יינות.

כך שבקבוק זכוכית רגיל שישב בארון עלול להתקלקל, תבדוק אם יש תאריך תפוגה עליו.

תריץ חיפוש בגוגל אני מאמין שיש המון מידע על הנושא.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה כתוב בדיוק על התווית?

רוב הסיכויים שאם זה לא שרדונה שעבר תסיסה שניה או יין קינוח הוא לא התיישן טוב.

 

בגדול, יין לבן שהתכהה בד"כ מעיד על חימצון.

 

בכל מקרה לשתות אותו זה לא מזיק. מקס' יהיה קצת יותר חמצמץ מהרגיל(אלכוהול+חמצן -> חומץ).

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באיזה יין מדובר?

בד"כ היינות הלבנים היחידים שיכולים להשתבח ולהישמר לאורך השנים הן זני הסוביניון בלאן והשרדונה, אם כי גם להם צריכים להיות סממנים מיוחדים ע"מ לאפשר התיישנות כגון תהליך התסיסה ושנת הבציר.

 

שנת 2003 הייתה שנה לא רעה מבחינת בציר, זני השרדונה והסוביניון שהגיעו לסדרות גבוהות של יינות ועברו תהליך תסיסה ממוצע של 3 שבועות + התיישנות בחביות עץ אלון צרפתיות ולא אמריקאיות לתקופה של כ-10 חודשים ומעלה יכולים להיות מצויינים לשתיה גם היום, תלוי באיזה תנאים הבקבוק אוחסן אצלך בבית.

דבר נוסף שמאפשר לשער את איכות היין הוא תאריך הבציר- בד"כ בציר מאוחר (לקראת חודש אוקטובר ) עם תהליך תסיסה ארוך יעזור לייצור יין טוב לשימור.

בד"כ תאריך הבציר לא רשום (רק השנה).

 

על כל מקרה, כדאי לפתוח ולנסות לטעום- מקסימום יהיה חמצמץ...כאבי בטן לא יהיו לך.

 

אמיר,

מדריך יינות ביקבי כרמל מזרחי בדימוס.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...