Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל בתור הולך רגל החיים שלו יהיו יפים יותר כי:

1. יהיו פחות אופנועים שיעמדו לו על המעבר חציה בזמן שהם מחכים לרמזור ירוק

2. יהיו פחות אופנועים (במיוחד בת"א) שיסעו על המדרכות כמו חוליגנים

לי לא נחמד שטוסטוס קטן עם שני שמנים עליו מזגזגים באמצע פקק בת"א ודופקים לי את המראה של האוטו.

לי לא נחמד שאני צריך ללכת ברגל עם הכלב שלי ורוכב עצלן במקום לעשות סיבוב של עוד 2 דקות, פשוט עולה על המדרכה ועובר ביני לבין הכלב שלי וכמעט לוקח את שנינו באמצע הרצועה.

לי לא נחמד שאני צריך לראות זוג שלכל אחד מהם טוסטוס ושניהם עומדים על המעבר חציה ולא מעניין אותם שאני רוצה לעבור אלא מאלצים אותי לעבור בצמוד למכוניות שעומדות מאחורה.

ולי לא נחמד בכלל לשמוע את הרעש המחריד של אותם טוסטוסים בזמן שלי על אגזוז לא מקורי שעושה רעש עוד פחות מהמקורי עושים בעיות בטסט!

ועוד לא דיברנו על אותם רוכבים שנוסעים בשוליים ומסכן הרכב שנתקע שם, ועוד לא דיברנו על אותם צעירים שרוכבים על הטוסטוסים ומרימים גלגל באמצע הצומת כדי לעשות רושם ואחרי זה בורחים עם העגלה הזאת משוטרים ומתים.

והכי גרוע, שרובם מקפלים את הלוחית רישוי שלהם כדי לא להיתפס.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתם יודעים מה?

אם זה יפחית את כמות המתאבדים על קטנועי 50/125/250 סמ"ק, אני בעד.

בתור נהג על 4 גלגלים, גג, רדיו ומזגן:

זה ממש לא נחמד כשאתה בא לפנות ימינה וטווח הראיה שלך מוגבל בגלל מושב נמוך ומכסה מנוע גדול, ואז חותכת אותך איזו פקצה על קטנוע 50 סמ"ק שהחליטה לפנות מהשוליים הימניים שמאלה.

או שנוסע איזה אידיוט בלילה בגשם על הג'וק שלו עם אלטרנטור גמור ובלי אורות.

או שיש מזג אוויר נעים והחלטת לנסוע עם חלונות פתוחים, וכשאתה נעמד ברמזור אדום, נעמד לידך משהו קטן ומגעיל עם רעש מחריד, שמסריח עם העשן שלו את כל הצומת. טוב, זה רלוונטי גם לכל הג'אסטי/פיאסטה/205/שרייד.

ולסיכום, בכלל לא נחמד לראות אופנוע שמתנגש באוטו שלך, במיוחד כשהאוטו עומד עם מנוע מכובה במקום חניה מורשה.

גם בתור הולך רגל אני בעד:

ממש לא נחמד לראות על מדרכה מלאה אנשים שליח פיצה שדוהר ב-40 קמ"ש ולא מאט אפילו כשהוא רואה קשיש עם מקל הליכה או אישה עם עגלת תינוק.

או שאותו השליח פיצה שהחליט שהוא חוצה את הכביש על מעבר חציה של הולכי רגל, במקום, כמו כל רכב להגיע למקום שבו אפשר לעשות פניית פרסה.

או קטנוע שחונה על המדרכה וחוסם מעבר, ועקב כך הולכי רגל נאלצים לרדת לכביש ולהסתכן בהידרסות.

ולסיכום - זה יגדיל את הפקקים אולי רק בת"א. תושבי הפריפריה ימשיכו להיות נאמנים ל-4 גלגלים.

בקיצור, 4 גלגלים טוב, 2 גלגלים רע.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כל נהגי המכוניות שלא רכבו על דו"ג לא יכולים לשפוט ולהבין ולכן כל ההסברים המלומדים שלכם גם אם יש בהם מן הנכון, אינם רלוונטיים לפתרון הבעיות.

מי שרכב בעברו (ואני לא מתכוון לסיבוב של 5 דקות), יודע את המעלות והחסרונות ויודע להתייחס אל רוכבי הדו"ג לטוב ולרע.

בישראל כמו בישראל, בהולנד כמו בהולנד, באיטליה כמו באיטליה...

משהו דפוק כאן בתרבות הנהיגה ובזה אשמים הנהגים. זאת גם הסיבה מדוע באה"ק יש חוקים ואכיפה שונים מהמקובל במדינות אחרות.

כנראה שמזג האויר הוא גם פקטור.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אתם יודעים מה?

אם זה יפחית את כמות המתאבדים על קטנועי 50/125/250 סמ"ק, אני בעד.

בתור נהג על 4 גלגלים, גג, רדיו ומזגן:

זה ממש לא נחמד כשאתה בא לפנות ימינה וטווח הראיה שלך מוגבל בגלל מושב נמוך ומכסה מנוע גדול, ואז חותכת אותך איזו פקצה על קטנוע 50 סמ"ק שהחליטה לפנות מהשוליים הימניים שמאלה.

אז אתה מעדיף שהפקצה עם ה 50 סמ"ק תחתוך אותך עם אוטו ?

או שנוסע איזה אידיוט בלילה בגשם על הג'וק שלו עם אלטרנטור גמור ובלי אורות.

ואם הוא נוסע בלי אורות עם אוטו ? יותר טוב ?

או שיש מזג אוויר נעים והחלטת לנסוע עם חלונות פתוחים, וכשאתה נעמד ברמזור אדום, נעמד לידך משהו קטן ומגעיל עם רעש מחריד, שמסריח עם העשן שלו את כל הצומת. טוב, זה רלוונטי גם לכל הג'אסטי/פיאסטה/205/שרייד.

ולסיכום, בכלל לא נחמד לראות אופנוע שמתנגש באוטו שלך, במיוחד כשהאוטו עומד עם מנוע מכובה במקום חניה מורשה.

ומה עם אוטו היה מתנגש לך ברכב (כשהוא חונה...) היה לך יותר נחמד ?

גם בתור הולך רגל אני בעד:

ממש לא נחמד לראות על מדרכה מלאה אנשים שליח פיצה שדוהר ב-40 קמ"ש ולא מאט אפילו כשהוא רואה קשיש עם מקל הליכה או אישה עם עגלת תינוק.

או שאותו השליח פיצה שהחליט שהוא חוצה את הכביש על מעבר חציה של הולכי רגל, במקום, כמו כל רכב להגיע למקום שבו אפשר לעשות פניית פרסה.

מסכים. בעיה שצריך לטפל בה.

או קטנוע שחונה על המדרכה וחוסם מעבר, ועקב כך הולכי רגל נאלצים לרדת לכביש ולהסתכן בהידרסות.

אה, אז אולי עדיף שאוטו יחסום את המעבר.

ולסיכום - זה יגדיל את הפקקים אולי רק בת"א. תושבי הפריפריה ימשיכו להיות נאמנים ל-4 גלגלים.

אני ממליץ לך לקרא את כל התגובה של jalaad. יש עוד מספיק סיבות שמצדיקות את קיום הדו"ג בארץ חוץ מפקקים.

בקיצור, 4 גלגלים טוב, 2 גלגלים רע.

התשובות באדום.

פורסם
כל נהגי המכוניות שלא רכבו על דו"ג לא יכולים לשפוט ולהבין ולכן כל ההסברים המלומדים שלכם גם אם יש בהם מן הנכון, אינם רלוונטיים לפתרון הבעיות.

מי שרכב בעברו (ואני לא מתכוון לסיבוב של 5 דקות), יודע את המעלות והחסרונות ויודע להתייחס אל רוכבי הדו"ג לטוב ולרע.

.

בדיוק.

לפעמים אני בשוק איך רוכבי דו"ג מסתכנים בצורה מטורפת. אבל זה מיעוט. לעומת זאת, רוב נהגי המכוניות בישראל עוברים נתיבים בצורה מאוד מסוכנת ואין להם מושג מה נמצא לידם.

emotion of motion

פורסם

מיעוט?

תהיה בת"א ותסתכל איך רוב נהגי השליחויות נוהגים ואז נראה אותך אומר מיעוט. מעטים הרוכבים בשליחויות שנוהגים בצורה שאפשר להגיד עליה שפויה. בשביל להספיק את כל השליחויות שלהם הם מחוייבים לנהוג ככה. אז מיעוט זה ממש לא.

in the face

with a chair

פורסם

אני גר בתל אביב ואני יודע בדיוק מה שליחים עושים. חלק מהם נוהגים בצורה פרועה, רובם סה"כ אנשים צעירים שמנסים לחיות בצורה סבירה ולא להתאבד על מישהו.

emotion of motion

פורסם

בתור מישהו שמידי יום נוסע עם קטנוע במרכז ת"א, אני מזמין את כל מי שדיבר כאן נגד רוכבי הדו"ג להצטרף אלי לנסיעה אחת (כן: אחת, או מהבית לעבודה או בכיוון ההפוך. תבחרו אתם מה בא לכם, אני פתוח להצעות) במושב האחורי, כדי להבין שרוב אלה שעוברים נתיב בלי לאותת הם אותם אלה שעוצרים על מעברי חציה, ולא תאמינו: זה גם בדיוק, אבל בדיוק אותם אלה שמדברים בנייד תוך כדי נהיגה, ואפילו זה גם אלה שלרוב מתנהלים באופן סהרורי (כנראה פועל יוצא של הסעיף הקודם). ולא, אף אחד מהנ"ל אינו רוכב דו"ג.

בואו נדבר אחרי שתצטרפו אלי לסיבוב. אני מבטיח שלאחר מכן, אהיה מוכן לקבל גם דעה שאינה תומכת בדעתי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

להסביר לנהגים מה עובר על רוכב במהלך נסיעה, אפילו קצרה, זה כמו להסביר לטייס של אלעל מה מרגיש טייס קרב במהלך גיחה לשטח אויב. חבל על הזמן, עד שלא ינסו לא יבינו.

להסביר לישראלים מה זה תרבות נהיגה וכיצד רכב דו"ג משתלב בה, זה כמו להסביר לשבטים במדבריות אפריקה על הדגם האחרון של ה-iPhone, פשוט לא רלוונטי.

להסביר לציבור הישראלי מדוע מה שידין ענתבי מנסה לעשות הולך לחזור אליהם בהפוכה זה קרב אבוד מראש. את הלקח הזה הם יצטרכו ללמוד בדרך הקשה, ושום הפגנה לא תעזור פה.

עד כאן מאירופה. :brickwall:

פורסם

זאת בדיוק הבעיה, הרוכבים בארץ לא מנסים להשתלב, הם לוקחים בכוח ופה הבעיה איתם.

אני אומנם לא נוהג על דו גלגלי, אבל ניסיון עם ת"א יש לי ולא מעט, כל יום היתי רואה את הטוסטוסים של השליחויות נוסעים כמו מטורפים.

הכבדים יותר (250 ומעלה) לא משתוללים ככה, זאת התנהגות שאופיינית לטוסטוסים הקטנים שמשמשים לשליחויות.

מי שטוען שהם מיעוט, שיחשוב שוב ואני מוכן לעמוד איתו בת"א בצומת שעתיים ולספור איתו כמה היו בסדר וכמה נהגו כמו חוליגנים.

ולא אמרתי שהמכוניות בסדר, הנושא פה זה רוכבי הדו גלגלי, ובמיוחד הקלים שבהם עם הילדים שרק הוציאו רישיון והולכים לעשות שליחויות.

in the face

with a chair

פורסם

אין בעיה - אני מעולם לא טענתי שאין מקום להחמרת האכיפה והענישה על אותם פורעי חוק שעליהם אתה מדבר.

העניין הוא שאני מקווה מאוד שההחמרה הזאת תעשה בצורה שיוויונית, גם כלפי מי שתחתיו שני גלגלים וגם כלפי מי שתחתיו ארבעה גלגלים.

אין שום סיבה שאני אשלם מחיר ביטוח תלוש מהמציאות רק בגלל שיש חוליגנים שמנצלים את אוזלת ידו של מי שאמון על אכיפת החוק. מספיק המיסים שגם ככה מכניסים לי בכל פינה אפשרית כדי שהם יתחילו לאכוף, לא צריך לקחת ממני גם את כבשת הרש הדו-גלגלית שלי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אין בעיה - אני מעולם לא טענתי שאין מקום להחמרת האכיפה והענישה על אותם פורעי חוק שעליהם אתה מדבר.

העניין הוא שאני מקווה מאוד שההחמרה הזאת תעשה בצורה שיוויונית, גם כלפי מי שתחתיו שני גלגלים וגם כלפי מי שתחתיו ארבעה גלגלים.

אין שום סיבה שאני אשלם מחיר ביטוח תלוש מהמציאות רק בגלל שיש חוליגנים שמנצלים את אוזלת ידו של מי שאמון על אכיפת החוק. מספיק המיסים שגם ככה מכניסים לי בכל פינה אפשרית כדי שהם יתחילו לאכוף, לא צריך לקחת ממני גם את כבשת הרש הדו-גלגלית שלי.

+1

דו"ג נועד בניגוד לרכב להוות "תחבורה זולה" למי שאין, ברגע שייעלו כל פעם את הביטוח אז זה כבר מנטרל את היותו "תחבורה זולה".

זה יכול להקשות בעיקר על סטודנטים שרק התחילו ללמוד ועובדים בכל מיני עבודות מזדמנות.

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם

אלעד מה שאתה אומר נכון לגבי כל דבר בחיים ולא רק לאכיפה בכבישים.

הרי ידוע שיש אינטרס למדינה שלא לאכוף גניבת רכבים ולא רק זה, במקביל הם מעלים את המס על הרכבים.

הם עושים את זה כי הם יכולים וכי הם רוצים.

in the face

with a chair

פורסם

חבר'ה, הפעילות ההפגנתית הסתיימה, אולי מכם ראו שעברנו דרך כביש 5 וכביש איילון.

אני מקווה שזה ייביא לתוצאות חיוביות ועוד אני מקווה שאותו שוטר שרשם את מס' הרישוי שלי התבדח בנושא הזה.:?

קיצר תעקבו אחר החדשות.

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

• תוכן חדש...