Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקנת LCD על קיר- עזרתכם נדרשת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הם שחורים ויכולים להפתיע אותך בחשיכה... :)

כשתליתי זרוע על בסיס 4 ג'מבואים היא ישבה פחות טוב מאשר על בסיס הדיבלים שלהם. (בתקופה שעברתי דירה כל שנה בערך והעברתי איתי את הזרוע ל CRT )

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אצלי הכבלים עוברים בתוך צינור שרשורי אפור שקניתי ב IKEA. זה לא נורא ברמות שמחייב חציבה בקיר. אני יכול לצלם בערב אם זה קריטי לראות

אייל איך ניראה השרשור הזה? יש מצב לתמונה שלו?

פורסם

הערה קטנה לגבי המתקני תליה:

יש הרבה אופציות למתקנים בנוסף למגוון הרחב של היצרנים

עם זוית/ בלי זוית, עם ציר לסיבוב/ עם 2 צירים לסיבוב/ ובלי ציר בכלל, מתקן לקיר/ תקרה.

בקיצור תסגר על עצמך ותבדוק מה הצרכים שלך ואז תחליט.

אצלי בחדר שינה תלויה על הקיר 32" עם ציר אחד של ברקן ובסלון 50" בלי צירים ובלי זויות גם כן של ברקן- בנתים אף אחת מהם לא נפלה

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

חציבה היא הדרך הכי אסתטית להסתיר את החוטים בקיר - עשיתי את זה לפני שבוע וחצי. קיר בטון. ראה תמונות מצורפות (אין את האחרונה לאחר הצבע).

הבעיה היחידה בשיטה הזו היא לא החציבה עצמה אלא הליכלוך שזה עושה. מכאן ואילך, השיקול הוא שלך (החציבה עם פטישון ואיזמל ברוחב 16-18 מ"מ לוקחת כמה דקות על השעון, הניקיון לוקח שעתיים כי זה פשוט עושה אבק מטורף).

בעניין התליה של הטלויזיה: כל עוד לא מדובר בזרוע (לזרוע יש אורך מסויים מהקיר שמפעיל מומנט עצום) אלא במתקן תליה על הקיר (צמוד-קיר ללא שום ציר או זרוע), דיבלים 8 מ"מ וכמה ברגים עבים באורך 8-10 ס"מ ואפשר לתלות על הקיר גם 200 ק"ג בלי שום בעיה. מניסיון, תליתי את הטלויזיה בסלון (25 ק"ג) על 2 ברגים כאלה (לכמה ימים, בשביל לראות את הגובה מתאים לי) ותאמין לי שזה כ"כ חזק שלא הייתי לוקח סיכונים. לאחר מכן תליתי את המתקן (צמוד-קיר) על 4 ברגים וזהו. לכל בורג כזה קיימת יכולת החזקה (גזירה) של עשרות קילוגרמים (בקו אנכי, "קו חיתוך") ועל קיר בטון יש לדיבלים רמת אחיזה מצויינת גם ל"תלישה" מהקיר.

כאשר מדובר על קיר בלוקים - ובמיוחד קיר בלוקים ישן מאוד, יש צורך בשימוש בג'מבואים לפחות. רמת האחיזה של הדיבלים בקירות בלוקים הינה נמוכה מאוד, במיוחד אם מדברים על מומנט "תלישה" מהקיר.

איציק

lcd1.jpg

lcd2.jpg

lcd3.jpg

lcd4.jpg

lcd5.jpg

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תליתי מעל 50 טלווזיות שטוחות בגדלים שונים, 4-6 דיבלים וברגים עושים את העבודה.

כמובן שהמתקן חייב להיות צמוד לקיר, כמו שנאמר מעלי.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

לדעתי חציבה בקיר זה לא פתרון אלגנטי.

הקיר לעולם לא יראה כמו שנראה לפני כן. במיוחד כשהסגירה נעשית באמצעות גבס אבל לא רק.

לדעתי עם הזמן יווצרו סדקים באיזור הזה (אין מה לעשות, האדמה נעה והקירות נעים ובכל בית נוצרים סדקים תוך זמן מסויים ומקום כזה הוא נקודת תורפה קלאסית).

הפתרון הכי אלגנטי הוא לבצע בניה מלוחות גבס סביב הטלויזיה. שכוללת בתוכה גם מקום לרמקולים הקדמיים , סנטר וסאב וופר של מערכת הקולנוע הביתי , כמו שלא מעט אנשים עושים. המהדרין גם יבנו ארונית בתוך הקיר שבה יונחו הממיר,הרסיבר ומחשב המדיה סנטר.

מעטים המקרים בהם תולים מסך גדול (42 ומעלה) על גבי זרוע . התייחסתי למקרה של מתלה צמוד לקיר כמו שמבוצע ב99.9 אחוז מהמקרים בטלויזיות בגדלים האלה.

למרות זאת, יצא לי לתלות בעצמי טלויזית פלזמה 32 על גבי זרוע דו מפרקית ועל בסיס דיבלים ולא היתה שום בעיה.

הטלויזיות האלה שוקלות חצי, ואם אני הצלחתי להיתלות על הזרוע, אז כנראה שזה יותר ממספיק :)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לדעתי האישית הכנסת החוטים לקיר היא הפתרון האלגנטי ביותר לאדם הממוצע ולא לחובב HOME THEATER. לגבס יש את היתרונות שלו אבל הבעיה היא שהעבודה איתו בתוך בית היא נורא מלכלכת כי פרט לפעולות הפשוטות של הקמת השלד והעמדת הפלטות במקומן, החלק של השפכטל דורש מריחה 3 פעמים + 3 שיופים אם אתה רוצה לקבל תוצאה על רמה. החסרונות המשניים של הגבס, במקרה של מערכת כזו, נעוץ בתכנון שלעיתים מקטין את נפח החדר בצורה מורגשת + תכנונים שלעיתים "מעמיסים" יותר מידי מסביב לטלויזיה ומתחתיה. כמו שאומרת הסיסמית הידועה: Less is more. צריך לדעת לתכנן כאלה דברים בקפידה רבה, אחרת זה מתחיל להיות מאוס תוך זמן קצר ואז כבר קשה לשנות.

ע"מ שלא תחשוב שאני "אנטי גבס" אז רק שתדע שאני בדיוק להפך, בבית שלי בניתי לא מעט אלמנטים מגבס (החל מבסיס לארון בגדים ענק בחדר שינה, בוידעם וגם מזנון פינתי עם קרניז בסלון) ואני בעד השיטה, רק שצריך לדעת לא להמאיס אותה מידי ולא להעמיס אותה מסביב לטלויזיה יותר מידי.

הטעם האישי שלי אומר שטלויזית LCD נמצאת אצלי בסלון בראש ובראשונה בשביל לחסוך מקום - ואם אני "חוסך מקום" בטלויזיה אבל עדיין משתמש במזנון עץ או גבס בעומק של 40-50 ס"מ מתחת לטלויזיה - אז לא עשיתי כלום. עדיין גזלתי נפח ועדיין העמסתי את הסלון בעוד רהיט. במצב כזה כבר עדיף להישאר עם טלויזיה CRT טובה (נפרדתי בצער רב מטושיבה בומבה).

אי לכך ובהתאם לזאת, לי היה חשוב להשאיר את הטלויזיה כמו תמונה על הקיר - וליצור מזנון פינתי עם קרניז עדין מעל שלא גוזל מקום ולא מעמיס את הסלון. אם היה לי סלון של 30-40 מ"ר "נקי" לפחות, אז לא היה איכפת לי לשים גם מזנון של 50 ס"מ עומק מתחת לטלויזיה - אבל עם הסלונים של היום בדירות מגורים, אין הרבה מקום להתפרעויות. אם אתה רוצה לשמור על מראה נקי ואוורירי ולא להפוך את הבית לפינת מחנק, צריך לבצע גם צעדים "נועזים" מבחינת תיכנון ועיצוב.

בעניין תיקונים וסדקים:

קירות לא מתקנים עם גבס אלא עם חומר ייעודי לתיקון קירות (לתיקונים מהסוג הזה אני משתמש ב"פרופילה" של יעקובי, כפי שניתן לראות בתמונות). סדקים נוצרים לרוב בין חיבור של 2 לוחות או חומרים (לא בהכרח שונים), כאשר העומס של המתיחה\התכווצות נופל על החיבורים שבינהם. בין חיבורים חייבים להשתמש בחומר בעל גמישות.

במקרה של חציבה בקיר בטון ומילוי מחדש בחומר מתאים, אין סכנה של סדקים כלל - המהדרין יכולים להשתמש ב"שפכטל אמריקאי" להחלקה הסופית (הוא דליל, אינו מיועד למילוי חורים או סדקים עמוקים ובעל כושר כיסוי סדקים מצויין כי קיימת בו אלסטיות מסויימת).

ע"מ שהתיקון יצא מקצועי וחלק בדיוק כמו קיר, צריך לבצע לפחות עוד פעמיים שיוף עם נייר לטש (נייר זכוכית) + מילוי חומר (דליל, כמו שפכטל אמריקאי) על התיקון הראשוני. במקרים קיצוניים ביותר (בתים ישנים, בניה בבלוקים וכו') צריך להשתמש ברשת ייעודית ועליה לעשות שפכטל.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בנוגע לטכניקת התיקון, אני מכנה את כל התערובות האלה "גבס" וכנראה זה לא נכון לעשות.

גם אני ביצעתי תיקונים בצורה שציינת אז טוב לשמוע שעשיתי דברים כהלכה.

בנוגע לאסתטיות כנראה שזה כבר עניין של טעם אישי. לדעתי או שהולכים עד הסוף עם קונסטרוקציית גבס או שלא עושים כלום.

אגב, מה הייתם עושים במקרה הבא? אני מאוד מתלבט.

מדובר בטלויזיה בחדר השינה שלי שתליתי אותה על זרוע דו מפרקית אבל עדיין לא הצנעתי את הכבלים אלא רק חיברתי אותם אחד לשני.

בין הפותרים נכונה של השאלה היכן מתחבא הממיר של YES(שזו הבעיה הראשונה שפתרתי) , יוגרל פרס.

IMG_0982s.jpg

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, הממיר מתחבא בחדר בפינה אחרת והכבל שלו שהולך לטלויזיה שתול בתוך הקיר והוא בעצם השקע שבקיר שממנו יוצא הכבל אל הטלויזיה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אז הוא מאחורי המסך, אחרת בתמונה אין עוד מקום להחביא אותו חוץ מאחורי המסך או בתוך הקיר

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תשובה לשאלת מקום מסתור של הממיר.

בחלק התחתון של ה-LCD יש לה בטן גדולה.

ממה שאני משאר הממיר שוכב כלפי מטה.

במידה ואני צודק ,שים לב שהממיר הזה פולט חום גדול שלא יפגע לך ב-LCD

רז

• תוכן חדש...