Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני שוקל לקנות רנו מגאן 2006 מחברת אלבר (67,000 ק"מ) במחיר 54,500 ש"ח.

בבדיקה שהם ביצעו (אני גם אבצע בדיקה משלי אבל כרגע אני רוצה להתמקד בזו) גילו שיש נזילת שמן מהמנוע ושהמנוע פועל בהספק נמוך. כמו כן נמצאה עוד נזילת שמן (אני לא זוכר בדיוק מאיפה). לא נמצאו פגיעות בשאסי\שילדה.

סוכן המכירות אמר שהבדיקה הנ"ל היא טובה ולגבי התקלות -

1. בנוגע להספק הנמוך - הטיפול הוא באמצעות תוסף בצורה חד פעמית.

2. בנוגע לנזילות שמן, הוא אמר שזה יכול לקרות עם השימוש ברכב ושזה יתוקן.

מעבר לבדיקה, בהיסטורית הטיפולים ראיתי שחיישני חמצן הוחלפו לא מזמן ברכב לאחר שהפסיקו לעבוד בצורה פתאומית.

השאלות שלי הן -

1. האם אכן התקלות הנ"ל מינוריות ונובעות מבלאי סטנדרטי?

2. האם אכן התיקון הוא פשוט כפי שטוען סוכן המכירות?

3. האם לתקלות הנ"ל יש נטיה לחזור או להוליד תקלות נוספות?

4. האם הקניה כדאית?

תודה רבה,

יאיר.

פורסם

תרשה לי לחלוק בבקשה, על סוכן המכירות, שאינו מכונאי, או בוחן במכון בדיקה.

הספק נמוך - לא תפתור ע"י תוסף כלשהו ולא בצורה חד פעמית. בדר"כ כששמים תוסף בשמן למנוע - אין כבר מה

להפסיד, כי המנוע לפני סיום חייו. הרכב הזה פשוט יותר מדי חדש לשים בו תוספים כאלה. לכן מקור הבעיה הוא אחר,

וזו דוגמה לרצון לטפל בסימפטום (הספק נמוך) במקום בסיבה.

לדעתי חפש לך רכב אחר (איני מוצא סיבה שלמנוע עם ק"מ האמור, יהיה הספק נמוך, וזו עוד בדיקה שהזמינה חב' אלבר), וחסוך מעצמך אפילו את הבדיקה שאתה רצית לבצע.

alfa 156 2.5.

פורסם

תודה על התגובה המהירה.

התשובה מעלה לי בראש עוד שאלה. אני התמקדתי בקילומטרז' נמוך בבחירה שלי ברנו הנ"ל. האם מומלץ לתת פחות חשיבות לקילומטרז' ויותר חשיבות למעבר יסודי על ההיסטוריה ותוצאות הבדיקה של הרכב ולחפש רכב שעבר מה שפחות "ארועים"?

כלומר למשל במקרה שלי, האם כדאי להעדיף רכב עם 90,000 ק"מ שאין בו נזילות או לא הוחלפו בו חיישנים על פני הרכב הנ"ל?

פורסם

אי אפשר לדעת.

יכול להיות,שתחליט לקנות רכב אחר,שלא הוחלפו בו חלקים ופתאום הם יתקלקלו ואתה תשלם את מלוא הנזק.

אני דווקא לא רואה ברכב,שהוחלפו בו חלקים כמשהו שבהכרח יהיה בעייתי בעתיד.

ד"א הספק מנוע בפעם המיליון,נמדד במכוני הבדיקה דרך הגלגלים ויש הפסד לא קטן (בסביבות 15%) לעומת מה שבאמת הרכב מוציא כך שהבדיקה לא משקפת 100% את הקומפרסיה האמיתית.

חוץ מזה,רכב שעבר 90,000 יזדקק כבר עכשיו לטיפול ממש לא זול (אולי גם החלפת טיימינג,בגלל הזמן/קילומטרא'ז- קח זאת בחשבון)

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

זה מעניין,

האם זה שמודדים הספק מנוע דרך הגלגלים לא נלקח בחשבון? כלומר, אם הבודקים אומרים שהמנוע עובד בהספק נמוך, אני מאמין כי הסיבה היא לא בגלל ההפסד הנובע מאופן המדידה, אלא כי באמת ההספק של המנוע הספציפי הזה נמוך יותר משל רכבים אחרים מאותו סוג. הרי אחרת, כל הבדיקות של כל הרכבים היו אמורות לציין שההפסק של המנוע נמוך, וזה לא המצב.

פורסם

יאיר - אל תשכח שזו בדיקה שהם ביצעו, במקום שהם בחרו.

תמיד תעדיף את המכון/מוסף שאתה בוחר וסומך עליו.

אני לא הייתי מעיף מבט שני ברכב כזה. בשנתון הזה וקילומטרז' הזה - ואפילו גבוה יותר - בעיות כאלו לא צריכות להיות.

סבלנות איש ועוד קצת חיפושים - ותמצא רכב במצב טוב יותר. הרבה יותר.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

יאיר,זו בטוח היתה בדיקה של קומפיוטסט,כמה הספק מנוע קיבל הרכב ומהו נתון היצרן.

חוץ מזה יש 3 צבעים,אדום,צהוב וירוק.

אם הרכב קיבל ירוק- מצויין אם צהוב,עדיין לא הייתי מתרגש ויתכן שבסה"כ,צריך לכוון את מע' ההצתה/הזרקת דלק ולתאם ביניהן.

בכל אופן,אם אתה מעוניין ברכב,קח אותו לבדיקה מטעמך ואל תסתמך על בדיקה ממכון הבדיקה של אלבר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...