Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זאת שאלה שמעסיקה אותי מהילדות.

למה יש חורים בחלק מהגבינות הצהובות?

ולמה באחרות אין?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אותי חסמו ממרכז המבקרים של אוסם- למה בחלק מהבייגלה יש חורים ובחלק אין?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
חיידקים בגבינה פולטים CO2 והחורים זה בעצם הגז.

אז למה בחלק מהגבינות יש חורים, ובחלק אין?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כי סביר להניח שלא בכל הגבינות שמים את אותם החיידקים או את אותה הכמות.

כיום המפעלים יודעים לשלוט בגודל ובצורה ובכמות החורים שבגבינה. יש גבינות שברגע שיש בהם אפילו סדק קטן בתוך הגבינה, אסור לשווק אותה בצורתה הרגילה. עכשיו תשאל איך יודעים אם יש סדק בתוך גבינה ענקית? עם רנטגן בודקים את הגבינות.

בבייגלה אם יש חורים, מדובר בבועות אויר שנגרמות או מעיבוד של הבצק שתוך כדי נכנס אויר לבצק ונתפס שם, או שאם הם משתמשים בשמרים אז השמרים פוטים גזים. פשוט אין לי מושג מאיזה בצק מכינים את הבייגלה במפעל. ההיגיון אומר שאם בחלק יש ובחלק אין, אז כנראה אויר נתפס בתוך הבצק בזמן העיבוד או ההתעסקות איתו ובאפיה נוצר חור.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תומר צודק.

חיידקי חומצה פרופיונית מוספים לגבינה והם אלו שפולטים CO2 (בתנאי מסוימים).

אין את זה בכל גבינה כי לא בכל גבינה מוסיפים אותם (הם גם אלו שמייצרים את הטעם האגוזי שיש לגבינה השוויצרית, מה שאין לדוגמה בגלבוע).

גילוי נאות: הכותב הוא עובד לשעבר במחלבת תנובה בצפון.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

גילוי נאות: הכותב הוא עובד לשעבר במחלבת תנובה בצפון.

גילעד

אז שאלת תם - למה גבינה צהובה "בלקנית גלעד " כל כך יקרה :wink:

2621-1.jpg

אה - היא גם טעימה

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

הגבינה הספציפית הזאת עוברת הרבה עיבוד ידני (מהרגע שהגבן יוצא מתהליך ההגבנה).

וכשאני אומר ידני זה באמת ידני (עבדתי במחלקה שעושה אותם).

בנוסף היא עשויה מחלב צאן שעולה יותר, בנוסף מיישנים אותה מה שאומר איחסון לאורך זמן לפני השיווק.

כל הנתונים האלה מעלים את מחיר הגבינה בהרבה.

לדוגמה גבינת גלבוע מיוצרת בתהליך שהוא כמעט כולו אוטומטי ומחלב בקר ולכן היא יותר זולה.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם
בבייגלה אם יש חורים, מדובר בבועות אויר שנגרמות או מעיבוד של הבצק שתוך כדי נכנס אויר לבצק ונתפס שם, או שאם הם משתמשים בשמרים אז השמרים פוטים גזים. פשוט אין לי מושג מאיזה בצק מכינים את הבייגלה במפעל. ההיגיון אומר שאם בחלק יש ובחלק אין, אז כנראה אויר נתפס בתוך הבצק בזמן העיבוד או ההתעסקות איתו ובאפיה נוצר חור.
אני חושב שהוא היה ציני והתכוון לחור באמצע של הבייגלה.. :lol:
פורסם

נשים זה כמו גבינה שוויצרית.

מה שחשוב, זה החורים.

כל השאר זה בונוס.

**אין לראות בבדיחה זו שום הבעת דיעה כלשהיא אלא בדיחה לשם הבדיחה בלבד.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אני חושב שהוא היה ציני והתכוון לחור באמצע של הבייגלה.. :lol:

זה העובדים במפעל עושים קליעה למטרה עם רובה ויורים בבצק לפני האפיה. תזהר שהם לא יתחילו לחפש ילדים קטנים עם שאלות מוזרות בתור מטרות נעות.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אני באמת מקווה שהם באמת יורים בבצק, ולא עושים חורים בדרכים אחרות

:roll:.

אגב, לגבי החורים בגבינה, הייתי הרבה זמן בטוח שעכברים כרסמו אותם.

• תוכן חדש...