Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי!

קודם כל אני רוצה להתחיל בלהודות לכם , עד היום עזרתם לי מאוד ואתם אפילו לא יודעים את זה.

בגלל שאני כפי שהבנתם או לא בחורה, אני אשאל שאלות אולי קצת מפגרות אבל אני ממש מנסה שמוסכים יעבדו עלי מה שפחות.

ואני יודעת שעניתם על מרבית השאלות בעבר אבל חלקן מאוד ישנות... אז אם לא אכפת לכם אני אשמח אם תוכלו לענות לי שוב.

בימבה שלי היא פיג'ו 205 - FOREVER יפיפיה אמיתית...

שסובלת מכמה בעיות ולהל"ן התסמינים:

1. הגיע המועד שלה לטיימינג עברו כבר 60000 KM לדעתי גם יש כבר עניין עם המחזירי שמן, אני יודעת שעל הדרך להחליף משאבת מים, רצועות מדחס ואלטרנטור ונוזל קירור, מחזירי שמן ומותחים זה ברור. השאלה שלי היא איך אני יודעת שכל המוצרים האלה הם באמת מאיכות טובה?

איזה מותגים מומלצים? שלא ישמו לי סתם זבל.

קיבלתי הצעה של 950 ש"ח - האם זה סביר ?

2. שאלה 2: המים באוטו (ולא, לא אלה של השפריצר) בזמן האחרון נגמרים מאוד מהר אני מפחדת שיש בעיה במערכת שאמורה לקרר את המים ולכן יש יותר אידוי. האם בהחלפת המשאבה זה יסתדר או שיש משהו אחר שצריך לבדוק?

3. שאלה שלישית: בתחילת נסיעה בד"כ יש לי שריקה בבלימה. זה עובר במהלך הנסיעה. שמתי לב לנזילה קלה בבלם האחורי. מה הפיתרון וכמה עולה התענוג?

נראה לי שזהו לבינתיים.

תשובה על כל שאלה תתקבל בברכה.................

תודה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

יום נפלא,

בימבה :wink:

פורסם

950 ש"ח זה מחיר טוב לטיפול כזה, את בטוחה שזה כולל את כל הרצועות, מחזירי שמן, משאבת מים ונוזל קירור מקורי?

יתכן ונוזל הקירור בורח ממשאבת המים ויתכן שלא. חשוב לאבחן להיכן הולך נוזל הקירור לאיבוד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

איך אפשר לבדוק ? איך אני יכולה לדעת איפה המים הולכים לאיבוד?

לדעתי יש בעיה עם המאוורר כי אני כבר לא שומעת אותו עובד כשאני מכבה את האוטו כמו שהיה קורה מידי פעם בעבר.

יכול להיות שזאת הבעיה? או שזה ממש לא קשור?

יום נפלא,

פורסם

1) כמו שכבר אמרו המחיר הוא מחיר טוב במידה באמת מחליפים את כל מה שרשמת ,

2) כנאמר אם יש נזילת ממשאבת המים יתכן שלאחר החלפתה (בטיפול) הרכב לא יעבד מים , כדאי לבדוק את כל מערכת הקרור כדי למנוע בעיות עתידיות

3) אם המאוורר אינו עובד הרכב היה מתחמם כבר בנסיעה הראשונה (כדאי לבדוק שעובד כראוי כולל יוניט חום)

דרור.

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

בקשר לבריחת המים, הסתכלי אם אין נזילות מצינורות המים ואם כל הברגים של הוצאת האוויר ממערכת המים סגורים כמו שצריך, בנוסף בידקים אם הפקק של מיכל המים סגור ארמטית, עקרונית המים תמיד מגיעים לנקודת רתיחה ולפעמים מתאדים דרך הפקק.

השתמשי בנוזל קירור מתאים שנק' הרתיחה שלו גבוהה יותר.

בהצלחה.

צח

פורסם

קודם כל תודה לכם על התשובות.

לגבי הטיימינג- חשוב לי לדעת אם יש איזשהם מוצרים ספציפים שהם טובים יותר שלא יחליפו לי לסתם רצועות... או שזה לא משנה?

לגבי המים - פעם אחרונה שמילאתי את המיכל (אני שמה שם מים ולא נוזל מיוחד) היה לפני 3 שבועות והוא כבר ירד בערך ה- 5 ס"מ שיחסית אליה זה המון! אבל זה עדין לא הרבה כמו שהיה אם היתה נזילה.

איך אני יכולה לבדוק אם המאוורר עובד כמו שצריך?

יום נפלא,

פורסם

את מניעה את הרכב בחניה וממתינה ..

המאוורר צריך להדלק כשנוזל להקירור מגיע לטפ' של 90 מעלות ,

לאחר מס' דקות (כשהרכב מונע בחניה) או שהמאוור יכנס לפעולה כשמחוג החום מורה על 90 +-

או שרכב יתחמם משמע מחוג החום יעלה על 95 מעלות יתקרב ל100 והמאוורר לא יכנס לפעולה

אחד מהשנים , סביר להניח שאם המאוורר ברכב שלך אינו תקין היית נתקלת בהתחממות כבר לפני .. ברכב שלך נדלקת נורה אדומה ליד המחוג ונורת STOP כניראה שלא נתקלת בזה עוד ..

שנית עדיף להחליף את המים ברדיאטור לנוזל קירור כדי למנוע קורזיה ונזקים למער' הקירור

עוד פרט חשוב כשאת מבצעת את הבדיקה חשוב שהמזגן לא יהיה דלוק כי אם כן המאוורר יעבוד בלי קשר לחום מנוע ..

דרור .

פורסם
אולי אני סתם חשדן, יש מחסור גם בשמן? כשאת בודקת שמן איזה צבע הוא? האם יש לו גוון של "טחינה"?

לא!!!!!!!! אמאלה, למה שיהיה לה שמן בצבע טחינה? היא עוברת טיפולים בזמן ואפילו יותר מזה....

אל תוסיף לי עוד בעיות :) יש מספיק...

יום נפלא,

פורסם
את מניעה את הרכב בחניה וממתינה ..

המאוורר צריך להדלק כשנוזל להקירור מגיע לטפ' של 90 מעלות ,

לאחר מס' דקות (כשהרכב מונע בחניה) או שהמאוור יכנס לפעולה כשמחוג החום מורה על 90 +-

או שרכב יתחמם משמע מחוג החום יעלה על 95 מעלות יתקרב ל100 והמאוורר לא יכנס לפעולה

אחד מהשנים , סביר להניח שאם המאוורר ברכב שלך אינו תקין היית נתקלת בהתחממות כבר לפני .. ברכב שלך נדלקת נורה אדומה ליד המחוג ונורת STOP כניראה שלא נתקלת בזה עוד ..

שנית עדיף להחליף את המים ברדיאטור לנוזל קירור כדי למנוע קורזיה ונזקים למער' הקירור

עוד פרט חשוב כשאת מבצעת את הבדיקה חשוב שהמזגן לא יהיה דלוק כי אם כן המאוורר יעבוד בלי קשר לחום מנוע ..

דרור .

איזה תשובה מדהימה!!!!!!!!!

מחר אני אעשה את זה !!! ידעתי שיש דרך פשוטה לסגור לי את הפינה הזאת :)

מעולה! תודה!!!

(אני אעדכן לגבי התוצאות) .

יום נפלא,

פורסם

בקשר לשאלה השלישית על רעשים בבלימה ונזילה מגלגל אחורי :

א) לא ציינת אם הברקסים ברכבך הם מקוריים או תחליפיים זולים ?

יש תופעה ברפידות תחליפיות זולות (סיניות בדר"כ) להשמיע רעשים בתחילת נסיעה (כשהם קרים)

ב) אם הבכנת בנזילה של נוזל בלם מאחד הגלגלים כדאי ללכת לבדוק זה עניין בטיחותי,

מה שאת כן יכולה לעשות לפני שאת ניגשת למוסך : לבדוק מפלס נוזל בלם במיכל שיושב בצד שמאל בתא המנוע צמוד לקיר אש (קרוב לשימשה קידמית), אם אכן חסר נוזל בלם כניראה שבאמת מדובר בנזילה וחשוב מאוד לתקן ולא להזניח ..

דרור.

פורסם
בקשר לשאלה השלישית על רעשים בבלימה ונזילה מגלגל אחורי :

א) לא ציינת אם הברקסים ברכבך הם מקוריים או תחליפיים זולים ?

יש תופעה ברפידות תחליפיות זולות (סיניות בדר"כ) להשמיע רעשים בתחילת נסיעה (כשהם קרים)

ב) אם הבכנת בנזילה של נוזל בלם מאחד הגלגלים כדאי ללכת לבדוק זה עניין בטיחותי,

מה שאת כן יכולה לעשות לפני שאת ניגשת למוסך : לבדוק מפלס נוזל בלם במיכל שיושב בצד שמאל בתא המנוע צמוד לקיר אש (קרוב לשימשה קידמית), אם אכן חסר נוזל בלם כניראה שבאמת מדובר בנזילה וחשוב מאוד לתקן ולא להזניח ..

דרור.

השמן ברקסים ירד אבל ממש מעט מאז שהבחנתי בנזילה אני עוקבת אחריו באדיקות. הבלמים הם מקוריים ובטיפול האחרון שקרה לפני כמה חודשים הם אמרו שהם במצב מצויין. השריקה לא קורת כל תחילת נסיעה אבל אם כבר זה קורה זה בעשר דקות ראשונות של נסיעה ואח"כ עובר. (כמובן שרק בברקסים).

מה זה אומר לגבי תיקון ? החלפת כל הבלם או שיש דרך לטפל בזה וכמה זה אמור לעלות?

פשוט אם זה משהו שעלול להזיק לברקסים חבל לי למשוך את זה מאחר ובאמת הם במצב מצויין.

יום נפלא,

פורסם

מדובר במאשבה נוזלת , עלות זוג משאבות 130 ש"ח . על הדרך עדיף שיבדקו לך מצב סנדלים, לא עבודה יקרה , מדובר ב150 ש"ח עבודה כולל מע"מ.

עדיף להחליף את שתי המשאבות ברקס , בגלל שהשנייה בדרך לנזול גם.

HONDA CIVIC LS

פורסם

טוב, אז נסכמה.... בימבה שלי עכשיו חזרה מהרופא... והסימפטומים תאמו לאיבחונים שלכם:

טיימינג, הגיע המועד החלפתי גם רצועות על הדרך ומחזירי שמן כמובן...

בריחת נוזל הקירור באמת הייתה מהמשאבה שגם כן הוחלפה וכן , המים הוחלפו בנוזל קירור...

הנזילה הקטנה בברקסים גם תוקנו - הסתכם בהחלפת 2 משאבות.

סך כל התענוג 1450 ש"ח... ( 3 שעות עבודה)...

וסתם לכל מי שמתענין לגבי טיימינג רשום בספר רכב כל 60 אלף או כל 3 שנים המוקדם מבניהם.

בימבה שלי עמדה על 60 אלף אך עברו 6 שנים מאז טיפול הטיימינג האחרון...

הנסיעה הביתה הייתה נעימה וחלקה.. בלי רעשים ובלי ענינים...

לגבי השריקות , במוסך אמרו לי שאין קשר לנזילה בברקסים האחורים ושזה לא נורא...

תודה על עזרתכם!!!

נהיה בקשר :)

יום נפלא,

• תוכן חדש...