Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם

ברצוני לרכוש רכב חדש אשר אני מתלבט בין פאפסאט,סופרב,ב.מ.וו

1. פאסאט -ברמה "לקצ'ורי" נותן רמת גימור טובה מאוד אשר כולל מערכות בטיחות טובה וכן "פי'צרים" נמחדים אך הנוחות ישיבה לגבי היא ברמת סבירה מחיר 212,000 ש"ח

2. הסופרב-רמת אביזרים הגבוה ביותר הכולל כמעט הכל וכן 9 כריות אוויר וכל מערכות הבטיחות שיש מנוע רכב מפנק ברמות וכן ברמת בטיחות גבוה אבל זה סקודה ויש לי חששות לאורך 3 שנים ומעבר לזה סיכוילתקלות-מחיר 180,000 ש"ח

3. ב.מ.וו 318 -תחושה פנימית טובה מאוד קטן בחבורה מבחינת חלל פנימי אבל רמת נוחות נסיעה טובה מאוד על נסיעת מבחון מבחינת "פיצ'רים" הכי פחות מפנק רמת בטיחות גבוה מאוד (הכל מתייחס מבדיקה וקריאה תוצאות NCAP )

ברצוני לקבל את תגובתכם על בחירת הרכב שכדאי בלי להתחשב בהפרשי המחיר

שהכי חשוב לגבי:בטיחות,אמינות,נוחות נסיעה,שמירה על ערך (לפי סדר מחייב)

השמח לקבל תגובות בונות

תודה

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

את הב.מ.וו תוריד - הרבה פחות טובה מהתדמית שלה בגרסה זו וסתם יקרה מדי.

פאסאט נחותה מהסופרב במובנים רבים וגם יקרה יותר. הסופרב לא צריכה להפחיד אותך מבחינת תקלות יותר משתי האחרות - היא בעצם פולקסווגן בתחפושת. חוצמזה - יש אחריות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כולם יגידו לך "עזוב את הב מ וו, זה חלש, זה קטן, זה יקר, זה לא זה, הסופרב מחנה את עצמה" וכו. אבל רק אתה יודע מה אתה באמת רוצה, זה ברור שהפאסט והסופרב נותנות "יותר לשקל". אבל כך זה בכל דבר- מותג נחות צריך "להשתדל" יותר כדי להצדיק מחיר גבוה יחסית אליו.

לשים את הקלפים על השולחן- הב מ וו הוא מותג פרימיום עליון, עם כל מה שמסביב (מהתדמית ועד למוסך דמוי בית המרקחת עם כוס הקפה של ב מ וו מגרמניה- כן, יש כאלה שזה עושה להם את זה). אם זה מה שחשוב לך ואתה רוצה ב מ וו, ולא בא לך לראות תרנגולת על ההגה כל בוקר (למרות שזה מחנה את עצמו), אז לא משנה אם בבימר יהיה 0 ציוד, אתה בעצם כבר עשית את הבחירה שלך.

פורסם

Z4 3.0si, קשה לי להסכים עם הגדרה של מותגים נחותים ומובחרים, במיוחד בארץ. מצד שני, אני כן מסכים שרכבים מסויימים מדגמים ספציפיים זוכים לתדמית מאוד מסויימת בארצנו. לכל מותג יש את קהל היעד שלו. מותגים שאנחנו בוחרים מהווים למעשה כרטיס ביקור שלנו במקומות שמכירים את המותגים ויודעים להעריך אותם. ברוב המקומות בארץ לא יודעים להעריך את המותגים האלה, אנשים באים לאירועים וחתונות בחולצה, ג'ינס ונעלי ספורט, לאומת מקומות אחרים איפה מקובל לבוא בחליפה מכובדת. בארץ שלנו באים לכל מקום בבגדים היום יומיים. יש מקומות שבאים לעבודה עם חליפות.

לכן, אני חושב שבארץ לא ממש יודעים ברוב המקומות ורוב המקרים לתת את הכבוד הראוי למותגים מסויימים. בטח אם מדובר על מכוניות קטנה ויומיומית שאינה מנקרת עיניים, שהיא כמו ג'ינס.

לכן אני חושב שכאן צריך להכנס השיקול הפרקטי ומי שקונה רכב צריך להכין לעצמו טבלה של פלוסים ומינוסים:

למשל סופרב היא הצ'בק עם 5 דלתות (תא מיטען גדול) וכד'.

bmw3series06.jpg

2008_skoda_suberb_tdi_6.jpg

volkswagen-passat-cc-first-drive.jpg

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

היו כאן לא מעט דיונים לגבי ה- 318. אז במקום לכתוב שוב למה לא כדאי לך לעולם ללכת על הדגם הכי נחות (טוב, כמעט. יש גם את ה- 118 ) של uber מותג, אני אנסה להסביר למה כן שווה לחשוב על מכונית עם ציפור על ההגה (ציפור אש, אבל עדין ציפור).

אגב, בניגוד להרבה פותחי שירשורים אחרים, עשית עבודה טובה בכך שפירטת ודירגת את מערכת שיקולך. זה בדיוק ההבדל בין דיון מכוון וממוקד לסדרה של יריות באויר.

בוא נעבור רגע על מערכת השיקולים:

בטיחות - לסופרב יש הכי הרבה אבזור בטיחות. את זה אתה יודע.

אמינות - לכולן רמת אמינות דומה - כלומר, טובה מאוד אם כי לא "יפאנית". הסקודה כפי שכבר כתב כאן רוני היא בעצם פולקסוואגן לכל דבר ועינין. אני יכול לנחש (לא יודע. מישהו כן?) שתעריף שעת טיפול בסקודה הוא הזול ביותר. יתרון קטן לסקודה.

נוחות - אף אחת מהן היא לא צרפתיה. אבל גם סיטרואן היום זה לא מה שהיה פעם (BX,CX,GSA,DS ושאר "מגהצות" כבישים מיתולוגיות ז"ל). כולן יתנו לך נוחות טובה אבל הב.מ.וו. תהיה צפופה יותר מאחור ובעלת כיול מתלים מעט קשה יותר. לסקודה, שוב, איבזור עשיר יותר.

שמירת ערך - אין לי מושג איך תשמור הסופרב החדשה על ערכה בשוק. אולי הנביא יצחק יודע. לרוב מותגי פרמיום עליון חוטפים פחת חזק הרבה יותר במכירה כיד שניה.

סיבה נוספת, למרות שלא צוינה כשיקול: כשאתה יושב בתוך הסופרב אתה לא נאלץ לראות את העיצוב החיצוני שלה...:lol:

אם זה לא מפריע לך, כנראה שכדאי לך להתחיל להיתרגל לראות ציפור כל יום.

אני כנראה הייתי הולך על הפאסאט.

פורסם
Z4 3.0si, קשה לי להסכים עם הגדרה של מותגים נחותים ומובחרים, במיוחד בארץ. מצד שני, אני כן מסכים שרכבים מסויימים מדגמים ספציפיים זוכים לתדמית מאוד מסויימת בארצנו. לכל מותג יש את קהל היעד שלו. מותגים שאנחנו בוחרים מהווים למעשה כרטיס ביקור שלנו במקומות שמכירים את המותגים ויודעים להעריך אותם. ברוב המקומות בארץ לא יודעים להעריך את המותגים האלה, אנשים באים לאירועים וחתונות בחולצה, ג'ינס ונעלי ספורט, לאומת מקומות אחרים איפה מקובל לבוא בחליפה מכובדת. בארץ שלנו באים לכל מקום בבגדים היום יומיים. יש מקומות שבאים לעבודה עם חליפות.

לכן, אני חושב שבארץ לא ממש יודעים ברוב המקומות ורוב המקרים לתת את הכבוד הראוי למותגים מסויימים. בטח אם מדובר על מכוניות קטנה ויומיומית שאינה מנקרת עיניים, שהיא כמו ג'ינס.

לכן אני חושב שכאן צריך להכנס השיקול הפרקטי ומי שקונה רכב צריך להכין לעצמו טבלה של פלוסים ומינוסים:

למשל סופרב היא הצ'בק עם 5 דלתות (תא מיטען גדול) וכד'.

דווקא לא נתקלתי ב"חוסר הערכה למותג". אומנם יש פער עצום בין אנשים שלא מודעים לכמה יקרים הרכבים (ולא מבינים מה הפאראנויה הגדולה בשמירה על הרכב). אבל כמו שהיופי בעיני המתבונן אבל אין עוררין על העובדה שבר רפאלי יפה, כך גם מספר מותגים עומדים בראש. אם כל העולם היה מתנהל לפי נוסחאות של מחיר תועלת ללא משתנים אחרים כולם היו נוסעים בסקודה סופרב ורכבים סיניים מלאים באבזור. שוב, רק בידי פותח השרשור נמצאת התשובה כי ברור שהבימר תתן לו מותג על חשבון אבזור ולהפך. חשבתם פעם על העובדה שאולי התועלת שמביא המותג גדולה או שווה יותר מהערך שמביא האבזור? כפי שנאמר מדובר ב"כרטיס ביקור" של בנאדם. תגידו מה שתגידו זה משנה ואנשים מסתכלים על זה. מי יודע אילו דלתות יפתחו לאותו בחור (אולי הוא בתחילת דרכו העסקית?) עם רכב מרשים יותר? אולי בעזרתו הוא יתקדם לב מ וו סדרה 7 (מאחל לך בקרוב ולכולכם :) ) בעוד עם סקודה הוא היה נשאר לבדו לנסות את מערכת החניה המתוחכמת (או שלא). נקודה למחשבה. אני למשל יודע ומעריך כמה סקודה התקדמו, כמה הרכבים דומים לפולקסווגן וכמה התמורה למחיר טובה. אבל, אני לא רוצה סקודה, לא אוהב סקודה, לא אנהג בסקודה ולא רוצה להראות בסקודה. ככה אני אוהב. בסופו של דבר ב מ וו זה ב מ וו ואם פותח השרשור רוצה את זה הוא יודע מה הוא רוצה. וגם אם אין הערכה של המותג בישראל, עדיין שהוא יגיע למוסך הוא ישב בכורסאת עור עם כוס קפה מהמכונה של "לה פאבוריטה" ולא ישב בכיסא יחד עם עוד 30 בעלי מוניות עם קפה בכוס פלסטיק מהמכונה האוטומטית. יש כאלה שזה עושה להם את זה. מעניין יהיה לדעת מה פותח השרשור החליט בסוף :)

פורסם
עדיין שהוא יגיע למוסך הוא ישב בכורסאת עור עם כוס קפה מהמכונה של "לה פאבוריטה" ולא ישב בכיסא יחד עם עוד 30 בעלי מוניות עם קפה בכוס פלסטיק מהמכונה האוטומטית. יש כאלה שזה עושה להם את זה.

אז עדיף לשבת בכורסת עור ליד 15 ערסים?

:turn-l: יש לי סחרחורת.
פורסם

Z4 3.0si לדעתי קצת נסחפת. לא מדובר בסדרה 7 או 5 סה"כ רכב קטנצ'יק (אם כי מצוין) ונראה כמו משפחתית האמת.

אני אישית מכיר שני אנשים, מכובדים שגרים ברמת אפעל ונוהגים על הסוברב. רכב מדהים, ומיועד למנהלים.

אגב, אני אישית אכבד יותר מישהו שנוהג על הסוברב מאשר על הסדרה 3.

תמיר.

פורסם

או קי, זאת דעתך.

לא משנה איזה גודל הרכב. שמדובר במותג יש לו ערך. צריך חשיבה מאוד מעמיקה ורחבה כדי להבין שתועלת מהמותג ("הקניין הרוחני") גדולה יותר בשביל הרבה אנשים מהתועלת של אבזור זה או אחר.

פורסם
אז עדיף לשבת בכורסת עור ליד 15 ערסים?

ולשתות קפה של ב.מ.וו. מגרמניה...:mm_eek:

ועכשיו ברצינות. רכישת דגם כניסה (מישהו מכיר תרגום מוצלח יותר ל-entry level?) של מותג פרימיום יכול לעבוד כחרב פיפיות. זה כמו ללכת באמצע הרחוב עם שלט ענק: "ולי היה הכי חשוב הסמל על החרטום". לקלרקסון היה ביטוי מוצלח בעינין.

"תמיד כשתיסע במכונית הזו כולם יידעו שנורא רצית פורשה אבל לא היה לך מספיק כסף ל- 911"

(קלארקסון על קיימן - דווקא אחלה של אוטו, בניגוד ל- 318/118 ). 8)

פורסם

כמו שאמרתי, דרושה חשיבה מעמיקה ורחבה כדי להבין מהי תועלת שאינה נראת לעין ולא מביאה את הנהג על סיפוקו המיידי (כולנו יודעים את מי מאפיינת דרך סיפוק שכזאת). הבנה זאת כנראה לוקה בחסר אצל חלק מהמשתתפים.

מי שמסתכל על המותג ומעריך אותו כמותג לא יבחין בין 318 לM3.

פורסם

you must be joking... 

למקרה שלא, אני יכול לרענן מעט את זכרונך לגבי מה שהיה לך לומר על הגירסה הבסיסית של ה-Z4 החדשה. איך שהוא - ולמרות "ערכי המותג" - הצליחה המחשבה המעמיקה והרחבה שלך להבחין בין גרסאת ה-23 הבסיסית לגרסאת ה-30 המעט חזקה יותר. (לדעתי ההבדל בינהן קטן קצת יותר מההבדל בין M3 ל-318. אבל מה אני מבין) הראשונה היתה בעינך רכב "שרק בחורות יקנו אותו".

אני מניח ש"בבחורה" התכוונת למישהי או מישהו שלא ממש מבינים במכוניות. מעבר להתיחסות השובניסטית והמזלזלת אתה מצליח להפגין פה גמישות מחשבתית שלא היתה מביישת מתעמל/ת רומניה.

את מותג ב.מ.וו. בנו מכוניות כמו M3, 3.0CSL, וה-2002. לא ה-318 (לא בדור הראשון, לא בדור השני, לא בדור השלישי, לא בדור הרביעי, וכן - נחשתם נכון - גם לא בדור הנוכחי).

מי שירכוש את ה-318 יוכל לבוא על סיפוקו (המידי) מידי יום על הסמל. וזהו, בערך. לכל השאר מומלץ לדלג למותג אחר או למכונית ב.מ.וו. שמקיימת מקצת מערכי המותג של החברה.

פורסם

אבל תמיד אפשר להדביק נפח :lol: ולהראות לכולם שכאילו יש לי יותר גדול - או לאחרים יש יותר קטן - לא :roll:

ראה -

http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20090723_1102073

1. מאחור כתוב עליה "750", אבל האמת היא שמדובר בב.מ.וו 740. ככה זה בישראל: אנשים רוצים שיחשבו שיש להם גדול יותר.

p.0.2307.140.1.9.jpg

2. הבעלים הקודמים של המכונית שבה התבצעה נסיעת המבחן קילף את שם הדגם "740" והדביק במקומו "750".

אם אתה חושב בגדול דרך הרכב , כנראה מקדם ההערכה העצמית שלך זקוק לחיזוקים .

מזכיר בתחילת שנות ה 80 , היה לי שכן שתמיד נסע עם חלונות סגורים ברכב - כדי שיחשבו שיש לו מזגן :lol:

הבעיה - הוא היה יוצא מהרכב מזיע :oops:

הרכבים הנ"ל נחמדים ומרשימים , אמינות ושמירת ערך דומה - שב בהם בצע נסיעת מבחן , והרכב שתתחבר אליו יותר - קח אותו .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
או קי, זאת דעתך.

לא משנה איזה גודל הרכב. שמדובר במותג יש לו ערך. צריך חשיבה מאוד מעמיקה ורחבה כדי להבין שתועלת מהמותג ("הקניין הרוחני") גדולה יותר בשביל הרבה אנשים מהתועלת של אבזור זה או אחר.

מותג = קנין רוחני, זה באמת נחמד. לענין המותגים, כותב כאן אחד מרעינו על הקורלציה בין מקדם הערכה עצמית לבין הצורך בחיזוקים ואין לי אלא לחזק כאן את דעתו.

• תוכן חדש...